X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Aspiryna w ciazy
Odpowiedz

Aspiryna w ciazy

Oceń ten wątek:
  • Ashley86 Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez gin zalecił przyjmowanie Acardu 75 mg. Ta dawka jest bezpieczna w ciazy. Mówił, ze zapobiega procesom immunologicznym w trakcie ciazy. Moja ciąża przebiega prawidłowo, jest moja pierwsza. Martwię się tylko działaniami niepożądanymi- czy któraś z Was miała po nim bóle brzucha, zgagę, nudności?

mhsv3e5e1p7hrrhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acard jest dojelitowy, nic złego z żołądkiem nie powinno się po nim dziać.

• Myszka 26 Nowa

Wysłany: 28 maja 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja zaczęłam brać acard i mam po nim zgagę i zaparcia. Na zgagę trochę pomaga mleko i pozycja siedząca po jedzeniu. Piję wodę zamiast soków bo inaczej mnie bardzo pali.

Żabka
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę acard po dwóch ciążach obumarłych. Trochę boję się czy to nie za mało i czy nie powinnam mieć jeszcze heparyny zapisanej ;/. U mnie nie ma żadnych działań ubocznych.

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku biorę clexan i acard. A teraz zwiększoną dawkę acardu - 2 tabletki

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • hrynia Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk89 wrote:
    Ja też biorę acard po dwóch ciążach obumarłych. Trochę boję się czy to nie za mało i czy nie powinnam mieć jeszcze heparyny zapisanej ;/. U mnie nie ma żadnych działań ubocznych.
    Jestem w takiej samej sytuacji. Po 2 ciążach obumarłych. Teraz zaszłam w ciążę. I biorę tylko acard. Czy masz stwierdzoną trombofilię itp. Ja mam mutacje genu mthfr. Czy twoja ciąża przebiega dobrze? Dodam że przyjmuje jeszcze encorton na komórki nk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 11:30

4 lata starań, 2 poronienia (14-02-2014,12-01-2015), MTHFR, Niedrożny jajowód, Niedoczynność tarczycy, Komórki NK
    thgf9n7353137rpc.png
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hrynia wrote:
    Jestem w takiej samej sytuacji. Po 2 ciążach obumarłych. Teraz zaszłam w ciążę. I biorę tylko acard. Czy masz stwierdzoną trombofilię itp. Ja mam mutacje genu mthfr. Czy twoja ciąża przebiega dobrze? Dodam że przyjmuje jeszcze encorton na komórki nk.
    A w ktorym jestes tyg?? Ja na samym acardzie nie s ety poronilam :( musialam miec wlaczana fraxiparine.... tez bralam encorton

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, miałyście może badane D-dimery przed przyjmowaniem Acardu? U mnie w rodzinie też są częste żylaki, udary, a wynik mam 696, czyli w normie (tzn. podwyższony przy standardowej normie do 500, ale w ciąży normy są inne). W tej sytuacji chyba daruję sobie badanie na trombofilię i Acard, chyba że D-dimery wzrosną mi jeszcze później.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ