Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia K wrote:Hej! Dobrze, że zaglądasz. Czemu ostatnia wizyta? Moja ma chyba przez 12 tygodni zaglądać, choć z czasem coraz rzadziej. Tak, około 4-5 tygodnia jest pierwszy skok będziesz mieć uśmiechającego się gagatka. Zwiększa się też zapotrzebowanie na mleczko, dlatego ciągle by jadł (A. jadła co godzinę 🥴). Okres męczący, ale nie trwa to długo bo kilka dni a potem te minki wynagradzają wszystko.
Edit: miałam zapytać czy praktykujesz spowijanie? Może pomóc ze snem, jeżeli się wybudza przez rączki.
A położna miała zaplanowane u nas tyle wizyt i dzisiaj była ostatni raz ale zawsze możemy zadzwonić i w razie czego przyjdzie i jak będziemy chcieć to przy rozszerzaniu diety możemy sobie zamówić kilka wizyt u niej. -
Aleale wrote:Ja wogole nie mam jakiegos przymusu na naturalne rzeczy odnosnie porodu czy nawet opieki nad noworodkiem, bo mysle, ze trzeba sobie zycie ulatwiac jesli sie da. akurat ludzki gatunek ma najgorszy porod ze wszystkich zwierzat haha, i tez mysle nawet ze to przeciskanie przez kanal i ten mikrobiom to jest taka teoria, ale tak naprawde nie wiem czy to ma duze znaczenie. natura tutaj zrobila duzy kompromis, bo mamy duze glowy a miednica waska i chodzimy wyprostowani. a jakos musi wyjsc:) ponoc dzieci z cc są ładniejsze bo nie mają ściskanych głowek i twarzy 🤣
no ale juz zmienilam zdanie wiec moj bedzie sciskany. no chyba ze cos sie innego zadzieje
Natalia, jak to u Ciebie w koncu bylo, z decyzja o cc, ze juz tak dlugo czekaliscie, ale w brzuchu chyba jej bylo ok i jakichs powiklan nie bylo innych? I Indukcja nie zadzialala? Czy moze byla jakos ulozona inaczej ?
Potworzasta u Ciebie to bylo zwiazane z cisnieniem wysokim prawda ? -
Natalia K wrote:Cześć!
Trzymamy kciuki za Twoje maleństwo 🍀🍀🍀 Wiem, że łatwo się mówi, ale staraj się nie stresować. Byłaś już na wizycie u gin? Założyła Ci Mutterpass? Zawsze możesz poprosić, żeby wypisała Ci progesteron. Hebamme polecam szukać jak najwcześniej, bo potem graniczy to z cudem. Możesz użyć do tego stron:
https://ammely.de/
https://www.hebammensuche.de/
Skąd jesteś? Może któraś z nas jest z okolicy
Czesc Natalka,
jestem z Hessen- Biblis. Tak tak Mutterpass już jest, został mi po poprzedni poronieniu, oczywiście Progesteron waginalnie również już jest podawany( 1xdziennie wieczorem) Pocieszam się tym, że piersi z dnia na dzień bolą mnie coraz bardziej.
Z USG 20.01 4+4 gin nie mogła jeszcze nic stwierdzić, oprócz tego, że ku mojemu pocieszeniu jest bardzo dużo śluzu płodnego. I jeśli się wszystko pójdzie tak jak powinno Baby będzie z lewego jajnika. Następne badanie w czwartek 30.01👩 34 👨 44
Starania od 7/2024
09/2024 (2 cs) 7 tc💔 poronienie zatrzymane
20.01 5sc ⏸️
21.01 4 +4 -