X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Blizniaki w 2021
Odpowiedz

Blizniaki w 2021

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa synek nie ma jeszcze 2kg. Jak osiągnie i będzie stabilnie trzymać wagę to zostanie zaszczepiony i dopiero do domu... Strasznie to bolesne dla mnie, ogromnie za Nim tęsknię :( życzę każdej z Was, aby nie musiała tego przechodzić

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje bardzo tej rozlaki rucola..ja to sie martwie nawet tymi 6 godzinami po cc..jak rodzilam syna nigdzie nikt go nie zabral..
    W czasie szycia trzymal go maz..a pozniej juz razem

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, niedługo osiągnie swoją wagę i bedzi cie razem. Mnie to właśnie ta waga dzieci najbardziej martwi, niby już powinny mieć te 2kg, bo 2 tygodnie temu było około 1,8kg, ale wiadomo jak to jest z pomiarami.
    Co do sił... Od kilku dni o wiele lepiej się czuje, może to już ostatni zastrzyk energii :p jedynie dopada mnie kiepski sen, chodzę spać koło północy, budzę się w nocy, czasami nie mogę zasnąć i wczoraj sobie uświadomiłam, że większość dolegliwości przejdzie po porodzie, ale wyspać się to nie będzie mi dane 🙈
    Udało się zrealizować sesje zdjęciową, synek na początku był trochę spięty, a na koniec zaczął się popisywać i pozować :) będzie wspaniała pamiątka :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Mamuska Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola oby jak najszybciej synek do Was dołączył, wyobrażam sobie jakie to musi być trudne. A córeczka ile teraz waży?

Justa to fakt, że po porodzie dolegliwości ustąpią, ale wtedy z innych powodów nie będzie spania 😀 tylko że wtedy to już będzie przyjemniejsze niewyspanie 🙂
    Jeżeli chodzi o sesję to faktycznie pamiątka będzie niesamowita 🙂

iv09tv73pq3d9isv.png
    34bws65gfd9hflba.png
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie jak bede sie czuc po cc...po porodzie naturalnym w sumie dlugo dochodzilam do siebie...czulam sie napuchnieta,duzo sie pocilam...taka nieswoja...krocze ciagnelo przy jakims kucaniu...zastanawiam sie jak teraz bedzie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 08:55

• Rucola Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi ja po CC czuję się dobrze, ale ja miałam czas na regenerację bo nie miałam dzieci. Spionizowana byłam 7h po porodzie i od wtedy byłam już na chodzie. Krocze lux, taki komfort że głowa mała. Blizna wiadomo, dalej boli ale naprawdę bez przesady, do przeżycia.

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola mrozisz pokarm? Jeśli tak to jak go później podgrzewasz zeby dać dziecku?

Różyczka32

Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po SN myślałam że wrócę do szpitala zaraz, bo chodzić nie mogłam z bólu... A skutki SN mam po dziś dzień. Więc liczę że cc przejdę lżej.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczko mroże ale jeszcze nie korzystałam z mrożonek, na razie raczej je zbieram. Mleko daję na bieżąco, córeczce do butelki, może stać 8h a dla synka do lodówki, tam może stać 4dni, zawożę mu w termicznym opakowaniu z wkładami chłodzącymi i tam wkładam do lodówki. Temat mrożonek będę rozpracowywać, na razie zamówiłam podwójny podgrzewacz do butelek żeby dostawały mleko w temperaturze ciała. Można dawać w pokojowej ale wtedy tracą dużo energii na ogrzewanie. Temat rozmrażania będę zgłębiać jak będzie taka potrzeba 😅 na razie się modlę żeby nie bylo przerwy w dostawie prądu bo już mam dobrych kilka, może nawet ponad 10l zamrożonego pokarmu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 12:35

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Kurcze nigdy nie mroziłam i wcale nie wiem jak to ogarnąć wrazie czego. 10 l pokarmu to ładnie. Jak pierwsze dni córci w domu.? I jak starszy synio?

Różyczka32

• Jaksa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola,wow, 10l szaleństwo🤩 już prawie własny bank mleka możesz otworzyć☺️ cały czas gorąco kibicuję Tytuskowi, żeby szybko dobił do 2 kg✊

Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach, jeśli dobrze pamiętam Różyczka32, Maxi i Kateem macie dzisiaj badania, a Lusi11-88 Ty masz jutro? Perelka też wizytujesz w tym tygodniu, idziesz po skierowanie do szpitala a Chica czy Ty w tym tygodniu kładziesz się na oddział🤔 Kciuki za Was i Maluszki✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 09:55

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow pamietasz :) u mnie dzis 27+0 jetem po wizycie maluchy maja kolo 1 kg teraz..szyjka 2 tyg temu byla 4.1 dzis jest 3.6 niby w normie,ale skraca sie..nie wykluczone ze profilaktycznie na nastepenej wizycie dostane luteine. Mam duzo odpoczywac,jesc magnez i wysiadywac swojej jajka ;)
    Ale ciezko mi...fizycznie...spac nie moge w nocy,w dzien senna jestem. Ucisk na krocze czuje..psychicznie tez roznie..czasem leki mnie nachodza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 12:26

Różyczka32 lubi tę wiadomość

• Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa dobra pamięć. 😁Ja około 18 mam wizytę

Jaksa lubi tę wiadomość

Różyczka32

• Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi 2 kg w brzuszku i to samych maluszków to super🙂 z tą szyjka jest tak że rzeczywiście od odpoczynku może się wydłużyc

Różyczka32

• Perelka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa jak Ty to robisz że kojarzysz te wszystkie wizyty;) no podziwiam :)
    Ja mam w tym tyg. ale dopiero w piątek wieczorkiem i mam ostre postanowienie nie wyjść od lekarza bez skierowania ;p

Maxi maluszki pięknie rosną, już jest co dźwigać więc absolutnie się nie dziwię żeś zmęczona ;)

Różyczka kciukasy za wizytę, daj koniecznie znać potem co i jak:)

Rucola pięknie Ci idzie z tym mlekiem, zapasy że ho ho już są;) mam nadzieję że synek szybciuchno do Was dołączy :)

Jaksa, Różyczka32 lubią tę wiadomość

• Jaksa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi i pozostałe Mamusie, ja się już wcale nie dziwię, że Wam ciężko fizycznie. Wasze Maluszki już mają słuszną wagę😳 mi od kilku dni jest znacznie ciężej, czuję jak mi się brzuch rozpycha... A przecież aktualnje poza leżeniem za dużo nie robię w życiu... A moje to na razie mikrusy w porównaniu do Waszych dzieciaków. Maxi szyjka i tak bardzo ładna, i co najważniejsze pod kontrolą🍀

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja mam wizyte w czwartek :) też chcę dostać skierowanie, od tygodnia mam problem z jedzeniem... Straciłam apetyt, śniadanie jem o 12, po 15 obiad, czasami po południu jakąś przekąskę i tyle, a to pewnie wszystko z nerwów. Dzieciaczki czuje dosłownie pod skóra brzucha, da się wyczuć rękę, nogę, głowę. Tak jakby tam nic nie było, przerażające to jest. Mąż już też chciałby żebym urodziła, bo widzi jak fizycznie i psychicznie wysiadam. Liczę że sytuacja już u lekarza będzie taka, że powie mi, że już ostatnia wizyta i jednak skieruje sam na szpital bo zaraz zacznę rodzić.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Jaksa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, będę trzymać kciuki żeby lekarz dał Ci to skierowanie✊✊ jejku, to może się okazać, że we trzy z Chica i Perelką będziecie w tym samym czasie leżeć w szpitalach😁

Ja jutro mam wizytę u prowadzącej a w czwartek połówkowe😬 intensywny tydzień się zapowiada😉

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Forumowiczka Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeej aż 3 dziewczyny "na wylocie", niedługo nam się tutaj przerzedzi towarzystwo trójpaczków ;)

Trzymam kciukasy za wszystkie zbliżające się wizyty:)

A ja właśnie jestem po polowkowych, wszystko w normie na szczęście, różnica wagowa między dzieciaczkami wynosi 4 g :D
    Szyjka jedynie jest krótsza niż myślałam, 2 tyg temu w badaniu przez powłoki brzuszne wychodziło ok 4 cm, a teraz dopochwowo ok 3.2, dr mówi, że różnica jest dlatego ze to inny sposób badania i nigdy nie wyjdzie identycznie, ze to wcale nie oznacza ze się skraca, bo jest zamknięta. I ze te 3.2 to i tak bardzo ładnie jak na ciaze mnoga.. No nie wiem, ale pozostaje mi w to wierzyć.

Poza tym w badaniu moczu ostatnio wyszły mi liczne bakterie i leukocyty (ale niewiele ponad normę), czy któraś z Was miała taka sytuację? Nie mam żadnych objawów infekcji itp. Czy przy tym będzie konieczny antybiotyk? :/

p19udqk3gr1pblu2.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumowiczka, powtórz badanie, może próbka była źle pobrana? U mnie antybiotyk wszedł dopiero jak była 3 infekcja. Tak to urosept i żurawina w tabletkach. Z tym, że u mnie zapalenie pęcherza to w ciągu 3 godzin rozwijały się tak, że leżałam prawie martwa i błagałam męża o leki.
    Jaksa, szkoda we 3 nie trafimy do tego samego szpitala, byłoby wesoło :D chociaż nie wyobrażam sobie 3x bliźniaki razem 🤣🤣🤣

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ