X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Melka Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek GRATULACJE!!

Co do spacerowki. Ja mam Stokke i bardzo sobie chwale. Wlozylam juz mala bo mam specjalna nakladke dla maluszkow. Corcia moze sobie wszystko ogladac i chyba jej sie podoba. Co wazne dziecko caly czas w niej lezy - nie siedzi ani nie ma pozycji pollezacej. Polecam. cena jest dosc pokazna ale uzywane tez mozna kupic na ebay

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:11

• Melka Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam uzywany... 1000 € za wozek to dla mnie za duzo. Gondole tez mam. Jak dla mnie jest bardzo wygodny. Przede wszystkim bardzo zwrotny. Raczke ustawiasz do swojej wysokosci. Co do toreb to ja kupilam mala na ebay na rzepy. Pasuje idealnie. A ta torba na dole to duzy pakowny worek. Wpisz sobie na YT i tam znajdziesz instrukcje.
    aaaa... Dokupilam dodatkowo adaptery do maxi cosi co jest super rozwiazaniem bo zlozony spod wozka jest naprawde maly i miesci sie do bagaznikajak i szybko sie sklada i rozklada.
    Wozek zreszta wzbudza w De zainteresowanie choc ja widzialam ich kilka... wiec w sumie nie rozumiem. Ale kilka razy powiedziano mi ze pewnie mam bardzo drogi wozek bo taki inny.
    Ja go polecam... ale to chyba tez samemu sie przekonac

• Melka Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Koalka pytanie ile i jakie zakupy chcesz robic z tym wozkiem. Bo na wielkie raczej nie ma szans... mimo ze torba jest pakowna - to wchodza takie jednodniowe tj chleb pare warzyw owocow itp. ale to chyba z kazdym wozkiem tak jest. Zgrzewki z woda nie przewieziesz ... hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 22:37

• amarranta Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Spać nie mogę:/ już tak leżę od dobrej godziny..

Beatka, dzięki :) dużo tych programów lojalnościowych..

Cassie, to Ty doświadczona mamusia jesteś :) super, trzech chłopców:)

Melka, ładny ten wózek stokke, ale faktycznie trzeba się wykosztować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 05:43

Cassie lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wlasnie mam pytanie, czy nie ma spacerówek takich zeby mała mogła w ńiej lezec i z jakimiś nakładkami dla maluchów! Mam taka gondole, ze niedługo bedzie za krótka :/

Kurde ten Stokke dla mnie za drogi.

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokke musi sie podobać. Wg mnie on jest taki...inny, mnie osobiście sie nie podoba ale mam inny gust bo nasz wózek jest zupełnym przeciwieństwem Stokke. Tak samo jak trojkolowe, u mnie odpadają a i Stokke i trojkolowych widzę dużo więc tak jak na wstępie, to kwestia gustu a o gustach się nie dyskutuje bo każdej podoba się co innego. Pewnie jest cala masa ludzi ktorym nasz wózek się totalnie nie podoba :) Ale w naszym przewozilam już 2 zgrzewki wody plus drobne rzeczy dodatkowo i dal rade. Ale fakt jest taki ze to dość ciezki wozek i w tym inne powalają go na łeb na szyję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 08:12

Melka lubi tę wiadomość

• Ania25 Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy gratuluje serdecznie :)
    Muniek rownież gratuluje serecznie :)

Wendy lubi tę wiadomość

Ania
  • annaki Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu są spacerowki z wkładkami, szkoda że jesteś tak daleko bo moja koleżanka ma nową wkładkę do wózka i fotelika którą chce sprzedać za 30zl, ale przesyłka z polski pewnie będzie droga, jak jednak będziesz chciała to podam Ci do niej maila, mam gdzieś tez foto tej wkładki to mogę Ci wysłać na maila. Lena przestała się mieścić w gondoli tak w okolicach 7 mies ale jeszcze przeciagnelismy do 8 mies, z tym że na początku jeździła i tak na rozłożonym na płasko.

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM, nie było lekko na egzaminie i po raz kolejny się zawiodłam na moim promotorze, ale najważniejsze ze już zdane i mogę się skupić na dziecku. Pewnie jestem najbardziej opóźniona z wyprawką ze wszystkich ;). Ale zamówiłam już wczoraj łóżeczko i akcesoria do niego, na weekend planuję wózek obczaić, a w przyszłym tygodniu kosmetyki i przybory.
    W ten długi weekend mąż będzie nam mieszkanie malował. Cały czas się nie mogę zdecydować, na jaki kolor dziecięcy pokój pomalować, lubię niebieski, ale to nie będzie za smutno?

Cassie lubi tę wiadomość

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana może smutno nie będzie tylko chłodno bo niebieski to zimny kolor, ja bym malowała np na żółty, beżowy lub brzoskwiniowy :-) , ewentualnie jakieś pastele

Tigana lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej milego dnia!

Wozek kupujemy Bergsteiger Capri, widzialam go na miescie i juz nie bylo dyskusji ;)

Z kolorem scian w pokoju tez mamy problem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:11

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koal ka robi się na glukoze.nie pamiętam w którym tyg ale chyba koło 25 tyg miałam robione. Ale wcześniej mowila mi żebym sobie spokojnie śniadanie zjadła .to do wypicia nie było takie najgorsze.później mi ctg robiła także około 30 minut i długo nie czekałam i pobrala mi krew Ale nie z palca.
    Napewno ci powiedzą z zaskoczenia cię nie wezmą ;-) albo Poprostu spytaj :-)

Amarranta wczoraj już się nie doczolgalam do Caritas także nie wiem jak to wygląda. Sorry :-(

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki, może faktycznie coś ciepłego wybiorę. Musze się na market na stoisko z farbami przejść :). Wstawiłabym zdjęcie łóżeczka ale kompletnie nie mam pojęcia, jak to tu można zrobić...

Koalka, ja miałam glukozę chyba coś koło 24. tygodnia, miałam być po śniadaniu, dostałam kubeczek, wypiłam i równo po godzinie mi pobierały krew, więc to nie była typowa krzywa cukrowa a jedynie taki jeden punkt.

Ostatnio na wizycie mi chcieli CTG dziecka zrobić ale nie mogła babka sygnału znaleźć, Mała ciągle kopała w detektor. W końcu złapała ale co chwilę przerywało, więc nie wiem czy to w ogóle miarodajne było...To normalne że w tym tygodniu nadal tak cięzko to złapać? BO się trochę zmartwiłam...

34bw9jcg50dgoh06.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana to zalezy od ulozenia dziecka i jak duzo wczesniej wypilas, sprobuj przed samym badaniem sie duzo napic.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoze mialam w 23tygodniu.
    Pobierali krew z zyly.
    Lekarz zalecil zjesc male nieslodkie sniadanie przed badaniem.

• Tigana Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka, dzięki za radę, a ja akurat zazwyczaj sikałam przed wizytą, żeby mi się w trakcie nie chciało... spróbuję tym razem z pełniejszym pęcherzem.

34bw9jcg50dgoh06.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz zaproponowal mi to badanie. Powiedzial ze jest refundowane i mam prawo z niego skorzystac jesli chce.
    Stwierdzilam ze dlaczego nie.
    Po malym sniadaniu bylo mi to nawet za malo slodkie.
    Wyniki dostalam od razu.
    Nie trzeba kupowac glukozy tak jak w PL. Wszystko jest na miejscu.

• beata1313 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki ;)

Ja glukoze 50g po lekkim sniadaniu mialam w 27 tyg z zyly i pobranie po godzinie, dopiero jak wyszla mi za wysoka mialam 75g na czczo i trzy pobrania (przed wypiciem, po 1h i po 2h) , ale przed tym badaniem gin mnie poinstruowal co i jak ;)

gyxwcwa1xs1eqezb.png
‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ