Aspiryna w ciazy
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi tez gin zalecił przyjmowanie Acardu 75 mg. Ta dawka jest bezpieczna w ciazy. Mówił, ze zapobiega procesom immunologicznym w trakcie ciazy. Moja ciąża przebiega prawidłowo, jest moja pierwsza. Martwię się tylko działaniami niepożądanymi- czy któraś z Was miała po nim bóle brzucha, zgagę, nudności?
-
nick nieaktualny
-
Goździk89 wrote:Ja też biorę acard po dwóch ciążach obumarłych. Trochę boję się czy to nie za mało i czy nie powinnam mieć jeszcze heparyny zapisanej ;/. U mnie nie ma żadnych działań ubocznych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 11:30
4 lata starań, 2 poronienia (14-02-2014,12-01-2015), MTHFR, Niedrożny jajowód, Niedoczynność tarczycy, Komórki NK
-
hrynia wrote:Jestem w takiej samej sytuacji. Po 2 ciążach obumarłych. Teraz zaszłam w ciążę. I biorę tylko acard. Czy masz stwierdzoną trombofilię itp. Ja mam mutacje genu mthfr. Czy twoja ciąża przebiega dobrze? Dodam że przyjmuje jeszcze encorton na komórki nk.
-
Cześć dziewczyny, miałyście może badane D-dimery przed przyjmowaniem Acardu? U mnie w rodzinie też są częste żylaki, udary, a wynik mam 696, czyli w normie (tzn. podwyższony przy standardowej normie do 500, ale w ciąży normy są inne). W tej sytuacji chyba daruję sobie badanie na trombofilię i Acard, chyba że D-dimery wzrosną mi jeszcze później."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -