X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powidlowa wrote:
    Dla mnie 2 pokoje to za mało na życie z dzieckiem. Mała z nami w sypialni, a ja nie chce spać w pokoju dziennym. Chcę swoją sypialnie. Dlatego od razu jak się dowiedzieliśmy o ciąży szukaliśmy wiekszego.
    Dla mnie też to za mało,my mieszkamy w domku,więc miejsca sporo,aż za dużo do sprzątania ;) Fakt,że syncio ma swój pokoik,ale co z tego jak śpi w swoim łóżeczku z nami w sypialni i na razie nie zamierzamy go przenosić "do siebie" ;) Ale i tak jakoś nie rozumiem co obchodzi właściciela mieszkania,że lokatorzy chcą się gnieździć ;)

Muniek wszystkiego najlepszego :)

I dla Julianka też wszystkiego dobrego :* Czas za szybko leci i po dzieciaczkach doskonale to widać..

Muniek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent ostatnio prawie codziennie nad ranem ląduje w naszym lózku. Ale ja nie umiem sue wyspać razem z nim i chyba wole wstawać...co innego tak jak dziś, maz wstawal wcześnie a małego wzięłam do siebie po 5:00 bo się przebudzi...wtedy jest lepiej bo mamy więcej miejsca.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika my mamy lozko 180x200 wiec my nie odczuwamy jego obecnosci :)

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka bo mi się wydaje ze czasami to oni by chcieli niewiadomo kogo do mieszkania i sie czepiają. My jak szukaliśmy dla taty to byliśmy u jednej takiej Pani ktora cale życie miała sklep z luksusowymi meblami, jej maz tez coś tam coś tam, w domu w ktorym wynajmowala mieszkania, mieszkala jajas pani nauczycieli i para lekarzy wuec wydaje nam sie ze tara nie pasował jej do " wystroju" kamienicy, no bo to nikt ważny...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Monika my mamy lozko 180x200 wiec my nie odczuwamy jego obecnosci :)

Aaaaaa...to co innego...my póki co tylko 160x200 ;)

Endokobietka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Koalka bo mi się wydaje ze czasami to oni by chcieli niewiadomo kogo do mieszkania i sie czepiają. My jak szukaliśmy dla taty to byliśmy u jednej takiej Pani ktora cale życie miała sklep z luksusowymi meblami, jej maz tez coś tam coś tam, w domu w ktorym wynajmowala mieszkania, mieszkala jajas pani nauczycieli i para lekarzy wuec wydaje nam sie ze tara nie pasował jej do " wystroju" kamienicy, no bo to nikt ważny...
    Masz racje Monika,że chyba o to chodzi,przyzwyczajeni są że mieszkania w DE mają wzięcie i to właściciele mieszkania wybierają sobie lokatorów,odwrotnie niż w PL.

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy oni nie maja jakiejś określonej liczby metrów na osobę.
    Często słyszę, że jak dziecko idzie do przedszkola to się ktoś może zainteresować czy nie ma za małego metrażu.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax sto lat i najlepsze życzenia urodzinowe dla Julianka!!!

Muniek tobie również życzę wszystkiego najlepszego na urodzinki :)

No z tym metrażem mieszkania dla rodziny to czasem przesadzają, z drugiej strony czasem opłaca się wziąć większe mieszkanie bo cena tylko niewiele większa... Ja za niecałe 50 m2 płaciłam bardzo dużo w Monachium, za dwa razy większe mieszkanie z tarasem ale pod Monachium płacimy niewiele więcej, więc to też zależy od lokalizacji :) Nam się marzy domek, ale to najwcześniej za kilka lat jak się zdecydujemy gdzie będziemy mieszkać no i praca musi być żeby kredyt można było z czego spłacać...

• Mamax Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy za zyczenia :-) Dzisiaj bawilismy sie kameralnie bo tylko my i dziadkowie na skeypa. Ale mimo to bylo bardzo fajnie. Julianek z pomoca brata zdmuchnol torcika i oczywiscie wlozyl w niego swoja lapke. Potem dostal prezenty ( autko od nas i samolocik od Maximilianka bo kupil mu go za swoje pieniazki ze skarbonki) ktore bardzo mu sie spodobaly. W sobote bedzie wieksza impreza :-)

Muniek- O to ty tez swietujesz dzisiaj z nami ;-) Wszystkiego najlepszego :-)

No z tym metrazem dla rodziny to chyba od landu zalezy bo w Berlinie juz dawno tego nie ma i nikt sie nikogo nie czepia jaki ma metraz. Zreszta tutaj jest bardzo ciezko dostac mieszkanie a zwlaszcza kilku pokojowe. Do tego mieszkania te sa bardzo drogie wiec kazdy sobie mieszka tak jak chce i na co go stac. No chyba ze ktos ciagnie kase od panstwa a zwlaszcza na dzieci to wtedy sa wymagania aby rodzice za te pieniazki im stworzyli dobre warunki a wiec kazde z nich powinno miec swoj pokoj. Wiem bo sasiada polaka sie za to czepiali. Mial dwoch austycznych chlopcow za ktorych dostawal duze pieniazki a gniezdzil ich w jednym pokoiku bo kase woleli przepijac. No i wzieli sie za niego ostro tak ze musial zmieniac mieszkanie na wieksze. Ale uwazam ze w takich przypadkach to slusznie robia ze wymagaja. My mamy 2,5 pokojowe mieszkanko (50m2) i tak na dobra sprawe przy dwojce dzieci to powinnismy miec wieksze z tym ze jak ja mam dac 500 euro wiecej za mieszkanie z trzema duzymi czy czteroma pokojami to ja dziekuje. Wole sie gniezdzic a te 500 euro sobie odlozyc zwlaszcza ze tylko maz pracuje wiec na czarna godzine warto cos miec ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 22:54

Endokobietka lubi tę wiadomość

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    U nas dzis nocka super od 19:30 do 6:20 w swoim lozeczku i bez zadnego stekania. Za to ja sie zbudzilam o 4 i nie moglam juz zasnac, wiec dzis znowu jak zombi tylko powody inne :) - jak sie mowi jak nie urok to ..... ale co tam od piatku urlop :)

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)

U nas tez nocka niczego sobie. Tylko jedna pobudka ale chyba przez wiatr, który szamotal roletami, o 6:00 wzięłam małego do siebie bo męża juz nie bylo, i jeszcze podrzemalismy do 7:20. Teraz po śniadaniu Vincent urzeduje w swoim pokoju a ja zabieram się za krupnik.

Endokobietko czy Jas zostaje w żłobku w tym w czym przyjdzie plus ma dodatkowe ubranko jakby sie pobrudzil, czy przychodzicie w jednym ubranku, zmieniasz mu na inne a i tak w razie czego ma jakies zapasowe jeszcze...nie chce przesadzic na jutro, choc będę tam z nim wiec pewnie będę dopytywać.
    Kiedy wylatujecie??

• candela Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu się udzielam tylko jak mam jakąś sprawę ale was regularnie podczytuję więc mam nadzieję, że wybaczycie mi moją bezczelność ;)
    Tak sobie właśnie czytam jak piszecie o mieszkaniach i padło magiczne "2,5 pokojowe mieszkanie". Co to jest ta połówka?
    My aktualnie wynajmujemy 2 pokoje 60m2. Synek będzie w naszej sypialni i jakoś nie czuję żebyśmy się gnieździli :P
    Może za rok pomyślimy o czymś większym ale nasze mieszkanko wcale nie jest takie tanie...Jestem w szoku jak czytam wasze ceny.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika w zlobku jest obowiazek zostawic rzeczy na przebranie. W zlobku sa zapasowe Body sweterki, spodnie. Na poczatku bardzo czesto dostawalam worek z brudnymi ciuchami bo panie musialy go przebrac, tak wiec ma zawsze conajmniej 3 komplety zapasowe.
    Ja go w tej wchiwli prowadze w Body krotki rekaw, rajstopy, luzeczka cienka z dlugim rekawem, na gore kurtka i spodnie przeciwdeszczowe na polarku. W zlobku lata w rajstopach i wiekszosc dzieci tak biega, moze neizbyt super wyglada ale najwygodniej i nie lata na gole nogi, bo te maluchy czesto sobie skarpety sciagaja :)
    W zasadzie jest po zlobku czysty i w domu tez go juz nie przebieram. Codziennie wszystko dostaje swieze.

A i my musimy przynosic wlasne butelki na wode (z woda oczywiscie).
    Wszystkiego napewno sie dowiesz jutro.
    My przed rozpoczeciem dostalismy cala liste co musimy przyniesc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 08:54

17u93e5exqfllrog.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzenia dziewczyny :)
    Candela mi się wydaje że ta połówka to liczy się chyba jak jest kuchnia z jadalnią połączona. Ale nie jestem pewna.
    My na początku roku zmieniliśmy mieszkanie,bo tamto stare było dwupokojowe,ale chyba ok.40m i mega małe. Nie byłoby szans upchnąć rzeczy młodego które teraz mamy. Tym bardziej że nie mieliśmy piwnicy i naprawdę ciężko było zmieścić się ze wszystkim. Teraz mam 3 pokoje,balkon,duży strych,piwnice i garaż :) także jest superowe :) i przede wszystkim ciepłe. W tamtym poprzednim było zimno i wilgoć nie do opanowania.

lucy1983 lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax - doskonale cię rozumie, u nas akurat płacimy za dwa pokoje 60m2 430e z nebenkosten, ale olej kupujemy sami (wychodzi jakieś 500E warm), a teraz będziemy płacić 440 kredyt i 270 nebenkosten w bloku. Z tym, że to są 4 pokoje. Pewie tyle płacilibysmy za wynajem tych 4 pokoi.
    Ale tak jak Mamax piszesz to wolałabym się gnieździć w 2 pokojach, albo w kawalerce niż dopłacać niewiadomo ile.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela- 2,5 pokoja to znaczy ze mamy dwa duze i jeden maly pokoj ;-)

Powidlowa- My za swoje mieszkanie placimy 470 euro a jakbym chciala isc na wieksze to bym z 1000 placila. A w tym przypadku to bym tez wolala wziasc kredyt i kupic domek i moze tak kiedys zrobimy ale to jak pojde do pracy bo z hedna pensja to wolimy nie ryzykowac ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 09:52

MonikaDM lubi tę wiadomość

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas jest 65 mk i placimy 570 warm. Mamy 3 pokoje. Póki co jest ok. Ale w przyszlosci chcemy wybudować lub kupic dom, raczej budowa chic jeszcze na 100% sue nie zdecydowaliśmy. To co placimy wynajmującemu wolimy płacić na własny dom.

Candela zalezy co dla kogo jest duzo i Malo za czynsz. Dla jednego 500€ będzie mega wydatkiem i nie da tyle, inny powie z skoro musi to zapłaci a dla innego to będzie jak bulka z masłem. Ja nie zaplacilabym za czynsz nigdy w zyciu 800-1000€ bo nawet gdybyśmy mieli wyższe dochody to uważam ze za takie pieniądze to można by dwa kredyty na dom płacić. Ale są ludzie, którzy nie chca domu i tyle zapłacą za czynsz. Ja mam znajomych którzy chcą teraz zmienić mieszkanie na większe i mimo ze 800€ to dla nich duzo to chyba wydadzą tyle zeby mię mieszkanie 80m i 5 pokoi...no ale oni uważają ze z dwojka dzieci na 4 pokojach to ciasno, a zarabiają wspólnie ok. 2500€. Tylko z wśród znajomych trzeba "jakos" wyglądać...tacy są choc dla mnie to mega głupie podejscie, pewnie dla nich my dziwacznie myślimy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax wrote:
    Candela- 2,5 pokoja to znaczy ze mamy dwa duze i jeden maly pokoj ;-)

Powidlowa- My za swoje mieszkanie placimy 470 euro a jakbym chciala isc na wieksze to bym z 1000 placila. A w tym przypadku to bym tez wolala wziasc kredyt i kupic domek i moze tak kiedys zrobimy ale to jak pojde do pracy bo z hedna pensja to wolimy nie ryzykowac ;-)

Czyl różnie interpretowane, bo jak oglądaliśmy mieszkania dla taty to te 0,5 pokoja bylo traktowane jak pokój połączony z kuchnią.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za 3 pokoje place 670 warm, ale w HH jakbym chciala kupic mieszkanie 3 pokojowe to musialabym wziac kredyt na 30 lat i splacac minimum 1200 miesiecznie samego kredytu, wiec raczej nigdy nie bedzie nas stac na wlasnosciowe mieszkanie.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc 19.30-9.30 :-) , śpioch mój... Z jedną pobudka o 6.30 na mleko i dalej spać :-)
    My mamy 66 m, dwa pokoje, ogromna kuchnia z której polowa może iść na jadalnie no i łazienka też spora z oknem, przedpokój, placimy 380 warm, tylko to poddasze... W lecie milion stopni... Bez balkonu niestety, dopóki nie pracuję to nie zmieniamy.
    U nas tez nie ma czegoś takiego że mówią że za małe mieszkanie na rodzinę z dziećmi czy coś, każdy mieszka jak chce i tak powinno być. Może Ci co korzystają z JC to mają jakieś wymogi nie wiem, Ci co pracują robią jak chcą i na co ich stać.
    Mamax spóźnione ale szczere życzenia dla Julianka :-) , moc buziakow i dużo zdrowia
    Muniek dla Ciebie tez wszystkiego naj, dużo zdrowia, cierpliwości, miłości i szczęścia

Muniek lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ