Badania prenatalne Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie,
Czy możecie polecić dobrego lekarza do badań prenatalnych w Warszawie?
Lekarza, który ma bogate doświadczenie i jest naprawdę dobry w tym co robi
Jestem w 8tc i spodziewam się bliźniąt. Moja lekarka kazała się już umawiać na prenatalne a ja nie wiem do kogo iść...
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Cześć, dobrze Ci kazała bo terminy są czasem długie. Ja umawiałam się do dr Jaczynskiej, ale niestety wizyta została odwołana i przepisali mnie do dr Harabin Matysiak. Rozważałam też dr Roszkowskiego ale terminy były zbyt odległe. A i na kolejnych byłam u dr Radziejowskiej, sprawdź opinie. Polecam Ci umówić się w dwa miejsca, najwyżej druga wizytę odwołasz. Bo jeśli sami odwołają i nie będziesz mieć alternatywy to możesz mieć problem. A obecna sytuacja sama wiesz jak wygląda. A i polecam podpytać dziewczyn z wątku o amnio, może kogoś polecą mając"problemowe" ciąże.
-
Dr Roszkowski i prof. Dangel to specjalisci od tych najtrudniejszych przypadkow, ja robilam u dr Makowskiego ma super sprzet i jest kier.usg w szp.sw zofii, prof. Wielgos, dr Garwolinski u obu bylam i polecam.02.01.2019 r. Maria , Szymon [*] 39 tc , Aniołek [*] 8 tc, Aniołek [*] 5 tc, Aniolek [*] 7tc
-
Bryś wrote:Cześć, dobrze Ci kazała bo terminy są czasem długie. Ja umawiałam się do dr Jaczynskiej, ale niestety wizyta została odwołana i przepisali mnie do dr Harabin Matysiak. Rozważałam też dr Roszkowskiego ale terminy były zbyt odległe. A i na kolejnych byłam u dr Radziejowskiej, sprawdź opinie. Polecam Ci umówić się w dwa miejsca, najwyżej druga wizytę odwołasz. Bo jeśli sami odwołają i nie będziesz mieć alternatywy to możesz mieć problem. A obecna sytuacja sama wiesz jak wygląda. A i polecam podpytać dziewczyn z wątku o amnio, może kogoś polecą mając"problemowe" ciąże.
Wrzuc proszę linka do tego wątku.
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
dydone wrote:Dr Roszkowski i prof. Dangel to specjalisci od tych najtrudniejszych przypadkow, ja robilam u dr Makowskiego ma super sprzet i jest kier.usg w szp.sw zofii, prof. Wielgos, dr Garwolinski u obu bylam i polecam.
Ale muszę jeszcze poczytać.
O prof Dangel nic nie słyszałam wiec nawet nie rozważałam jej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 22:05
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Podpinam się, bo będę szukała kogoś na badania połówkowe.
Poczytałam o dr. Makowskim i z opini wynika, że wielokrotnie przeoczył wady uprawniające (że tak brzydko powiem) do terminacji ciąży.
To jest jeden z problemów przy wyborze lekarza. Czy nie trafi się pro lifowiec, który o wadzie nie powie, żeby nie było decyzji o terminacji ciąży...
Poprzednie badania robiłam u dr. Osóbka Morawski, ale też gdzie czytałam, że on pro life... -
Freja000 wrote:Podpinam się, bo będę szukała kogoś na badania połówkowe.
Poczytałam o dr. Makowskim i z opini wynika, że wielokrotnie przeoczył wady uprawniające (że tak brzydko powiem) do terminacji ciąży.
To jest jeden z problemów przy wyborze lekarza. Czy nie trafi się pro lifowiec, który o wadzie nie powie, żeby nie było decyzji o terminacji ciąży...
Poprzednie badania robiłam u dr. Osóbka Morawski, ale też gdzie czytałam, że on pro life...
Myślałam o dr Debskiej tez i o niej opinie bardzo różne, na razie skłaniam się mu Makowskiemu. Nie jest to oczywiście jeszcze ostateczny wybór...
O Roszkowskim znalazłam gorsze mimo wszystko.
Myślałam, ze to prostsze jest wszystkoNareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Prof. joanna szymkiewicz-dangel przyjmuje prywatnie na agatowej, jest rowniez kardiologiem dzieciecym. Jesli masz ciaze blizniacza jednoowodniowa lub jednokosmowkowa to rozwaz ja. Podobno ona i Roszkowski sa najlepsi w tych najtrudniejszych przypadkach, ale on niestety nie nalezy do najmilszych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 11:09
02.01.2019 r. Maria , Szymon [*] 39 tc , Aniołek [*] 8 tc, Aniołek [*] 5 tc, Aniolek [*] 7tc
-
dydone wrote:Prof. joanna szymkiewicz-dangel przyjmuje prywatnie na agatowej, jest rowniez kardiologiem dzieciecym. Jesli masz ciaze blizniacza jednoowodniowa lub jednokosmowkowa to rozwaz ja. Podobno ona i Roszkowski sa najlepsi w tych najtrudniejszych przypadkach, ale on niestety nie nalezy do najmilszych.Nareszcie razem. 👨👩👧👦
-
Te opinie są ze znanylekarz, tam nie ma anonimów. I jasno piszą, że kolejni lekarze się dziwili jak można było nie zobaczyć tych wad... a jak mu się wraca uwagę to się obraża.
Ma takich opinii znacznie więcej niż inni lekarze. Opinie pozytywne są od tych, którzy urodzili zdrowe dzieci. I to mi dało do myślenia...
O Roszkowskim jest mega dużo, że cham, więc w ogóle nie biorę go pod uwagę.
A zwracam honor, według opinii Osóbka Morawski jest pro choice. Też miły nie jest, ale to wiem.
Poczytam w takim razie o Dębskiej. -
Freja000 wrote:Te opinie są ze znanylekarz, tam nie ma anonimów. I jasno piszą, że kolejni lekarze się dziwili jak można było nie zobaczyć tych wad... a jak mu się wraca uwagę to się obraża.
Ma takich opinii znacznie więcej niż inni lekarze. Opinie pozytywne są od tych, którzy urodzili zdrowe dzieci. I to mi dało do myślenia...
O Roszkowskim jest mega dużo, że cham, więc w ogóle nie biorę go pod uwagę.
A zwracam honor, według opinii Osóbka Morawski jest pro choice. Też miły nie jest, ale to wiem.
Poczytam w takim razie o Dębskiej.
Dębska niby taki autorytet a przyznam szczerze że jestem zawiedziona, bo też ma trochę negatywnych opinii.
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Polecam prof. Dębską lub Kretowicza.
Dębska współpracuje z Dangel, więc jak tylko będzie coś nie tak z sercem to od razu do niej wyśle. Robi też biopsję i amniopunkcję w szpitalu lub u siebie prywatnie w gabinecie i ma w tym ogromne doświadczenie. Na pewno nie będzie próbowała ukrywać żadnych wad, a raczej dmuchała na zimne...
Dangel w ocenie serca jest jedną z najlepszych, badanie u niej wygląda tak, że najpierw robi jej stażystka, a potem ona zerka. Byłam tam 3x, jestem zadowolona, mimo kosmicznych opóżnień...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 16:00
Freja000 lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%