X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki i jak tam Lenka dzisiaj, troche lepiej ??

Cassie jejjj Ty juz pranie konczysz, a ja chce sie za swoje zabrac dopiero w czerwcu :p

Udanego tygodnia kobietki :)

Cassie, orchidea33 lubią tę wiadomość

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, no dzisiaj dużo lepiej, uśmiechnięta, tylko mało je, mleka nie chce, tylko czasem jogurt ale pije to choć tyle,

Cassie, Endokobietka, Tigana lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki współczuję,z pewnością bardzo się wystraszyłaś,dużo zdrówka dla Lenki.Zobaczcie jaka świetna opieka jest zapewniona dziecku,w Polsce to pomarzyc można o tylu badaniach nawet w szpitalu.I dodatkowo jaką mama ma zapewnioną opiekę,łóżko dla siebie,jedzenie itp.W PL dzieci chore na raka a matka jak sobie spiwór wezmie to może położy się na podłodze....smutne to i przykre bardzo.

Koalka dopiero bylismy na 1 spacerze wczoraj,wózek prowadzi się lekko i sprawnie,na razie nie mam co narzekać.Pokrowiec na budę trochę sztywny,ale to sie wiedziało,czasem ciężko coś dopiać,ale wiadomo nie zawsze jest idealnie wszystko wpasowane...Ja tam chciałam kupic coś bardziej pospolitego z firmy ROAN,ale to mojemu sie ten spodobał a mi sie nie chciało juz szukać więc stanęliśmy na tym.
    wstawiłabym fote,ale nie umiem z tel he he,ogólnie prezentuje się równie dobrze jak na zdjęciach
    Kupowałam w stacjonarnym sklepie zwykłym,nie musiałam gdzieś specjalnie szukać,aczkolwiek wczesniej widziałam już go na allegro właśnie i w sumie polecam przez allegro bo cena ta sama a ja musiałam 2 razy po niego jezdzic.Najpierw oglądać a potemm czekać z tydzien na zamówienie i to jeszcze chcieli mi go wystawiac w sklepie na oglądanie zanim go odebrałam...a wiedzieli ze rozłożonego nie chce bo przecież tyle km mam go wiezc...

Dziewczyny dostałam wit D Vigantoletten w szpitalu w tabletkach dla małego,jak mam ją podawac??
    A tu nie podaje się wit K dzieciom?w szpitalu dostał po urodzeniu i na wypisie tez.

pmzt5tj.png

• beata1313 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki czyli maly postep jes wiec super tylko sie cieszyc i oby juz zadne chorubsko przez dluzszy czas sie do malej nie przypaletalo ;) &&&&&&

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata, czy ty przypadkiem nie jestes następna w kolejce?? Z tego co patrzyłam na tabelkę to chyba tak :) w miarę przygotowana jestes jesli chodzi o zakupy?

Ja tez duzo zdrówka Lence zycze:) ale mam sentyment do tego imienia, bo Gabrysia mogla byc Lenka tak mi sie to imie podobało ;)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Udanego tygodnia :)

A piore sobie poki jeszcze mam sile.
    Mam problemy ze spojeniem lonowym i czasem sa dni z caly dzien nie jestem w stanie kroku zrobic wiec korzystam z tych dni kiedy mnie tak mocno nie boli.

• beata1313 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu jako tako przygotowan jestesmy ;) , ciuszki zalegja w komodzie i czekaja do czerwca na pranie i prasowanie, musimy tylko dokupic kometyki do kompieli i wozek, za tydzien lub dwa bede pakowac torbe no i musze sie zabrac za wypelnienie dokumenow do KG i EG ale jakos to mi nie idzie :( . A chyba przede mna jeszcze orchidea ??? ;)

Cassie to zycze zeby bol zelzal :)

Mi dzis cos mala strajkuje i slabo sie rusza :( , ale znajac jej nastroje jutro da do wiwatu ;)

Cassie lubi tę wiadomość

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Melka Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy - 1 tab. dziennie. przyklejasz od srodka do policzka i karmisz. w mleku sie rozpusci.
    Moja Roza dosta wit k w szpitalu i na u3 u lekarza... pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki dobrze ze Lenka ma się lepiej. Oby tak dalej.

Wendy, tak, tutaj dzieci wit. K dostają w szpitalu później chyba na U2 u trzecia dawka u lekarza. Wit. D to tak jak wyżej Melka napisała, tez tak robiłam a teraz mam taka w płynie w kapsułkach twist-off.

Dziewczyny a ja Wam troche zazdroszczę ciąż :) Czasem lapie sie na tym ze trzymam rękę na brzuchu jakbym czekala na kopniaka a tu obok spi mój kopniak maly albo zaczepia mnie do zabawy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 11:14

Cassie, Melka, annaki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM ciaza jest piekna ale tak do 6tego miesiaca ;)
    Czekam z niecierpliwoscia na sierpien :)

Polowe ciuszkow wypralam, zostaly mi kolorowe i ciemne kolory ale to jutro.

Wyprawke mam kompletna poza wozkiem, lozeczkiem i wanienka a no i staniki do karmienia ale tutaj mam problem z rozmiarowka.
    Najgorsze ze nadal mamy remont w domu, poddasze w remoncie a dopoki poddasze nie jest gotowe nie moge uzadzic pokoiku dla malego...
    Mam nadzieje ze do konca lipca poddasze bedzie gotowe.

Endokobietka lubi tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w domu!!! :-)
    Do południa porobili badania i wszystkie wyszły dobre :-) , gorączki brak, jeszcze trochę czerwone gardło i podejrzewają że to pi prostu taka infekcja bo z badan nic nie wyszło. Jeszcze apetyt trochę słaby ale dziś zjadła 2 danonki, sloik owoców i jogurt, to dużo patrząc na ostatnie dni bo w sobotę zjadła tylko jogurt i pila wodę a tak to nic, jeszcze nie chce obiadów no ale może w końcu wróci wszystko do normy

amarranta, Cassie, Melka, Tigana lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Endokobietka jak przeprowadzka ?
    Beatka no ja jestem nastepna. Poród zbliża się wielkimi krokami.
    Jak zdecyduje się na cesarke to z początkiem czerwca będzie maluszek już ze mną, no chyba zr znowu będę miała problem w wodami albo przeplywami to jeszcze wcześniej.
    Jeszcze nie mam łóżeczka rozlozonego ani laktora ,podkładów, majteczek siatkowych sexi ;-)
    Dostaje ból głowy jak pomyślę..
    Mam duże problemy ze spaniem ,zamiast odpoczywać to się strasznie mecze.

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki super! Powiedz Lence zeby wuecej takich numerów nie robiła ;)

annaki lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea, ze tak brzydko napisze w ciemnej du... przeprowadzka. Strychy i nowa piwnica w 80% gotowe, ale nikomu nie chce sie zabrac za te najgorsze 20%. Mentalnie przyotowani. Walizki przygotowane. Ale przez ten strajk w zlobku jestem tak wykonczona, bo albo wleke Jaska do pracy, albo pracuje z nim w domu, ze nie mam na nic sily po pracy. Postanowilam tylko ze wszystko sobie zabiore poprane wiec piore i susze caly czas :)

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki super wiadmosci. U nas bez choroby strajk jedzeniowy, chociaz dzis zjadl juz zupe z kasza jaglana i zoltkiem :)

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:12

Cassie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie niby masz rację, ale ja dobrze znosiłam ciążę i własciwie dopiero w grudniu (czyli w ostatnim miesiacu ciaży) wzieły mnie bóle kręgosłupa i zgaga. Więc tak ciążę mogłabym nosić i nosić ;)

Koalka my daliśmy i trochę żałuję. Bo jest wpisane wszędzie i czesto ludzi mówią do niego podwójnym imieniem w sensie nie samo Vincent tyko np. w poczekalni wołają Vincent Filip, takie śmieszne mi się to wydaje, no i na karcie z AOK też jest podwójnie.

Dziewczyny mam pytanie...wiecie gdzie mogę kupić produkty marki HOLLE. czytałąm ze sa bardzo dobre, nawet dziewczyny w PL na nie polują, przez internet coś znajdę ale może wiecie gdzie tak normalnie moge kupić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 20:31

Cassie lubi tę wiadomość

• Mamax Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki- Dopiero przeczytalam ze Lenka byla w szpitalu. Wspolczuje przezyc i cieszze sie ze juz jest lepiej i ze wrociliscie do domku. Jakie by nie byly tam super warunki to jednak dom to dom. Usciskaj malutka ;-)

Kaolka- My dzieciom dajemy drugie imie ale tylko w kosciele podczas chrztu. Natomiast w metrykach maja po jednym wlasnie po to zeby nie bylo tak jak u Monki bo wiedzieliemy ze wtedy czesto trzeba uzywac tych dwoch imion. Znajomi nas uprzedzili o tym. Ich coreczka poszla do szkoly i tam sie okazalo ze mala ma obowiazek podpisywac sie dwoma imieniami a krotkie nie byly co dla 6- latki bylo dosc uciazliwe...

Ja tam koncowke ciazy dobrze wspominam. Dla mnie najfgorsze sa poczatki ot tak do 16- tego tygodnia...

Dziewczyny mam pytanie. Moj Julian dostal brzydkich plam na twarzy, szyji, brzuszku a dzisiaj zauwarzylam je juz na raczkach. Podejrzewam ze to jest jakas alergia pokarmowa ( AZS narazie wykluczam gdyz u starszego synka ktory to ma plamy sa inne) ale do lekarza mozemy dopiero pojsc 1- szego gdyz na wczesniej nie ma miejsc no chyba ze byla to pilna sprawa a niestety jak widac plamy takie pilne nie sa :-( Nie mam pojecia co robic? Czy przerwac mu rozszerzanie diety i przejsc znowu tylko na mleko? Czy przestac podawac kaszki, gluten. Jak myslicie? Czy ktoras z was spotkala sie z takowa alergia? Macie moze namiary na jakies ciekawe artykuly w tym temacie. Bo szukam i nic nie moge znalesc :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 21:02

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci urodzily sie PL i maja podwojne imiona i w paszportach, dokumentach niemieckich, na swiadectwie, przy meldunku do przedzskola wszedzie maja wpisane 2 ale wolaja je po jednym imieniu.
    Ale znam tez dzieci ktorym rodzice dali dwa imiona i zycza sobie zeby dwoma imionami je wolac ale zazwyczaj wtedy imiona polaczone ca myslnikiem.

MonikaDM ja poprzdnie 2 ciaze znioslam rewelacyjnie.
    A teraz od 22tc mam problemy ze spojeniem i odliczam dni zeby juz miec malego po drugiej stronie.
    Ale tak, ciaza to cudowny stan :)

• annaki Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika holle były w kauflandzie, zajrzyj jak masz w pobliżu, na równi z holle dobre tez są sun baby
    Mamax dziękujemy za życzenia dla Lenki, strachu i stresu było dużo ale juz jest ok i mam nadzieję że tak zostanie :-)
    Kurcze no to trochę glupio że kazali wam tyle czekać na wizytę, hmmm a jak byś powiedziała że Julianek ma gorączkę... No chyba że to zaznaczą przy rejestracji i lekarz o to zapyta...
    Nie mam pojęcia co to może być, może spróbuj faktycznie na razie odstawić te inne pokarmy, a może masz możliwość pojęcia jednorazowo do innego lekarza?

nugesuy.png
    ckaimdy.png
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ