Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Agattee- Ja podaje synkowi tylko obiadki z Hipp i naprawde jest ich spory wybor polaczen z ziemniakiem. Ale niestety nie we wszystkich sklepach mozna dostac wszystkie obiadki. Ja najczesciej je kupuje w Kauflandzie ( jest tam conajmniej 6 rodzajow obiadkow) w Rossmanie tez ich widzialam sporo. A ty gdzie za nimi patrzylas?(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyMamax a Julinek zjada pol dużego sloiczka? Bo dzis Vincent zjadl caly maly słoiczek pasternaku i nie wiem czy po zjedzeniu całego powinnam dać mu jeszcze mleko czy to już caly posiłek. Dzis nie wiedziałam co zrobic i dalam mu po pól godzinie od sloiczka mleko i zjadl 90 ml ale boje się ze sobie rozepcha zoladek i nie wiem czy powinnam mu dawać to mleko czy nie.
A nie jest tak ze Milchbrei sa już z mm a Griessbrei sa bez mm? -
Monika Zlobek Jasia strajkuje jeszcze caly przxszly tydzuen. Minimum fo 22.5. W pracy z nim bylo ok. Nawet nie przedzkadzal mocno i udalo mi sie wstystko zrobic ale ludzie tez pomagali i co chwile ktos sie nim zajmowal.
Moj maz dostawal % rzeczywistych zarobkow. byl na Elternzeit 7 mcy i wytrtymal superCassie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurczę naprawde jak pisałaś to wcale nie zarabiają Malo. Nie wiem ile dzieci przypada na jednego wychowawcę ale to chyba taki zawód narzekający bo w PL miałam koleżankę, ktora byla wychowawcą w przedszkolu i wiecznie bylo źle.
Endokobietka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry! Milego dnia i spokojnego weekendu
Mnie ogolnie przedszkola irytuja. W grupie syna sa 2 wychowawczynie i 2 praktykantki. Grup sa 3. Na przerwach kobiety sobie gadu gadu a dzieci robia co chca.
Moj syn spadl z czegos na podworku i rozwalil sobie glowe, zwyczajnie mial dziure w czole.
Zamiast do mnie zadzwonic, mieszkam 2 domy od przedszkola to czekaly az grzecznie przyjde o 12 o go odbiore a on siedzial w bandazach caly zakrwawiony.
Oczywiscie nikt nic nie widzial, nikt nic nie wie.
A z opowiadan syna znalazl go kolega a nie wychowawczyni...
Bure wtedy zrobilam.
Wg mnie za ich prace dostaja odpowiednie pieniadze.
Wybraly taki zawod, wiedzialy ile sie w nim zarabia wiec powinny pracowac a nie rodzicom zycie utrudniac.Endokobietka, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Hej,
My wlasnie wrocilismy z 3 dniowego pobytu ze Swinoujscia. Jak ja uwielbiam to miasteczko..wszystko mi sie tam podoba. Gabrysia za bardzo szumu morza chyba nie polubila, ale moze dlatego ze strasznie wialo..my odpoczelismy tym bardziej ze to okres przed sezonem i jeszcze tlumow nie bylo. Ujezdzi sie ta moja cora na maksa.
Dziewczyny czy w Berlinie sa specjalne baseny dla takich malych maluszkow???
amarranta lubi tę wiadomość
-
Monika- Julianek zjada pol lub 2/3 sloiczka tego wiekszego 190 gram. Po godzinie daje mu jeszcze ok 140 ml mleka do wypicia. Nie wydaje mi sie zebym rozpychala mu zoladek, zachodze z zalozenia ze jak jest najedzny to poprostu nie wypije tego mleka lub wypije tylko tyle ile jeszcze potrzebuje bo oczywiscie nie zawsze wszystko wypija.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 21:04
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Hej my w szpitalu
, wczoraj rano Lena dusiła się flegmą, wezwalismy pogotowie, w sumie sama złapała oddech zanim przyjechali, porobili nam badania, usg głowy, brzucha, nerek, wczorajsze wyniki krwi były tragiczne, ciągle gorączka dziś jest lepiej, nie trzeba na razie leków, gorączki brak, wyniki dużo dużo lepsze, na razie szukają przyczyny czy to bakteria czy co. Za to opieka super, mam normalnie swój tapczan, poscviel, wyżywienie, lena dostaje słoiki, mleko, deserku, jogurty, pampersy bez ograniczeń
-
Tak tydzień wcześniej miała juz gorączkę i z krwi wyszła bakteria i brała antybiotyk, do końca antybiotyku było ok,w czwartek znowu dostała gorączki i byliśmy na pogotowiu, z moczu i innych badan wszystko było ok, w ten piątek znowu gorączka i katar i juz byliśmy u naszego lekarza, mówił że chyba wirus, jak by do poniedziałku była gorączka to mieliśmy się znowu u niego stawić no ale w sobotę o 5 rano było to co było
-
nick nieaktualnyOjej Annaki mam nadzieje ze szybko znajda przyczynę i to sie nie powtórzy. To znaczy ze mala ba chwile straciła oddech? Jezu ja panikuje strasznie jak Vinny się troche zaniesie wiec w takiej sytuacji nie wiem co bym zrobiła. Dużo dużo zdrówka dla Lenki i buziaki ogromne od forumowej cioci.
Mamax tez stwierdziłam ze przeciez nie wmuszam mu tego jedzenia wiec jak chce to niech je. Widocznie tyle potrzebuje a ze nie na w tym dodatków cukru to jest ok. Dzis np. nie zjadła całego tego małego słoiczka ale pewnie dlatego ze dziś marchewka z ziemniakiem wiec pewnie bardziej sycące.
Koalka ja wypozyczylam laktator z mysla ze jak się okaże dlugo potrzebny to kupię i w moim przypadku na cale szczęście ze mu kupiłamOczywiście przemysl sobie bo moze w ewentualnym ściąganiu mleka będziesz bardziej zawzięta niż ja bo fakt jest taki ze ja juz w ciąży wiedziałam ze jakby maly nie chcial ssać a ja mleka bym nie miała dużo mleka ti zażynać się nie bede. Może ty masz wielki upór do tego wiec to inna sytuacja. Ja na pewno szybko bylam zadowolona ze maly pije z butli moje czy mm bo od poczatku mogl zostać z mężem hak ja coś potrzebowałam czy jak ostatnio wyskoczylam do fryzjera.
-
Annaki, oj biedne, to mialyscie przezycia, oby lenka szybko wyzdrowiala!
Dziewczyny, gdze kupilyscie wozki? my bylismy w sobte ogladac w BabyOne ale maja tylko kilka marek do wybru. Z tych co byly spodobal sie nam najbardziej Mutsy Evo ale na necie ma rozne opinie. Wizualnie bardzo podbaja mi sie wozki bebetto ale nigdzie ich nie moge znalezc, gdzoe mozna by je obejrzec na zywo, a kupowac bez ogladania z neta troche sie boje. Jak to bylo u Was? -
Dziękuję kochane za życzenia
Nie w sumie nie straciła całkiem oddechu tylko nie mogła go złapać właśnie coś jakby się dlawila i trochę zsiniały jej usta, ne mogła tej flegmy odkrzusic a to było chyba geste i zatkalo jej przełyk, tak trochę jakby zeslabla przy tym ja ją trzymalam głową w dół i klepalam a ona w końcu złapała, dlatego tez robili usg głowy czy nic tam nie uszkodziło się przez to lekkie podduszenie ale jest ok. A w sumie badania robią z czego ta gorączka od czwartku. Jedno wam powiem, nigdy w życiu sie tak nie balam, AZ trzeslam się jeszcze z godzinę -
Tigana bebetto kupisz tylko w Polsce bo to polska firma, ja mam bebetto Luca, gondola super, stelaż aluminiowy i lekki ale spacerówka mi się nie udała, źle wyprofilowana, paski za daleko, lena siedziała w niej nienaturalnie i kupilam osobno inną
Tigana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyannaki duzo zdrowka dla corki
Ja cos nie mam wenny na pisanie, caly weekend jestem tak ospala i bez sil jak na poczatku ciazy.
Ale plusem weekendu to to ze zrobilam juz 3 z 4 pran dla malego.
Pogoda dopisala wiec nawet sie nie zastanawialam.
Spokojnego wieczorku