X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek gratuöacje :D Samuel jest przesliczny :) widzialam na Czerwcowkach :)

Serio w HH to jakis kosmos! Wielkie oczy otwieram jak czasem cos czytam, masakra. Jak dobrze ze tam nie mieszkam.

W meldunkowym tez terminow nie robilam, weszlam i wyszlam.
    W zasadzie poza bankiem i lekarzem nigdzie terminow nie robilam jak dotychczas a tym bardziej nie w urzedach.

Ja mam chyba skurcze Braxtona, cholerka nie jest to przyjemne. Juz zapomnialam jak to bylo ostatnio.

Dzisiaj mam wizyte z USG o 17, nie moge sie doczekac :)

• annaki Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Muniek kiedy miała termin? Nie za szybko urodziła?
    W każdym razie gratulacje :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek, gratulacje :D :D

Koalka, ano taka trochę opóźniona z tym jestem :P. To znaczy mam już sporo ciuszków, pieluszki itd., ale muszę jeszcze łóżeczko, wózek, kosmetyki i różne rzeczy do pielęgnacji kupić.

Cassie, gratuluję studniówki!

Cassie lubi tę wiadomość

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana dziekuje :) od jutra dwu cyfrowe odliczanie ;)

• amarranta Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek, gratulacje :) też podejrzałam na czerwcówkach, synuś śliczy :)

o1489vvjal2gnmht.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek gratulacje.

17u93e5exqfllrog.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta ja mam termin na 1-5.07 czyli chwile przed Toba ;)

Kasiu to chyba faktycznie jakas samobojczyni :0 , masakra ...

Orchidea no to juz bliziutko do finiszu ;) . U nas rejestracja auta tez nax 15 min , al to chyba zalezy od wieljosci miasta :\

Muniek GRAKI WIELKIE !!! czekamy na info z przebiegu porodu ;)

Cassie kciuki za wizyte :) , ja od paru n mam tez taaakie napinanie bzucha ze hoho, dobrze ze jutro wizyta zobaczymy na czym stoimy ;)

amarranta, Cassie lubią tę wiadomość

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? To beda najpiekniejsze wakacje w moim zyciu :)

amarranta, Tigana, Pokahontaz lubią tę wiadomość

• amarranta Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, a to Twoje pierwsze dziecko? :) moje też takie będą :) chociaż, szczerze mówiąc uwierzę jak zobaczę :) muszę podgonić wyprawkę..

mam kolejne milion razy powtarzane pytanie ;) zapisałam się do rossmana, budni, dm, papmpersa - gdzie jeszcze? z góry dziękuję za odpowiedź i cierpliwość!

o1489vvjal2gnmht.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea jeszcze chwila i będziesz juz tuliła swojego szkraba. Mimo, ze początki sa ciężkie to az ci zazdroszcze tych chwil i wzruszeń...dzieci tak szybko rosna wiec trzeba sie cieszyc kazda chwila. A jak widze kobiety w ciazy to czasami mi troszkę żal, ze ten etap za mna ;)

Muniek, jak szybko..gratulacje:)

Koalka, my wysłaliśmy formularz do ubezpieczyciela (wyslali nam na pocztę mailowo) i po miesiącu Gabrysia dostała kartę.

Mam pytanie, kiedy moge ewentualnie Gabrysie juz do spacerówki wpakowac? I jaka mi polecacie? Bo mam, ale taki stary model od znajomej i mi sie nie podoba wiec wolałabym kupic cos fajnego i nowoczesnego.

Dostaliśmy w koncu odpowiedz zElterngeld. Czekaliśmy ponad 2 miesiące, ale wazne ze jest :)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta ja rejestrowalam sie na:
    - DM, - hipp, - humana, - bebivita, - pampers, - milupa, - penaten, - babyservice czyli Nestle
    - aptamil (aptawelt), - müller, - rossmann, - babyclub real

Kasiu co do spacerowki nie podpowiem, bo nie wiem :\ , super ze w koncu macie odp :) ja tez musze sie zmobilizowac i sprobowac ypelnic papiery o KG i EG chociaz chyba nie bedzie to latwe :\

amarranta lubi tę wiadomość

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amarranta wrote:
    Cassie, a to Twoje pierwsze dziecko? :) moje też takie będą :) chociaż, szczerze mówiąc uwierzę jak zobaczę :) muszę podgonić wyprawkę..

mam kolejne milion razy powtarzane pytanie ;) zapisałam się do rossmana, budni, dm, papmpersa - gdzie jeszcze? z góry dziękuję za odpowiedź i cierpliwość!

Nie. To bedzie Nasz 3ci syn :) Najstarszy ma 8 lat urodzil sie w grudniu. Mlodszy na 6 lat urodzil sie w kwietniu :) Teraz bedzie chlopak wakacyjny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek moje serdeczne gratulacje!

Po kartę ubezp. dzwonil mój maz do AOk i kazali nam wyslac akt urodzenia i jakiś formularz który powiedzieli mu przez Tel. gdzie jest do pobrania.

Tigana jak poszedł egzamin? Pewnie super:) A wyprawkę teraz można przez Internet zorganizować więc bez stresu :)

Tigana lubi tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia83 do spacerówki dopiero jak sama usiadzie, no ewentualnie jak juz wyrośnie z gondoli ale tez pod warunkiem że spacerówka będzie miała siedzisko rozkładane do pozycji leżącej i podnózek można ustawic na prosto żeby nóżki nie wisiały. Ja mam spacerówkę z wózka 2w1 ale była beznadziejna i źle wyprofilowana, Lena w niej zjezdzala i pasy były za daleko, teraz mam inglesina zippy, ta jest super hiper :-) , lekka, składana jedną ręką, wszędzie ją upchne, ma pozycję całkowicie płaską, okrycie na nóżki no i całe obicie można zdjąć i wyprać a to terazx ważne bo Lena je w wózku rożne rzeczy i brudzi :-) , z tym że ona sama siada więc mogliśmy juz wymienić, ogólnie w gondoli jeździła do 8 mies

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia do spacerowki to raczej jak bedzie siedziec. Tez zastanawialam sie nad tym czy moglabym juz ja wlozyc i wyregulowac do poZycji lezacej ale dzis czytalam ze musi siedIec bo kregoslup nie jest usztywniony jeszcze i dziecko moze zwinac sie w rogala i takie tam.

Muniek, gratulacjeee !:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 17:40

wff22n0ab6iac00e.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi jeszcze jedna rzecz. Jesli czytam o rozwoju dziecka na dany miesiac to mam czytac 4 czy juz 5? Bo w sumie ona 4 skonczyla i tym samym rozpoczela 5 wiec juz sie pogubilam :D czytam sobie jakies tam ciekawostki a glownie o zabawach z maluchami na dany miesiac wiec zglupialam :D

wff22n0ab6iac00e.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 :-)

agattee lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia w zadnym wypadku spacerowka. Ja zmienilam jak jas mial 7 mcy i nie bylo problemow. Jsk dlugo mozliwe powinny dzieciaki lezec

17u93e5exqfllrog.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziekuje za gratulacje

Muniek to się cos pospieszylas,jak tam?rowniez grauluje.

Kasia co za sytuacja na autostradzie o rany....wspolczuje przezyc

My czekamy teraz na akt urodzenia i z nim do AOK trzeba isc,nie wiem czy cos jeszcze trzeba do tego.

aaa i w szpitalu nie wymagali ode mnie nic,ani zameldowania,ani aktu slubu,nawet chyba karty ubezpiecz nie musiałam pokazywać,moze to przez wcześniejsze meldowanie.

pmzt5tj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie, wszystko super :)

Melka, Tigana, Pokahontaz, agattee lubią tę wiadomość

‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ