Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Annaki współczuję,z pewnością bardzo się wystraszyłaś,dużo zdrówka dla Lenki.Zobaczcie jaka świetna opieka jest zapewniona dziecku,w Polsce to pomarzyc można o tylu badaniach nawet w szpitalu.I dodatkowo jaką mama ma zapewnioną opiekę,łóżko dla siebie,jedzenie itp.W PL dzieci chore na raka a matka jak sobie spiwór wezmie to może położy się na podłodze....smutne to i przykre bardzo.
Koalka dopiero bylismy na 1 spacerze wczoraj,wózek prowadzi się lekko i sprawnie,na razie nie mam co narzekać.Pokrowiec na budę trochę sztywny,ale to sie wiedziało,czasem ciężko coś dopiać,ale wiadomo nie zawsze jest idealnie wszystko wpasowane...Ja tam chciałam kupic coś bardziej pospolitego z firmy ROAN,ale to mojemu sie ten spodobał a mi sie nie chciało juz szukać więc stanęliśmy na tym.
wstawiłabym fote,ale nie umiem z tel he he,ogólnie prezentuje się równie dobrze jak na zdjęciach
Kupowałam w stacjonarnym sklepie zwykłym,nie musiałam gdzieś specjalnie szukać,aczkolwiek wczesniej widziałam już go na allegro właśnie i w sumie polecam przez allegro bo cena ta sama a ja musiałam 2 razy po niego jezdzic.Najpierw oglądać a potemm czekać z tydzien na zamówienie i to jeszcze chcieli mi go wystawiac w sklepie na oglądanie zanim go odebrałam...a wiedzieli ze rozłożonego nie chce bo przecież tyle km mam go wiezc...
Dziewczyny dostałam wit D Vigantoletten w szpitalu w tabletkach dla małego,jak mam ją podawac??
A tu nie podaje się wit K dzieciom?w szpitalu dostał po urodzeniu i na wypisie tez. -
Beata, czy ty przypadkiem nie jestes następna w kolejce?? Z tego co patrzyłam na tabelkę to chyba tak
w miarę przygotowana jestes jesli chodzi o zakupy?
Ja tez duzo zdrówka Lence zycze:) ale mam sentyment do tego imienia, bo Gabrysia mogla byc Lenka tak mi sie to imie podobało -
nick nieaktualny
-
Kasiu jako tako przygotowan jestesmy
, ciuszki zalegja w komodzie i czekaja do czerwca na pranie i prasowanie, musimy tylko dokupic kometyki do kompieli i wozek, za tydzien lub dwa bede pakowac torbe no i musze sie zabrac za wypelnienie dokumenow do KG i EG ale jakos to mi nie idzie
. A chyba przede mna jeszcze orchidea ???
Cassie to zycze zeby bol zelzal
Mi dzis cos mala strajkuje i slabo sie rusza, ale znajac jej nastroje jutro da do wiwatu
Cassie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnaki dobrze ze Lenka ma się lepiej. Oby tak dalej.
Wendy, tak, tutaj dzieci wit. K dostają w szpitalu później chyba na U2 u trzecia dawka u lekarza. Wit. D to tak jak wyżej Melka napisała, tez tak robiłam a teraz mam taka w płynie w kapsułkach twist-off.
Dziewczyny a ja Wam troche zazdroszczę ciążCzasem lapie sie na tym ze trzymam rękę na brzuchu jakbym czekala na kopniaka a tu obok spi mój kopniak maly albo zaczepia mnie do zabawy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 11:14
Cassie, Melka, annaki lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonikaDM ciaza jest piekna ale tak do 6tego miesiaca
Czekam z niecierpliwoscia na sierpien
Polowe ciuszkow wypralam, zostaly mi kolorowe i ciemne kolory ale to jutro.
Wyprawke mam kompletna poza wozkiem, lozeczkiem i wanienka a no i staniki do karmienia ale tutaj mam problem z rozmiarowka.
Najgorsze ze nadal mamy remont w domu, poddasze w remoncie a dopoki poddasze nie jest gotowe nie moge uzadzic pokoiku dla malego...
Mam nadzieje ze do konca lipca poddasze bedzie gotowe.Endokobietka lubi tę wiadomość
-
My w domu!!!
Do południa porobili badania i wszystkie wyszły dobre, gorączki brak, jeszcze trochę czerwone gardło i podejrzewają że to pi prostu taka infekcja bo z badan nic nie wyszło. Jeszcze apetyt trochę słaby ale dziś zjadła 2 danonki, sloik owoców i jogurt, to dużo patrząc na ostatnie dni bo w sobotę zjadła tylko jogurt i pila wodę a tak to nic, jeszcze nie chce obiadów no ale może w końcu wróci wszystko do normy
amarranta, Cassie, Melka, Tigana lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Endokobietka jak przeprowadzka ?
Beatka no ja jestem nastepna. Poród zbliża się wielkimi krokami.
Jak zdecyduje się na cesarke to z początkiem czerwca będzie maluszek już ze mną, no chyba zr znowu będę miała problem w wodami albo przeplywami to jeszcze wcześniej.
Jeszcze nie mam łóżeczka rozlozonego ani laktora ,podkładów, majteczek siatkowych sexi
Dostaje ból głowy jak pomyślę..
Mam duże problemy ze spaniem ,zamiast odpoczywać to się strasznie mecze.
-
nick nieaktualny
-
Orchidea, ze tak brzydko napisze w ciemnej du... przeprowadzka. Strychy i nowa piwnica w 80% gotowe, ale nikomu nie chce sie zabrac za te najgorsze 20%. Mentalnie przyotowani. Walizki przygotowane. Ale przez ten strajk w zlobku jestem tak wykonczona, bo albo wleke Jaska do pracy, albo pracuje z nim w domu, ze nie mam na nic sily po pracy. Postanowilam tylko ze wszystko sobie zabiore poprane wiec piore i susze caly czas
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCassie niby masz rację, ale ja dobrze znosiłam ciążę i własciwie dopiero w grudniu (czyli w ostatnim miesiacu ciaży) wzieły mnie bóle kręgosłupa i zgaga. Więc tak ciążę mogłabym nosić i nosić
Koalka my daliśmy i trochę żałuję. Bo jest wpisane wszędzie i czesto ludzi mówią do niego podwójnym imieniem w sensie nie samo Vincent tyko np. w poczekalni wołają Vincent Filip, takie śmieszne mi się to wydaje, no i na karcie z AOK też jest podwójnie.
Dziewczyny mam pytanie...wiecie gdzie mogę kupić produkty marki HOLLE. czytałąm ze sa bardzo dobre, nawet dziewczyny w PL na nie polują, przez internet coś znajdę ale może wiecie gdzie tak normalnie moge kupić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 20:31
Cassie lubi tę wiadomość
-
Annaki- Dopiero przeczytalam ze Lenka byla w szpitalu. Wspolczuje przezyc i cieszze sie ze juz jest lepiej i ze wrociliscie do domku. Jakie by nie byly tam super warunki to jednak dom to dom. Usciskaj malutka
Kaolka- My dzieciom dajemy drugie imie ale tylko w kosciele podczas chrztu. Natomiast w metrykach maja po jednym wlasnie po to zeby nie bylo tak jak u Monki bo wiedzieliemy ze wtedy czesto trzeba uzywac tych dwoch imion. Znajomi nas uprzedzili o tym. Ich coreczka poszla do szkoly i tam sie okazalo ze mala ma obowiazek podpisywac sie dwoma imieniami a krotkie nie byly co dla 6- latki bylo dosc uciazliwe...
Ja tam koncowke ciazy dobrze wspominam. Dla mnie najfgorsze sa poczatki ot tak do 16- tego tygodnia...
Dziewczyny mam pytanie. Moj Julian dostal brzydkich plam na twarzy, szyji, brzuszku a dzisiaj zauwarzylam je juz na raczkach. Podejrzewam ze to jest jakas alergia pokarmowa ( AZS narazie wykluczam gdyz u starszego synka ktory to ma plamy sa inne) ale do lekarza mozemy dopiero pojsc 1- szego gdyz na wczesniej nie ma miejsc no chyba ze byla to pilna sprawa a niestety jak widac plamy takie pilne nie saNie mam pojecia co robic? Czy przerwac mu rozszerzanie diety i przejsc znowu tylko na mleko? Czy przestac podawac kaszki, gluten. Jak myslicie? Czy ktoras z was spotkala sie z takowa alergia? Macie moze namiary na jakies ciekawe artykuly w tym temacie. Bo szukam i nic nie moge znalesc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 21:02
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyMoje dzieci urodzily sie PL i maja podwojne imiona i w paszportach, dokumentach niemieckich, na swiadectwie, przy meldunku do przedzskola wszedzie maja wpisane 2 ale wolaja je po jednym imieniu.
Ale znam tez dzieci ktorym rodzice dali dwa imiona i zycza sobie zeby dwoma imionami je wolac ale zazwyczaj wtedy imiona polaczone ca myslnikiem.
MonikaDM ja poprzdnie 2 ciaze znioslam rewelacyjnie.
A teraz od 22tc mam problemy ze spojeniem i odliczam dni zeby juz miec malego po drugiej stronie.
Ale tak, ciaza to cudowny stan -
Monika holle były w kauflandzie, zajrzyj jak masz w pobliżu, na równi z holle dobre tez są sun baby
Mamax dziękujemy za życzenia dla Lenki, strachu i stresu było dużo ale juz jest ok i mam nadzieję że tak zostanie
Kurcze no to trochę glupio że kazali wam tyle czekać na wizytę, hmmm a jak byś powiedziała że Julianek ma gorączkę... No chyba że to zaznaczą przy rejestracji i lekarz o to zapyta...
Nie mam pojęcia co to może być, może spróbuj faktycznie na razie odstawić te inne pokarmy, a może masz możliwość pojęcia jednorazowo do innego lekarza?