Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTigana ja poprostu wpisałam TM Nurnberg w Google i tyle, jedną znalazłam jak chodziłam na Ruckbildungsgymnastik, to widziałam ogłoszenie.
Ja sterylizowałam smoczki i butle raz w tygodniu na samym poczatku teraz robię to jakos raz na 3-4 tygodnie.Tigana lubi tę wiadomość
-
Ja butelki i smoczki gotuje raz na dwa tygodnie. Codziennie jak je myje to zostawiam w mega goracej wodzie. Przy starszym synku tez tak robilam i mi sie dobrze chowal jak teraz Julian
25 lipca odbeda sie chrzciny JuliankaBylismy dzisiaj ustalic meni w restauracji w ktorej odbedzie sie przyjecie. Musze kupic jeszcze garniturek i buty dla starszego synka i sobie jakas elegancka kreacje. Ale w de to mi ciezko cos fajnego znalesc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 14:10
Endokobietka, amarranta lubią tę wiadomość
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
amarranta, fajnie masz z tą gimnastyką. Ja planuję koniecznie robić ta gimnastykę na plecy po porodzie jak tylko lekarz pozwoli.
Mamax masz jeszcze miesiąc to na pewno coś fajnego znajdziesz. A co wybrałaś za menu? Pochwal się bo ja juz zbieram inspiracje na przyszłość.
-
nick nieaktualny
-
Casse- Bo w w de jak chcesz poslac dziecko do komuni to idziesz do ksciola i tam je wpisujesz. Potem dziecko przez caly rok az do maja ma spotkania przygotowujace w kosciele.
Magdalena- My poslsmy do naszej parafii zrobic termin, tam wypelnilismy jeden dokument z danymi synka, naszych chrzestnych itp a potem omowilismy z ksiedzem jak ten chrzest ma wygladac i tyle ;-)a A ile kasy wydasz na chrzciny to chyba sprawa indywidualna. Zalezy gdzie chcesz robic przyjecie na ile gosci itp. My robimy w restauracji na 20 osob i tak ok. 500 euro liczymy. U starszego robilam na 45 osb i dobre 1000 euro poszlo. Z tym ze wtedy sama wszystko szykowalam bo przyjecie bylo na sali z kolacja i alkoholem. Tym razem skromniej bo tylko obiad i kawa z ciastem. Ale nie chce sie juz tak z tym grzebac, byle miec to juz za sobaA co do meni to standart. Rosolek, ziemniaki, kluski, trzy rodzaje miesa ( zrazy, dewolaje i schabowe), kapusta czerwona, bala i buraczki. Napoje, kawa, herbatam, piwo, ciasta i tort.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 17:39
Tigana lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cassie- Ja zadnych papierow nie potrzebowalam ani teraz ani wczesniej przy pierwszym synku. Nawet od chrzestnch po za adresem nic nie trzeba bylo dawac i nie bylo tez problemow ze chrzestny ojciec mojego dziecka jest rozwodnikiem
Za chrzest nie musimy tez w kosciele nic placic bo wystarczy ze placimy na kosciol podatki
Cassie_DE lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cassie- A tego to nie wiem bo dzieci od moich znajomych sa juz w de rodzone i tutaj tez chrzciny mieli robione.
Zgadzam sie z Monika ze co parafia to pewnie inne zapotrzebowania maja. Moi chrzestni od starszego synka byli z polski a pomimo to zadnych zaswiadczen nie potrzebowalismy. Ale najlepiej przejsc sie do swojej parafi i zapytac sie.(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyAkurat chrzestnych bedziemy mieli chrzczonych w De. Szwagier i jego zona wiec z tym nie bedzie problemu.
Musze sie kiedys przejsc na parafie ale poki co ledwo chodze po domu. Jak urodze bede miala wiecej sily.
Musze sie opytac o te komunie. Jakby nie bylo od wrzesnia syn idzie do 3ciej klasy. -
Monika cos chyba pisalas o krzeselku dla synka, siedzi juz?
Moja jeszcze nie, tylko czasem jak ja podtrzymuje ale nie cierpi siedziec, leci na boki albo do przodu na swoje nogi
Ale chcialam zapytac jakie krzeselko zamowiliscie, bo ja tez powoli sie rozgladam
Lenka gratuluje dwoch kresek !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 17:08
-
Agattee jak mogę sie wtrącić najlepiej poczekacn az dziecko samo usiądzie . Co do krzesełka to najlepiej jechac do sklepu poskładać na do paru krzesełek dziecko i wybrać odpowiednie . My bylismy zdecydowani na peg perego prima pappa a okazało sie ze stoliczek jest wysoko zamontowany i Colin miał za wysoko . Zdecydowaliśmy sie wkoncu na chicco polly bo w pierwszym nie ma
Jesscze regulacji na nóżki i wisiały a w chicco stoliczek jest nisko i podpórka na nóżki regulowana
-
Ja mam dwa wysokie krzeselka. Jedno z ikei na podroze a drugi z ABC design z tym ze ten jest juz nieco poniszczony wiec postanowilsmy kupic Juliankowi nowe krzeselko. O takie
https://www.otto.de/p/safety-1st-hochstuhl-timba-fifties-314091800/#variationId=-10215790Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 20:17
[/url]
[/url]
[/url]