WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka, czyli serio tak wcześnie trzeba zaczynać? A możesz powiedziec jak Ty czegoś szukałaś? Przez neta czy sa jakieś organizacje które się tym zajmują?

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szulalam miejsca w zlobku zaczelam od kwietnia 2014, Jas mial wtedy 7 tygodni, i slyszalam ze za pozno. Chodzilam po zlobkach poprostu.
    Miejsce potrzebowalismy od kwietnia 2015.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 11:19

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana ja juz znalazlam dwie tylko musze się z któraś dogadac :) Do żłobka musialabym go zapisac od wrzesnia juz a to za wcześnie.

Endokobuetka właśnie mądrze mówisz :) Ja chce ugotować w niewielkiej ilosci wody w garnku cisnieniowym i z ta woda zblendowac wiec witaminy zostaną, oczywiście pewnie nie 100%. Nie wiem tylko czy w razie czego to zamrozić czy spasteryzować. Nie planuje dużo gotowac ale pewnie wyjdzie więcej niż jedna porcja.

Dziewczyny czy któraś wie jak to jest z możliwością otrzymania kursu bez opłat. Moj mąż dostaje uczulenia jak ma dzwonić w czyjejś sprawie i pytać o rzeczy socjalne a ja jakos się boje ze sue nie dogadam a chodzi o kurs dla mojej siostry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 11:36

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika pamietaj ze male dzieci na poczatku nie moga dostawac wywarow miesnych (tez blad duzej ilosci mam), mieso trzeba ugotowac osobno.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat jedzenia. Ja juz nie pamietam jak to bylo w przypadku moich dzieci. Ale nigdy nic nie mrozilam i nie mroze. W sensie gotowe potrawy.
    Bede miala czas zeby sobie przypomniec.
    Dobra sprawa jest parowar. Uwielbiam potrawy z parowaru sa takie soczyste :) mysle ze jak bede karmila piersia to bardzo mi sie przyda.

Tesknie za.... salami!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam wizyte i 16.45.
    USG ktg badanie. Jednoczesnie sie nie moge doczekac jak i sie stresuje.
    Zostaly mi w usg z pakietu wiec jedno dzisiaj kolejne za ok 2tyg. Chce zobaczyc jak waga przyrasta.
    Bo poki co maly na najnizszym centylu :(

• annaki Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że my na wsi mieszkamy i żłobek jest w sumie "od reki" :-) , myślę żeby Lenę tak w przyszłym roku dać na kilka godz dziennie. Teraz jak byliśmy u tej rodziny w Wolfsburgu to byłam z nią i z kuzynką w takiej krabbelgruppe, świetnie się bawiła i nie chciała wracać, nawet nie zauważyła mojej nieobecności :-) .

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki mieszkasz obok wolfsburgu ? Wlasnie my bedziemy szukać dla Colincia teraz Krabbelgruppe chce zeby miał jak najwiecej kontaktu z dziećmi . Raz w tyg basen raz ta grupa .
    Dziewczyny u mnie budują centrum handlowe nowe osiedle i przedszkole ma byc gotowe za rok myślicie ze juz mam gdzies działać i zapisać tam colina do przedszkola zeby było miejsce ?

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy wogole problem . Colin nie chce nic naszego jesc zupki które mu gotuje idą z wymiotami dźwiga sie przy każdej lyzcze nasze ziemniaki banan i wiele innych tak samo . On chce tylko słoiki nic wiecej

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena on ma dopiero 6 miesiecy, ja tez tak mialam, teraz Jas je wszystko zarowno sloiczki jak i obiady gotowe i w zlobku tez. nie ma co sie martwic, ma czas.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena2202 my tam mamy rodzinę :-) , mieszkam na Bawarii bliżej Augsburga, taka grupa to super pomysł, u mnie niestety nie ma. Lena była zachwycona, pani fajnie zabawiala te dzieci,śpiewała, miała pacynki i masę zabawek, nawet piasek był wysypany o w nim zabawa :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki zapytałam z ciekawość bo mam tam brata na takiej wsi obok Wolfsburga 10 min drogi .
    Wlasnie duzo dobrego słyszałam o takich grupach wiec jestem ciekawa czy Colin bedzie zadowolony .

Endokobieta za 2 dni skończy 7 miesięcy lekarz Juz miesiąc temu mówił ze Colin powinien powoli nasze jedzenie jesc . Sprawia mi radość dla niego gotować a on noe chce .

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena Jas dopiero zaczal jesc sloiczki jak mial 6 i szczerze mowiac do 13 miesiaca jadl glownie sloiczki. Analizowalam 1500 razy i naprawde ja nie bylabym mu w stanie tkaiego obiadu skomletowac. Teraz je w zlobku obiad a w domu maz dalej mu daje glownie sloiczki np z ryba i nie ma problemu z tym co je. Mni esie tez lekarz pytal ostatnio co je i powiedzialam prawde i sam przyznal ze sloiczki to naprawde wartosciowe posilki.

U nas Jas zaczynal nasze jedzenie dopiero od makaronow, ryzu i to jadl glownie na sucho bo z sosami tez mu nie smakowalo moje gotowanie.

Mojej przyjaciolki dziecko jadlo sloiczki do 3 roku zycia, bo ona studiowala dziennie i mieszkala w akademiku i nie miala czasu gotowac. Dziewczynka super zdrowa, duza i nic jej nie brakuje i teraz je normlanie i to wszystko, gdzie inne dzieci czesto wybrzydzaja.

Ja czesto kupowalam zupy i dodawalam do nich np. kasze jaglana, albo inna kasze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 13:58

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:19

Endokobietka lubi tę wiadomość

• Melka Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka - sloiki mozna podawac juz od 5 miesiaca - najlepiej jednoskladnikowe :)
    ktoras pytala o dofinansowanie kursu. Bundesamt dla emigrantow dofinansuje. na stronie sa wnioski ale mozna tez poprosic o pomoc w szkole jezykowej. za mnie no. szkola to zrobila. placilam 120 euro za miesiac. potem i tak polowe dostalam spowrotem

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem antysloiczkowa. Zawsze wszystko sama przygotowywalam. Ogolnie poza tortem nienawidze kupowac czego gotowego czego sama nie zrobilam.

Ja do przedszkola zapisywalam pol roku predzej tyle ze u nas to bylo nestgruppe i dzieciaki tam byly od 2go roku zycia.
    Z miejscami jest ciezko. U Nas w miasteczku sa 2 przedszkola i oba pelne. Nie przyjmuja dzieci spoza naszej miejscowosci.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka nie wiem jak jest gdziesindziej ale w Hamburgu mozesz albo miec Tagesmutter albo KITA, na obie rzeczy dostaniesz KITA Gutschien i obie kosztuja tyle samo.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko wiem ze wywarow mięsnych to takim maluchom sie nie daje. A od kiedy w ogole można? I ja nie chce mu tylko gotowac a sloiczki odstawić no właśnie czytałam ze słoiczki zdrowe i sprawdzone i przy nich zostaniemy. Chce Vincentowi ugotować tylko to co mu w sloiczkach nie podeszło czyli ziemniak z brokulem, z kalafiorem i ze szpinakiem. Sprobuje jeszcze kilku rzeczy ze strony Rossmanna jak np. danie z burakiem ale żeby caly czas mu gitiwac to odpada. Za dużo zabawy ze sprawdzaniem i odmierzaniem :)

Cassie parowar tez super ale spróbuj kiedyś w ciśnieniowym garnku, wszystko soczyste u smakuje super. Ja tak bawet zupy i bigos gotuje no i jaka oszczędność czasu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melka to wiem. Ja tez placilam 120€ za miesiąc. Ale niektórzy mieli zupełnie darmowe, jestem ciekawa jak się to zalatwia. Moja siostra pracuje dwa dni w tyg. i jak zarobi 250€ na miesiąc to chyba super na tym wyjdzie sądząc po rozliczeniu za dwa dni maja za które na czysto wyszlo jej nie ale 16€.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 16:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka ja bym chciala Tagesmutter bo ona ma mniej dzieci niż grupy w żłobkach a za ilość godzin w żłobku porownujac z taka sama ilością godzin u TM to u nas wychodzi ona jakies 100€ mniej. To taka jakby niania tylko do niej zawozi sue malucha i ona ma ich 3-5. Nie mowie ze zlobek gorszy bo byloby mi wygodniej bo mam bliżej ale u nas sa takie godziny ze pracując kiedys w pełnym wymiarze czasu nie dałabym rady odebrać dziecka ze zlobka.

‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ