X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Aspiryna w ciazy
Odpowiedz

Aspiryna w ciazy

Oceń ten wątek:
  • Ashley86 Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez gin zalecił przyjmowanie Acardu 75 mg. Ta dawka jest bezpieczna w ciazy. Mówił, ze zapobiega procesom immunologicznym w trakcie ciazy. Moja ciąża przebiega prawidłowo, jest moja pierwsza. Martwię się tylko działaniami niepożądanymi- czy któraś z Was miała po nim bóle brzucha, zgagę, nudności?

mhsv3e5e1p7hrrhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acard jest dojelitowy, nic złego z żołądkiem nie powinno się po nim dziać.

• Myszka 26 Nowa

Wysłany: 28 maja 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja zaczęłam brać acard i mam po nim zgagę i zaparcia. Na zgagę trochę pomaga mleko i pozycja siedząca po jedzeniu. Piję wodę zamiast soków bo inaczej mnie bardzo pali.

Żabka
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę acard po dwóch ciążach obumarłych. Trochę boję się czy to nie za mało i czy nie powinnam mieć jeszcze heparyny zapisanej ;/. U mnie nie ma żadnych działań ubocznych.

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku biorę clexan i acard. A teraz zwiększoną dawkę acardu - 2 tabletki

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • hrynia Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk89 wrote:
    Ja też biorę acard po dwóch ciążach obumarłych. Trochę boję się czy to nie za mało i czy nie powinnam mieć jeszcze heparyny zapisanej ;/. U mnie nie ma żadnych działań ubocznych.
    Jestem w takiej samej sytuacji. Po 2 ciążach obumarłych. Teraz zaszłam w ciążę. I biorę tylko acard. Czy masz stwierdzoną trombofilię itp. Ja mam mutacje genu mthfr. Czy twoja ciąża przebiega dobrze? Dodam że przyjmuje jeszcze encorton na komórki nk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 11:30

4 lata starań, 2 poronienia (14-02-2014,12-01-2015), MTHFR, Niedrożny jajowód, Niedoczynność tarczycy, Komórki NK
    thgf9n7353137rpc.png
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hrynia wrote:
    Jestem w takiej samej sytuacji. Po 2 ciążach obumarłych. Teraz zaszłam w ciążę. I biorę tylko acard. Czy masz stwierdzoną trombofilię itp. Ja mam mutacje genu mthfr. Czy twoja ciąża przebiega dobrze? Dodam że przyjmuje jeszcze encorton na komórki nk.
    A w ktorym jestes tyg?? Ja na samym acardzie nie s ety poronilam :( musialam miec wlaczana fraxiparine.... tez bralam encorton

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, miałyście może badane D-dimery przed przyjmowaniem Acardu? U mnie w rodzinie też są częste żylaki, udary, a wynik mam 696, czyli w normie (tzn. podwyższony przy standardowej normie do 500, ale w ciąży normy są inne). W tej sytuacji chyba daruję sobie badanie na trombofilię i Acard, chyba że D-dimery wzrosną mi jeszcze później.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ