X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźnięta jednojajowe-jednokosmówkowe
Odpowiedz

Bliźnięta jednojajowe-jednokosmówkowe

Oceń ten wątek:
  • _tika Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po szpitalu. Strasznie jestem niezadowolona z opieki. Byłam tam 5 dni i jedynie robili mi w piątek usg, długość szyjki i badanie ginekologiczne. Wszystko w porządku. Pytanie czemu nie mogłam tego zrobic normalnie u lekarza? Nawet badania moczu mi nie zrobili a poprzednich wyników nie chcieli, bo ponoć były "stare" (sprzed 5 dni ).
    Jeden lekarz uznał ,że mam mieć cesarke w 34 tygodniu! Choć wszystko jest ok, a małe ułożone glowkowo. Drugi uznał, że w 36 najprędzej, każdy co innego...

Witaj, przyszła mama! Ty też jesnokosmowkowa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 12:58

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale na razie nie wiem nic o owodniach, tzn. Może i doktor coś mówiła ale byłam w takim szoku ze nie dotarło do mnie ☺
    https://naforum.zapodaj.net/335f440df986.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 13:05

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tika, tak to jest niestety że opieka w szpitalu może pozostawiać wiele do życzenia...
    Dziwi mnie to dlaczego jeden lekarz juz ustalił że cc ma być w 34 tc Przecież wiadomo że maluchom najlepiej u mamy i jeśli bedzie wszystko dobrze to warto żeby siedziały w brzuszku jak najdłużej.
    Mi na wizycie jedynie lekarz powiedział że przed 34 tc to będzie chciał mnie mieć już na oddziale. Ale to na razie tak odległy czas że jeszcze o tym nie myślę.

Dziewczyny nie wiem czy nie zaśmiecam forum ale założyłam nowy wątek o bliźniakach. Taki ogólny bez dzielenia na jedno czy dwujajowe.
    Tutaj może byc nas mało a tam juz są chętne mamy które zaraz dołączą.
    Pytanie czy tam sie przenosimy bo ja mogę byc i tu i tam. Tylko tu nas moze byc zaledwie garstka :)
    Tu wrzucam link
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/podwojne-i-potrojne-szczescia-2017,12157.html

Wiem tez że jest juz wątek o bliźniakach ale tam udziela sie sporo mam których maleństwa są juz na świecie i ja jeszcze się w tych tematach nie odnajduję.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jak najbardziej za - im nas więcej tym weselej:) zaraz zamelduję się na podwójnych! też próbowałam czytać wątek ogólny o bliźniakach, ale to jest nie do nadrobienia i dziewczyny tam są już dużo dalej niż my.

a5707df13e.png
  • ansien Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !
    Wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciaży bliźniaczej jednokosmówkowej jednoowodniowej.
    Przeczytałam ten cały wątek i troszeczkę się uspokoiłam, ale dalej i tak jestem przerażona,
    bo na innych forach są tak złe wieści, że zastanawiam się, czy w ogóle donoszę tę ciążę.
    Jestem w 12 tygodniu, byłam na badaniach prenatalnych i na ten moment lekarz nie dopatrzył się żadnych nieprawidłowości.
    Jak to wyszlo u Was?

ciąża bliźniacza jednokosmówkowa jednoowodniowa
    zi13kw7i6g1aqgul.png
  • ansien Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ?

ciąża bliźniacza jednokosmówkowa jednoowodniowa
    zi13kw7i6g1aqgul.png
  • Myszowatekocie Debiutantka

Wysłany: 24 marca 2024, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙂 jestem w 7 tyg ciąży i dowiedziałam się że będą dwie dzidzie 🙂 natomiast martwię się bo są jednokosmówkowe i jednoowodniowe. Tzn na tą chwilę ( tak powiedziała Pani doktor). Czy były mamusie którym oddzielna owodnia ukazała się później ?

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ