ciaza 40+
-
WIADOMOŚĆ
-
Magduśka ja też jestem z lubuskiego. Urodziłam synka w styczniu, rocznikowo miałam już 44 lata Ciąża bezobjawowa i bezproblemowa, synek 3700 g, urodzony w 40 tygodniu, rozwija się super. Więc jak natura uznała, że mogę zajśc w ciążę, to widać wiedziała co robi.
Nie robiłam Nifty, tyko amniopunkcję- wynik Pappa był niby dobry- 1:300, ale wolałam mieć pewność. Amniopunkcja też bez kłopotów, więcej strachu niż bólu, wynik był już po dwóch tygodniach. Witaj wśród mam 40+Magduśka lubi tę wiadomość
-
Tyle się naczytalam o nieszczęśliwych ciazach, wadach płodu, że aż się boje z racji swojego wieku.Poprawia mi humor i daje nadzieję, że będzie dobrze świadomość, że są mamuśki w ciazy 40+, które również rodzą zdrowe, fajne dzieci, więc fajnie, że napisalasMagdalena
-
Ja w pierwszej ciąży robiłam badania prenatalne i wyszły dobrze, nie wnikałam w wyniki, powiedziano mi, że jest dobrze i tyle. Nie miałam nifty ani amniopunkcji. Synuś okaz zdrowia. (Poród sn, karmiony piersią 1,5 roku.)
W tej ciąży podobnie - prenatalne i połówkowe na NFZ, wyniki dobre, nie skierowano mnie na dalsze, nie ma takiej potrzeby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 23:05
-
Matka Rocku wrote:Może ktoś jeszcze dołączy? W wątku 30+ pisze kilka mam po 40.
Ja mam 41, druga ciąża, pierwszego synusia urodziłam mając 37, teraz też oczekujemy chłopca.Magdalena -
Tak, wybraliśmy imię, ale było ciężko i nadal nie jestem do niego przekonana na 100% tylko tak na 90%. Zobaczymy jak się urodzi. Dlatego nie zdradzę co to za imię, po drugie chcę zachować anonimowość, więc nie podaję na tym forum żadnych imion.
Nasz pierwszy synek jest niespodzianką, a ten zrobiony z premedytacją.
Do 36 roku życia byłam pewna, że nigdy nie będę miała dzieci. Nie chciałam, byłam nastawiona bardzo anty. Ale los podjął decyzję za mnie i w tej chwili nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej, okazało się że bardzo szybko mi się odmieniło o 180 stopni.
Termin mam na 23 września.
A Ty? Robisz prenatalne? Kiedy?
Ja już na prenatalnych wiedziałam, że najprawdopodobniej chłopiec i w tej i w pierwszej ciąży. Zaczęłam się w pełni cieszyć ciążą dopiero jak na połówkowych się potwierdziło, że na pewno chłopiec. Nic nie poradzę, że takie były moje zdecydowane preferencje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 09:40
-
USG genetyczne będę miała 9 sierpnia i tegoż dnia uzgodnione z ginekologiem, ze dam upuścic trochę krwi do nifty. W czwartek idę na wizytę to może jednak zmienie zwczesniejsze ustalenia i zgodzi sie na lekkie przyspieszenie nifty. Jestem w 10tc więc na dobra sprawę juz mogę robić. Na wyniki czeka się też okolo 14 dniu i wtedy tez dowiem się jakiej plci dzieciaczka skrywam.Myśle, że to chłopiec choc celowalismy w dziewczynke.Magdalena
-
To może ja dołączę wprawdzie 40 dopiero w październiku,ale czas szybko leci, hihi.
To moja 3 ciąża, synowie mają już 16 i 10 lat, teraz będą kolejni dwaj
Robiłam prenatalne ze względu na wiek, wszystko jest ok.
Ciąża planowana, choć oczywiście jeden dzidziuś, nie bliźniaki co nie zmienia faktu że jestem mega szczęśliwa że jest ich dwóchMamadomina, Tosia80 lubią tę wiadomość
-
Mamadomina wrote:Dzień dobry, hja chciałabym, ale coś nie mogę męża namówić na trzecie dziecko, mamy dwóch synkow 10 i 2 lata. Sama w październiku też skończę 40. Zostawiam sobie jeszcze rok, moze sie uda:)
Mamadomina lubi tę wiadomość
Magdalena -
Elizasz wrote:To może ja dołączę wprawdzie 40 dopiero w październiku,ale czas szybko leci, hihi.
To moja 3 ciąża, synowie mają już 16 i 10 lat, teraz będą kolejni dwaj
Robiłam prenatalne ze względu na wiek, wszystko jest ok.
Ciąża planowana, choć oczywiście jeden dzidziuś, nie bliźniaki co nie zmienia faktu że jestem mega szczęśliwa że jest ich dwóchMagdalena -
Witamy pingi. Nie jest nas tutaj za wiele ale rozgosc się. Gratuluje maluszka. Spory chłopak. Ile wcześniej przed terminem wykonywane jest cc? Widze, że sporo jest mam, które decydują się na trzecią ciaze lub poprostu życie tak się potoczyło, ze maja po troje dzieci. Jeszcze niedawno większość par to rodziny z jednym góra dwójką dzieciaczków.Magdalena