X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża - co w koncu pomogło
Odpowiedz

Ciąża - co w koncu pomogło

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie co w końcu pomogło Wam zajść w ciążę i zobaczyłyście dwie upragnione kreseczki?

maximka84 lubi tę wiadomość

• Makcza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, a kto to wie? Nikt nie wie, co pomogło, bo to mogła być jedna z tysiąca rzeczy które się robi każdego dnia. Jedna rzecz jest pewna i na pewno pomaga - porządny seks :)

weronika86, biedronka1982, felice gatto, Agniś, Tova33, Babu lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś myślałam że to takie proste, chce , bedę regularnie serduszkować i się stanie ale niestety to bardziej złożony proces , zależy od wielu czynników. Fajnie by było gdyby chodziło tylko o seks, miałabym już przedszkole w domu ;)

weronika86, Eavonne, maximka84, Makak, FasUla, Tova33, Kjopa3 lubią tę wiadomość

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
  • Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie dobitnie powiedziane:)

• Kati6685 Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszego dziecka nie planowałam, a zaciążyłam. Teraz staramy się o drugiego malucha i zaciążyć nie mogę:/

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo jak Kati :)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Anastazja Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też za pierwszym razem w pierwszym cyklu.... teraz staram się już rok i nic .... niezbadane są wyroki Boskie ...

BOBASEK lubi tę wiadomość

• Martusska Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z córcią to zaszłam nawet nie wiem kiedy jakbym wiatropylna była hihi :):) a z drugim to 3 miesiące się staraliśmy.. a co pomogło .. w sumie seksik codziennie przez cały okres płodny :) a wczesnej to tylko co 2 dni jak mówili ze codziennie nie trzeba . u nas co 2 dni sie nie sprawdziło :)

Nusia, Agniś, Girl25 lubią tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• mona79 Debiutantka

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pierwsza corka wyszla nam za pierwszym razem, drugie dziecko kazalo nam poczekac trzy miesiace. Moze dlatego ze za bardzo probowalismy trafiac w owulacje aby miec zwiekszone szanse na chlopca. Poniewaz dwa miesiace juz nam nie wychodzilo za trzecim razem powiedzialam sobie dosc. Odpuszczam i koniec. Wyjdzie dziewczynka to wyjdzie. No i mamy druga dziewczynke :) Tak samo z objawami pamietam ze przez piewrsze dwa miesiace wyszukiwalam u siebie objawow ciazy. Za trzecim razem nic nie czulam, wiec bylam przekonana ze nic nie wyszlo a tu niespodzianka. Teraz zaczynamy starana o trzecia dzidzie i znow planujemy postarac sie o chlopca (ale dla mnie to nie ma znaczenia) zobaczymy coi czy wyjdzie...

MisiaMisia, Limerikowo lubią tę wiadomość

mona
    ckaigzu3z6i3lydg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszym razem po dwóch latach starań pomogło dopuszczenie sobie :) i udało sie niestety poronilam i 4 miesiące intensywnych starań i nic w końcu powiedziałam dość co ma być to będzie i w lipcu spokojnie czekałam na @ która nie przyszła więc u mnie dopuszczenie pomogło :) nic nie lykalam nie mierzylam i trach :)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do stań się o chłopka moja teściowa od wielu lat zawsze na samym początku ciąży mówi każdej kobiecie co urodzi i ma 100 % skuteczności, w końcu po kilku próbach wywiedziałam się skąd ma taką wiedzę, okazało się, ze po prostu w latach 80 znalazłam w gazecie wycinek z tabelką kiedy kobieta co urodzi i na tej podstawie sprawdza. A ten wycinek to ....

zwyczajny chiński kalendarzyk planowania płci. W sumie potem się tym zainteresowałam i okazało się, ze nawet naukowcy potwierdzają, ze się sprawdza, amerykańscy dają ok 80 % szans!! w chinach wierzą, że sprawdza się w 99% :D

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• Martusska Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam w ten kalendarzyk nie wierze.. po pierwsze to wszystkim kobietom w wieku 23 lat które zaszły w lipcu musiały by sie urodzić dziewczynki.. co jest niemożliwe.. chociazby na porodówce widac a po drugie w pierwszej ciązy powinnam mieć chłopca a co mam córke ;]

100ktorka lubi tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jej się sprawdza :) a na swoim przykładzie powiem jak się dzidziusia dorobię ;)

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie nie sprawdzil...Stas powinien dziewuszka byc ;)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Katee Nowa

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś specjalnie nie patrzyłam na to by mieć chłopca czy dziewczynkę. Ważne dla mnie było by w ogóle zajść w ciążę bo starałam się rok. Znajomi i rodzina podpowiadali byśmy wyjechali na jakieś wakacje, że to nam pomoże. Ostatecznie swoje dwie kreski zobaczyłam gdy przerzuciłam się na Ferti Lady.

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomóżcie... Czuje się od drugi dzień jakbym miała @, wcześniej czułam się jak przed @ a moje krwawienie to tylko brązowe plamienie i to niewielkie.... Wczoraj mialam jedna czerwona plame i tyle... To może być tak przez to ze duphaston zazywalam godzine pozniej niż powinnam drugim razem normalnie, pozniej.zdarzało się ze po pół godzinie, a takto normalnie o 9 i 21

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.u nas juz 4 cykl staran o drugie dziecko.jestem 4 dni przed @ i od wczoraj czuje bol w jajnikach i takie ciagniecie no i bola mnie piersi .chcialabym zeby sie udalo a jak nie teraz to bedzieny probowac dalej..

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras tez z Was miala 5 dni przed @ i wyszla ciaza??
    Mnieprzewaznie boli podbrzusze ale to dzien przed .

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpuszczenie to na pewno podstawa. Ale czasami trudno nie myśleć jak pasuje pilnować kiedy masz dni płodne a kiedy nie. Ja postanowiłam ze będę się kochać co drugi dzień w dni płodne, ale nie będę myśleć czy czasami się udało czy nie. A w nastepnym cyklu spróbuję codziennie jak nie wyjdzie teraz we wrześniu. Tak jak martuska pisze, czasami sprawdza się seks codzienny.

missy83 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z PCOS. 3,5 roku leczeń i starań w końcu natrafiłam na ginekologa, który przepisał mi Castagnus na owulację + Duphaston na ew zagnieżdżenie. Tabletki zaczęłam brać dokładnie 11 stycznia, a 14 stycznia współżyliśmy to był tylko ten jeden dzień w miesiącu a 30 zobaczyłam w końcu 2 kreski. Ciążę poroniłam ale pół roku później powiedziałam mężowi, że w tym cyklu zaczynam brac Castagnus bez starań a w nst już zaczynamy działać i udało się za 1 razem :) Nie zawiódł mnie :) Teraz staramy się o kolejną dzidzie narazie bez Castagnusa ale jak w tym cyklu nie wyjdzie to na pewno zacznę go brac :)

Nusiaczek lubi tę wiadomość

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ