Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
annaki a jak wyglada wkladka do wozka? w sensie to jest wkladka do spacerowki? bardzo jestem ciekawa jak to wyglada i jak sie nazywa po niemiecku
U nas Amelia jeszcze miesci sie w gondoli, jeszcze z 10cm miejsca jest ale watpie ze do 8 miesiaca w niej bedzie lezec tak wiec zaciekawilo mnie takie cos, nawet nie wiedzialam ze istnieje cos takiego. To jest do kazdego modelu wozka? Ta wkladka to tylko do spacerowki w pozycji lezacej?
Melka a jaki masz model Stokke?Mi tez sie podobaja ale cena poraza
-
Hej dziewczyny.
Mam pytanie do was niewiecie moze czy jest możliwośc otrzymania dupikatu ksiązeczki zdrowia dziecka ta żółtą ze szpitala ? zgineła mi z moim dowodem osobistym, dowód juz załatwiłam w konsulacie za tydzien dostane paszport tymczasowy ale teraz ta książeczką sie denerwujeAnia -
Agatee to link do tego wozka:
http://www.stokke.com/DEU/de-de/kinderwagen/stokke-xplory/1752.html
co do ceny to fakt.. ale ja kupilam na ebay uzywany. stan b. dobry i co wazne cena byla super...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 19:47
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTigana gratuluje serdecznie zdanego egzaminu. Na niebieski tez bym nie malowala bo chlodny. Teraz dość modne sa kombinacje z szarościami. Nie podobało by ci się cis w rym stylu? Jakas jasna szarość i mize jakus cieplejszy niebieski by się znalazło, albo ja wiem...zieleń czy mieta albo typowo dla dziewczynki róż taki pastelowy.
Tigana lubi tę wiadomość
-
Agattee Spisz w google wkładka redukcyjna do spacerówki to wyskoczy kilka rodzaju
, niestety piszę z tel i nie mam jak wstawić foto tego od mojej koleżanki
, to jest i do leżenia i siedzenia i do fotelika, ma dziury na te wszystkie pasy, ogólnie chyba zmniejsza ilość miejsca, tak myślę
, niestety nie wiem jak to po niemiecku
-
nick nieaktualny
-
Koalka ja przy tej glukozie na czczo nie moglam jesc i pic po 22 dnia wczesniejszego
Orchidea chodzi Ci o gronkowca ? jesli tak to sie zwie to ja bede miala robione w 37tc , no i ja bede rodzila SN , chyba
Cassie moja mgwiazda przekrecila sie w 30 tc i na razie tak zostala, oby juz do samego poroduCassie lubi tę wiadomość
-
Nio chodzilo mi o gronkowca. A jak nie dotrwam do 37 to co z tym gronkowcem?
Mój maluch od samego początku glowka w dół jest ułożony,chuba nie ma regolu kiedy odwróci się.
Sstrasznie mnie zgaga męczy ;-( aż kaszlu dostaje przez te kwasy..Cassie lubi tę wiadomość
-
Cassie mój tez bardzo szybko fiknal glowa w dol,juz w styczniu chyba a teraz rodziłam
orchidea mi ten wymaz tez jakos na koniec ciąży pobierano,ale nie pamiętam dokładnie kiedy.I musiałam potem placic za wynik jakies 12e.
co do wozka to ja kuowalam w Polsce o taki:czerwono szary
http://allegro.pl/wozek-expander-mondo-ecco-3w1-eko-skora-24h-i5230095403.html
Tigana gratki za egzamin,wazne ze zaliczone-teraz możesz na spokojnie zajac się wyprawka-nie martw się ja tez do końca nie ogarnieta bylam i jest ok
Mi glukozę robiono na wieczornej wręcz wizycie,nie uprzedzano wcześniej,tylko na recepcji zapytala czy mam czas aby dziś ten test zrobić bo godzinke trzeba czekac na pobranie krwi z zyly.Zrobilam,a najedzona bylam ze ho ho i to jeszcze czekolade przed wizyta pozeralamCassie, Tigana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Orchidea mi gin mowil zeby to badanie zrobic jak najpozniej, ale ogolni robi sie je my 35 a 37 tc , wiec chyba spokojnie mozesz je juz zrobic
, tymbardziej jesli juz cos tam sie Ciebie dzieje
, no i tak jak pisze Wendy jest ono odplatne, ale kilka euro
-
nick nieaktualnyOrchidea mi ginka nic nie mowila o tym badaniu i nie robiłam. Ale robili mi chyba na badaniach dzien przed cc bo w "liście" do pediatry bylo napisane ze wynik miałam ujemny. Wiec może zrobią Ci tuz przed cc. A ogólnie to tez slyszalam ze jak najpóźniej.
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny.
Dawno mnie nie bylo ale bylismy w pl. Wczoraj wrocilismy i jeszcze sie ogarniam
Troche was podczytalam ale mam mentlik ktora co konkretnie pisala. Widze ze podczas mojej nieobecnosci narodzily sie nowe dzieciaczki. Gratuluje serdecznie mamusiaKasia- uzupelnij tabelke
Matko wspolczuje sytuacji na autostradzie. Co za glupie babsko, chce sie zabic to niech sie wiesza czy truje a nie innych ludzi naraza. Powinni ja zamknac w psychiatryku az sie pozbiera bo widac ze jest niebezpieczna dla otoczenia...Dobrze ze wam nic sie nie stalo... My podroz w obie strony mielismy super. Dlugo sie jechalo ale drogi byly super. Chlopcy tez byli bardzo grzeczni wiec luzik. Mozemy z nimi podrozowac czesciej
Julianek jada juz niemal wszystkie obiadki od 4 miesiaca, wprowadzilam mu tez juz miesko, rybke i gluten. W sumie mialam ten gluten wprowadzac po powrocie i robic tak jak przy Maximilianku z tymi keksami ale ze w pl skonczyla mi sie kaszka to kupilam taka z nestle juz z glutenem i pomalutku ja mu wprowadzilam. Wszystko poszlo sprawnie i bez bolow brzuszka wiec jestem spokojna. Co do rozwoju to dziecko mi sie jakby zatrzymalo. Strasznie martwi mńie ta sytuacja i bede musiala porozmawiac o tym z lekarzem bo nie podoba mi sie fakt ze dziecko moje chce siedziec a jeszcze nie potrafi obracac sie wokol wlasnej osi. Na brzuszek sie przekula ale spowrotem juz nie i kolowrotkow nie robi a pametam ze starszy synek to juz w miejscu nie polezal. Nie wiem moze niepotrzebnie pankuje ale czuje ze cos jest nie tak....Cassie lubi tę wiadomość
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Koalka, to łóżeczko to tkie zamówiłam:
http://www.babyartikel.de/produkt/kinderbetten_60x120_cm/roba_room_bed_weiss_adam_und_eule
Z pościelą, baldachimem i innymi bajeramiale na początku nie planuję pościeli używać, dopiero na zimę może.
MonikaDM, no własnie łóżeczko mamy białe z szarym, więc jakiś ciepły kolor do tej szarości muszę jeszcze wybrać. No i jakies naklejki jeszcze planuję żeby wesoło było.
Cassie, mój uparciuch nadal głową w górę, próbuję ją namówić do obrotu bo za dwa tygodnie może być już jej za ciasno. Generalnie czuję ze się sporo obraca, ale na koniec i tak ląduje na pupce. Teraz mam w środę wizytę to licze że do tego czasu się obróci...
Wendy ładny wózek, zadowolona jesteś?
Mamax, a ile km macie w jedną stronę? Fajnie że mieliście dobrą podróż. Może Julian przez zmianę środowiska się skupił na innych rzeczach? Dla spokoju możesz iść do pediatry ale jestem pewna, że wszystko ok, po prostu rozwija się w swoim tempie.
Wczoraj skończyłam szkołę rodzenia, chyba miej się dowiedziałam niż oczekiwałam ale i tak zawsze coś. No i w tym szpitalu chciałabym rodzić, ale do tego musi być bezproblemowa ciąża, więc mam nadzieję, że nic mi nie powychodzi na koniec ciąży no i Mała się grzecznie odwróci.
Cassie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi jest w sumie obojetnie czy sie obroci czy nie
Moi chlopcy juz na tym etapie byli glowka w dol no ale widac ze dzieciaczek bedzie mial inny temperament niz jego bracia
Wczoraj zamowilam na ebay kocyk Minky, mam kolderki i inne kocyki ale tak mysle... maly urodzi sie w sierpniu, prawdopodobnie beda upaly wiec taki kocyk bedzie dobrym rozwiazaniem.
Lozeczko kupimy w Ikea, model Guliwer.
Posciel juz mam tylko nie mam jeszcze ochraniacza.
Chcialam kupic taki zestaw baldachim + 6 poduszek jako ochraniacz + posciel za cos ok 50euro ale jak poczytalam opinie doszlam do wnisku ze lepiej zwykly ochraniacz.
Szkoda ze do Smyka mam 1000km bo najchetniej wybralabym sie na zakupy
Wozka tez jeszcze nie mamy ale chcemy zamowic za miesiac, bede miala prezent na urodziny -
Mamax mozesz byc spokojna o Julianka
, Lena tez robiła tylko obroty z pleców na brzuch a z powrotem nie, nasza fizjoterapeutka mówiła że to normalne i ważny jest ten obrót na brzuch, powrót jest trudniejszy i dzieci robią go późno, u nas był dopiero ok 8 mies i jest ok, nie było to nic nieprawidłowego
Teraz odkąd siada sama to co chwilę się podnosi, tylko później leci do tylu nie patrząc za siebie i często sie uderza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 11:48