Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammaranta 99% camemberta w sklepach jest z melka pasteryzowanego wiec mozesz jesc :)

17u93e5exqfllrog.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałam chodzić, ale nie wieczorem i nie wyszło ;) ale dzięki temu teraz na sport chodzę za darmo (bo płaci KK jeśli nie chodziło się na szkołę rodzenia)

Endokobietko, wiem w sumie, czasem zjem, ale jakoś ta pleśń jeszcze ;)

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana ja poprostu wpisałam TM Nurnberg w Google i tyle, jedną znalazłam jak chodziłam na Ruckbildungsgymnastik, to widziałam ogłoszenie.

Ja sterylizowałam smoczki i butle raz w tygodniu na samym poczatku teraz robię to jakos raz na 3-4 tygodnie.

Tigana lubi tę wiadomość

• Mamax Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja butelki i smoczki gotuje raz na dwa tygodnie. Codziennie jak je myje to zostawiam w mega goracej wodzie. Przy starszym synku tez tak robilam i mi sie dobrze chowal jak teraz Julian ;-)

25 lipca odbeda sie chrzciny Julianka :-) Bylismy dzisiaj ustalic meni w restauracji w ktorej odbedzie sie przyjecie. Musze kupic jeszcze garniturek i buty dla starszego synka i sobie jakas elegancka kreacje. Ale w de to mi ciezko cos fajnego znalesc :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 14:10

Endokobietka, amarranta lubią tę wiadomość

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amarranta, fajnie masz z tą gimnastyką. Ja planuję koniecznie robić ta gimnastykę na plecy po porodzie jak tylko lekarz pozwoli.

Mamax masz jeszcze miesiąc to na pewno coś fajnego znajdziesz. A co wybrałaś za menu? Pochwal się bo ja juz zbieram inspiracje na przyszłość :D.

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax możesz napisać jakie papiery trzeba ile kasy itd jak wyglada jak sie tu w Niemczech chrzciny chce zrobic ? Colin nie ma jesscze a rodzice troche moi nalegają .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 14:26

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana, na tą poporodową też chcę koniecznie iść :)

Tigana lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czekaja w przyszlym roku i chrzciny i komunia starszego syna.
    Prawde mowiac z chrzcinami wiem ze problemu nie bedzie ale komunia?
    Hmmm pomijajac fakt ze w szkole syna nie ma religii katolickiej i jest jedynym katolikiem w jego roczniku.

• Mamax Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casse- Bo w w de jak chcesz poslac dziecko do komuni to idziesz do ksciola i tam je wpisujesz. Potem dziecko przez caly rok az do maja ma spotkania przygotowujace w kosciele.

Magdalena- My poslsmy do naszej parafii zrobic termin, tam wypelnilismy jeden dokument z danymi synka, naszych chrzestnych itp a potem omowilismy z ksiedzem jak ten chrzest ma wygladac i tyle ;-)a A ile kasy wydasz na chrzciny to chyba sprawa indywidualna. Zalezy gdzie chcesz robic przyjecie na ile gosci itp. My robimy w restauracji na 20 osob i tak ok. 500 euro liczymy. U starszego robilam na 45 osb i dobre 1000 euro poszlo. Z tym ze wtedy sama wszystko szykowalam bo przyjecie bylo na sali z kolacja i alkoholem. Tym razem skromniej bo tylko obiad i kawa z ciastem. Ale nie chce sie juz tak z tym grzebac, byle miec to juz za soba ;-) A co do meni to standart. Rosolek, ziemniaki, kluski, trzy rodzaje miesa ( zrazy, dewolaje i schabowe), kapusta czerwona, bala i buraczki. Napoje, kawa, herbatam, piwo, ciasta i tort.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 17:39

Tigana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax a jak z aktem chrztu? Potrzebny jest z Polski?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amarranta wrote:
    Tigana, na tą poporodową też chcę koniecznie iść :)

Ja polecam mocno tą poporodową. Super sprawa a niezły wycisk daje :)

amarranta, Tigana lubią tę wiadomość

• Mamax Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie- Ja zadnych papierow nie potrzebowalam ani teraz ani wczesniej przy pierwszym synku. Nawet od chrzestnch po za adresem nic nie trzeba bylo dawac i nie bylo tez problemow ze chrzestny ojciec mojego dziecka jest rozwodnikiem :-) Za chrzest nie musimy tez w kosciele nic placic bo wystarczy ze placimy na kosciol podatki ;-)

Cassie_DE lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax warto wiedziec.
    A powiedz mi bo ja akurat nie mam tutaj znajomych ktorzy robili komunie dziecku w DE. Czy trzeba miec akt chrztu z Polski?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtrącę jesli mogę...my jak robiliśmy chrzest malemu to potrzebowaliśmy Patinbescheinigung z parafii chrzestnej. Wiec pewnie co parafia to mogą być niewielkie różnice.

Cassie_DE lubi tę wiadomość

• Mamax Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie- A tego to nie wiem bo dzieci od moich znajomych sa juz w de rodzone i tutaj tez chrzciny mieli robione.

Zgadzam sie z Monika ze co parafia to pewnie inne zapotrzebowania maja. Moi chrzestni od starszego synka byli z polski a pomimo to zadnych zaswiadczen nie potrzebowalismy. Ale najlepiej przejsc sie do swojej parafi i zapytac sie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat chrzestnych bedziemy mieli chrzczonych w De. Szwagier i jego zona wiec z tym nie bedzie problemu.

Musze sie kiedys przejsc na parafie ale poki co ledwo chodze po domu. Jak urodze bede miala wiecej sily.
    Musze sie opytac o te komunie. Jakby nie bylo od wrzesnia syn idzie do 3ciej klasy.

• agattee Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika cos chyba pisalas o krzeselku dla synka, siedzi juz? ;) Moja jeszcze nie, tylko czasem jak ja podtrzymuje ale nie cierpi siedziec, leci na boki albo do przodu na swoje nogi :P Ale chcialam zapytac jakie krzeselko zamowiliscie, bo ja tez powoli sie rozgladam :)

Lenka gratuluje dwoch kresek ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 17:08

wff22n0ab6iac00e.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee jak mogę sie wtrącić najlepiej poczekacn az dziecko samo usiądzie . Co do krzesełka to najlepiej jechac do sklepu poskładać na do paru krzesełek dziecko i wybrać odpowiednie . My bylismy zdecydowani na peg perego prima pappa a okazało sie ze stoliczek jest wysoko zamontowany i Colin miał za wysoko . Zdecydowaliśmy sie wkoncu na chicco polly bo w pierwszym nie ma
    Jesscze regulacji na nóżki i wisiały a w chicco stoliczek jest nisko i podpórka na nóżki regulowana

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam chicco Polly :-) , polecam w 100% :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa wysokie krzeselka. Jedno z ikei na podroze a drugi z ABC design z tym ze ten jest juz nieco poniszczony wiec postanowilsmy kupic Juliankowi nowe krzeselko. O takie :-)
    https://www.otto.de/p/safety-1st-hochstuhl-timba-fifties-314091800/#variationId=-10215790

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 20:17

‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ