X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Aspiryna w ciazy
Odpowiedz

Aspiryna w ciazy

Oceń ten wątek:
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Czy ktorejs z Was lekarz przepisal aspiryne? Jestem w 10 tygodniu, w zasadzie jutro zaczne 11, a od 4 dni biore aspiryne 75mg. Na paru stronach internetowych jest napisane, zeby zaczac ja brac od 12 tygodnia lub od 60 dnia ciazy. Jedna ciaze mialam obumarla w 11 tygodniu, nie chcialabym aby znowu do tego doszlo.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • azi Ekspertka

Wysłany: 8 października 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również biorę aspiryne, tzn acard. Moja gin powiedziała że jest to dla lepszego ukrwienia łożyska, pomaga lepiej się zagnieździć jajeczku i zapobiega zakrzepom i tym podobnym.
    Pozdrawiam :) wszystko musi być dobrze!!!

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest to Twoja pierwsza ciaza?
    Mieszkam w UK i mi przepisali aspiryne, bo mam zylaki i moja mama ma niewydolnosc zyl i robily jej sie blokady. Poza tym mam cukrzyce, wiec mozliwe, ze u mnie sie pojawi.
    Tobie profilaktycznie ja przepisali?

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • azi Ekspertka

Wysłany: 8 października 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja druga ciąża, w pierwszej nic nie brałam, skończyła się w 7tyg.
    teraz trzeba dmuchać na zimne. Tak poleciła mi gin, więc grzecznie zjadam;) i czekam na usg

mychowe lubi tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec powodzenia:)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też biorę acard.zaczęłam długo przed zajściem w ciążę, tak jak piszą dziewczyny poprawia ukrwienie, przepływy.dawka 75 jest bezpieczna w ciąży.powodzenia

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2013, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również biorę Acard, zanim zaszłam w ciąże to miałam zalecenie bo u mnie też pierwsza ciąża obumarła w 6tc.
    Acard jest bez recepty także możesz podpytać swojego lekarza.

• mychowe Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore aspiryne 75mg wyprodukowana w UK, bo tutaj mieszkam. A bralyscie ja od samego poczatku ciazy czy pozniej?

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem od lekarzy to lepiej unikac aspiryny w ciąży, a na pewno nie brać jej przez pierwsze 60dni!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam, że nie wolno w ciąż aspiryny.

• mychowe Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my nie bierzemy aspiryny ot tak, ja mam ja przepisana od lekarza w dawce 75mg, ktora nie szkodzi w ciazy.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okey, ale zgłaszałaś watpliwości co do brania jej na poczatku, wiec piszemy co wiemy.

• mychowe Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,bo bylam ciekawa jak to w Polsce wyglada, czy jest ona przepisywana od poczatku ciazy czy tak jak pisza w internecie od 60 dnia czy od 12 tygodnia. Mi ja przepisano tydzien temu, a zaczelam teraz 11 tydzien, wiec jak zobaczylam informacje o 12 tygodniu,to wpadlam nieco w panike myslac, ze moja polozna sie mogla pomylic. Ale skoro inne dziewczyny tez biora, to juz nie dociekam:)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym, lekarze też niestety przepisują różne rzeczy :/ nie sugeruję absolutnie, żeby lekarza nie słuchać, ale warto zastanawiać się nad tym, co lekarz mówi i przepisuje, nie brać wszystkiego bezkrytycznie za dobrą monetę i sprawdzać :) tyle jest błędów i pomyłek lekarskich, że głowa mała..

mychowe lubi tę wiadomość

• mychowe Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie popieram, w koncu sa oni tez ludzmi, wiec moga sie mylic. Na nasza niekorzysc niestety.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • AniaEtoile Koleżanka

Wysłany: 10 października 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glupoty piszecie,do lekarza ktorego wybierasz musisz miec zaufanie,ja swojego posluchalam pomimo ze nawet ordynator w szpitalu pukal sie w glowe,bralam aspiryne i zastrzyki i dzieki temu urodzilam zdrowego synka.Normalna dawka aspiryny w jednej tabletce to 500 mg ,a wy bierzecie 75,wiec to zasadnicza roznica.Podczas porodu dowiedzialam sie ze mialam zylaki na maacicy i gdyby nie te lekarstwa moj synek zapewne by sie udusil.Tak wiec nie bawmy sie w lekarzy i nie badzmy madrzejsze od nich.

Joanna0071, karmar, Paulina31 lubią tę wiadomość

AniaEtoile
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaEtoile, bez urazy, ale to Ty piszesz głupoty, lekarz jest tylko człowiekiem, a bywają lekarze i niedouczeni, co sami nie wiedzą, co mówią. Mi lekarz na początku ciąży kazał brać Fervex na przeziębienie. Dopiero po dodatkowej konsultacji u internisty dowiedziałam się, że żadnych Fervexów, Gripexów itp. NIE WOLNO w ciąży, ponieważ zawierają pseudoefedrynę, która powoduje wady rozwojowe u płodu.

Nie chodzi o to, żeby lekarza nie słuchać, a o to, żeby sprawdzać i upewniać się, że tak rzeczywiście jest, jak lekarz mówi - zwłaszcza będąc w ciąży.

• AniaEtoile Koleżanka

Wysłany: 10 października 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie wiem co to za lekarze,ja sie na szczescie z takimi nie spotkalam

AniaEtoile
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko się ciesz :) ja do owego mądrego Pana też już się nigdy więcej nie pofatygowałam :)

• mychowe Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przypadki sa rozne, wiele z nas trafilo na niewlasciwego lekarza.. znamy wiele historii,kiedy z winy lekarza cos sie nie udalo.. Nie powiedzialabym, ze ufam kazdemu lekarzowi, ale staram sie wierzyc, ze probuje zrobic swoje. Bo wie wiecej ode mnie i skonczyl studia w tym kierunku. Jednak gdy cos mi nie pasuje, probuje szukac wskazowek gdzie indziej. Nie ma sie co klocic. Pewnie obie macie racje, bo piszecie o swoim doswiadczeniu.
    Tymczasem mamy siebie i ovu i dziekuje za to bardzo :)

m_f lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ