ciaza 40+
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Ja niestety mam wielowodzie stres ogromny na razie gin obserwuje i kazał zrobić Corp żeby wykluczyć zakażenie i hemoglobine glikocos żeby sprawdzić czy nie mam ukrytej cukrzycy ale wyniki ok wyszły więc teraz kontrola wód 19 października i zobaczmy -
kataloza wrote:Termin mam na 22 listopad, spodziewam się chłopca Wojtka Jerzego
Katarzyna jest super;-)
Nam wpadlo w ucho Sabina, tzn jesli juz bedzie to Sabine.Wszyscy w domu -
Dzieki! A ty juz wszystko masz ?
Przed nami jeszcze zakup wozka,cos ciezko nam idzie bo kupujemy dla dwojki,lozeczko trza kupic,no i moze jakies rozowe dla odmiany ubranka
Kicia ,ty juz praktycznie na mecie jestes,ja Sebastiaana urodzilam w 36,5 tygodniu .a u ciebie ,kto wie...
Mi niespodziewanie wody poszly
Dobrze ze wyluzowalas :*
Wszyscy w domu -
Dołączam do waszej grupy. Mam 43 lata i to moja 2 ciąża. Zaszłam w ciążę błyskawicznie. Teraz mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i będziemy zdrowi.
Czy ktoś podpowie kiedy robić testy genetyczne i jakie skori test PAPPA odpada ze względu na wiek?kataloza, Dobrawa, Falon lubią tę wiadomość
Nadzieja -
Witam nowa Mamusie
Ale mnie tu dawno nie bylo....
U nas synek...24w 1 d , z malym w porzadku natomiast moj miesniak ma jakies 9 cm i umiejscowiony jest w ujsciu szyjki wg tutejszych lekarzy.
Wg polskiego, sprzed miesiaca, jak sie nic nie zmieni to bedzie przeszkadzal dziecku przejsc przez kanal rodny i ko ieczna cesarka.
Mimo, ze tu sa normalnie 2 usg plus ew trzecie w 9.miesiacu...ja po tych dwoch ktore juz byly bede miala jeszcze 3, plus konsultacja kliniczna. Tu usg nie robi lekarz tylko technik,
Inna sprawa,ze tu po 40rz maja taka procedure,ze nie czekaja az urodzisz jesli minal tp. Po tp wywoluja bo masz urodzic. Normalnie robia jesczemasaz szyjki itp i czekaja 2 do3 tyg.
Na razie u mnie zalozenia takie, ze beda obserwowac miesniaka i moze pozwola macicy popracowac zanim dojdzie do cc. To byl8by dobre wyjscie wg polskiego gina, ktoremu wierze.
Nadzieja, czemu odpada pappa? Wiado o,ze wiek i ew.dodatkowe kg matki zaburzaja wyniki ale jakas podstawa do medycznych rozwazan byc musi
My nastawialismy sie na nifgy lub harmony. Okazalo sie,ze wyniki pappy ok i nawet nie zlecono amnio, ktorego sie balismy bo i tak wiedzielismy, ze nie wplynie ona na nasze decyzje. Pozdrawiam i spokoju zycze. Nie ma sie co nakrecac,ze wiek itpDobrawa lubi tę wiadomość
-
kicia 123 wrote:Hej
Ja niestety mam wielowodzie stres ogromny na razie gin obserwuje i kazał zrobić Corp żeby wykluczyć zakażenie i hemoglobine glikocos żeby sprawdzić czy nie mam ukrytej cukrzycy ale wyniki ok wyszły więc teraz kontrola wód 19 października i zobaczmy -
Cześć dziewczyny mogę i ja dołączyć?
Mam magiczną 40 i to moja druga ciąża-) wg usg 15 tydzień.
Nadzieja ja jestem świeżo po pappie-a i tylko się wkurzyłam. Test wyszedł wynik prawidłowy. Ale pan lekarz dopisał odręcznie, amniopunkcja ze względu na wiek, nosz ku..wa, myślałam ze jak test jest okej i jest jak wół napisane, że nie ma wskazań do badań inwazyjnych to załatwia sprawę. Ale doktorek swoje, że okej ale ten wiek...
M. mówi,że wyniki okej to koniec sprawy, ale ja jak to baba drążę temat już namierzyłam u siebie testy nifty za jedyne.. 2300 zł, z możliwością rozłożenia na raty.
Sorry za wtargnięcie, ale też jestem z tematem testów genetycznych na gorąco. szczerze waham się czy wydawać kasę, z drugiej strony spokój że wszystko okej bezcenny...
Falon, Dobrawa lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Niestety i nifty wprowadzaja w blad.
Wejdz na watek o nifty i harmony (w dziale problemy i komplikacje).
Bedzie dobrze...jak powiedzialam poloznej, ze jestem stara ciezarna to mi oxpowiedziala: stare kobiety nie zachodza w ciaze. Juz to chyba pisalam.
I tego sie trzymajmy
Imię_Róży lubi tę wiadomość
-
No to chyba sobie daruję te testy, bo ciążę i tak zamierzam donosić. Kurczę byłam przekonana,że nifty to już spokojna głowa, tak mi powiedział doktorek który przekazywał pappę. Ja ryzyko skorygowane trisomii 21 mam 1:737, 18 1:15311, 13 1:4096. Mnie się wydaje okej, ale może się mylę, bo już zgłupiałam kompletnie.
Englein dzięki za linka, znowu wieczór spędzę w internetach .
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
imie róży,
witaj!
no to dbają o ciebie!
ja tam bym sie cieszyła ze skierowania na aminio
ja tez mialam pappa ok i juz nie drążyłam,ale ja musiałabym extra za to płacic,no i zostawiłam temat
wiesz ,dobrze wiedzieć o wszystkim za wczasu,tak myslę
hej Engelein,gratuluję syna! a co ci się marzyło?Wszyscy w domu