X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek gratuöacje :D Samuel jest przesliczny :) widzialam na Czerwcowkach :)

Serio w HH to jakis kosmos! Wielkie oczy otwieram jak czasem cos czytam, masakra. Jak dobrze ze tam nie mieszkam.

W meldunkowym tez terminow nie robilam, weszlam i wyszlam.
    W zasadzie poza bankiem i lekarzem nigdzie terminow nie robilam jak dotychczas a tym bardziej nie w urzedach.

Ja mam chyba skurcze Braxtona, cholerka nie jest to przyjemne. Juz zapomnialam jak to bylo ostatnio.

Dzisiaj mam wizyte z USG o 17, nie moge sie doczekac :)

• annaki Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Muniek kiedy miała termin? Nie za szybko urodziła?
    W każdym razie gratulacje :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek, gratulacje :D :D

Koalka, ano taka trochę opóźniona z tym jestem :P. To znaczy mam już sporo ciuszków, pieluszki itd., ale muszę jeszcze łóżeczko, wózek, kosmetyki i różne rzeczy do pielęgnacji kupić.

Cassie, gratuluję studniówki!

Cassie lubi tę wiadomość

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana dziekuje :) od jutra dwu cyfrowe odliczanie ;)

• amarranta Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek, gratulacje :) też podejrzałam na czerwcówkach, synuś śliczy :)

o1489vvjal2gnmht.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek gratulacje.

17u93e5exqfllrog.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta ja mam termin na 1-5.07 czyli chwile przed Toba ;)

Kasiu to chyba faktycznie jakas samobojczyni :0 , masakra ...

Orchidea no to juz bliziutko do finiszu ;) . U nas rejestracja auta tez nax 15 min , al to chyba zalezy od wieljosci miasta :\

Muniek GRAKI WIELKIE !!! czekamy na info z przebiegu porodu ;)

Cassie kciuki za wizyte :) , ja od paru n mam tez taaakie napinanie bzucha ze hoho, dobrze ze jutro wizyta zobaczymy na czym stoimy ;)

amarranta, Cassie lubią tę wiadomość

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? To beda najpiekniejsze wakacje w moim zyciu :)

amarranta, Tigana, Pokahontaz lubią tę wiadomość

• amarranta Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, a to Twoje pierwsze dziecko? :) moje też takie będą :) chociaż, szczerze mówiąc uwierzę jak zobaczę :) muszę podgonić wyprawkę..

mam kolejne milion razy powtarzane pytanie ;) zapisałam się do rossmana, budni, dm, papmpersa - gdzie jeszcze? z góry dziękuję za odpowiedź i cierpliwość!

o1489vvjal2gnmht.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea jeszcze chwila i będziesz juz tuliła swojego szkraba. Mimo, ze początki sa ciężkie to az ci zazdroszcze tych chwil i wzruszeń...dzieci tak szybko rosna wiec trzeba sie cieszyc kazda chwila. A jak widze kobiety w ciazy to czasami mi troszkę żal, ze ten etap za mna ;)

Muniek, jak szybko..gratulacje:)

Koalka, my wysłaliśmy formularz do ubezpieczyciela (wyslali nam na pocztę mailowo) i po miesiącu Gabrysia dostała kartę.

Mam pytanie, kiedy moge ewentualnie Gabrysie juz do spacerówki wpakowac? I jaka mi polecacie? Bo mam, ale taki stary model od znajomej i mi sie nie podoba wiec wolałabym kupic cos fajnego i nowoczesnego.

Dostaliśmy w koncu odpowiedz zElterngeld. Czekaliśmy ponad 2 miesiące, ale wazne ze jest :)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta ja rejestrowalam sie na:
    - DM, - hipp, - humana, - bebivita, - pampers, - milupa, - penaten, - babyservice czyli Nestle
    - aptamil (aptawelt), - müller, - rossmann, - babyclub real

Kasiu co do spacerowki nie podpowiem, bo nie wiem :\ , super ze w koncu macie odp :) ja tez musze sie zmobilizowac i sprobowac ypelnic papiery o KG i EG chociaz chyba nie bedzie to latwe :\

amarranta lubi tę wiadomość

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amarranta wrote:
    Cassie, a to Twoje pierwsze dziecko? :) moje też takie będą :) chociaż, szczerze mówiąc uwierzę jak zobaczę :) muszę podgonić wyprawkę..

mam kolejne milion razy powtarzane pytanie ;) zapisałam się do rossmana, budni, dm, papmpersa - gdzie jeszcze? z góry dziękuję za odpowiedź i cierpliwość!

Nie. To bedzie Nasz 3ci syn :) Najstarszy ma 8 lat urodzil sie w grudniu. Mlodszy na 6 lat urodzil sie w kwietniu :) Teraz bedzie chlopak wakacyjny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek moje serdeczne gratulacje!

Po kartę ubezp. dzwonil mój maz do AOk i kazali nam wyslac akt urodzenia i jakiś formularz który powiedzieli mu przez Tel. gdzie jest do pobrania.

Tigana jak poszedł egzamin? Pewnie super:) A wyprawkę teraz można przez Internet zorganizować więc bez stresu :)

Tigana lubi tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia83 do spacerówki dopiero jak sama usiadzie, no ewentualnie jak juz wyrośnie z gondoli ale tez pod warunkiem że spacerówka będzie miała siedzisko rozkładane do pozycji leżącej i podnózek można ustawic na prosto żeby nóżki nie wisiały. Ja mam spacerówkę z wózka 2w1 ale była beznadziejna i źle wyprofilowana, Lena w niej zjezdzala i pasy były za daleko, teraz mam inglesina zippy, ta jest super hiper :-) , lekka, składana jedną ręką, wszędzie ją upchne, ma pozycję całkowicie płaską, okrycie na nóżki no i całe obicie można zdjąć i wyprać a to terazx ważne bo Lena je w wózku rożne rzeczy i brudzi :-) , z tym że ona sama siada więc mogliśmy juz wymienić, ogólnie w gondoli jeździła do 8 mies

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia do spacerowki to raczej jak bedzie siedziec. Tez zastanawialam sie nad tym czy moglabym juz ja wlozyc i wyregulowac do poZycji lezacej ale dzis czytalam ze musi siedIec bo kregoslup nie jest usztywniony jeszcze i dziecko moze zwinac sie w rogala i takie tam.

Muniek, gratulacjeee !:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 17:40

wff22n0ab6iac00e.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi jeszcze jedna rzecz. Jesli czytam o rozwoju dziecka na dany miesiac to mam czytac 4 czy juz 5? Bo w sumie ona 4 skonczyla i tym samym rozpoczela 5 wiec juz sie pogubilam :D czytam sobie jakies tam ciekawostki a glownie o zabawach z maluchami na dany miesiac wiec zglupialam :D

wff22n0ab6iac00e.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 :-)

agattee lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia w zadnym wypadku spacerowka. Ja zmienilam jak jas mial 7 mcy i nie bylo problemow. Jsk dlugo mozliwe powinny dzieciaki lezec

17u93e5exqfllrog.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziekuje za gratulacje

Muniek to się cos pospieszylas,jak tam?rowniez grauluje.

Kasia co za sytuacja na autostradzie o rany....wspolczuje przezyc

My czekamy teraz na akt urodzenia i z nim do AOK trzeba isc,nie wiem czy cos jeszcze trzeba do tego.

aaa i w szpitalu nie wymagali ode mnie nic,ani zameldowania,ani aktu slubu,nawet chyba karty ubezpiecz nie musiałam pokazywać,moze to przez wcześniejsze meldowanie.

pmzt5tj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie, wszystko super :)

Melka, Tigana, Pokahontaz, agattee lubią tę wiadomość

‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ