X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOnika super e z rodzicami tak sie udało, zazdroszczę że masz na miejscu.

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zabawek to moi rodzice tyle nawieźli że nie potrzebujemy za wiele kupować, więc raczej ciuszki dostanie na Mikołaja.

34bw9jcg50dgoh06.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie chce zeby mojej Meli czegoś brakowało, ale nie chce też żeby było jak u moich kuzynem - zabawki się z domu drzwiami o oknami wysypuj, a one nie mają się czym bawić. A przychodzą do nas i maja taką radochę z kartonu ze trudno uwierzyć.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa- Bo dziecku nie wystarczy kupic zabawki i idz sie baw. Z dzieckiem trzeba sie bawic. Trzeba mu pokazac co do czego sluzy i jak sie obsluguje wtedy dziecko doceni kazda nowa rzecz. Maximilianek bawi sie wszystkimi zabawkami jakie ma, zadnej nie zaniedbuje. Oczywiscie ma swoje ulubione ale zadna sie nie kurzy. Julianek tez potrafi juz siedziec godzine w pokoju brata i sie soba zajac. Coraz czesciej sie tez razem bawia. Jeszcze nigdy nie slyszalam od starszego synka ze sie nudzi ;-) Moj j znajomej synek ma jeszcze wiecej zabawek od moich chlopcow a nie potrafi ulorzyc glupich puzzli no ale czy ktos mu pokazal jak to zrobc, nie bo rodzice nie maja czasu. Jak byl u nas to mojj synek mu pokazywal jak je sie uklada, pokazywal jak budowac tory ( a przeciez ma w domu) czy jak sie gra w gry bo ten je bral i tylko rozsypywal po pokoju. Ale to wina rodzicow nie dziecka.

Moj Julianek ma dzisiaj swoje pierwsze urodziny :-) Rok temu byl juz o tej porze na swiecie bo urodzil sie za dwie szosta. A dzisiaj o tej godzinie zrobil nam pobudke :-) Ech alez polecialo, niedawno opisywalam porod a teraz juz go nie pamietam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 07:49

Tigana lubi tę wiadomość

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat dla Julianka, duzo zdrówka i niech nie dokucza rodzicom i bratu ;) Kurczę ten czas leci masakrycznie szybko.

Jeszcze co do zabawek to zgodzę się z Mamax ze z dziećmi tez trzeba się bawic, tez znam przklad takich ludzi którzy nie bawią sie z dziećmi a pozniej mówią ze ich dzieci nie szanują zabawek. Bo właśnie wie wiedzą do czego służą. Ale fakt jest taki ze Powidlowa tez na racje bo czasem naprawde karton jest o niebo lepszy niz mega rozwijającą zabawka. Ja sie cieszę jak Vincent zajmie się sam sobą bo wiadomo, to albo odpoczynek dla mnie albo czas kiedy mogę ugotować czy posprzątać w spokoju, ale lubię sue tez z nim bawić bo widzę ze to przynosi efekty, np. pisałyśmy tu kiedyś o takich drewnianych niby puszkach, wtedy Vincent jeszcze tylko je gryzl i rozrzucał, ale ha mu pokazywałam jak układać i vi prawda jeszcze nie potrafi żadnego wlozyc na miejsce ale coś tam kombinuje i kładzie puzel na podstawie, a super jest to ze patrzy wtedy na nas jakby czekal na pochwalę.

A w ogole to Endokobuetka ma chyba nadal w awatarze zdjęcie Jasia w kartonie i ta widac mega radość. Bo z rodzicami koc i karton będzie super! ;)

Tigana lubi tę wiadomość

• Tigana Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat i dużo zdrówka dla Juliana, jak to zleciało!

Ech dziewczyny pamiętacie jak pisałam że fotelik się robi za mały? Wczoraj dorwałam instrucję i się okazuje że go się powiększa :P. Brawo dla mnie! Takze jeszcze trochę nam posłuży :).

Pamiętam że tu pisałyście jakiś czas temu, co u roxy i czemu się nie odzywa. Mogę Wam napisać, że u niej wszystko ok, ale na razie przerwali starania. Jak będzie chciała coś więcej dodać to się sama wypowie.

MonikaDM, powidlowa lubią tę wiadomość

34bw9jcg50dgoh06.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Juliana :) duuużo zdrówka i 100lat w szczęściu :)
    Pamiętam jak dziś jak przezywalam jak Mamax urodziła,w dodatku sama swietowalam urodziny ;) no i zazdroscilam że już może tulić swojego bobasa :)
    Ehhh czas zdecydowanie za szybko ucieka....

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    !00 lat dla Julianka!!!

Tigana :) - fotelik

Tigana lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana :) bo my juz chyba to te roczniki co wolniej nadążają za techniką ;)

W takim razie pozdrów Roxe. Mam nadzieje ze wszystko u niej dobrze.

Minie to Ty tez jesteś dzisiejszą solenizantka?? W takim razie 100 lat i spełnienia marzeń no i zdrowia i sil duzo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 09:50

Tigana lubi tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Monika :) Tak,niestety mam urodziny :) hehe :D

Tigana lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 17:23

201509284965.png
    201703075565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek oj tam niestety...stety, stety! Teraz każde będą juz z synkiem i każde sa fajne :)

Ewelina my tu w Norymberdze nie mieliśmy wielkiego problemu. Właściwie wzięliśmy drugie które maz ogladal. Ale z tatą byl problem, bo miejscowość mniejsza i na kazde mieszkanie masa chętnych. My jak jeździliśmy oglądać to się śmialiśmy ze na kolejny casting jedziemy. Oczywiście tez kwotę czynszu sue podniosło, odległość od miasta, choc tu tata miał najciężej bo ma wymaganie w umowie ze powinien mieszkać chyba do 5 km od zakładu pracy, dopóki nie znalazl mieszkania to szef powiedzial ze póki co jest ok i niech mieszka u nas i nie bral go na dyżury, teraz juz będzie normalnie te dyżury miał. Podejrzewam ze wielu nie pasował Polak bez języka, pytali czemu zony nie ma z nim no to mowil ze musi miec mieszkanie bo teraz mieszka u nas i tez głupie stwierdzenia ze dwa pokoje to za malo??? Na dwoje ludzi?? Teraz właściwie tez maja parter domku i ogrodek, pisze właściwie bo ten dom stoi i spadku i z jednej strony ma tylko dwa piętra a z drugiej trzy, oni maja to najniższe, niewidoczne z jednej strony.

A ja dziś spakowalam Vincenta na pierwszy dzień do TM. Żołądek boli mnie z nerwów i na niczym nie mogę się skupić. Idzie w środę nie od jutra, wiec nawę nie chce myśleć co będzie jutro...dzis skonczylam mu trampki na szydełku, sa słodkie, chcialam zeby miał jeszcze coś do wózka. Maz jak zobaczył powiedzial ze tez chce, no ale zrobię mu takie ciapki :)

Znacie jakies ksiegarnie internetowe gdzie będzie wszystko jasno i przeczyście opisane...chce kupic mężowi książkę pod choinkę i nie chce zamawiać z Amazon bo zobaczy co zamawiałam, sprawdzalam w Thalia ale widzę tylko ten "Atlas chmur" po francusku. Chyba czeka mnie wyprawa do sklepu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 12:21

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika no to nerwy pewnie siegaja zenitu u Ciebie.
    U nas dzis w zlobku:
    - moze Mama juz isc?
    Jas podlatuje, daje buziaka i leci do sali :)
    A poczatke byl ciezki.
    Od Jakis 2 meisiecy jest super, stoi rano pod drzwiami i krzyczy KITA!

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo...i nerwy i ciekawość. Czy szybko się zaadoptuje, czy da sobie radę (będzie chyba najmłodszy, ma byc jeszcze jakas dziewczynka tez Polka z listopada), czy będzie grzeczny, czy będzie tam jadl...nirmalnie takie drobne pytania sobie zadaje, no i...co ja zrobię jak pójdzie latwo i bde miec 2 godziny wolnego ;)
    A nie wydaje Ci się, jak Jaś tak robi, ze taki duży juz jest i samodzielny i "gdzie się podziało to moje maleństwo?"

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika oczywiscie ze tak, wczoraj peirwszy raz w jego zyciu, musialam go usypiac 2 godziny noszac na rekach - dolne 3 jednoczesnie - jak byl malutki moglam noscic go caly dzien, a wczoraj ledwo dalam rade. Ale wkoncu pokazal lozko i moglam go odlozyc, wczensiejsze proby odlozenia konczyly sie mega rykiem.

17u93e5exqfllrog.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 17:24

201509284965.png
    201703075565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Monika naprawdę zazdroszczę Tobie,że będziesz miała rodziców tak blisko...Ja zrobiłabym wszystko żeby moja mama tu przyjechała,ale niestety na ten moment jest to niemożliwe :(

Dziewczyny a czemu Niemcy mówią,że mieszkanie za małe?w sumie co ich to interesuje?Przecież to nie oni będą się gnieździć no nie?

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie 2 pokoje to za mało na życie z dzieckiem. Mała z nami w sypialni, a ja nie chce spać w pokoju dziennym. Chcę swoją sypialnie. Dlatego od razu jak się dowiedzieliśmy o ciąży szukaliśmy wiekszego.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka ja tez tego nie kumam...co ich to obchodzi. Niemcy moz faktycznie nie wiedzą ze w PL to rodzina mieszka w niedużych mieszkaniach. Moi rodzice maja 36 mk i jakos mieszkaliśmy tam tyle lat. Fakt ze ja tez chciałam od poczatku tak jak Powidlowa miec nasza sypialnie, pokój dla dziecka i "salon".

Ewelina to zależy od tego czy chcesz zeby dziecko bylo dlugo z Wami w sypialni. Vincent bardzo szybko zaczal spać w swoim pokoiku, miał 6 albo 8 tygodni juz nie pamięta dokladnie.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy 3 pokoje a Jasiulek spi w naszej sypialni w swoim lozeczku ale czasem tez w naszym - oboje z mezem uwielbiamy z nim spac :) - nie ma nic piekniejszego niz jego "Hej" rano :)

Koalka, powidlowa, MonikaDM lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ