Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMonikaDM wrote:Magdalena dzięki. Poszukam takiego mydelka.
Cassie a szare nie wysusza skory?? Ja nie pamiętam cewnikowania bo nic nie czułam. Nie pamiętam czy przed czy po znieczuleniu. Wyciągania tez nie czułam.
Nigdy sie z tym nie spotkalam zeby szare wysuszalo skore.
Ale tez kazdy czlowiek ma inna i pewnie gdzies tam komus wysuszylo.
Edit: ja szarym nawet dzieciakom wloski mylam.
Ja jestem zdania ze czym mniej chemii tym lepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 17:02
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEndokobietko ja bym raczej specjalnie nie myla tym bardziej ze mylas niedawno. Ja dostałam mieszkanie z oknami które wymagaly mycia.
Poczytałam o tym Ph mydel jak dzieci maja AZS i nie może być wysokie. Najlepiej 5,5 a ze szare ma podobno 9 to dla malego niw uzyje. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMonikaDM 90% naszych rocznikow i starszych jest na szarym mydle wychowanym. Wierz mi dziecku nie zaszkodzi.
Da hipoalergiczne i bez chemii nie to co te wszystkie nowoczesne mydla i plyny.
Nie zebym chciala przekonac, nie mam takiego zamiaru.
Pisze tylko ze wychowalam na nim dwoje dzieci ja sama do dzisiaj szarego uzywam.
Po kazdym innym mydle zelu wychodzi mi egzema na dloniach po szarym wszystko zaleczone. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCassie masz racje. I ja sama używam szarego mysla, w sensie tego Balego Jelenia ale troche boje się na AZS małego go użyć...zobaczymy. 5,5 tygodnia to nie ta dużo
dasz rade, tylko odpoczywaj dużo teraz przy tych upałach, mocz nogi w chlodnej wodzie...mi to zawsze pomaga.
Jutro ide na szczepienie na kleszcze. Szkoda ze dla maluchów nie ma takich szczepień. Nie znoszę kleszczy a mój pies mimo ze zawsze ma wkropiony ten preparat prze i kleszczom to bardzo często jakas paskude przyniesie do domu...a fuuuj. Teraz nie pozwalam mu przebywac blisko Vincenta bo boje się ze jakis badziew na niego przejdzie.Cassie_DE lubi tę wiadomość
-
Amarranta o sol fizjologiczna poprosisz lekarza na 1 wizycie, da albo recepte, albo da Ci opakowanie, oni maja takie rzeczy w praktykach.
To nie pomoglyscie mi z tymi oknami, pierdziele nie myje, wygladaja ok, a chlopak Dostal mieszkanie dopiero od 1.8, wiec i tak do tego czasu beda wygladac tak jak terazWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 08:22
-
nick nieaktualnyMonikaDM oczywiscie ze sa szczepienia na kleszcze rowniez dla maluchow!
Moje dzieci sa zaszczepione
Tylko kwestia jest taka ze musisz podac powod zeby bylo refundowane bo nie kazdy lekarz chce szczepic za free.
My podalismy ze jezdzimy czesto do PL gdzie kleszczy od groma (moj tesc zlapal na ogrodku kleszcza i ma borelioze), nie placilismy nic a dawki mielismy po 3. Teraz przerwa tylko nie pamietam czy to bylo 5lat? Musze sie zapytac przy okazji. Acha szczepilismy sie 3,5roku temu.
W Polsce pytaloam o te szczepionke dla dzieci ponizej roku i nie bylo z tym problemu ale przesunelismy w czasie i w sumie dobrze bo sporo kasy zaoszczedzilismy.
Milego dnia -
nick nieaktualnyA te sol kupilam sobie w Polsce.
Jakos tak wyszlo przy okazji zakupow w aptece.
Endokobietka ja moglabym myc okna raz na pol roku bo sa po prostu czyste
Przed przeprowadzka ja bym te okna jednak umyla.
Jesli mieszkanie/dom jest wynajmowany to vermieter moze sie do tego doczepic.
Moja kolezanka sie przeprowadzala i nie dostala zwrotu kaucji - powod - bylo wg niego brudno (okna tez) i musial wynajac firme sprzatajaca. Zreszta kazdy powod jest dobry zeby tej kaucji nie zwracac...
U Nas bedzie problem w razie wyprowadzki bo trzeba bedzie wymienic podloge w salonie, dzieciaki mi ja porysowaly samochodzikami i wyglada katastroficznie.... Ale wydaje mi sie ze specjalnie polozyli tutaj takie slabe panele. Po co mieli przeplacac jak mieter i tak bedzie musial wymienic -
Cassie u nas jest super czysto, okna mylam co 2 meisiace, ale spokojnie moglabym 2 razy w roku. Ostatnio dalam klucze sasiadce bo przyszli sprawdzac Rauchmelder i myslala ze te tapety sa nowe co mamy, lazienka kuchnia, podlogi, drzwi wszystko na blysk, brakuje mi tylko tych okien w duzym pokoju, reszte tez umylam. Parapety tez sa umyte nawet z zewnatrz, tylko te szyby. Problem w tym ze tam mega swieci slonce i boje sie ze przy upale i sloncu ich porzadnie nie wypucuje i bedzie wygladac gorzej niz jest.
Ja mam kartke z napisanem co mielismy zrobic i w zasadzie musielismy usunac tylko wykladziny nasze, pod spodem bylo super czyte Linoleum. Byl u nas gosc ze spoldzielni i dokladnie ogladal mieszkanie co musimy zrobic. Nawet zadnej dziury w scianie nie mamy, jest ok. Kaucji nie dostaniemy, bo przeszla na 2 meiszkanie, msuielismy jeszcze doplacic, bo jest wieksze.
Jas ma oficjalnie 8 zabka, kiepsko i powoli nam to idzie, pojawila sie druga prawa 4, nadal brak dolnych 2. Ma 1,2 gorne, 1 dolne i 4 prawe. Smiesznie u niego to zabkowanie wyglada. Mam nadzieje, ze pojdziee to torche szybicej teraz, bo ma juz wkoncu 16,5 miesiaca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 08:35
-
nick nieaktualnyU Nas troszke inaczej bo dom wynajmujemy od osoby prywatnej.
Dom bardzo sloneczny i niestety kazdy mankament widac...
I niestety bardzo u Nas sie kurzy, pojecia nie mam dlaczego ale codziennie mam zakurzone meble nawet plyn antystatyczny nie pomaga.
Czekam na kuriera. Mam nadzieje ze do 12 sie pojawi bo o 12 musze odebrac syna z przedszkola a drugiemu wypadlo dzisiaj AGs i wraca tez o 12.30.
Wczoraj dostalam ochrzan od meza. Jakos mnie tak naszlo ze sie wyplakiwalam ze czuje ze z noworodkiem sobie nie poradze. Dobrze ze on zawsze potrafi postawic mnie do pionu -
My tez bylismy sie szczepić na kleszcze mieszkamy w takim niskich górach duzo polanek jest itd bylismy raz na pikniku i przynieśliśmy do domu pełno kleszczy Colin miał jeden nawet na brzuchu .
My właścicieli mieszkania mamy super najlepszych na świecie . Mamy prysznic ale powiedzieliśmy Ze chcemy wannę nie ma
Problemu wanna bedzie w następnym miesiącu oni płaca na rzeczy my za robotę tylko . Do tego mamy ttlko 3 pokoje potrzebujemy 4 wiec kupili poddasze i maz ze swoim biurem idzie na gore nc nawy wiecej nie musimy płacić za mieszkanie z racji tego . Kobieta która nam wynajmuje poszła do swojego faceta mieszkać wszystko nam chciała zostawić w mieszkaniu i wszystko zrobione na błysk . Mieszkamy tu dopiero rok . Predzej jak wyprowadzaliśmy sie z starego mieszkania nic nie musiałam robic nawet podłogi myć . Tez im to obojętne było .amarranta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJasne ze sie pochwale
Z tymi kleszczami to warto sie zaszczepic, szkoda tylko ze przed borelioza nie chroni
amarranta hormony szaleja ojjj szaleja
Tak czy owak bedzie intensywny okres w zyciu. Maluszek, starszak idzie do 3klasy a mlodszy do 1
Oby tylko pogoda byla ladna bo mam zamiar duzo spacerowacamarranta lubi tę wiadomość