Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamuska, w nocy jeszcze drapało ale jedno psiknięcie tantum verde dało radę i dospalam do rana. Cieszę się że nie mam temperatury i kataru, a tak to dalej kuracja syropem z cebuli, mleczko z miodem i Wit C.
Różyczko, na pewno lekarze zadziałają odpowiednio żeby dzieci jeszcze troszkę w brzuszku posiedziały🤗 przytulam.
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Ellen polecam płukanie gardła rozcieńczoną wodą utlenioną.
Mamuśka dzieci są tylko na moim mleku od 3ciej doby. Synkowi codziennie dowożę a córeczka z butelki ale coraz częściej ja przystawiam z sukcesemElleen lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rodzina, no nie, co za dzień, i u Różyczki i u Ciebie szyjka się skróciła. Jestem w Wami myślami, i ze wszystkich sił kibicuję żeby sytuacja została opanowana✊✊🤞🤞 czy w takich sytuacjach zakłada się pessar, ktoś coś Wam wspominał o nim, czy głównie leżenie i leki?
Rodzina lubi tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Kurcze dziewczyny trzymajcie się ja już odliczam do poniedziałku. Jaksa jak samopoczucie? U mnie super oby tak dalej nic nie boli ogólnie naprawdę oby tak dalej. Jedynie wieczorami trochę brakuje powietrza ale jakby tak było chociaż do 30 tc to będzie super. Jaksa napisz jescze jak z wagą u ciebie, u mnie 8 kg na plus :d
-
MiMi, świetnie, że jesteś pełna energii, oby jak najdłużej🤞😃
Z wagą idziemy łeb w łeb, u mnie 8,5kg na plusie i brzuch wyskoczył z dnia na dzień😉 też coraz częściej mam momenty, że ciężko mi się oddycha, kondycji 0, ale co się dziwić jak od 10 tygodni leżę i wstaję głównie do WC i po herbatę🙃 a już tak bym chciała sobie posprzątać w domu (swoją drogą niezłe mam marzenia)😂 poza tym nie mam specjalnych dolegliwości😃Rucola lubi tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Jaksa, na razie leki i lezenie. Jak sie nie poprawi sytuacja to zaloza pessar. Wczoraj mi robili morfologie i mocz. Dzis posiew i usg. Jutro obciazenie glukoza mam miec. U mnie 10.5 kg na plusie 26 tydz. Cisnienie mam dobre. Z synkami tez wszystko fobrze. Anatomicznie zdrowe.
Jaksa, Rucola lubią tę wiadomość
-
Jaksa ja jakbym musiała tak leżeć jak ty to już bym miała 15 kg więc trzymasz się świetnie. A powiedz mi jescze czy ruchy odczuwasz mniej więcej od obu chłopaków tak samo? Bo u mnie ta co jest poprzecznie bardziej wariuje a ta co glowkowo to słabiej.
-
MiMi, jednego czuję zdecydowanie mocniej, chyba ten mniejszy to większy wariat😅 dzisiaj się dowiem jak aktualnie są ułożeni to będę wiedziała na 100%, który mi tak daje do wiwatu. Ogólnie od paru dni czuję ruchy zdecydowanie mocniej, nawet już widać przez brzuch kopnięcia🤗Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Maxi ja 3 tyg. Temu na wizycie mialam 37mm. Od poczatku ciazy bralam duphaston a od usg polowkowego luteine dopochwowo. Wczoraj na wizycie szyjka 26 mm i lekarz od razu kazal na szpital jechac. Teraz biore luteine i leze. Na ktg nie bylo zadnych skurczy.
-
U mnie przez skórę widać każdy ruch, normalnie jakby były zaraz pod nią. Szczególnie jak leżę w wannie i polewam brzuch to wystawiają swoje kończyny. Z synem nie byłam w stanie rozpoznać co Wypycha, a tu wiem gdzie ręka, noga, głowa. Ja to mam nadzieję że jutro na wizycie wszystko się rozstrzygnie. Mąż też już chce żebym poszła do szpitala :p generalnie to jestem kłębkiem nerwów, a w szpitalu będę pod okiem lekarzy i jak coś to biorą na stół.
-
Rodzina, widzę, że się Tobą dobrze zaopiekowali w szpitalu. Świetnie, że Dzidzie zdrowe a skurczy brak. Musi być dobrze🍀🤗
Justa, ten opis przemawia do wyobraźni, ja już bym miała wizje, że noga zaraz przez pępek wyskoczy😅 udało Ci się ostatecznie spakować torby?Rodzina lubi tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Wczoraj caly dzien przeplakalam. Tak mnie postraszyli porodem przedwczesnym. Dzis jest lepiej. Po badaniach ciesze sie, ze zdrowe sa. Z szyjka musi byc dobrze. Jak wroce do domu nic nie robie tylko leze. Chociaz juz mnie tylek i plecy strasznie bola. Mam jakies klucia w pochwie i z prawej strony podbrzusza. Lekarz mowi, ze na tym etapie tak juz jest. Macica sie rozciaga ponad sily dla dwojki.
-
Rodzina, będzie dobrze wszystko tak jak i u Różyczki ✊
Powiedzcie mi dziewczyny, bo w większości wasze ciążę są na dużo późniejszym etapie niż moja, jak to u was wyglądało z braniem luteiny czy duphastonu? Brałyście całą ciążę? Bo moja lekarka, takie mam wrażenie, że nie bierze pod uwagę w ogóle, że to ciąża bliźniacza i chce żebym odstawiała już progesteron, bo w zdrowych, ale pojedynczych ciążach faktycznie po 1 trym już można.
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Elleen, sama ciąża bliźniacza nie jest wskazaniem do suplementowania progesteronem. Ja miałam odstawiać duphaston i luteinę ok 12-13 tygodnia ciąży, niestety krwiak pokrzyżował te plany i nadal biorę. Jednak moja prof obiecała, że jak tylko krwiak zniknie to odstawi mi leki. Więc możesz się cieszyć, że wszystko u Ciebie ok i Twoja dr nie widzi wskazań do dalszego zażywania leków🙂👍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 13:31
Elleen lubi tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Ellen, ja duphaston bralam od samego początku i dopiero 2 dni temu zakończyłam. Ale podobnie jak Jaksa miałam wcześniej krwiaka, gdyby nie to to pewnie nie byłoby konieczności faszerowania się tak długo. Natomiast luteine dopochwowo biorę od pojawienia się krwiaka (12 tyg) i mam brać cały czas nadal, nie wiem do kiedy.
Dobrze, że nie musisz nic brać, dokładnie, nic tylko się cieszyćElleen lubi tę wiadomość