Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypowidlowa wrote:Dla mnie 2 pokoje to za mało na życie z dzieckiem. Mała z nami w sypialni, a ja nie chce spać w pokoju dziennym. Chcę swoją sypialnie. Dlatego od razu jak się dowiedzieliśmy o ciąży szukaliśmy wiekszego.
Fakt,że syncio ma swój pokoik,ale co z tego jak śpi w swoim łóżeczku z nami w sypialni i na razie nie zamierzamy go przenosić "do siebie"
Ale i tak jakoś nie rozumiem co obchodzi właściciela mieszkania,że lokatorzy chcą się gnieździć
Muniek wszystkiego najlepszego
I dla Julianka też wszystkiego dobrego :* Czas za szybko leci i po dzieciaczkach doskonale to widać..Muniek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVincent ostatnio prawie codziennie nad ranem ląduje w naszym lózku. Ale ja nie umiem sue wyspać razem z nim i chyba wole wstawać...co innego tak jak dziś, maz wstawal wcześnie a małego wzięłam do siebie po 5:00 bo się przebudzi...wtedy jest lepiej bo mamy więcej miejsca.
-
nick nieaktualnyKoalka bo mi się wydaje ze czasami to oni by chcieli niewiadomo kogo do mieszkania i sie czepiają. My jak szukaliśmy dla taty to byliśmy u jednej takiej Pani ktora cale życie miała sklep z luksusowymi meblami, jej maz tez coś tam coś tam, w domu w ktorym wynajmowala mieszkania, mieszkala jajas pani nauczycieli i para lekarzy wuec wydaje nam sie ze tara nie pasował jej do " wystroju" kamienicy, no bo to nikt ważny...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMonikaDM wrote:Koalka bo mi się wydaje ze czasami to oni by chcieli niewiadomo kogo do mieszkania i sie czepiają. My jak szukaliśmy dla taty to byliśmy u jednej takiej Pani ktora cale życie miała sklep z luksusowymi meblami, jej maz tez coś tam coś tam, w domu w ktorym wynajmowala mieszkania, mieszkala jajas pani nauczycieli i para lekarzy wuec wydaje nam sie ze tara nie pasował jej do " wystroju" kamienicy, no bo to nikt ważny...
-
nick nieaktualnyMamax sto lat i najlepsze życzenia urodzinowe dla Julianka!!!
Muniek tobie również życzę wszystkiego najlepszego na urodzinki
No z tym metrażem mieszkania dla rodziny to czasem przesadzają, z drugiej strony czasem opłaca się wziąć większe mieszkanie bo cena tylko niewiele większa... Ja za niecałe 50 m2 płaciłam bardzo dużo w Monachium, za dwa razy większe mieszkanie z tarasem ale pod Monachium płacimy niewiele więcej, więc to też zależy od lokalizacjiNam się marzy domek, ale to najwcześniej za kilka lat jak się zdecydujemy gdzie będziemy mieszkać no i praca musi być żeby kredyt można było z czego spłacać...
-
Dziekujemy za zyczenia
Dzisiaj bawilismy sie kameralnie bo tylko my i dziadkowie na skeypa. Ale mimo to bylo bardzo fajnie. Julianek z pomoca brata zdmuchnol torcika i oczywiscie wlozyl w niego swoja lapke. Potem dostal prezenty ( autko od nas i samolocik od Maximilianka bo kupil mu go za swoje pieniazki ze skarbonki) ktore bardzo mu sie spodobaly. W sobote bedzie wieksza impreza
Muniek- O to ty tez swietujesz dzisiaj z namiWszystkiego najlepszego
No z tym metrazem dla rodziny to chyba od landu zalezy bo w Berlinie juz dawno tego nie ma i nikt sie nikogo nie czepia jaki ma metraz. Zreszta tutaj jest bardzo ciezko dostac mieszkanie a zwlaszcza kilku pokojowe. Do tego mieszkania te sa bardzo drogie wiec kazdy sobie mieszka tak jak chce i na co go stac. No chyba ze ktos ciagnie kase od panstwa a zwlaszcza na dzieci to wtedy sa wymagania aby rodzice za te pieniazki im stworzyli dobre warunki a wiec kazde z nich powinno miec swoj pokoj. Wiem bo sasiada polaka sie za to czepiali. Mial dwoch austycznych chlopcow za ktorych dostawal duze pieniazki a gniezdzil ich w jednym pokoiku bo kase woleli przepijac. No i wzieli sie za niego ostro tak ze musial zmieniac mieszkanie na wieksze. Ale uwazam ze w takich przypadkach to slusznie robia ze wymagaja. My mamy 2,5 pokojowe mieszkanko (50m2) i tak na dobra sprawe przy dwojce dzieci to powinnismy miec wieksze z tym ze jak ja mam dac 500 euro wiecej za mieszkanie z trzema duzymi czy czteroma pokojami to ja dziekuje. Wole sie gniezdzic a te 500 euro sobie odlozyc zwlaszcza ze tylko maz pracuje wiec na czarna godzine warto cos miecWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 22:54
Endokobietka lubi tę wiadomość
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Witajcie dziewczyny!
U nas dzis nocka super od 19:30 do 6:20 w swoim lozeczku i bez zadnego stekania. Za to ja sie zbudzilam o 4 i nie moglam juz zasnac, wiec dzis znowu jak zombi tylko powody inne- jak sie mowi jak nie urok to ..... ale co tam od piatku urlop
-
nick nieaktualnyHello
U nas tez nocka niczego sobie. Tylko jedna pobudka ale chyba przez wiatr, który szamotal roletami, o 6:00 wzięłam małego do siebie bo męża juz nie bylo, i jeszcze podrzemalismy do 7:20. Teraz po śniadaniu Vincent urzeduje w swoim pokoju a ja zabieram się za krupnik.
Endokobietko czy Jas zostaje w żłobku w tym w czym przyjdzie plus ma dodatkowe ubranko jakby sie pobrudzil, czy przychodzicie w jednym ubranku, zmieniasz mu na inne a i tak w razie czego ma jakies zapasowe jeszcze...nie chce przesadzic na jutro, choc będę tam z nim wiec pewnie będę dopytywać.
Kiedy wylatujecie?? -
Ja tu się udzielam tylko jak mam jakąś sprawę ale was regularnie podczytuję więc mam nadzieję, że wybaczycie mi moją bezczelność
Tak sobie właśnie czytam jak piszecie o mieszkaniach i padło magiczne "2,5 pokojowe mieszkanie". Co to jest ta połówka?
My aktualnie wynajmujemy 2 pokoje 60m2. Synek będzie w naszej sypialni i jakoś nie czuję żebyśmy się gnieździli
Może za rok pomyślimy o czymś większym ale nasze mieszkanko wcale nie jest takie tanie...Jestem w szoku jak czytam wasze ceny.
-
Monika w zlobku jest obowiazek zostawic rzeczy na przebranie. W zlobku sa zapasowe Body sweterki, spodnie. Na poczatku bardzo czesto dostawalam worek z brudnymi ciuchami bo panie musialy go przebrac, tak wiec ma zawsze conajmniej 3 komplety zapasowe.
Ja go w tej wchiwli prowadze w Body krotki rekaw, rajstopy, luzeczka cienka z dlugim rekawem, na gore kurtka i spodnie przeciwdeszczowe na polarku. W zlobku lata w rajstopach i wiekszosc dzieci tak biega, moze neizbyt super wyglada ale najwygodniej i nie lata na gole nogi, bo te maluchy czesto sobie skarpety sciagaja
W zasadzie jest po zlobku czysty i w domu tez go juz nie przebieram. Codziennie wszystko dostaje swieze.
A i my musimy przynosic wlasne butelki na wode (z woda oczywiscie).
Wszystkiego napewno sie dowiesz jutro.
My przed rozpoczeciem dostalismy cala liste co musimy przyniesc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 08:54
-
Dziękuję za życzenia dziewczyny
Candela mi się wydaje że ta połówka to liczy się chyba jak jest kuchnia z jadalnią połączona. Ale nie jestem pewna.
My na początku roku zmieniliśmy mieszkanie,bo tamto stare było dwupokojowe,ale chyba ok.40m i mega małe. Nie byłoby szans upchnąć rzeczy młodego które teraz mamy. Tym bardziej że nie mieliśmy piwnicy i naprawdę ciężko było zmieścić się ze wszystkim. Teraz mam 3 pokoje,balkon,duży strych,piwnice i garażtakże jest superowe
i przede wszystkim ciepłe. W tamtym poprzednim było zimno i wilgoć nie do opanowania.
lucy1983 lubi tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Mamax - doskonale cię rozumie, u nas akurat płacimy za dwa pokoje 60m2 430e z nebenkosten, ale olej kupujemy sami (wychodzi jakieś 500E warm), a teraz będziemy płacić 440 kredyt i 270 nebenkosten w bloku. Z tym, że to są 4 pokoje. Pewie tyle płacilibysmy za wynajem tych 4 pokoi.
Ale tak jak Mamax piszesz to wolałabym się gnieździć w 2 pokojach, albo w kawalerce niż dopłacać niewiadomo ile. -
Candela- 2,5 pokoja to znaczy ze mamy dwa duze i jeden maly pokoj
Powidlowa- My za swoje mieszkanie placimy 470 euro a jakbym chciala isc na wieksze to bym z 1000 placila. A w tym przypadku to bym tez wolala wziasc kredyt i kupic domek i moze tak kiedys zrobimy ale to jak pojde do pracy bo z hedna pensja to wolimy nie ryzykowacWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 09:52
MonikaDM lubi tę wiadomość
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyNo to u nas jest 65 mk i placimy 570 warm. Mamy 3 pokoje. Póki co jest ok. Ale w przyszlosci chcemy wybudować lub kupic dom, raczej budowa chic jeszcze na 100% sue nie zdecydowaliśmy. To co placimy wynajmującemu wolimy płacić na własny dom.
Candela zalezy co dla kogo jest duzo i Malo za czynsz. Dla jednego 500€ będzie mega wydatkiem i nie da tyle, inny powie z skoro musi to zapłaci a dla innego to będzie jak bulka z masłem. Ja nie zaplacilabym za czynsz nigdy w zyciu 800-1000€ bo nawet gdybyśmy mieli wyższe dochody to uważam ze za takie pieniądze to można by dwa kredyty na dom płacić. Ale są ludzie, którzy nie chca domu i tyle zapłacą za czynsz. Ja mam znajomych którzy chcą teraz zmienić mieszkanie na większe i mimo ze 800€ to dla nich duzo to chyba wydadzą tyle zeby mię mieszkanie 80m i 5 pokoi...no ale oni uważają ze z dwojka dzieci na 4 pokojach to ciasno, a zarabiają wspólnie ok. 2500€. Tylko z wśród znajomych trzeba "jakos" wyglądać...tacy są choc dla mnie to mega głupie podejscie, pewnie dla nich my dziwacznie myślimy. -
nick nieaktualnyMamax wrote:Candela- 2,5 pokoja to znaczy ze mamy dwa duze i jeden maly pokoj
Powidlowa- My za swoje mieszkanie placimy 470 euro a jakbym chciala isc na wieksze to bym z 1000 placila. A w tym przypadku to bym tez wolala wziasc kredyt i kupic domek i moze tak kiedys zrobimy ale to jak pojde do pracy bo z hedna pensja to wolimy nie ryzykowac
Czyl różnie interpretowane, bo jak oglądaliśmy mieszkania dla taty to te 0,5 pokoja bylo traktowane jak pokój połączony z kuchnią.
-
U nas noc 19.30-9.30
, śpioch mój... Z jedną pobudka o 6.30 na mleko i dalej spać
My mamy 66 m, dwa pokoje, ogromna kuchnia z której polowa może iść na jadalnie no i łazienka też spora z oknem, przedpokój, placimy 380 warm, tylko to poddasze... W lecie milion stopni... Bez balkonu niestety, dopóki nie pracuję to nie zmieniamy.
U nas tez nie ma czegoś takiego że mówią że za małe mieszkanie na rodzinę z dziećmi czy coś, każdy mieszka jak chce i tak powinno być. Może Ci co korzystają z JC to mają jakieś wymogi nie wiem, Ci co pracują robią jak chcą i na co ich stać.
Mamax spóźnione ale szczere życzenia dla Julianka, moc buziakow i dużo zdrowia
Muniek dla Ciebie tez wszystkiego naj, dużo zdrowia, cierpliwości, miłości i szczęściaMuniek lubi tę wiadomość