Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMuniek gratuöacje
Samuel jest przesliczny
widzialam na Czerwcowkach
Serio w HH to jakis kosmos! Wielkie oczy otwieram jak czasem cos czytam, masakra. Jak dobrze ze tam nie mieszkam.
W meldunkowym tez terminow nie robilam, weszlam i wyszlam.
W zasadzie poza bankiem i lekarzem nigdzie terminow nie robilam jak dotychczas a tym bardziej nie w urzedach.
Ja mam chyba skurcze Braxtona, cholerka nie jest to przyjemne. Juz zapomnialam jak to bylo ostatnio.
Dzisiaj mam wizyte z USG o 17, nie moge sie doczekac -
Muniek, gratulacje
Koalka, ano taka trochę opóźniona z tym jestem. To znaczy mam już sporo ciuszków, pieluszki itd., ale muszę jeszcze łóżeczko, wózek, kosmetyki i różne rzeczy do pielęgnacji kupić.
Cassie, gratuluję studniówki!Cassie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Amarranta ja mam termin na 1-5.07 czyli chwile przed Toba
Kasiu to chyba faktycznie jakas samobojczyni :0 , masakra ...
Orchidea no to juz bliziutko do finiszu. U nas rejestracja auta tez nax 15 min , al to chyba zalezy od wieljosci miasta
Muniek GRAKI WIELKIE !!! czekamy na info z przebiegu porodu
Cassie kciuki za wizyte, ja od paru n mam tez taaakie napinanie bzucha ze hoho, dobrze ze jutro wizyta zobaczymy na czym stoimy
amarranta, Cassie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cassie, a to Twoje pierwsze dziecko?
moje też takie będą
chociaż, szczerze mówiąc uwierzę jak zobaczę
muszę podgonić wyprawkę..
mam kolejne milion razy powtarzane pytaniezapisałam się do rossmana, budni, dm, papmpersa - gdzie jeszcze? z góry dziękuję za odpowiedź i cierpliwość!
-
Orchidea jeszcze chwila i będziesz juz tuliła swojego szkraba. Mimo, ze początki sa ciężkie to az ci zazdroszcze tych chwil i wzruszeń...dzieci tak szybko rosna wiec trzeba sie cieszyc kazda chwila. A jak widze kobiety w ciazy to czasami mi troszkę żal, ze ten etap za mna
Muniek, jak szybko..gratulacje:)
Koalka, my wysłaliśmy formularz do ubezpieczyciela (wyslali nam na pocztę mailowo) i po miesiącu Gabrysia dostała kartę.
Mam pytanie, kiedy moge ewentualnie Gabrysie juz do spacerówki wpakowac? I jaka mi polecacie? Bo mam, ale taki stary model od znajomej i mi sie nie podoba wiec wolałabym kupic cos fajnego i nowoczesnego.
Dostaliśmy w koncu odpowiedz zElterngeld. Czekaliśmy ponad 2 miesiące, ale wazne ze jest -
Amarranta ja rejestrowalam sie na:
- DM, - hipp, - humana, - bebivita, - pampers, - milupa, - penaten, - babyservice czyli Nestle
- aptamil (aptawelt), - müller, - rossmann, - babyclub real
Kasiu co do spacerowki nie podpowiem, bo nie wiem, super ze w koncu macie odp
ja tez musze sie zmobilizowac i sprobowac ypelnic papiery o KG i EG chociaz chyba nie bedzie to latwe
amarranta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyamarranta wrote:Cassie, a to Twoje pierwsze dziecko?
moje też takie będą
chociaż, szczerze mówiąc uwierzę jak zobaczę
muszę podgonić wyprawkę..
mam kolejne milion razy powtarzane pytaniezapisałam się do rossmana, budni, dm, papmpersa - gdzie jeszcze? z góry dziękuję za odpowiedź i cierpliwość!
Nie. To bedzie Nasz 3ci synNajstarszy ma 8 lat urodzil sie w grudniu. Mlodszy na 6 lat urodzil sie w kwietniu
Teraz bedzie chlopak wakacyjny
-
nick nieaktualnyMuniek moje serdeczne gratulacje!
Po kartę ubezp. dzwonil mój maz do AOk i kazali nam wyslac akt urodzenia i jakiś formularz który powiedzieli mu przez Tel. gdzie jest do pobrania.
Tigana jak poszedł egzamin? Pewnie super:) A wyprawkę teraz można przez Internet zorganizować więc bez stresuTigana lubi tę wiadomość
-
Kasia83 do spacerówki dopiero jak sama usiadzie, no ewentualnie jak juz wyrośnie z gondoli ale tez pod warunkiem że spacerówka będzie miała siedzisko rozkładane do pozycji leżącej i podnózek można ustawic na prosto żeby nóżki nie wisiały. Ja mam spacerówkę z wózka 2w1 ale była beznadziejna i źle wyprofilowana, Lena w niej zjezdzala i pasy były za daleko, teraz mam inglesina zippy, ta jest super hiper
, lekka, składana jedną ręką, wszędzie ją upchne, ma pozycję całkowicie płaską, okrycie na nóżki no i całe obicie można zdjąć i wyprać a to terazx ważne bo Lena je w wózku rożne rzeczy i brudzi
, z tym że ona sama siada więc mogliśmy juz wymienić, ogólnie w gondoli jeździła do 8 mies
-
Kasia do spacerowki to raczej jak bedzie siedziec. Tez zastanawialam sie nad tym czy moglabym juz ja wlozyc i wyregulowac do poZycji lezacej ale dzis czytalam ze musi siedIec bo kregoslup nie jest usztywniony jeszcze i dziecko moze zwinac sie w rogala i takie tam.
Muniek, gratulacjeee !Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 17:40
-
Powiedzcie mi jeszcze jedna rzecz. Jesli czytam o rozwoju dziecka na dany miesiac to mam czytac 4 czy juz 5? Bo w sumie ona 4 skonczyla i tym samym rozpoczela 5 wiec juz sie pogubilam
czytam sobie jakies tam ciekawostki a glownie o zabawach z maluchami na dany miesiac wiec zglupialam
-
Kochane dziekuje za gratulacje
Muniek to się cos pospieszylas,jak tam?rowniez grauluje.
Kasia co za sytuacja na autostradzie o rany....wspolczuje przezyc
My czekamy teraz na akt urodzenia i z nim do AOK trzeba isc,nie wiem czy cos jeszcze trzeba do tego.
aaa i w szpitalu nie wymagali ode mnie nic,ani zameldowania,ani aktu slubu,nawet chyba karty ubezpiecz nie musiałam pokazywać,moze to przez wcześniejsze meldowanie. -
nick nieaktualny