Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Forumowiczko cieszę się, że już lepiej się czujesz a maluszki są już z Tobą. Jeśli chodzi o karmienie, też na pewno wszystko będzie dobrze. Dojdziesz do wprawy. Może nawet w domu będzie Ci lepiej pod tym względem.
Szymon i Tymon ładnie, ale to u Lusi. U mnie będzie Igor i Gaja😉Rucola lubi tę wiadomość
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Mam jeszcze pytanie do mamuś. Jaki rozmiar pampersów na na początek, 0 czy 1? Nie wiem jaki zabrać do szpitala. Muszę kupić a tak się zastanawiam czy wziąć też zerówki czy jedynki wystarcza.
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Forumowiczko to dziś wielki dzień 😊 trzymam kciuki!
U nas trochę asymetrii więc zalecenia od fizjo.
Ja już po pierwszej dawce (A jestem kpi +kp).
Nie jestem na diecie ale u nas odpukac kolek nie bylo. Mati dość rzadko robi kupę, nawet co 5-7dni ale widocznie tak ma. -
Ja też kupowałam 1.
Rodzina jeśli odstawisz nabial to twój organizm straci.musiałabyś suplementowac. Ja miałam zalecenie przejść na produkty bez laktozy jedynie. Kupy u nas też tak jak u Chica. Ale zdarzają się też tylko takie ubrudzenia pieluszki. Chica a zaznaczałas w tym kwestionariuszu ze karmisz?Elleen lubi tę wiadomość
Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
Elleen, ja zabrałam do szpitala 1 , ale dziewczyna która ze mną leżała miała 0 , które były za małe na jej córeczkę i się zamieniliśmy bo moja Hania (2220g) topiła się w 1 i w domu tez używamy jeszcze 0 dla niej.
Forumowiczko i co wychodzicie do domku?
Rodzina ja nie zrezygnowała z nabiału. U nas były delikatne bóle brzuszka i problem ze zrobieniem kupki , ale bardziej obwinialam za to żelazo. Zaczelam podawać wszystkie kropelki i żelazo w godzinach rannych zamiast w wieczornych i chyba to pomogło bo od 2 dni problemu nie ma. Kupki robią po parę dziennieElleen lubi tę wiadomość
-
Ja używałam pampersów 1, ale moi mieli w okolicy 3kg w domu dość szybko przeszliśmy na 2, które jeszcze używjamy ale pomału się robią ciasnawe, tyle że mam jeszcze zapas na co najmniej 2-3 tyg. więc planuje zużyć, a potem 3 już kupować
Z odparzeniami nigdy na szczęście nie było u nas problemów, ale ja dość często zmieniam pieluchy (pewnie za często) i jak zmieniam to parę razy dziennie na 2-3 minutki zostawiam bez pieluchy golaski żeby pupa się wywiwtrzyła 😂
Ja ograniczam nabiał i jajka ale całkowicie nie zrezygnowałam po prostu pije mleko roślinne i jem ramę roslinna bo dla mnie to bez różnicy więc żadne poświęcenie:) no i serki ograniczylam na rzecz mieska, rybek i warzywek:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2021, 10:27
Elleen lubi tę wiadomość
-
Rodzina wrote:Ellen ja mialam 1. Dziewczyny karmiace swoim mlekiem zrezygnowalyscie z nabialu ze wzgledow brzuchow maluchow, zeby kolek nie bylo?
Rodzina lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ellen my zaczynaliśmy od jedynek, nawet synek 1900 miał zakladane jedynki w szpitalu tylko były zawijane u góry aktualnie jesteśmy na trójkach (córka ponad 6kg, synek niecałe).
Elleen lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Elleen wrote:Mam jeszcze pytanie do mamuś. Jaki rozmiar pampersów na na początek, 0 czy 1? Nie wiem jaki zabrać do szpitala. Muszę kupić a tak się zastanawiam czy wziąć też zerówki czy jedynki wystarcza.
Też się zastanawiam. Kupiłam i te i te
0 kupiłam 2 paczki a 1 więcej- na allegro bo się opłaca. Chyba wezmę po 1 paczce do szpitala.
U mnie lekarze szacują że powinni mieć chłopcy koło 2 kg. Więc w sumie na granicy 0 i 1.
Jeszcze ide do lekarza 24.05 czyli ba tydzień przed terminem.
A tak w ogóle to sie zaczynam stresować. Chociaż już bym chciała bo już mi serio niewygodnie i tak szybko się męczę że az nie umiem uwierzyć że tak się da
Elleen lubi tę wiadomość
Lusi
Szymuś 15.05.21 / 1490g
Tymuś 15.05.21 / 1520 g -
Rodzina wrote:Rucola jak sciagasz mleko to tylko 15 minut za kazdym razem? Moge sciagac np.raz 20 min. Pozniej 15? Chce dluzej zeby uzbierac wieksza porcje?
Rodzina lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Rodzina to są bolesne zgrubienia na piersi,. które nie znikają pomimo odciągania.
Ja też mam ten wałek nad blizną ale nie bardzo zwracam na niego uwagę póki co. Smaruję brzuch i bliznę, nawilżam.Rodzina lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Rodzina wrote:Dziewczyny po cc tez macie taki walek nad linia ciecia? To jakos zniknie? Cwiczenia jakies robicie na brzuch lub te masowanie blizny?
Nie wiem, jakie ćwiczenia na to są? -
Hej.
Nad ranem wczoraj czyli w sobotę (koło 2 w nocy) dostałam skurczy i krwawienia. W szpitalu pd 4 rano. Próbowali za wszelką cene powstrzymać bo chcieli podać ponowanie sterydy.
Niestety się nie udało. Tylko 1 dawkę podali.
Chłopcy urodzili się w sobotę 15.05 po godz. 14.00
Niestety od razu ich zabrali. Nawet ich nie zobaczyłam.
Szymek 1490g / 46 cm i miał problemy male ze złamaniem oddechu, ale po interwencji lekarzy złapał oddech i już ok.
Tymuś 1520 g./ 47 cm.
Obaj są w inkubatorze oddychają samodzielnie ale maka powietrze do nosków doprpwadzane.,
jedzonko do pępka.
Sytuacja określona jako ciężka bo to wczesniaki nie całkiem przygotowane do samodzielnego życia ale stablina.
Mąż czekał 6 godzin i go wypuścili na chwilkę zobaczyć, ja dopiero jak wstałam czyli po 22.
Wczoraj byłam u nich ale mogę tylko patrzeć.Lusi
Szymuś 15.05.21 / 1490g
Tymuś 15.05.21 / 1520 g -
Lusi mam ogromną nadzieję że chłopcy bardzo szybko nabiorą pełni sił. Ważą całkiem ładnie ale musisz nastawić się na dłuższy ich pobyt w szpitalu, będę bardzo mocno trzymać za nich kciuki, za Twoich małych Wojowników ❤️❤️#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021