X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ciaza 40+
Odpowiedz

ciaza 40+

Oceń ten wątek:
  • lewek5 Nowa

Wysłany: 15 marca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Porte De Hal

Katarzyna
  • Nadzieja2016 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jakim kraju :)
    Mysle ze male szanse ze tutaj ktos bedzie mogl pomoc. Wiekszosc jest w Polsce......
    Moze jakies miejscowe forum dla ciezarowek.

Nadzieja
  • Elizap Nowa

Wysłany: 8 lipca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, ze upadl ten watek, a mialam ochote dolaczyc:(

[gannkrnt3ia96h35.png
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Założyłam podobnym wątek ale nikt nie pisał więc obeszło się echem. Skonczylam 40 w styczniu. Jestem od jutra licząc w 10tc.

Tosia80 lubi tę wiadomość

Magdalena
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ktoś jeszcze dołączy? W wątku 30+ pisze kilka mam po 40.
    Ja mam 41, druga ciąża, pierwszego synusia urodziłam mając 37, teraz też oczekujemy chłopca. :D

• Magduśka Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, byłam na tym wątku 30+ ale tam z tego co wyczytałam piszą ze sobą mamy, które raczej już maja maluszki, a nie na nie oczekują. Zżyte juz są. Taki raczej zamkniety watek. Nie wlaczyłam się tam do rozmowy.

Magdalena
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy z racji wieku wykonywałas badania prenatalne typu nifty?

Magdalena
  • bergamotka Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduśka ja też jestem z lubuskiego. Urodziłam synka w styczniu, rocznikowo miałam już 44 lata :) Ciąża bezobjawowa i bezproblemowa, synek 3700 g, urodzony w 40 tygodniu, rozwija się super. Więc jak natura uznała, że mogę zajśc w ciążę, to widać wiedziała co robi.
    Nie robiłam Nifty, tyko amniopunkcję- wynik Pappa był niby dobry- 1:300, ale wolałam mieć pewność. Amniopunkcja też bez kłopotów, więcej strachu niż bólu, wynik był już po dwóch tygodniach. Witaj wśród mam 40+ :)

Magduśka lubi tę wiadomość

iv092n0akv1jf8zt.png

dqprru1dqew2759v.png
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle się naczytalam o nieszczęśliwych ciazach, wadach płodu, że aż się boje z racji swojego wieku.Poprawia mi humor i daje nadzieję, że będzie dobrze świadomość, że są mamuśki w ciazy 40+, które również rodzą zdrowe, fajne dzieci, więc fajnie, że napisalas

Magdalena
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży robiłam badania prenatalne i wyszły dobrze, nie wnikałam w wyniki, powiedziano mi, że jest dobrze i tyle. Nie miałam nifty ani amniopunkcji. Synuś okaz zdrowia. (Poród sn, karmiony piersią 1,5 roku.)
    W tej ciąży podobnie - prenatalne i połówkowe na NFZ, wyniki dobre, nie skierowano mnie na dalsze, nie ma takiej potrzeby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 23:05

• Magduśka Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku wrote:
    Może ktoś jeszcze dołączy? W wątku 30+ pisze kilka mam po 40.
    Ja mam 41, druga ciąża, pierwszego synusia urodziłam mając 37, teraz też oczekujemy chłopca. :D
    Wybraliście juz jakieś imię dla maluszka? Rodzisz końcówka września czy w pazdzierniku?Nie mogę doczekać się kiedy poznam plec swojego malucha. Chciałabym dziewczynke ale jak będzie chlopiec to tez się uciesze, byleby zdrowe bylo. Planowaliscie tą ciaze mimo tego, że jesteś po tej magicznej 40? Tak straszą ze wszad, a kiedy rozmawiałam z lekarzem, twierdzi ze ma sporo pacjentek w tym wieku, zwykle ciaze są zdrowe itp.

Magdalena
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wybraliśmy imię, ale było ciężko i nadal nie jestem do niego przekonana na 100% tylko tak na 90%. Zobaczymy jak się urodzi. Dlatego nie zdradzę co to za imię, po drugie chcę zachować anonimowość, więc nie podaję na tym forum żadnych imion. ;)
    Nasz pierwszy synek jest niespodzianką, a ten zrobiony z premedytacją. ;)
    Do 36 roku życia byłam pewna, że nigdy nie będę miała dzieci. Nie chciałam, byłam nastawiona bardzo anty. Ale los podjął decyzję za mnie i w tej chwili nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej, okazało się że bardzo szybko mi się odmieniło o 180 stopni. :)
    Termin mam na 23 września.
    A Ty? Robisz prenatalne? Kiedy?
    Ja już na prenatalnych wiedziałam, że najprawdopodobniej chłopiec i w tej i w pierwszej ciąży. Zaczęłam się w pełni cieszyć ciążą dopiero jak na połówkowych się potwierdziło, że na pewno chłopiec. Nic nie poradzę, że takie były moje zdecydowane preferencje. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 09:40

• Magduśka Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG genetyczne będę miała 9 sierpnia i tegoż dnia uzgodnione z ginekologiem, ze dam upuścic trochę krwi do nifty. W czwartek idę na wizytę to może jednak zmienie zwczesniejsze ustalenia i zgodzi sie na lekkie przyspieszenie nifty. Jestem w 10tc więc na dobra sprawę juz mogę robić. Na wyniki czeka się też okolo 14 dniu i wtedy tez dowiem się jakiej plci dzieciaczka skrywam.Myśle, że to chłopiec choc celowalismy w dziewczynke.

Magdalena
  • Elizasz Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może ja dołączę :) wprawdzie 40 dopiero w październiku,ale czas szybko leci, hihi.
    To moja 3 ciąża, synowie mają już 16 i 10 lat, teraz będą kolejni dwaj :)
    Robiłam prenatalne ze względu na wiek, wszystko jest ok.
    Ciąża planowana, choć oczywiście jeden dzidziuś, nie bliźniaki :) co nie zmienia faktu że jestem mega szczęśliwa że jest ich dwóch :)

Mamadomina, Tosia80 lubią tę wiadomość

c55fs65g7gfeotox.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, hja chciałabym, ale coś nie mogę męża namówić na trzecie dziecko, mamy dwóch synkow 10 i 2 lata. Sama w październiku też skończę 40. Zostawiam sobie jeszcze rok, moze sie uda:)

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    Dzień dobry, hja chciałabym, ale coś nie mogę męża namówić na trzecie dziecko, mamy dwóch synkow 10 i 2 lata. Sama w październiku też skończę 40. Zostawiam sobie jeszcze rok, moze sie uda:)
    Nie ma co namawiać trzeba postawić przed faktem dokonanym

Mamadomina lubi tę wiadomość

Magdalena
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elizasz wrote:
    To może ja dołączę :) wprawdzie 40 dopiero w październiku,ale czas szybko leci, hihi.
    To moja 3 ciąża, synowie mają już 16 i 10 lat, teraz będą kolejni dwaj :)
    Robiłam prenatalne ze względu na wiek, wszystko jest ok.
    Ciąża planowana, choć oczywiście jeden dzidziuś, nie bliźniaki :) co nie zmienia faktu że jestem mega szczęśliwa że jest ich dwóch :)
    Gratuluje!po cichutko tez liczyłam na bliźniaki ale nie udało sie

Magdalena
  • pingui Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może i ja się dołączę. W listopadzie skończyłam 40, a 9 czerwca urodziłam 3 dziecko. Starsze mają 12 i 9 lat, dziewczynka i chłopiec. Teraz synuś zdrowiutki, 3820 w 40 tc. To było trzecie cc.

atdci09ktbgklgiz.png
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy pingi. Nie jest nas tutaj za wiele ale rozgosc się. Gratuluje maluszka. Spory chłopak. Ile wcześniej przed terminem wykonywane jest cc? Widze, że sporo jest mam, które decydują się na trzecią ciaze lub poprostu życie tak się potoczyło, ze maja po troje dzieci. Jeszcze niedawno większość par to rodziny z jednym góra dwójką dzieciaczków.

Magdalena
  • pingui Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CC miałam 5 dni przed terminem. Poszło gładko i chyba to cc zniosłam najlepiej

atdci09ktbgklgiz.png
‹‹ 10 11 12 13 14
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ