Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgatte maly jeszcze nie siedzi ale on rwie się do siedzenia strasznie a caly dzień chce siedzieć na kolanach i ladnie sie wtedy trzyma. My kupiliśmy krzeselko a Ebay, takie jakby fotę na biegunach ze stoliczkiem, cos jak te drewniane zestawy tylko plastikowe, ma pasy (bo te drewniane nie mają) i oparcie mu suw reguluje w trzech pozycjach, choc jak dam mu na pól leżąco to on się podnosi i siedzi. My nie chcielishmy wydawać kupy kasy na krzeselko bo mieliśmy wrażenie po lezaczku ze on nie będzie za bardzo chcial w nim siedzieć i póki co się nie mylilismy. Maly zje troche w krzeselku a resztę na kolanach wiec jestem zadowolona. Takie mamy: http://www.ebay.de/itm/3-in-1-Kinderhochstuhl-Kombihochstuhl-Multifunktion-Stuhl-Tisch-mit-Schaukel-/201229141603?pt=LH_DefaultDomain_77&var=&hash=item2eda310663
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 21:58
-
Ja wlasnie to Oliatum odkrylam nedawno bedac w posce i musze powiedziec ze jest super. Moj starszy synek odkad jest smarowany balsamem do ciala ( uzywamy tez zelu do mycia) pozbyl sie brzydkich plam i swedzacej skory bo ma AZS. A odpowiednika nie znam ale na ebay bez problemow mozna sobie zamowic
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
U nas były problemy Ze skóra od początku ciagle plamki wysypki sucha skóra lekarz przepisywał nam linola fett skóra dalej miała plamki potem jakaś specjalna maść nam dał co robili w aptece i co skóra jesscE gorsza mama z polski przywiozła mi emolium krem do ciała o krem do buzi i co dalej problemy ze skóra . Pewnie dnia odstawiliśmy wszystko !! Myjemy w mydelku bambino i koniec zero kremów zero oliwek skórkę mamy piękna gładka bez ani jednej plamki . Wiec dziewczyny moze pierw spróbować nic nie robic a potem kupować te całe super specyfiki które jak sie okazuje nic nie daja w większości przypadkach

-
I jeszcze polecam basisch seife albo mydło które ma pH wysokie jak w brzuszku u mamy miało dziecko wtedy napewno po takim
Nic nie wyskoczy . Te wszystkie normalne mydełka płyny maja po 3,5 albo 5,5 pH to zdecydowanie za małoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 12:00

-
nick nieaktualnyDziewczyny jest też Emolium i Balneum. Ale wszyskie trzy nie mają rewelacyjnego składu, poczytajcie sobie tutaj:
http://www.srokao.pl/2012/02/analiza-kremy-emolienty.html
i tutaj:
http://www.srokao.pl/2012/10/analiza-kapiel-emolienty.html
Oczywiście nie to ze są niedobre bo pewnie pomagają, mojej siostrze Oilatum pomagał bardzo, i podobno pod ten kask dla małego Emolium się sprawdza i zamierzam kupić. Ale składy nie są rewelacyjne i są fajniejsze koesmetyki. A Wasze szkraby mają jakiekolwiek problemy skórne, bo jeżeli nie to po co chcecie uzywać emolientów??
Ta dziewczyna, która prowadzi tego bloga z linków jest chemikiem, więc jej analizy nie są jakieś tam wyssane z palca, a do tego ma syna z AZS. Ja czytam sporo jej analiz, aczkolwiek obserwuję też małego i reakcje jego organizmu/skóry/.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 12:12
amarranta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdalena a to mydełko tak się nazywa? Basis Seife? No bo Bambino pewnie w DE nie kupię. Bo też się zastanawiam czy nie odejśc na jakiś czas chociaż od tych wszystkich kremów i balsamów, i spróbowac czegoś "zwykłego". Póki co Latopic u małego był całkiem ok i teraz Bioderma Atoderm. Ale tak sobie myślę o czymś prostym...chcę go wykąpać kilka razy w krochmalu (tylko jakoś przed samą kąpielą przypominam sobie ze krochmalu nie zrobiłam) albo w soli boheńskiej.
Amarranta ten Eubos mieliśmy taką małą tubkę i był fajny. Mam go na uwadze, zeby w razie czego kiedys go wypróbować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 12:10
-
nick nieaktualny
-
No u nas jest notorycznie coś,wiecznie mały ma wysypke,plamy itd. Myłam go w krochmalu ale za każdym razem gotowanie tego mnie wkurza i do tego znowu nigdzie nie mogę znaleźć mąki ziemniaczanej bo nam się skończyła,a czytałam że oilatum działa jak krochmal właśnie.
Magdalena a gdzie to mydło znajdę?
Oilatum właśnie widziałam na ebayu ale myślałam że może jest coś w sklepie podobnego,no nic jak coś to zamówię po prostu.

(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek
-
No niestety u dzieci z AZS tak jest ze na kazdego co innego dziala wiec kazda mama musi dopasowac najlepszy kosmetyk pod swoje dziecko. U starszego synka wyprobowalam rozne kremy m.innymi linola fett i nic nie pomagalo. Kapalam w krochmalu i otrebach lnu bez skutku.. A ten Otuliatium dziala na niego rewelacyjnie az sie nadziwic nie moge ale na mlodszego juz on nie dziala. Nadal wiec myje go w samej wodzie z odrbina oliwy z oliwek a wrazie gorszych plam smaruje mascia z kotrtyzonem ale wiadomo ze to chce robic jak najrzadziej wiec tez chetnie wypobuje to mydelko a noz nam pomoze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 12:57
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
nick nieaktualnyU nas jeszcze w miare fajnie dzialal olej migdalowy. Mahmax moze tez spróbujcie. I podobno super jest olej lniany ale ja jeszcze nie próbowałam. Musze w końcu kupic. Tym migdalowym sama się smarowałam a malemu najczesciej do kąpieli dodawalam. Ale to dokladnie tak jest, ze dzieciom jak i doroslym nie zawsze pasuje to samo.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMamax - tak, ja kupowałam przez easyapotheke.de i olej lniany tez tam byl, teraz musze zamowic jeden i drugi.
Amarranta - ja tez czasem nie potrafię ale uwielbiam ten blog
Głównie właśnie analizy czytam.
Ja mąkę ziemniaczaną kupuje praktycznie wszędzie tylko nie zawsze ona nazywa sie Kartoffelmehl czasami pisze Stärke.
amarranta lubi tę wiadomość