Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie duchota... troche popadalo ale znowu dusznosc uff...
Monika co do wizyty to racja, juz pojutrze. Mysle jednak ze na plec bedzie za wczesnie bo moj maluch taki ciagle maly, i kilka dziewczyn pisze na Styczniowkach ze ich dzieciaczki maja po 6cm i jeszcze plec ciezko okreslic.
Moj pewnie tez bedzie mial cos kolo tego, moze nawet niecale 6cm choc chcialabym zeby juz ladnie urosl
Co do mycia, zeli itd to ja chyba zakupie jak bede w Polsce. Odwiedzam blogi Mam albo swiezo upieczonych Mam i jedna dziewczyna uzywa do mycia swojej cory zelu Mustela Bebe do mycia glowy i ciala dla niemowlat. Niestety cena troszke wysoka.
Pisala tez o produktach z Hipp ze sa dobre i nie moze zlego slowa powiedziec bo jej mama pracowala kilka lat w tej firmie wiec wie 'od srodka' co tam sie dzieje
Szkoda, ze tu nie ma produktow Johnson Baby
-
nick nieaktualnyJa czytałam na niemieckim forum że właśnie Bepanthen najczęściej jest tu stosowany tylko, że któreś jest lepsze - masć albo krem, nie wiem teraz, jak to odszukam to napiszę, a tradycyjnie w Polsce używany Sudokrem tu jest w ogóle?
Agattee faktycznie ta Mustella podobno droga, ale jak ktoś chce używać to czemu nie; ja czytałam też ze te kosmetyki na długo wystarczają. Ale to dziewczyny już z doświadczeniem nam pomogą, mam nadzieję
Ty się nic nie przejmuj czy maluch duży czy nie, tylko zeby wszystko w normie było; jak tak będzie to będzie ok; myślę, ze nie powinnyśmy porównywać za bardzo naszych dzieci, bo nie każde tak samo będzie duże w przyszłości i nie każde urodzi się tak samo długie czy cieżkie. My sie własnie zastanawiamy czy bedzie płeć widac w czwartek, ale jak będzie widać i okaże się ze to dziewczynka to chyba jeszcze nie bedziemy tego mówić zwłaszcza mojej mamie; bo ona już ogląda ubranka tylko dla dziewczynek, a co będzie jak nakupuje a na późniejszym etapie ciazy wyjdzie jednak ze chłopiec. Ona tak bardzo by chciała wnuczkę, bo wnuka już ma, i ja to rozumiem, tylko gdyby była taka sytuacja ze niby dziewczynka a później zobaczymy siusiaka to pewnie bedzie się cieszyc ale będzie jednak trochę zawiedziona -
Ha ha u mojej kolezanki do 34 tygodnia ciazy byla dziewczynka a potem wyszedl chlopczyk. Oni byli wsciekli Bo juz wszystko kupili i pokoj dla dziewczynki przygotowali.
Bylam dzis u lekarza, glowka juz jest na dole i 1 cm rozwarcia. Na CTG troche skurczow wyszlo ale jeszcze wszystko w normie. Doktor mowi ze jeszcze co najmniej tydzień. A ja bym juz chciala. -
Dokładnie bephanten można tu dostać i tak jak piszesz lepsza jest maść , ja mam przeciw odparzeniom krem z babydream i penaten, ponoć ten drugi w razie odparzenia szybko goi bo nawet koleżanka kupowała go w ilościach hurtowych do polski, no zobaczymy jak będzie u mnie bo nie każda pupa toleruje to samo. Johnsona nie kupujcie! Ma najwięcej możliwej chemii i strasznie uczula-takie mam info od kilku koleżanek z polski i od teściowej która jest położną w Polsce. Niby marka taka wyrobiona ale to niestety sama chemia i perfumy.
Dziewczyny ja z musteli dostałam kosmetyczkę z próbkami, wystarczy napisać maila do nich i podać adres ale tylko w Polsce i w tym miałam właśnie taki żel do kąpieli, co prawda butelka mała ale zawsze to coś ,no i z bebilonu też dostałam płytę z kolysankami i takie pudełko na badania, usg i dokumenty ciąży- bardzo przydatne jak dla mnie bo wszystko mam w jednym miejscu -
nick nieaktualnyAnnaki moja siostra o Johnsonie potwierdziła to samo, i położna w szpitalu też jej to mówiła, ze właśnie najbardziej naszpikowany chemią. Podobno nikomu próbek juz nie chcą wysyłać, może własnie dlatego...Bo darmowa próbka uczuli i nie kupi się już całego produktu a tak to jednak wiele dziewczyn zechce wypróbować bo "marka znana od lat". Ja na Johnsona sie nie porywam, bo za dużo złych opinii (a nie należę do osób, które przekreślają coś bo przeczytają kilka złych wiadomości, o tej firmie naczytałam się za dużo). I tez słyszałam ze Penaten na odparzenia jest rewelacyjny.
-
Monika, masz racje. Najwazniejsze by wszystko bylo w porzadku. W sumie to stresuje sie przed wizyta jak nigdy, moze dlatego ze pierwszy raz jade sama bo Moj niestety jutro nie moze (wizyte mam na 9.30).
Aaa i chcialabym w koncu USG przez brzuch, drazni mnie to rozbieranie i w ogole nie lubie usg dowcipnego, brrr...
Mojej mamy znajoma ktora urodzila jakis czas temu w Szwajcarii i ma juz jedno starsze dziecko, bardzo zachwala masc/krem firmy Wendela. Widzialam ze sa w Rossmannie tylko nie pamietam czy to byla masc do pupy czy ogolnie cos do calego ciala, bede musiala spytac -
nick nieaktualnyJa ostatnio byłam sama na wizycie, w czwartek idzie mężuś ze mną. Ja też nie lubię usg dowcipnego, ale podchodze do tego, ze jak trzeba no to trudno. Ty jesteś szczuplutka więc może uda się brzuszkowo już zrobić usg. Będzie wszystko ok, nie stresuj się
-
Dziewczyny najpierw to jak malucha się kąpie to samą wodą żadnymi szamponami a co do kremów do pupci to sie smaruje tylko jak dzidzia sie odparza nie ciągle ja małą niczym nie smaruje tyl
ko wycieram dobrze chusteczkami i mój lekarz wybił mi z głowy drogie kosmetyki babylove z dm rządzi :d i mam jeden kremik do ciała po kąpieli i tyle bo oliwki i ten cały penaten to zdzieranie z nas kasy :dm moja mała nie była jeszcze odparzona to nie wiem co na odparzenia
Agagita-też pokupywałam od penaten wszystko i teraz leży nie używane bo oliwka od penaten np to porażka 1miesiac małą smarowałam efekt zerowy skóra strasznie sucha itd ,dwa dni z babylov i po sprawie
penathen polecam na wysypke na buzi niemowlaka bardzo szybko zeszłaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 20:01
-
nick nieaktualnyNoo...ja jestem niewyspana jak nie wiem co i do tego ból głowy...to że w domu mąż z kolegą się darli to nic...za oknem wrzask, trąbienie aut o 23:00 to jakaś masakra; a niedaleko nas jest Fanclub FC Nurnberg, i w sumie te ważniejsze mecze też sie tam ogląda i ryk iluśtam podchmielonych piwem facetów to była masakra, do tego te dziwne trąbki, których powinni zabronić. Dziś idę spać z kurami
-
Ja tez niewyspana, ale akurat nie przez mecz. My nie ogladamy, a w sumie mordy darli tylko jak strzelili gola wiec jak szlismy spac to juz byla cisza
Wstalam bo Moj wstawal po 6 na kurs i ja za godzinke jade juz na wizyte. Mam nadzieje, ze uslysze same dobre wiesci -
nick nieaktualny
-
tu duchota i nie leje, a mogloby
Na wizycie wszystko super. Uroslo nam sie a raczej maluchowi ma juz 8cm czyli juz nie jestesmy tydzien do tylu
Niestety, dzieciatko przybralo taka pozycje ze nie dalo rady zajrzec miedzy nogi ktore z reszta byly mocno zacisniete. Wypielo pupe i tyle bylo widac
Kolejna wizyta za 5 tygodni (urlop maja itd.)
Teraz Monia czekamy na wiesci od Ciebie po jutrzejszej wizycie -
MonikaDM wrote:Mili a czemu chcesz rodzić w Polsce?
Bo...w Polsce mam cały sztab ludzi gotowych do pomocy:)
Jednak coraz bardziej się nad tym zastanawiam.
Co do kosmetyków to myślałam o Bübchen.
A u nas cały dzień leje i leje...
Pozdrawiam cieplutko.Fasolka -
nick nieaktualnyAgattee to cudownie...jejciu 8 cm to kawał chłopa, albo kobitki Widzisz "pierdoło jedna" - było sie tak martwić, ze maluch tydzień do tyłu...proszę jak skoczył, ze hoho (wybacz tą pierdołę, to tak z usmiechem oczywiście )
Mili, a tu nie mógłby ktos do ciebie przyjechać? Do mnie wpadnie mama, ale i bez niej nie zdecydowałabym się na poród w PL mogąc rodzić tutaj, wolałabym sama sobie radzić. Ale oczywiście każdy robi jak chce Tak skąd jestem, w okolicy tylko prywatna klinika ma dobrą opinię i szpital położony jakieś 30 km dalej, i jedyne co wchodizło w grę jak kiedyś rozmawialiśmy o dziecku to ta prywatna klinika właśnie. A jak wysoko w ciązy jesteś? Masz jeszcze czas do namysłu?agattee lubi tę wiadomość