Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka, czyli serio tak wcześnie trzeba zaczynać? A możesz powiedziec jak Ty czegoś szukałaś? Przez neta czy sa jakieś organizacje które się tym zajmują?

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szulalam miejsca w zlobku zaczelam od kwietnia 2014, Jas mial wtedy 7 tygodni, i slyszalam ze za pozno. Chodzilam po zlobkach poprostu.
    Miejsce potrzebowalismy od kwietnia 2015.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 11:19

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana ja juz znalazlam dwie tylko musze się z któraś dogadac :) Do żłobka musialabym go zapisac od wrzesnia juz a to za wcześnie.

Endokobuetka właśnie mądrze mówisz :) Ja chce ugotować w niewielkiej ilosci wody w garnku cisnieniowym i z ta woda zblendowac wiec witaminy zostaną, oczywiście pewnie nie 100%. Nie wiem tylko czy w razie czego to zamrozić czy spasteryzować. Nie planuje dużo gotowac ale pewnie wyjdzie więcej niż jedna porcja.

Dziewczyny czy któraś wie jak to jest z możliwością otrzymania kursu bez opłat. Moj mąż dostaje uczulenia jak ma dzwonić w czyjejś sprawie i pytać o rzeczy socjalne a ja jakos się boje ze sue nie dogadam a chodzi o kurs dla mojej siostry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 11:36

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika pamietaj ze male dzieci na poczatku nie moga dostawac wywarow miesnych (tez blad duzej ilosci mam), mieso trzeba ugotowac osobno.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat jedzenia. Ja juz nie pamietam jak to bylo w przypadku moich dzieci. Ale nigdy nic nie mrozilam i nie mroze. W sensie gotowe potrawy.
    Bede miala czas zeby sobie przypomniec.
    Dobra sprawa jest parowar. Uwielbiam potrawy z parowaru sa takie soczyste :) mysle ze jak bede karmila piersia to bardzo mi sie przyda.

Tesknie za.... salami!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam wizyte i 16.45.
    USG ktg badanie. Jednoczesnie sie nie moge doczekac jak i sie stresuje.
    Zostaly mi w usg z pakietu wiec jedno dzisiaj kolejne za ok 2tyg. Chce zobaczyc jak waga przyrasta.
    Bo poki co maly na najnizszym centylu :(

• annaki Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że my na wsi mieszkamy i żłobek jest w sumie "od reki" :-) , myślę żeby Lenę tak w przyszłym roku dać na kilka godz dziennie. Teraz jak byliśmy u tej rodziny w Wolfsburgu to byłam z nią i z kuzynką w takiej krabbelgruppe, świetnie się bawiła i nie chciała wracać, nawet nie zauważyła mojej nieobecności :-) .

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki mieszkasz obok wolfsburgu ? Wlasnie my bedziemy szukać dla Colincia teraz Krabbelgruppe chce zeby miał jak najwiecej kontaktu z dziećmi . Raz w tyg basen raz ta grupa .
    Dziewczyny u mnie budują centrum handlowe nowe osiedle i przedszkole ma byc gotowe za rok myślicie ze juz mam gdzies działać i zapisać tam colina do przedszkola zeby było miejsce ?

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy wogole problem . Colin nie chce nic naszego jesc zupki które mu gotuje idą z wymiotami dźwiga sie przy każdej lyzcze nasze ziemniaki banan i wiele innych tak samo . On chce tylko słoiki nic wiecej

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena on ma dopiero 6 miesiecy, ja tez tak mialam, teraz Jas je wszystko zarowno sloiczki jak i obiady gotowe i w zlobku tez. nie ma co sie martwic, ma czas.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena2202 my tam mamy rodzinę :-) , mieszkam na Bawarii bliżej Augsburga, taka grupa to super pomysł, u mnie niestety nie ma. Lena była zachwycona, pani fajnie zabawiala te dzieci,śpiewała, miała pacynki i masę zabawek, nawet piasek był wysypany o w nim zabawa :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki zapytałam z ciekawość bo mam tam brata na takiej wsi obok Wolfsburga 10 min drogi .
    Wlasnie duzo dobrego słyszałam o takich grupach wiec jestem ciekawa czy Colin bedzie zadowolony .

Endokobieta za 2 dni skończy 7 miesięcy lekarz Juz miesiąc temu mówił ze Colin powinien powoli nasze jedzenie jesc . Sprawia mi radość dla niego gotować a on noe chce .

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena Jas dopiero zaczal jesc sloiczki jak mial 6 i szczerze mowiac do 13 miesiaca jadl glownie sloiczki. Analizowalam 1500 razy i naprawde ja nie bylabym mu w stanie tkaiego obiadu skomletowac. Teraz je w zlobku obiad a w domu maz dalej mu daje glownie sloiczki np z ryba i nie ma problemu z tym co je. Mni esie tez lekarz pytal ostatnio co je i powiedzialam prawde i sam przyznal ze sloiczki to naprawde wartosciowe posilki.

U nas Jas zaczynal nasze jedzenie dopiero od makaronow, ryzu i to jadl glownie na sucho bo z sosami tez mu nie smakowalo moje gotowanie.

Mojej przyjaciolki dziecko jadlo sloiczki do 3 roku zycia, bo ona studiowala dziennie i mieszkala w akademiku i nie miala czasu gotowac. Dziewczynka super zdrowa, duza i nic jej nie brakuje i teraz je normlanie i to wszystko, gdzie inne dzieci czesto wybrzydzaja.

Ja czesto kupowalam zupy i dodawalam do nich np. kasze jaglana, albo inna kasze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 13:58

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:19

Endokobietka lubi tę wiadomość

• Melka Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka - sloiki mozna podawac juz od 5 miesiaca - najlepiej jednoskladnikowe :)
    ktoras pytala o dofinansowanie kursu. Bundesamt dla emigrantow dofinansuje. na stronie sa wnioski ale mozna tez poprosic o pomoc w szkole jezykowej. za mnie no. szkola to zrobila. placilam 120 euro za miesiac. potem i tak polowe dostalam spowrotem

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem antysloiczkowa. Zawsze wszystko sama przygotowywalam. Ogolnie poza tortem nienawidze kupowac czego gotowego czego sama nie zrobilam.

Ja do przedszkola zapisywalam pol roku predzej tyle ze u nas to bylo nestgruppe i dzieciaki tam byly od 2go roku zycia.
    Z miejscami jest ciezko. U Nas w miasteczku sa 2 przedszkola i oba pelne. Nie przyjmuja dzieci spoza naszej miejscowosci.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka nie wiem jak jest gdziesindziej ale w Hamburgu mozesz albo miec Tagesmutter albo KITA, na obie rzeczy dostaniesz KITA Gutschien i obie kosztuja tyle samo.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko wiem ze wywarow mięsnych to takim maluchom sie nie daje. A od kiedy w ogole można? I ja nie chce mu tylko gotowac a sloiczki odstawić no właśnie czytałam ze słoiczki zdrowe i sprawdzone i przy nich zostaniemy. Chce Vincentowi ugotować tylko to co mu w sloiczkach nie podeszło czyli ziemniak z brokulem, z kalafiorem i ze szpinakiem. Sprobuje jeszcze kilku rzeczy ze strony Rossmanna jak np. danie z burakiem ale żeby caly czas mu gitiwac to odpada. Za dużo zabawy ze sprawdzaniem i odmierzaniem :)

Cassie parowar tez super ale spróbuj kiedyś w ciśnieniowym garnku, wszystko soczyste u smakuje super. Ja tak bawet zupy i bigos gotuje no i jaka oszczędność czasu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melka to wiem. Ja tez placilam 120€ za miesiąc. Ale niektórzy mieli zupełnie darmowe, jestem ciekawa jak się to zalatwia. Moja siostra pracuje dwa dni w tyg. i jak zarobi 250€ na miesiąc to chyba super na tym wyjdzie sądząc po rozliczeniu za dwa dni maja za które na czysto wyszlo jej nie ale 16€.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 16:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka ja bym chciala Tagesmutter bo ona ma mniej dzieci niż grupy w żłobkach a za ilość godzin w żłobku porownujac z taka sama ilością godzin u TM to u nas wychodzi ona jakies 100€ mniej. To taka jakby niania tylko do niej zawozi sue malucha i ona ma ich 3-5. Nie mowie ze zlobek gorszy bo byloby mi wygodniej bo mam bliżej ale u nas sa takie godziny ze pracując kiedys w pełnym wymiarze czasu nie dałabym rady odebrać dziecka ze zlobka.

‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ