❤️BLIŹNIAKI 2022❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie. Czy są tu mamy które w 2022 powitają na świecie bliźnięta?
Mam w domu rocznego synka który jest naszym oczkiem w głowie (wcześniej 2 ciążę biochemiczne i jeden poród w 21 tc - synek zmarł po 2h). Bardzo chcieliśmy 2 dziecko a tu taka niespodzianka. Wczoraj na wizycie u lekarza dwa piękne pęcherzyki. Aktualnie 5+2 tc. Liczymy na to, że za 2 tygodnie zobaczę dwa bijące serduszka. -
Cześć Kasia! Nieśmiało się dołączam - u mnie aktualnie 7+0tc, wczoraj pierwszy raz widziałam serduszka. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i zostanę w tym wątku i Tobie też tego życzę.🤗04.2020 (*) 6tc
02.2021 stymulacja, punkcja, brak transferu
10.2021 ciąża bliźniacza 2k2o
-
Druga ciąża, ale pierwszą straciłam na początku zeszłego roku. I ta ciąża i fakt bliźniaków to dla mnie zaskoczenie i jakoś to jeszcze do mnie nie dociera po tych długich staraniach... W sumie nawet się jeszcze nie cieszę za bardzo, tylko mówię do Maluchów żeby ze mną zostały 🙈
Swoją drogą dziwne, że nie ma nas tu więcej bliźniakowych, bo dla porównania zeszłoroczny wątek był bardzo ożywiony. 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 17:50
04.2020 (*) 6tc
-
Cześć agatagd93. Gratulacje. Widok tych dwóch serduszek jest niesamowity prawda? (trochę przerażający ale wciąż niesamowity)
Jaka ciąża u Ciebie? U mnie 2k2o. A w domu roczniak
Też będzie wesoło ale powtarzam sobie ze najgorsze będą pierwsze dwa lata. Potem pójdzie z górki -
Dzień dobry Kochane
Witam serdecznie mamusie bliźniaków
Ja obecnie jestem w piątej niespodziewanej ciąży bliźniaczej (11 tc) ale jak to każda mama bardzo się boję. Mam trzech synów (14,9,1 lat) i jedno poronienie w 15 tc.(córeczka). Najmłodszy synek ma 13 miesięcy o trochę jestem przerażona jak sobie poradzić z taką gromadką. Za dwa tygodnie mam badanie prenatalne i boję się czy wszystko będzie ok.
PozdrawiamKikimiki lubi tę wiadomość
-
Cześć agatagd93, cześć Marzensia Witajcie w bliźniakowym gronie
U mnie dziś 9+0tc, wczoraj byłam na USG i Maluchy rosną ładnie i równo, serduszka ładnie biją. Na ten moment wszystko ok.🤞
Czekam tylko z utęsknieniem na ustąpienie mdłości, bo ostatnie dwa tygodnie mnie wymęczyły. 🙈
A jak u Was z tym? Bardziej Wam doskwierają niż w pojedynczej ciąży?Marzensia lubi tę wiadomość
04.2020 (*) 6tc
-
Elenka wrote:Cześć agatagd93, cześć Marzensia Witajcie w bliźniakowym gronie
U mnie dziś 9+0tc, wczoraj byłam na USG i Maluchy rosną ładnie i równo, serduszka ładnie biją. Na ten moment wszystko ok.🤞
Czekam tylko z utęsknieniem na ustąpienie mdłości, bo ostatnie dwa tygodnie mnie wymęczyły. 🙈
A jak u Was z tym? Bardziej Wam doskwierają niż w pojedynczej ciąży?
Cześć! 🤗 u mnie 8t6d 😁 Na wizycie byłam tydzień temu i również wszystko ok.
U mnie w pierwszej pojedynczej ciąży tylko senność, a teraz do senności dołączył szybko rosnący brzuszek.
Mam wrażenie, ze jest tak duży jak był w 4 miesiącu pierwszej ciąży 🤪
Wczoraj powiedziałam przełożonemu i mam zgodę na prace zdalna. Wreszcie mogę pospać dłużej 😁
PCOS -
Witajcie Kochane, witaj Elenka
Co do objawów to ja bardziej odczuwam niż w pojedynczej ciąży. Ciągły taki niesmak, czuję żołądek ale nie wymiotuję. Mam nadzieję, że będzie dobrze 😊 jak przybierałyście w ciąży? Ja co ciąża to grubsza i więcej kilo... Pierwsza 16kg, druga 25 kg i ostatnia 30 kg.... Ciekawe ile tym razem bo to dwa bobaski. -
Elenka wrote:KasiaL, ojej... przykra wiadomość Może jeszcze jest szansa? Trzymam mocno kciuki!
Szansa zawsze jest. Czekamy do następnego usg. Ja się przede wszystkim cieszę że chociaż jedno rozwija się dobrze. Może drugie dogoni - zobaczymy.
Cześć Marzensia. Niezła załoga się u ciebie szykuje. Gratulacje. Dzieci to skarb. Też chciałabym mieć ich dużo ale zobaczymy czy wiek pozwoli
U mnie na chwilę obecną żadnych mdłości. Jedyne co, to jestem częściej głodna i jak już jestem głodna to tak bardzo że aż mi słabo. W pierwszej ciąży byłam bardzo senna, teraz tego nie zauważam ale może dlatego że mój roczniak nie daje mi czasu żeby o tym myśleć
-
Cześć KasiaL jak jestem głodna to tak jak ty słabo mi itp. Co do gromadki to bliźniaki nas zaskoczyły zupełnie. Mamy roczniaka teraz i gdzieś tam była mowa, że może za rok lub dwa ostatni bobas a tu niespodzianka
Wiem, że sie martwisz mam podobnie po stracie niestety taki strach zawsze zostanie staram się za dużo nie myśleć a, że pracy koło malucha jest to mnie to pochłania. Czekam na usg prenantalne 7.12 i zobaczymy jak się dzieci rozwijają.
Mam nadzieję, że szczęśliwie dotrwamy wszystkie z maleństwami 😘 -
Hej !
U mnie taka sytuacja , ze na pierwszym usg w 6 tyg był jeden pęcherzyk , w 9 tyg jeden pęcherzyk , a jak poszłam w 12 to już nagle dwie fasolki ! 😍
Moje dwie siostry maja bliźniaki także … No
Byłam na prenatalnych w Poznaniu na NFZ i wg wymiarów wszystko w porządku
W domu dwie córki - 4 i 7 lat
Termin wg OM 2 czerwiecKikimiki lubi tę wiadomość
-
Hej Oriaana gratuluję bliźniaków!
No to naprawdę musiałaś być w szoku gdy nagle na kolejnej wizycie okazuje się, że jest kolejna niespodzianka w brzuszku u mnie od pierwszej wizyty w 5 tc było widać dwa pęcherzyki. Ja byłam w szoku lekkim i mówię, że nie możliwe 😉ale geny to geny moja babcia od strony mamy miała podwójne bliźniaki.
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 18:14
-
Hej Kochane, u mnie wczoraj trochę się skomplikowało... Zaczęłam krwawić i okazuje się, że u jednego Malucha odkleja się trofoblast 😔 Muszę bezwzględnie leżeć i czekać na rozwój sytuacji. Dziś od rana jakby lepiej, oby ustąpiło.
Na szczęście dzieciaczki są całe i zdrowe, ale ciąża i tak zagrożona.
Czy któraś z Was miała podobną sytuację?04.2020 (*) 6tc
-
Elenka trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Nie miałam nigdy takiej sytuacji ale wierzę że w tak wczesnejciazy wszystko może się naprawić i donosisz oba maluszki.
A co mówi lekarz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2021, 20:39