Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Betty29 wrote:Normalnie tak powinno być. Jeśli choć jeden z rodziców pracuje w de 5 lat, dziecko dostaje z automatu. Mój mąż pracuje tutaj 15 lat. I wysłali tylko akt urodzenia. Po tyg od złożenia papierów. Każdy nam mówił, że to idzie automatycznie i nie składaliśmy żadnego wniosku o obywatelstwo de dla niego. Już minęło 8 tyg i nic nie przyszło. Mąż będzie musiał tam dzwonić.
Bo u Natalki odmówili 😅 to może u nas też. -
potforzasta wrote:Niech dzwoni albo pisze maila bo to z tego co wiem lubią zapomnieć wysłać po prostu. Ja pisałam i e-mail i od tego maila tydzień czekałam na dokumenty także powodzenia.
Nas po prostu zgubili 🤡 aktualnie kierownik ustala między urzędami co się wydarzyło. Mnie by ucieszyło samo ustanowienie obywatelstwa w systemie, to mogłabym wnioskować o paszport. A tak to dupa blada 😢Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 00:42
-
Natalia K wrote:Nas po prostu zgubili 🤡 aktualnie kierownik ustala między urzędami co się wydarzyło. Mnie by ucieszyło samo ustanowienie obywatelstwa w systemie, to mogłabym wnioskować o paszport. A tak to dupa blada 😢
-
a to smiesznie, moze w kazdym landzie inaczej. ja w niemczech jestem 12 lat, a dopytywali sie o moj dokument obywatelstwa i musialam doniesc kopie. juz wszystkie dokumenty zlozone, zobaczymy ile teraz bedzie czekania..
nas pediatra skierowala do osteopaty w zwiazku z tym ze niby nie podnosu glowy dostatecznie.. osteopata spoko koles, cos mu przestawil w pleckach, znalazl jakies napiecie, ale powiedzial zeby tylko klasc na brzuszku i dziecko samo ogarnie ruchy.:: niezle bo my nie kladlismy prawie na brzuchu bo wszedzie trabia ze tylko na plecach ma spac. jedyne co to w oknach aktywnosci probowalismy go cwiczyc, czego bardzo nie lubi..
Jak u was z tymi glowkami? Dzieci sie same ogarnely czy cwiczylyscie ?początek starań 2021, pierwsze badania diagnostyczne 2022
07.2022 amh: 0.98 fsh:17.90
12.2022 - HyCoSy, niedrożny lewy jajowód
08.2023 amh: 0.3
03.2024 amh: 0.45
29.04.2024 - pierwsze ivf początek stymulacji
08.05.2024 - punkcja, 3 🥚
13.05.2024 - transfer
24.05.2024 - s-HCG 215, transfer udany
09.09.2024 - połówkowe, 323 g wszystko w normie 🎉
31.01.2025 - little miracle is born 🙏😊💖
-
Musisz kłaść na brzuszku, nie ma mocnych. Moja też nie lubiła więc kładłam ją częściej na krócej niż raz i pozwalać płakać w niebogłosy. Z czasem mięśnie się wzmocnią i leżenie będzie łatwiejsze i przyjemniejsze. Szczególnie jak ogarnie, że na brzuszku można też położyć głowę i odpoczywać ^^ a lekarz pamiętaj, że widzi malucha tylko przez 5 minut i może trafić na zły czas, kiedy maluch nie ma ochoty. To też rada. Czasami maluch może nie chcieć nawet 10 sekund leżeć, a spróbujesz za godzinę już pięknie będzie leżał 3 minuty. Warto próbować o różnych porach.
Aleale lubi tę wiadomość
-