X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Badania prenatalne Warszawa
Odpowiedz

Badania prenatalne Warszawa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Virad Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Czy możecie polecić dobrego lekarza do badań prenatalnych w Warszawie?
    Lekarza, który ma bogate doświadczenie i jest naprawdę dobry w tym co robi :)
    Jestem w 8tc i spodziewam się bliźniąt. Moja lekarka kazała się już umawiać na prenatalne a ja nie wiem do kogo iść...

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Bryś Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dobrze Ci kazała bo terminy są czasem długie. Ja umawiałam się do dr Jaczynskiej, ale niestety wizyta została odwołana i przepisali mnie do dr Harabin Matysiak. Rozważałam też dr Roszkowskiego ale terminy były zbyt odległe. A i na kolejnych byłam u dr Radziejowskiej, sprawdź opinie. Polecam Ci umówić się w dwa miejsca, najwyżej druga wizytę odwołasz. Bo jeśli sami odwołają i nie będziesz mieć alternatywy to możesz mieć problem. A obecna sytuacja sama wiesz jak wygląda. A i polecam podpytać dziewczyn z wątku o amnio, może kogoś polecą mając"problemowe" ciąże.

• dydone Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Roszkowski i prof. Dangel to specjalisci od tych najtrudniejszych przypadkow, ja robilam u dr Makowskiego ma super sprzet i jest kier.usg w szp.sw zofii, prof. Wielgos, dr Garwolinski u obu bylam i polecam.

02.01.2019 r. Maria , Szymon [*] 39 tc , Aniołek [*] 8 tc, Aniołek [*] 5 tc, Aniolek [*] 7tc
    km5sgu1ri0500snx.png
  • Virad Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bryś wrote:
    Cześć, dobrze Ci kazała bo terminy są czasem długie. Ja umawiałam się do dr Jaczynskiej, ale niestety wizyta została odwołana i przepisali mnie do dr Harabin Matysiak. Rozważałam też dr Roszkowskiego ale terminy były zbyt odległe. A i na kolejnych byłam u dr Radziejowskiej, sprawdź opinie. Polecam Ci umówić się w dwa miejsca, najwyżej druga wizytę odwołasz. Bo jeśli sami odwołają i nie będziesz mieć alternatywy to możesz mieć problem. A obecna sytuacja sama wiesz jak wygląda. A i polecam podpytać dziewczyn z wątku o amnio, może kogoś polecą mając"problemowe" ciąże.
    Dzieki za podpowiedz. Chyba umowie się faktycznie do dwóch miejsc, tak będzie bezpieczniej.
    Wrzuc proszę linka do tego wątku.

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Virad Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dydone wrote:
    Dr Roszkowski i prof. Dangel to specjalisci od tych najtrudniejszych przypadkow, ja robilam u dr Makowskiego ma super sprzet i jest kier.usg w szp.sw zofii, prof. Wielgos, dr Garwolinski u obu bylam i polecam.
    Myślałam o Roszkowskim, ale chyba bardziej skłaniam się ku Makowskiemu właśnie.
    Ale muszę jeszcze poczytać.
    O prof Dangel nic nie słyszałam wiec nawet nie rozważałam jej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 22:05

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam dr Makowskiego, najlepiej na Żytniej - ma tam najlepszy sprzęt :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpinam się, bo będę szukała kogoś na badania połówkowe.
    Poczytałam o dr. Makowskim i z opini wynika, że wielokrotnie przeoczył wady uprawniające (że tak brzydko powiem) do terminacji ciąży.
    To jest jeden z problemów przy wyborze lekarza. Czy nie trafi się pro lifowiec, który o wadzie nie powie, żeby nie było decyzji o terminacji ciąży...
    Poprzednie badania robiłam u dr. Osóbka Morawski, ale też gdzie czytałam, że on pro life...

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Bryś Koleżanka

Wysłany: 27 marca 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może dr Dębska? Pro life raczej nie jest.

• dydone Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Debskiej chodzila moja kolezanka i polecala.

02.01.2019 r. Maria , Szymon [*] 39 tc , Aniołek [*] 8 tc, Aniołek [*] 5 tc, Aniolek [*] 7tc
    km5sgu1ri0500snx.png
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam dr Debska

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przekonały opinie innych lekarzy o dr Makowskim ;) Nie wszystkie opinie pacjentów są wiarygodne, czasem nawet nie rozumieją, że czegoś może się nie dać zdiagnozować na usg ;]

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Virad Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Podpinam się, bo będę szukała kogoś na badania połówkowe.
    Poczytałam o dr. Makowskim i z opini wynika, że wielokrotnie przeoczył wady uprawniające (że tak brzydko powiem) do terminacji ciąży.
    To jest jeden z problemów przy wyborze lekarza. Czy nie trafi się pro lifowiec, który o wadzie nie powie, żeby nie było decyzji o terminacji ciąży...
    Poprzednie badania robiłam u dr. Osóbka Morawski, ale też gdzie czytałam, że on pro life...
    Opinie w większości ma dobre.
    Myślałam o dr Debskiej tez i o niej opinie bardzo różne, na razie skłaniam się mu Makowskiemu. Nie jest to oczywiście jeszcze ostateczny wybór...
    O Roszkowskim znalazłam gorsze mimo wszystko.
    Myślałam, ze to prostsze jest wszystko

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Virad Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dydone, pisałaś też w innym poście o prof Dangel.
    Mozesz coś więcej o niej powiedzieć?

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • dydone Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prof. joanna szymkiewicz-dangel przyjmuje prywatnie na agatowej, jest rowniez kardiologiem dzieciecym. Jesli masz ciaze blizniacza jednoowodniowa lub jednokosmowkowa to rozwaz ja. Podobno ona i Roszkowski sa najlepsi w tych najtrudniejszych przypadkach, ale on niestety nie nalezy do najmilszych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 11:09

km5sgu1ri0500snx.png
  • Virad Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dydone wrote:
    Prof. joanna szymkiewicz-dangel przyjmuje prywatnie na agatowej, jest rowniez kardiologiem dzieciecym. Jesli masz ciaze blizniacza jednoowodniowa lub jednokosmowkowa to rozwaz ja. Podobno ona i Roszkowski sa najlepsi w tych najtrudniejszych przypadkach, ale on niestety nie nalezy do najmilszych.
    U mnie ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te opinie są ze znanylekarz, tam nie ma anonimów. I jasno piszą, że kolejni lekarze się dziwili jak można było nie zobaczyć tych wad... a jak mu się wraca uwagę to się obraża.
    Ma takich opinii znacznie więcej niż inni lekarze. Opinie pozytywne są od tych, którzy urodzili zdrowe dzieci. I to mi dało do myślenia...

O Roszkowskim jest mega dużo, że cham, więc w ogóle nie biorę go pod uwagę.

A zwracam honor, według opinii Osóbka Morawski jest pro choice. Też miły nie jest, ale to wiem.

Poczytam w takim razie o Dębskiej.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dangel ma same dobre opinie... pomyślę o niej w takim razie.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Virad Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Te opinie są ze znanylekarz, tam nie ma anonimów. I jasno piszą, że kolejni lekarze się dziwili jak można było nie zobaczyć tych wad... a jak mu się wraca uwagę to się obraża.
    Ma takich opinii znacznie więcej niż inni lekarze. Opinie pozytywne są od tych, którzy urodzili zdrowe dzieci. I to mi dało do myślenia...

O Roszkowskim jest mega dużo, że cham, więc w ogóle nie biorę go pod uwagę.

A zwracam honor, według opinii Osóbka Morawski jest pro choice. Też miły nie jest, ale to wiem.

Poczytam w takim razie o Dębskiej.
    O Roszkowskim czytałam to samo. Masakra.
    Dębska niby taki autorytet a przyznam szczerze że jestem zawiedziona, bo też ma trochę negatywnych opinii.

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Virad Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 planujesz robić niffy/sonco? Gdzie najlepiej się umówić? Czy to robi się może u tego samego lekarza co prenatalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 14:59

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam prof. Dębską lub Kretowicza.
    Dębska współpracuje z Dangel, więc jak tylko będzie coś nie tak z sercem to od razu do niej wyśle. Robi też biopsję i amniopunkcję w szpitalu lub u siebie prywatnie w gabinecie i ma w tym ogromne doświadczenie. Na pewno nie będzie próbowała ukrywać żadnych wad, a raczej dmuchała na zimne...
    Dangel w ocenie serca jest jedną z najlepszych, badanie u niej wygląda tak, że najpierw robi jej stażystka, a potem ona zerka. Byłam tam 3x, jestem zadowolona, mimo kosmicznych opóżnień...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 16:00

Freja000 lubi tę wiadomość

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ