ciaza 40+
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Woooow gratulacje
Po porodzie to trzeba uważac...
My w pon opuscilismy sale intensywnej opieki i poszliśmy do 4 os. A we wtorek dali nas już dojednoosobowej.... Stąd już tylko domu;)
Jeszcze zaliczamy flata na 1-2 doby. Tuba oddziale jest takie jakby zrobione mieszkanie. Dwie sypialnie kuchnia i salon. W tych sypialniach są właśnie rodzice z dziećmi przed wyjściem do domu. A z reszty mogą korzystać wdxyscy rodzice.
Mały ważył wczoraj 2810gkataloza, Ylya lubią tę wiadomość
-
Nadzieja2016 wrote:Ylya wrote:Dzięki dziewczyny, za miłe przyjęcie!
Nadzieja2016 przykro mi bardzo ja dzis zaczęłam 6tc, ale niestety plamieniem. Takim tyci tyci ale jednak, na razie leże i biore wiecej dupka i magnezu. A wy jak podchodzicie, naturalnie?
Podchodzimy naturalnie chyba.... biore progesteron od 16 dnia cyklu. Poprzednio zaszlam w ciążę w 2 miesiącu starań. A Ey jak pidchodziliscie ? Jak się teraz czujesz ?
Nadzieja, gratuluję! Wspaniała wiadomość!
Ja tu długo nie zaglądałam, a tu takie dobre wieści. My już zaczęliśmy 12 tydzień, jestem po usg prenatalnym i wszystko wygląda dobrze, tylko wyników testu pappa się nie spodziewam rewelacyjnych. Na razie idzie dobrze, maluszek pięknie rośnie.Englein lubi tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Ylya wrote:Nadzieja, gratuluję! Wspaniała wiadomość!
Ja tu długo nie zaglądałam, a tu takie dobre wieści. My już zaczęliśmy 12 tydzień, jestem po usg prenatalnym i wszystko wygląda dobrze, tylko wyników testu pappa się nie spodziewam rewelacyjnych. Na razie idzie dobrze, maluszek pięknie rośnie.
Bardzo się cieszę że macie się dobrze ☺ u nas też do przodu póki co. Serduszko zaczęło bić i wszystko w normie. Ylya czy warto jest robić test pappa jak i tak nie daje 100% pewności? Jakie testy genetyczne dają pewność że maluszek jest zdrowy ?
Englein lubi tę wiadomość
Nadzieja -
Nie wiem wiele moich koleżanek nie robi. My postanowiliśmy za namową lekarza jednak zrobić a jak wyjdą jakieś wątpliwości to zrobiny nifty. Amnio nie wchodzi w grę. Ja zażywam duphaston, lek na tarczyce - to wszystko ponoć może wpływać na wynik testu, plus wiek oczywiście. Na zdrowy chłopski rozum lepiej chyba tego testu nie robić, tylko od razu nifty lub harmony, bo tam wynik daje 99% pewności. Ale lekarz z jakichś powodów chciał, żebyśmy to na nfz zrobili. Może pappa wskazuje na różne ryzyka, nie tylko wad genetycznych, w nifty odnoszą się tylko do trisomni, nie wiem..
Który to tydzień u Ciebie? Jak się czujesz?hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
To masz jeszcze troszkę czasu Na pewno usg w 11-13 tyg warto zrobić. U nas lekarz nawet pokusił się o szczerość i powiedział, że prawdopodobnie chłopczyk
A czego dotyczą Twoje mieszane uczucie? Opisz szerzej, to powiem Ci, czy też miałam/mam.hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Nadzieja2016 wrote:Lekarz twierdził, że w tym wieku to cesarka....
A ile masz dokładnie lat, jeśli można spytać? I czy to pierwsze dziecko?
Ja mam 41 i czteroletniego synka (niespodziankę, jak się okazało najlepszą na świecie ).
Teraz ciąża zaplanowana, udało się dość szybko, bez jakichś szczególnych starań.
Nie myślałam o cc, zależy mi na porodzie drogami natury, ale koniecznie ze znieczuleniem zzo. Jeśli miałabym wybierać między sn bez znieczulenia, a cc, to chyba jednak wybrałabym to drugie.
kataloza lubi tę wiadomość
-
Ylya wrote:To masz jeszcze troszkę czasu Na pewno usg w 11-13 tyg warto zrobić. U nas lekarz nawet pokusił się o szczerość i powiedział, że prawdopodobnie chłopczyk
A czego dotyczą Twoje mieszane uczucie? Opisz szerzej, to powiem Ci, czy też miałam/mam.
Mam mieszane uczucia czy to nie jest za późno na kolejne dziecko. Mam jakieś takie myśli. Ludzie są nastawieni że rodzice się wcześnie. Może to moje huśtawki ciążowe....Nadzieja -
Skoro natura nas wyposażyła w płodność do tego czasu, to z punktu widzenia biologii nie jest za późno. Wszystko zależy od tego jak się czuje kobieta. Sama w sobie, w środku, czy czuje tę siłę czy już nie. U mnie to pierwsze dziecko, wyczekane, wymarzone i wymodlone, więc nie mam wątpliwości a na ludzkie gadanie nie zważam wcale. Moje życie. Mam oczywiście myśli: czy dam radę, czy będę miała siły, co z kręgosłupem, czy zdążymy wychować zanim poumieramy lub się mentalnie zestarzejemy. To tak, ale już teraz nie ma co, trzeba walczyć o każdy dzień, żeby był pogodny, zdrowo spędzony, szczęśliwy. A u Ciebie o tyle lepiej, że dziecko będzie miało starsze rodzeństwo, nie będzie samo. Kiedyś.
FeliceGatto lubi tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Ylya wrote:Skoro natura nas wyposażyła w płodność do tego czasu, to z punktu widzenia biologii nie jest za późno. Wszystko zależy od tego jak się czuje kobieta. Sama w sobie, w środku, czy czuje tę siłę czy już nie. U mnie to pierwsze dziecko, wyczekane, wymarzone i wymodlone, więc nie mam wątpliwości a na ludzkie gadanie nie zważam wcale. Moje życie. Mam oczywiście myśli: czy dam radę, czy będę miała siły, co z kręgosłupem, czy zdążymy wychować zanim poumieramy lub się mentalnie zestarzejemy. To tak, ale już teraz nie ma co, trzeba walczyć o każdy dzień, żeby był pogodny, zdrowo spędzony, szczęśliwy. A u Ciebie o tyle lepiej, że dziecko będzie miało starsze rodzeństwo, nie będzie samo. Kiedyś.
Masz racje. Staram się mówić sobie tak samo. ja mam siły na 2 dziecko i też mam nadzieje, że będę miała siłę być energiczną mamą. HHHHa tata młodszy to jak coś się zajmie i pobiega jak ja nie dam rady. No i będzie mieć energicznego starszego brata, co mnie bardzo cieszy bo mój pierwszy syn jak i drugie dziecko nie będą same. Dokładnie tak jak napisałaś. Ja już zaczynam jutro 8 tydzień. Mdli mnie codziennie, cały czas. No i oczywiście mogę spać i spać.
Ylya lubi tę wiadomość
Nadzieja -
Witam wszystkie Panie na forum. Jestem nowa i zastanawiam się czemu dopiero teraz piszę. Mam 41 lat, pierwsza ciąża, 3 miesiące do porodu. Jak na razie wszystko bez zakłóceń . Czy któraś z Pań rodziła w szpitalu na Port de Hal - Saint-Pierre. Słyszałam, że są tam dobre warunki. Mam w związku z tym pytanie, czy posiadając Hospitalia+ muszę się tam wcześniej zgłosić, rezerwować pokój czy coś w tym stylu?Katarzyna