X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • agattee Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja opatulam albo przykrywam kocykiem bo u nas w sumie ciepło. Mała troszkę się już rozkopuje ale na szczęście tylko góra tam gdzie rączki bo tak to ładnie śpi. Rożek też mam ale uważam że to był zbędny zakup.

powiedzcie mi jeszcze tak na przyszłość - jak się stosuje Sab Simplex? To sie podaje tylko w jedzeniu czy od razu do buzi? W ulotce pisze 15 kropel ale nie wiem czy dodaje sie do np. mleka czy jak. Jesli mama karmi piersia to jak wtedy? Kilka kropelek do buzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 00:51

wff22n0ab6iac00e.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee- sab simplekx dodaje sie do m leka.. Jutro musze zakupic bo cos widze ze malutki zaczyna miec problemy brzuszkowe. I to nie prawda co pisze Kasia ze wtedy dziecko by mocno plakalo. Moze sie dzrzec owszem ale wcale nie musi. Moj twardziel nie placze ale strasznie sie prezy, pojekuje, popierduje bolesnie i nie moze zrobic kupki :-( Dzisiejsza nocka do bani ( spi niespokojnie i budzi mi sie co dwie godziny ) a przeciez juz je ladnie przesypial a wiec dla mnie to juz jest znak ze cos sie dzieje a ze zmienilam mu wczoraj mleczko to stawiam na ten brzuszek. No ale to ze boli brzuszek to nie znaczy ze zaraz kolki. Moze chwilowa niedyspozycja...Trzeba patrzec, obserwowac i zobaczymy jeszcze jak to z tym bedzie. Jak sie dziecko juz drze w nieboglosy to na bank sa kolki i nie ma wtedy co czekac, trzeba dziecku pomoc np. Kropelkami ;-)

Kasia- ja na poczatku przyjrywalam malego dwoma kocykami ( cienkim i grubszym), bo u mnie nieco chlodno jest a teraz od jakos dwoch tygodni malutki spi w spiworku bo juz sie strasznie wiercil i balam sie ze moze sobie ten kocyk narzucic na glowke..

Ja pod koniec golilam sie tam co dwa dni wiec nie zaroslam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 03:02

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vvincent w szpitalu śpi w spiworku. Nie dogrzewam pokoju i wydaje mu się ze jest w nocy zblizona temp.do naszej domowej.

Co do golenia to ja bylamogolina może nie jakos perfekcyjnie ale bylam, przed cc pielegniarka pytala właśnie czy jestem ogolona.

Nie pamiętam co jeszcze pisalyscie...

Sarna - moze juz dzis cie weźmie i mala zechce wyjść...a jak nie to mąż w obroty, sprzatanie czy mycie okien ale tylko jak pogoda dopisze...choc z tymi metodami wywoływania porodu to jakos cienko...pamietam ze Annaki cos kombinowala, nawet jakas immpreze zaliczyla i nic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 06:13

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee albo Martaa, bo pewnie bedziecie wiedziały-dobrze to wypełniłam?My jestesmy małzenstwem a nazwisko córka będzie miała po mnie. Nie wiem czy mam ominąć punkt B i zaznaczyc tylko C czy tak jak na zdjeciu jest ok?

25zh749.jpg

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolączam się do tematu diety kobiety karmiącej :) jak ktoś coś wie piszcie.

Ale dziś kiepsko spałam. Mój brzuch jest przesunięty w lewą stronę bo śpię tylko po tej stronie.
    SArnaa daj znać jak coś sie bedzie działo u Ciebie. Jestem strasznie ciekawa. Później ja z Ma1ta bedziemy się prześcigać która pierwsza ;)

relgi09kfo915nes.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a co to za papier??

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam dam :) chociaz poki co cisza, brzuch sie tylko czesciej spina no i skopane krocze heh.. a dzisiaj piekna pogoda! Od rana mowie Zosce ze juz jest ladnie :p.
    Co do spania to u mnie tez kiepsko.. nie moge znalezc wygodnej pozycji..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 10:37

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa, to jest papierek, ktory mowi o tym jakie nazwisko ma miec Twoje dziecko. Trzeba je zlozyc z tego co pamietam ze wszystkimi dokumentami do aktu urodzenia. U nas niby w szpitalu mozna w jakims okienku te dokumenty zlozyc. Agattee chyba też tak robiła.

zem3zbmhb277dwos.png

• amarranta Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam wczoraj z mamą o porodzie i karmieniu (jest alergologiem) i ona twierdzi, że można jeść w zasadzie wszystko (w sensie warzywa, owoce, mięsko), poza białkami mleka krowiego przez pierwsze 2-3 miesiące(czyli bez serów, jogurtów).. ale mówiła to pod kątem, żeby się dzieciątko nie uczuliło na produkty mleczne, bo teraz tyle dzieci się z alergiami boryka..

Sarnaa, trzymam kciuki. a ten papier już tu kiedyś był, to chodzi o nazwisko dziecka po porodzie.

Jejku, dziewczyny, jak Wy już blisko jesteście! niedlugo będziecie tulić swoje dzieci :)

o1489vvjal2gnmht.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno u nnas w szpitalu jesli rodzice zdecyduja to dziecko dostaje nazwisko taty bo nie jestesmy malzenstwem i chcemy zeby mala miala nazwisko taty. To chyba juz tam na miejscu bedziemy zalatwiac tak mysle.. :)

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee sab simplex możesz też podać bezpoisrednio do buzki lub z łyżeczki i nie zaczynaj od 15 kropel tylko np od 5, tak mi radziła ta moja koleżanka pediatra, bo jak zaczniesz od dużej dawki to organizm się przyzwyczai i później w razie większej kolki lub bólu brzuszka taka dawka nie pomoże, a zwiększyć z 5 zawsze możesz, acha i mimo że piszą że można do mleka to wg chemików w mleku wytrąca się jakiś składnik i nie jest to takie dobre dla organizmu....
    Monika tak ja zaliczyłam imprezę na 4 dni przed terminem, chodzilam po schodach czasem kilka razydziennie, sex, wielkie porządki no i nic :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 10:52

MonikaDM lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki to nie pozostake mi nic innego jak czekac az nasza corcia sama sie zdecyduje :p

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dobrze to wypelnilas, tylko Polen przez jedno l:) Czy robilas jakas apteczke dla malej? Te krople sab simplex itp.? Bo ja nic takiego nie mam i zastanawiam sie.. aptek pelno wiec mozna kupic w razie w.

Agattee, Amarranta ja slyszalam ze nie sa wskazane brokuly, kapusta, cytrusy, kakao... ale myslalam ze mozna mleko i jogurty... juz sama nie wiem. Moze jakies zupki Agattee rob tam dajesz duzo warzyw i sie najesz:)
    Mamax a Ty czego unikalas jak maly byl na cycu?

Annaki wiec te metody na wywolanie porodu chyba sa troche przereklamowane:P

Sarnaa to tak nie dziala niestety, musicie zalatwic Vaterschaftsanerkennung(mozna tez po porodzie) i wlasnie to pismo, ktore Kasia wstawila ze wybieracie nazwisko taty, ja mam wlasnie tak samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 11:22

oar843r8kh12ukn4.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta:) o tym mleku i jogurtach, to mama powiedziała, że to ze względu na ryzyko alergii u maluszka (np. jeśli Wy lub Wasz mąż/partner jesteście alergikami, to wtedy większe ryzyko, że dzidzia też będzie), a mleko krowie mocno uczula. ale napewno jest tak, że u każdego indywidualnie wychodzi co może a czego nie może;) tylko jak dzidzia ma problemy brzuszkowe a jest na cycku, to chyba wtedy też trzeba te jogurty itp. odstawić ;)

o1489vvjal2gnmht.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zupe to moge tylko sobie bo moj R.nie je zup :P Ehh, to problem teraz...dalej nie wiem co na obiad ;P a ja slyszalam ze jogurty, kefiry, twarogi to jak najbardziej jeść. Kurde, zaraz wyjdzie ze pozostaje glodowac albo jakiś suchy prowiant hahha

Mamax a widzisz i u Ciebie problem z brzuszkiem. Nasza noc tez nie byla lepsza mala ciagle sie napinala, pokazywala ze chce jeść bo otwierała buzię alr co jej dałam cyca to wypychala go i odpychala się i zaraz płacz. Ciężko u niej z bekaniem, juz sama nie wiem co robić. Nie odbija sie od razu, czasem po naprawdę bardzo dlugim czasie, a w miedzyczasie biedulka sie męczy. Bo jak sie odbije to normalnie jak nowe dziecko.
    Teraz śpi, zobaczę jak będzie gdy wstanie. Krople podam w ostateczności.

Kasia to wy jesteście malzenstwem ale macie inne nazwisks czy jak , bo już zglupialam :) bo zaznaczylas w punkcie ze B ze nie nosicie tych samych nazwisk. A ten papier wydrukowalam tez i wypelnilam w domy a w szpitalu i tak dali swoj do wypelnienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 11:29

wff22n0ab6iac00e.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam pytać Kasia- ten papier to tylko jak sie nie jest małżeństwem ?

relgi09kfo915nes.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Agattee, tak wyszło i każdy został przy swoim nazwisku :) tak chcielismy a dzieci mają mieć moje, ale to już było zamieszanie kiedyś w urzedzie stanu cywilnego i juz nie odkręcalismy tego :)

Jola, my jestesmy małzenstwem i ten papierek też wypełniam, bo to chodzi o nazwisko jakie ma miec dziecko w akcie urodzenia.

Dzięki Martaa, więc tak wypełnie. A co do apteczki to nie robiłam jej, bo zapytałam tą moją położną i ona powiedziała, ze nie ma sensu na razie nic kupować. Martaa, a odkurzasz jeszcze?Kurde ja się troche boje odkurzania hehe bo sobie myśle, ze to moze za duzy wysiłek a nie chce jeszcze rodzić. Co prawda czuje sie na silach i to nie byłby problem, ale nie chce nic przypadkiem przyspieszyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 11:36

zem3zbmhb277dwos.png

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ja tez myslalam ze mozna nabial jesc ojej to bez jogurtow bedzie mi ciezko:/ ale mi sie wydaje, ze bede jadla po trochu wszystko (oprocz tych ciezkostarwnych rzeczy, ktore np. samej mi szkodza) i jak zauwaze ze mała tego nie lubi to po prostu przestane to jesc.

zem3zbmhb277dwos.png

• Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten Vaterschaftsanerkennung juz mamy wiec zostaje tylko ten, wuec moze rzeczywiscie to dostaniemy w w szpitalu?

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpytałam dziewczyn karmiących na swojej grupie na fb i one mówią że nabiał można a nawet powinno się, dopiero jak by np dziecku wyszła jakaś wysypka to wtedy powoli eliminować i sprawdzać. Z innych rzeczy to mi powiedziały tak jak pisała Maarta, na początku unikać brokula, kalafiora, fasoli, kapusty i takich właśnie wzdymających rzeczy, grzybów, smazonego, najlepiej pieczone mięso lub gotowane, indyk, kurczak, jakieś schaby jak najbardziej, po ok 2 mies można powoli wprowadzać smażone na oliwie i sprawdzać czy dziecku nic nie będzie

nugesuy.png
    ckaimdy.png
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ