X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ciaza 40+
Odpowiedz

ciaza 40+

Oceń ten wątek:
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia69
    Gratuluje ciazy!
    Trzymam kciuki
    Ktory tydzien?

Wszyscy w domu :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po stracie poprzedniej ciąży w 15 tc i staraniach przez ponad 4 lata - WPADKA! Byłam pewna, ze to pierwszy objaw menopauzy.
    No cóż, zobaczymy jak będzie tym razem. Aktualnie 7+3 tc.

Ylya lubi tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia super, gratuluję:-))

Ja też myślałam, że drugiego dziecia nie zmajstrujemy, a mówią że to młodzi wpadki zaliczają;-))))

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia gratuluję!!!!

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woooow gratulacje ;)

Po porodzie to trzeba uważac...;)

My w pon opuscilismy sale intensywnej opieki i poszliśmy do 4 os. A we wtorek dali nas już dojednoosobowej.... Stąd już tylko domu;)
    Jeszcze zaliczamy flata na 1-2 doby. Tuba oddziale jest takie jakby zrobione mieszkanie. Dwie sypialnie kuchnia i salon. W tych sypialniach są właśnie rodzice z dziećmi przed wyjściem do domu. A z reszty mogą korzystać wdxyscy rodzice.
    Mały ważył wczoraj 2810g

kataloza, Ylya lubią tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę ......powodzenia :-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Nadzieja2016 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    A czemuz to tak?
    Lekarz twierdził że w tym wieku to cesarka.... chociaż ja wolę naturalnue. Zobaczymy jeszcze wszystko daleko.

Nadzieja
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2016 wrote:
    Ylya wrote:
    Dzięki dziewczyny, za miłe przyjęcie!

Nadzieja2016 przykro mi bardzo :-( ja dzis zaczęłam 6tc, ale niestety plamieniem. Takim tyci tyci ale jednak, na razie leże i biore wiecej dupka i magnezu. A wy jak podchodzicie, naturalnie?

Podchodzimy naturalnie chyba.... biore progesteron od 16 dnia cyklu. Poprzednio zaszlam w ciążę w 2 miesiącu starań. A Ey jak pidchodziliscie ? Jak się teraz czujesz ?

Nadzieja, gratuluję! Wspaniała wiadomość!
    Ja tu długo nie zaglądałam, a tu takie dobre wieści. My już zaczęliśmy 12 tydzień, jestem po usg prenatalnym i wszystko wygląda dobrze, tylko wyników testu pappa się nie spodziewam rewelacyjnych. Na razie idzie dobrze, maluszek pięknie rośnie.

Englein lubi tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Nadzieja2016 Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    Nadzieja, gratuluję! Wspaniała wiadomość!
    Ja tu długo nie zaglądałam, a tu takie dobre wieści. My już zaczęliśmy 12 tydzień, jestem po usg prenatalnym i wszystko wygląda dobrze, tylko wyników testu pappa się nie spodziewam rewelacyjnych. Na razie idzie dobrze, maluszek pięknie rośnie.

Bardzo się cieszę że macie się dobrze ☺ u nas też do przodu póki co. Serduszko zaczęło bić i wszystko w normie. Ylya czy warto jest robić test pappa jak i tak nie daje 100% pewności? Jakie testy genetyczne dają pewność że maluszek jest zdrowy ?

Englein lubi tę wiadomość

Nadzieja
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem :-) wiele moich koleżanek nie robi. My postanowiliśmy za namową lekarza jednak zrobić a jak wyjdą jakieś wątpliwości to zrobiny nifty. Amnio nie wchodzi w grę. Ja zażywam duphaston, lek na tarczyce - to wszystko ponoć może wpływać na wynik testu, plus wiek oczywiście. Na zdrowy chłopski rozum lepiej chyba tego testu nie robić, tylko od razu nifty lub harmony, bo tam wynik daje 99% pewności. Ale lekarz z jakichś powodów chciał, żebyśmy to na nfz zrobili. Może pappa wskazuje na różne ryzyka, nie tylko wad genetycznych, w nifty odnoszą się tylko do trisomni, nie wiem..
    Który to tydzień u Ciebie? Jak się czujesz?

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Nadzieja2016 Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya dziękuję za odpowiedź. Muszę posprawdzac co mogę zrobić w miejscu gdzie czasowo przebywany. My już dobijamy do 7 tygodnia. Klasyvzbe mdłości i wiele wątpliwości. Też miałaś mieszane uczucia?

Nadzieja
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To masz jeszcze troszkę czasu :-) Na pewno usg w 11-13 tyg warto zrobić. U nas lekarz nawet pokusił się o szczerość i powiedział, że prawdopodobnie chłopczyk <3
    A czego dotyczą Twoje mieszane uczucie? Opisz szerzej, to powiem Ci, czy też miałam/mam.

• Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2016 wrote:
    Lekarz twierdził, że w tym wieku to cesarka....
    Wiek 40+ jest wskazaniem do cc?! Pierwsze słyszę.
    A ile masz dokładnie lat, jeśli można spytać? I czy to pierwsze dziecko?
    Ja mam 41 i czteroletniego synka (niespodziankę, jak się okazało najlepszą na świecie ;) ).
    Teraz ciąża zaplanowana, udało się dość szybko, bez jakichś szczególnych starań.
    Nie myślałam o cc, zależy mi na porodzie drogami natury, ale koniecznie ze znieczuleniem zzo. Jeśli miałabym wybierać między sn bez znieczulenia, a cc, to chyba jednak wybrałabym to drugie.

kataloza lubi tę wiadomość

• Nadzieja2016 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje drugie dziecko i mam 43 lata. W sumie wolę oczywiście naturalnie.

Nadzieja
  • Nadzieja2016 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    To masz jeszcze troszkę czasu :-) Na pewno usg w 11-13 tyg warto zrobić. U nas lekarz nawet pokusił się o szczerość i powiedział, że prawdopodobnie chłopczyk <3
    A czego dotyczą Twoje mieszane uczucie? Opisz szerzej, to powiem Ci, czy też miałam/mam.

Mam mieszane uczucia czy to nie jest za późno na kolejne dziecko. Mam jakieś takie myśli. Ludzie są nastawieni że rodzice się wcześnie. Może to moje huśtawki ciążowe....

Nadzieja
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro natura nas wyposażyła w płodność do tego czasu, to z punktu widzenia biologii nie jest za późno. Wszystko zależy od tego jak się czuje kobieta. Sama w sobie, w środku, czy czuje tę siłę czy już nie. U mnie to pierwsze dziecko, wyczekane, wymarzone i wymodlone, więc nie mam wątpliwości a na ludzkie gadanie nie zważam wcale. Moje życie. Mam oczywiście myśli: czy dam radę, czy będę miała siły, co z kręgosłupem, czy zdążymy wychować zanim poumieramy lub się mentalnie zestarzejemy. To tak, ale już teraz nie ma co, trzeba walczyć o każdy dzień, żeby był pogodny, zdrowo spędzony, szczęśliwy. A u Ciebie o tyle lepiej, że dziecko będzie miało starsze rodzeństwo, nie będzie samo. Kiedyś.

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się czujecie? Ja rewelacyjnie, z resztą tak jak w pierwszej ciąży, nie miałam mdłości ani żadnych niemiłych objawów. Tylko spać mi się chce znacznie więcej i wstaję na siku kilka razy w nocy.

• Nadzieja2016 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    Skoro natura nas wyposażyła w płodność do tego czasu, to z punktu widzenia biologii nie jest za późno. Wszystko zależy od tego jak się czuje kobieta. Sama w sobie, w środku, czy czuje tę siłę czy już nie. U mnie to pierwsze dziecko, wyczekane, wymarzone i wymodlone, więc nie mam wątpliwości a na ludzkie gadanie nie zważam wcale. Moje życie. Mam oczywiście myśli: czy dam radę, czy będę miała siły, co z kręgosłupem, czy zdążymy wychować zanim poumieramy lub się mentalnie zestarzejemy. To tak, ale już teraz nie ma co, trzeba walczyć o każdy dzień, żeby był pogodny, zdrowo spędzony, szczęśliwy. A u Ciebie o tyle lepiej, że dziecko będzie miało starsze rodzeństwo, nie będzie samo. Kiedyś.

Masz racje. Staram się mówić sobie tak samo. ja mam siły na 2 dziecko i też mam nadzieje, że będę miała siłę być energiczną mamą. HHHHa tata młodszy to jak coś się zajmie i pobiega jak ja nie dam rady. No i będzie mieć energicznego starszego brata, co mnie bardzo cieszy bo mój pierwszy syn jak i drugie dziecko nie będą same. Dokładnie tak jak napisałaś. Ja już zaczynam jutro 8 tydzień. Mdli mnie codziennie, cały czas. No i oczywiście mogę spać i spać.

Ylya lubi tę wiadomość

Nadzieja
  • lewek5 Nowa

Wysłany: 14 marca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Panie na forum. Jestem nowa i zastanawiam się czemu dopiero teraz piszę. Mam 41 lat, pierwsza ciąża, 3 miesiące do porodu. Jak na razie wszystko bez zakłóceń :-). Czy któraś z Pań rodziła w szpitalu na Port de Hal - Saint-Pierre. Słyszałam, że są tam dobre warunki. Mam w związku z tym pytanie, czy posiadając Hospitalia+ muszę się tam wcześniej zgłosić, rezerwować pokój czy coś w tym stylu?

Katarzyna
  • Nadzieja2016 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy. Ja nawet nie wiem gdzie jest Saint Pierre.

Ylya lubi tę wiadomość

Nadzieja
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ