Aspiryna w ciazy
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi tez gin zalecił przyjmowanie Acardu 75 mg. Ta dawka jest bezpieczna w ciazy. Mówił, ze zapobiega procesom immunologicznym w trakcie ciazy. Moja ciąża przebiega prawidłowo, jest moja pierwsza. Martwię się tylko działaniami niepożądanymi- czy któraś z Was miała po nim bóle brzucha, zgagę, nudności?
-
nick nieaktualny
-
Goździk89 wrote:Ja też biorę acard po dwóch ciążach obumarłych. Trochę boję się czy to nie za mało i czy nie powinnam mieć jeszcze heparyny zapisanej ;/. U mnie nie ma żadnych działań ubocznych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 11:30
4 lata starań, 2 poronienia (14-02-2014,12-01-2015), MTHFR, Niedrożny jajowód, Niedoczynność tarczycy, Komórki NK
-
hrynia wrote:Jestem w takiej samej sytuacji. Po 2 ciążach obumarłych. Teraz zaszłam w ciążę. I biorę tylko acard. Czy masz stwierdzoną trombofilię itp. Ja mam mutacje genu mthfr. Czy twoja ciąża przebiega dobrze? Dodam że przyjmuje jeszcze encorton na komórki nk.
musialam miec wlaczana fraxiparine.... tez bralam encorton
-
Cześć dziewczyny, miałyście może badane D-dimery przed przyjmowaniem Acardu? U mnie w rodzinie też są częste żylaki, udary, a wynik mam 696, czyli w normie (tzn. podwyższony przy standardowej normie do 500, ale w ciąży normy są inne). W tej sytuacji chyba daruję sobie badanie na trombofilię i Acard, chyba że D-dimery wzrosną mi jeszcze później."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -