X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ciaza 40+
Odpowiedz

ciaza 40+

Oceń ten wątek:
  • AmeliaElektra Nowa

Wysłany: 19 października 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, super wątek :) Mi już niedługo stuknie 40-tka i jestem w trzeciej ciąży.
    Mam już dwóch synów - 16 i 9 lat :) I tym razem jest chłopak, ale z innym partnerem - rozstałam się z moim mężem kilka lat temu.
    Tym bardziej się cieszymy, bo ciąża była absolutnie nieplanowana, a faceta teraz mam fantastycznego :)
    Pierwszy trymestr minął mi fatalnie z wszystkimi atrakcjami - mdłości, senność, osłabienie, dwa krwawienia (dwa razy wizyta na IP, niczego nie stwierdzono, klasyka - luteina i odpoczywanie). Teraz jestem w 19-tym tygodniu, termin mam na marzec i mam nadzieję, że Młody nie zrobi mi już więcej niespodzianek.
    Aha - robiłam Nifty mimo dobrego wyniku USG (NT 1,3, kość nosowa widoczna). Dlatego wiem, że to Młody a nie Młoda. I zdrowy :)

Justi77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wątek,ale rzadko odwiedzany....Mam nadzieję,że niedługo do Was dołączę, nie mogę się doczekać :)

inessa, Mysia 15 lubią tę wiadomość

• Lili78 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja w przyszłym roku skończę 40-stkę. Jestem w 3 ciąży. Mam już syna 14 lat i córkę 7 lat.
    Zaczęłam 11 tydzień i jestem przed badaniami prenatalnymi. Mam nadzieję że wyniki będą dobre.
    Pozdrawiam wszystkie 40-letnie mamy

inessa, Mysia 15, kamenkaa lubią tę wiadomość

Lili
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili wyniki musza byc dobre i na pewno beda ☺ spokojnej dalszej ciazy ☺

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 12:31

‹‹ 10 11 12 13 14
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ