X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Mili Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM. Mam, mam 20 tydzień, więc jeszcze mam trochę czasu na przemyślenia. A na innym forum właśnie doczytałam, że jesteś na B2. Ja na razie sobie odpuszczam...bo rodziłabym w szkole:)

Fasolka
  • agagita Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 8 lat temu tez w ciazy na kurs chodzilam i do ostatniego dnia za zajec nie opuszczalam. Jak mala sie urodzila to mialam przerwe a jak w wieku roku i 11 miesiecy poszla do zlobka to kontynuowalam z inna grupa ale od tego miejsca gdzie przerwalam.

z6vlzyh.png
    iwmyplk.png
  • Mili Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha B2 rusza po wakacyjnej przerwie w październiku. A ja pod koniec listopada mam termin, więc chyba już nie zacznę, jednak to domowe lenistwo teraz jest trudne:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 16:20

Fasolka
  • Mili Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagita czyli już tyle lat W Niemczech...
    Pozdrowienia.

Fasolka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili to masz jeszcze czas do namysłu :)
    Tak, jestem na B2, i powiem Ci ze załuję ze nie zaczełam zaraz w lutym jak dostałam wyniki z egzaminu B1, tylko czekałam jak łoś na swoją poprzednia szkołę, a później tam odwołali zajęcia i teraz chodze od maja. Egzamin mam 1 sierpnia, i szczerze mówiąc czarno widze zdanie go :( B2 wydaje mi sie trudny, nie chodzi o gramatyke tylko słowa u nas są strasznie ciężkie, mam wrażenie że nic moja głowa już nie przyjmuje. Nie jest tak ze się nie odzywam na zajęciach bo gadam sporo, ale widze ze jest kilka osób któe mówią znacznie lepiej niz ja...jak nie zdam to trudno, będe sie uczyć sama i może później będe zdawać jeszcze raz. W sumie chyba przez rok pobytu tutaj startując z poziomu zerowego to i tak chyba zrbiłąm mega postępy, ale tak szczerze mówiąc, to myślałam, ze po roku będę juz szprechać jak mój mąz, który jest tutaj wychowany...rzeczywistosć brutalnie mnie rozczarowała :/

Mili lubi tę wiadomość

• agattee Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, raczej bedzie chlop jestem tego pewna jak nic. Serducha blisko owuli a nawet w dzien owuli, poza tym ten chinski kalendarz plci mnie przesladuje :P No i doslownie wszyscy obstawiaja chlopca jak tylko spojrza na zdjecie z USG, nie mam pojecia czemu.

Daj znac jak po Twojej dzisiejszej wizycie, moze chociaz u Ciebie da sie podgladnac miedzy nogi :D

A co do kursu to ja wlasnie w przyszlym tygodniu mam miec egzamin ustny i pisemny i koniec. Kolejny kurs, A2 od wrzesnia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 11:41

wff22n0ab6iac00e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie zdaję Wam relację: Wszystko jest rewelacyjnie :) Przezierność karkowa w normie, wg usg termin mam na 12.01.2015. Maluszek już nie jest takim maluszkiem bo ma 7,5 cm długości i jest małym leniem bo niewiele sie ruszał, lekarz mówił, ze może jest dla niego za wcześnie bo było po 8:00 :) Ryzyko wystąpienia wad genetycznych i zespołu Downa: jedno 1:12500 a drugie 0,11%, tylko nie pamiętam które jest które :) No i praktycznie zerowe zagrozenie zatrucia ciążowego. Lekarz mówił tez o jakich dodatkowych badaniach na zepół Downa, ale powiedział ze uważa ze to bezsensu robić je w naszym przypadku, bo wszystko jest super, a u kobiet z nadwagą to badanie zawsze wychodzi gorzej, a poza tym koszt to 600e. No i co ważne: SYNEK :) W moim brzuszku siedzi sobie mały chłopczyk, lekarz mówi, ze na 90%, ale zeby jeszcze nie szaleć z kupowaniem, ze największa pewnośc będziemy miec po 20 Tygodniu :) Jesteśmy mega szczęśliwi :)

agattee, Mili lubią tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super wieści! Gratulacje :-) , a ja dalej w dwupaku :-\ , ehhhh mam dość, wczoraj byłam na ktg w szpitalu i jakieś mini skurcze są, niby regularne i położna mówiła że może się rozkreci, w niedzielę mam znowu podjechać, a potem w środę czyli w dniu terminu do lekarza szpitalnego i on zadecyduje co dalej... Więc czekam i każdego poranka wstaję z nadzieją że to TEN dzień

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, jeszcze raz gratuluje ! Wiedzialam ze bedzie syn i u siebie tez przewiduje synka :D Szkoda tylko, ze moj tak sie wstydzi i nie chce pokazac co tam ma :P A mialas USG przez brzuch? Ja juz wczoraj tak.

annaki, nie dziwie Ci sie, w 39 tygodniu tez bym chciala juz byc rozpakowana. Jesli tak bedzie to jeszcze zalapie sie na grudzien :P (u mnie 39 tydzien bedzie dokladnie 24 grudnia, bylby piekny, swiateczny prezent).
    Tak wiec zycze Ci by w koncu nastal TEN dzien, ilez mozna czekac :)

W sumie poniekad zazdroszcze tym co maja cc, bo z tego co wczoraj gadali w tv to zazwyczaj cc robia 2 tygodnie przed planowanym terminem porodu czy jakos tak, ale moze tez nie w kazdym przypadku. Mowie tylko to co uslyszalam, zeby nie bylo ze wprowadze kogos w blad :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 16:19

wff22n0ab6iac00e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki ale ty do imprezy chciałaś dotrwać?? Coś mi się wydaje że prosto z sobotniej imprezy skoczysz na porodówke :)

Agattee, tak już dziś było przez brzuch :) Ja włąśnie częściej czułąm że to dziewczynka, czasem tylko chłopca, ale niby biorąc pod uwagę przesądy, to wymioty mnie nie męczyły, mdłoci mało, i na słodycze mnie nie ciągnie...ale to wszystko naciągane jest dla mnie. Cały czas też śnił mi sie chłopczyk :) dziś na usg aż mi łzy poleciały, bo już taki duży mój szkrab się wydawał :) Najbardziej jestem zadowolona z tych wyników badań, ze wzystko jest tak dobrze :)
    Co do cc podobno w de 8-12 dni wcześniej sie robi, ale jak już bede po rozmowie z lekarzem odnoście cc to napisze dokładnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 17:38

• annaki Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ojjjj żeby Twoja przepowiednia się sprawdziła co do mnie :-) , byle mnie rano nie złapalo bo z imprezy nici ;-) , na razie się szykuję :-)
    Moje przeczucia to jakoś się nie sprawdzają, czułam że chłopak, zero mdłości, zero pociągu na słodkie, ciągle lecialam na kapuście kiszonej :-D no i niby "za dobrze" wyglądałam więc każdy wróżył chłopaka a tu bach dziewczyna :-D
    Yyyy chyba że to lekarka się pomyliła i jeszcze czeka mnie zaskoczenie :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 17:38

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki mi tylko jedna osoba wywróżyła chłopca teraz i to taka z którą naprawdę zadko sie widzę :) Własnie powiedziała, ze za dobrze wyglądam na dziewczynkę, ale ja tam tak wierze w te dziwne zabobony jak w śnieg w lipcu :) Uważam, ze to czyste przypadki.

Szykuj się szykuj na imprezkę, i niech meżuś nie przesadzi z wysokowyskokowymi napojami, bo tak jakoś mi się wyobraziło :)

• agagita Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow gratuluje synka. Ja tez juz bym chciala urodzic ale maly nie chce wychodzic.

z6vlzyh.png
    iwmyplk.png
  • Mili Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia w 13 tygodniu i wiesz, ze chlopczyk. Super, gratulacje.

Fasolka
  • Mili Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko czy USG dzien po dniu moze byc szkodliwe. Mam tutaj 17 2D na wizycie kontrolnej, a 21 3D w Polsce - polowkowe. A teraz mam watpliwosci czy to przypadkiem nie jest zle dla brzusia?

Fasolka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten suwaczek jest tydzień do tyłu jakby...dziś zaczełam 14 tydzień. Pokazał się nam dziś chłopczyk :) Ale lekarz mówi, ze to jeszcze nie 100%. czy to chłopczyk czy dziewczynka kochać będziemy bardzo mocno :)

Agagita widzisz jak to jest, najpierw się bałaś zeby za wcześnie nie urodzić a teraz małemu się nie spieszy :) A w ogóle to pisałyscie dziewczyny jak będą mieć na imię wasze szkraby...bo jakoś nie kojarzę. czy u Annaki będzie Hania?

Mili lubi tę wiadomość

• Mili Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczynki mam imię od zawsze;) dla chłopca jeszcze nie jesteśmy zdecydowani, póki co czekam na 17 lipca, kiedy poznam płeć:)
    Pozdrawiam cieplutko.

Fasolka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My póki co mamy wymyślone: Filip, dziewczynka miała być Nina. Ale kto to wie czy nam się nie odwidzi :) Mili, to jeszcze tylko 6 dni i zobaczysz szkraba :)

• annaki Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ma być Lena :-) , chyba że nagle na porodowce nam się odwidzi ;-)
    Mąż nie pije nawet piwka bo się boi że w każdej chwili trzeba będzie jechać, zresztą imprezka jest 10 km od domu więc i tak jest kierowcą :-D

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili USG w żadnym wypadku nie szkodzi, nie wierz w to, moja lekarka mi to tłumaczyła, to są tylko ultradźwięki, dla przykładu podała mi kobiety które są w ciąży zagrożonej w szpitalu i mają codziennie takie badanie, tak więc bądź spokojna :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ