WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammaranta 99% camemberta w sklepach jest z melka pasteryzowanego wiec mozesz jesc :)

17u93e5exqfllrog.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałam chodzić, ale nie wieczorem i nie wyszło ;) ale dzięki temu teraz na sport chodzę za darmo (bo płaci KK jeśli nie chodziło się na szkołę rodzenia)

Endokobietko, wiem w sumie, czasem zjem, ale jakoś ta pleśń jeszcze ;)

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana ja poprostu wpisałam TM Nurnberg w Google i tyle, jedną znalazłam jak chodziłam na Ruckbildungsgymnastik, to widziałam ogłoszenie.

Ja sterylizowałam smoczki i butle raz w tygodniu na samym poczatku teraz robię to jakos raz na 3-4 tygodnie.

Tigana lubi tę wiadomość

• Mamax Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja butelki i smoczki gotuje raz na dwa tygodnie. Codziennie jak je myje to zostawiam w mega goracej wodzie. Przy starszym synku tez tak robilam i mi sie dobrze chowal jak teraz Julian ;-)

25 lipca odbeda sie chrzciny Julianka :-) Bylismy dzisiaj ustalic meni w restauracji w ktorej odbedzie sie przyjecie. Musze kupic jeszcze garniturek i buty dla starszego synka i sobie jakas elegancka kreacje. Ale w de to mi ciezko cos fajnego znalesc :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 14:10

Endokobietka, amarranta lubią tę wiadomość

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amarranta, fajnie masz z tą gimnastyką. Ja planuję koniecznie robić ta gimnastykę na plecy po porodzie jak tylko lekarz pozwoli.

Mamax masz jeszcze miesiąc to na pewno coś fajnego znajdziesz. A co wybrałaś za menu? Pochwal się bo ja juz zbieram inspiracje na przyszłość :D.

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax możesz napisać jakie papiery trzeba ile kasy itd jak wyglada jak sie tu w Niemczech chrzciny chce zrobic ? Colin nie ma jesscze a rodzice troche moi nalegają .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 14:26

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana, na tą poporodową też chcę koniecznie iść :)

Tigana lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czekaja w przyszlym roku i chrzciny i komunia starszego syna.
    Prawde mowiac z chrzcinami wiem ze problemu nie bedzie ale komunia?
    Hmmm pomijajac fakt ze w szkole syna nie ma religii katolickiej i jest jedynym katolikiem w jego roczniku.

• Mamax Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casse- Bo w w de jak chcesz poslac dziecko do komuni to idziesz do ksciola i tam je wpisujesz. Potem dziecko przez caly rok az do maja ma spotkania przygotowujace w kosciele.

Magdalena- My poslsmy do naszej parafii zrobic termin, tam wypelnilismy jeden dokument z danymi synka, naszych chrzestnych itp a potem omowilismy z ksiedzem jak ten chrzest ma wygladac i tyle ;-)a A ile kasy wydasz na chrzciny to chyba sprawa indywidualna. Zalezy gdzie chcesz robic przyjecie na ile gosci itp. My robimy w restauracji na 20 osob i tak ok. 500 euro liczymy. U starszego robilam na 45 osb i dobre 1000 euro poszlo. Z tym ze wtedy sama wszystko szykowalam bo przyjecie bylo na sali z kolacja i alkoholem. Tym razem skromniej bo tylko obiad i kawa z ciastem. Ale nie chce sie juz tak z tym grzebac, byle miec to juz za soba ;-) A co do meni to standart. Rosolek, ziemniaki, kluski, trzy rodzaje miesa ( zrazy, dewolaje i schabowe), kapusta czerwona, bala i buraczki. Napoje, kawa, herbatam, piwo, ciasta i tort.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 17:39

Tigana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax a jak z aktem chrztu? Potrzebny jest z Polski?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amarranta wrote:
    Tigana, na tą poporodową też chcę koniecznie iść :)

Ja polecam mocno tą poporodową. Super sprawa a niezły wycisk daje :)

amarranta, Tigana lubią tę wiadomość

• Mamax Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie- Ja zadnych papierow nie potrzebowalam ani teraz ani wczesniej przy pierwszym synku. Nawet od chrzestnch po za adresem nic nie trzeba bylo dawac i nie bylo tez problemow ze chrzestny ojciec mojego dziecka jest rozwodnikiem :-) Za chrzest nie musimy tez w kosciele nic placic bo wystarczy ze placimy na kosciol podatki ;-)

Cassie_DE lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax warto wiedziec.
    A powiedz mi bo ja akurat nie mam tutaj znajomych ktorzy robili komunie dziecku w DE. Czy trzeba miec akt chrztu z Polski?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtrącę jesli mogę...my jak robiliśmy chrzest malemu to potrzebowaliśmy Patinbescheinigung z parafii chrzestnej. Wiec pewnie co parafia to mogą być niewielkie różnice.

Cassie_DE lubi tę wiadomość

• Mamax Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie- A tego to nie wiem bo dzieci od moich znajomych sa juz w de rodzone i tutaj tez chrzciny mieli robione.

Zgadzam sie z Monika ze co parafia to pewnie inne zapotrzebowania maja. Moi chrzestni od starszego synka byli z polski a pomimo to zadnych zaswiadczen nie potrzebowalismy. Ale najlepiej przejsc sie do swojej parafi i zapytac sie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat chrzestnych bedziemy mieli chrzczonych w De. Szwagier i jego zona wiec z tym nie bedzie problemu.

Musze sie kiedys przejsc na parafie ale poki co ledwo chodze po domu. Jak urodze bede miala wiecej sily.
    Musze sie opytac o te komunie. Jakby nie bylo od wrzesnia syn idzie do 3ciej klasy.

• agattee Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika cos chyba pisalas o krzeselku dla synka, siedzi juz? ;) Moja jeszcze nie, tylko czasem jak ja podtrzymuje ale nie cierpi siedziec, leci na boki albo do przodu na swoje nogi :P Ale chcialam zapytac jakie krzeselko zamowiliscie, bo ja tez powoli sie rozgladam :)

Lenka gratuluje dwoch kresek ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 17:08

wff22n0ab6iac00e.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee jak mogę sie wtrącić najlepiej poczekacn az dziecko samo usiądzie . Co do krzesełka to najlepiej jechac do sklepu poskładać na do paru krzesełek dziecko i wybrać odpowiednie . My bylismy zdecydowani na peg perego prima pappa a okazało sie ze stoliczek jest wysoko zamontowany i Colin miał za wysoko . Zdecydowaliśmy sie wkoncu na chicco polly bo w pierwszym nie ma
    Jesscze regulacji na nóżki i wisiały a w chicco stoliczek jest nisko i podpórka na nóżki regulowana

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam chicco Polly :-) , polecam w 100% :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa wysokie krzeselka. Jedno z ikei na podroze a drugi z ABC design z tym ze ten jest juz nieco poniszczony wiec postanowilsmy kupic Juliankowi nowe krzeselko. O takie :-)
    https://www.otto.de/p/safety-1st-hochstuhl-timba-fifties-314091800/#variationId=-10215790

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 20:17

‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ