Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamusie czytam Was regularnie, ale nie pisze bo u nas w sumie nic się nie zmienia. Za tydzień o tej porze mam nadzieję chwalić się już synkami😉 o ile sami nie przyspieszą 🤣 Z dnia na dzień jest mi coraz ciężej, w nocy kręcę się i wstaje co 1-2h. Noga nadal nie odpuszcza i puchnie mocno zaraz po wstaniu z łóżka.
Dziewczyny super że dzisiejsze wizyty ok, czekamy na dalsze tylko dobre informacje 😄
Forumowiczko ja od połówkowych biorę profilaktycznie zuravit i nigdy potem nie miałam problemów z wynikiem badania moczu.
Rucola podziwiam, jesteś mega zdyscyplinowana! Caly czas kibicuje Twojemu synkowi! Czy zmieniłaś coś po porodzie jeśli chodzi o przyjmowane witaminy/suplementy?Jaksa lubi tę wiadomość
-
Chica aktualnie biorę tylko kwasy omega3 z alb oraz 4000 jednostek D3, dodatkowo sanprobi ibs i zastanawiam się nad wapniem tylko muszę zrobić rozeznanie
Chica lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Hej dziewczyny.
Ja też Was czytam regularnie i trzymam kciuki.
Jutro mam wizytę u lekarz - ciekawe co powie.
Wydaje mi się że u mnie bez zmian, czasem tylko jakbym miała taki dziwny skurcz- głównie jak kichnę sobie.
No i mam wrażenie że nic w środku mi się nie mieści... jakby nie mogę jeść bo nie mam miejsca 😳
Przybyło mi +1kg ale jak narazie jak komuś nie powiem to nikt się nie zorientował jeszcze.
I mam tak ciągle nos zatkany że masakra. Spać się nie da. Kupiłam różne krople w aptece które niby wolno w ciąży ale to zupełnie nie pomaga. W akcie desperacji psikam Otrivin. Wiem że nie wolno ale chyba się uduszę inaczej. Rano ledwo żyw jestem. Miała któraś z Was tak? Czytałam że to się często w ciąży zdarza...
P.s. zaciął mi się ten suwaczek zdaje się. Bo ciągle pokazuje to samo co na ostatnim wpisie 🤔 co robić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 18:23
Lusi
Szymuś 15.05.21 / 1490g
Tymuś 15.05.21 / 1520 g -
Jaksa wrote:Lusi11-88, ja w poprzedniej i tej ciąży mam "ciążowy katar"+ krwawienia z nosa. Już się przyzwyczaiłam, ale przed snem psikam sobie do nosa wodę morską, nieco pomaga🙂Lusi
Szymuś 15.05.21 / 1490g
Tymuś 15.05.21 / 1520 g -
A mnie się zaczyna jakąś infekcja. W nocy jak wstałam do toalety to jakbym miała żyletki w gardle. Rano wzięłam cholinex, ale wyplułam bo przeczytałam w internecie że w ciąży nie powinnam. Zrobiłam syrop z cebuli, czosnku i miodu i popijam po łyżeczce. Temperatura 37, więc bez tragedii. Wzięłam apap i witaminę C. Mąż wracając z pracy kupił tantum verde. Dziewczyny macie jakieś sposoby jak się postawić w ciąży na nogi w bezpieczny sposób?
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Lusi11-88, biedna jesteś, kiedy mdłości odpuszczają pojawiają się inne ciążowe "przyjemności"🙃... I przejdą dopiero wraz z porodem🤦♀️
Ellen, ja stosowałam tylko płukanki przy bólu gardła, woda z zaparzonych goździków z solą, tantum verde/do plukania gardła. Pan Tabletka na stronce też ma przepis na syrop z cebuli, ale taki udoskonalony, ponoć rewelacja, ja nie stosowałam bo rzadko choruję. Dużo zdrowia życzę!Elleen lubi tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Popatrzyłam na ten przepis, On tam jeszcze daje imbir i cytrynę ale nie miałam w domu, a dzisiaj siły zero na wyjazd do sklepu. Smakowo na pewno bardziej orzeźwiający. Kurcze, ja też raczej rzadko choruję i właśnie muszę walczyć, żeby mnie bardziej nie rozłożyło. We wtorek prenatalne.
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Wiem Jaksa😘, plus ciepłe skarpety. Leżę w łóżku cały dzień. Wstaje tylko właśnie po herbate i na siku. Czuję,że gardło trochę odpuściło.
Jaksa lubi tę wiadomość
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Ellen, na gardło zrób sobie ciepłego mleka, do tego miód i odrobina masła. Mleko możesz wystudzić do 40 stopni i wtedy dać miodu. Po tym do łóżka, bo to rozgrzewa mocno, a miód i maslo dobrze robią na gardło bo tworzą taką powłokę ochronną. Witaminy C to można nawet tak 5000mg, a nawet więcej. Z tym, że nie na raz a w ciągu dnia łykać.
Elleen lubi tę wiadomość
-
Justa dzięki. Spróbuję na noc tego mleczka 😘
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Eleen i jak gardelko? Przeszło chociaż trochę?
Różyczki daj znać do lekarze mówią. Wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki ✊
Rucola córeczkę karmisz swoim mlekiem, ale dajesz jej z butelki czy je normalnie z piersi? Synkowi dajesz radę dostarczać mleczko czy dokarmiają go w szpitalu sztucznym?