WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko a może jak Ci sie tak nudzi to może napiszesz co nie co o ubezpieczeniu w ADAC jesli masz jakies doświadczenie?lub któraś z was?my wykupiliśmy na wypada gdyby nam auto gdzieś w drodze zaszwankowalo bo dość dużo jeździmy cos ok 35euro mąż placil.i właśnie korzystaliśmy z ich pomocy bo szwagrom się popsulo jak jechali do pl.Maz wziął na siebie ze to on kierował,wszystko niby ok ale cos marudzili ze auto stare 1999r i ze jak silnik sie popsul to nie należy sie ubezpieczenie.No paranoja jakas.Nikt nam tego nie mowil przy podpisywaniu umowy a co niby człowiek ma zrobić jak silnik nawalił?żarty....macie jakieś doświadczenia ?

pmzt5tj.png

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy doswiadczenie, nawet pare razy korzystalismy, placilismy 20 lat tzn maz placi, nie oplaca sie to samo w HUK mamy za 8 euro rocznie i w razie czego i tak przyjezdza ADAC bo oni jezdza w umiwie z HUKiem. Jedyne co dobre to darmowe mapy na wakacje, ale korzystalismy talko raz jak jechalismy do USA bo w Euzropie wszedzie kazdy ma nawigacje
    .. Ja jestemw HUK wiec tlyko info z HUKA Ci dam:

https://www.huk.de/produkte/kfz-versicherung/schutzbrief.jsp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 16:06

17u93e5exqfllrog.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko nie zrażaj sie ze waga pomału schodzi. Ja schudłam te 1.5kg a teraz stoi jak zaklęta i ani grama w dol. Musimy byc cierpliwe i wytrwać te 2 tygodnie;) mi tez ten krem smakował bardzo bardzo ;)

Endokobietka lubi tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja zrobilam 2 porcje, 1 zamrozilam moze, planuje caly miesiac diety. ale zobaczymy bo plany planami a zycie zyciem

17u93e5exqfllrog.png
  • Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Berlinianka a gdzie Ty sie podziewalas? Aplikacja tylko na Androidzie.
    aaa uczę sie od listopada niemieckiego, jakoś tak mało czasu, potem polska, afery w polsce. a teraz zrezygnowałam z jednego forum co byłam od czasów ciąży więc jakos wiecej czasu myśle będzie ;)
    powidlowa wrote:
    My mamy 105 tys. kredytu 8 tys wkładu własnego, rata 440 euro, nebenkosen (mieszkanie w bloku) 278 euro. oprocentowanie 2,15 %. Jak obliczyliśmy to ponad 15 tys to sam koszt kredytu.
    eeee to super! w poslce to min 50% ;)

Endokobieta a masz może też inne ubezpieczenie w HUK? bo nam jeszcze zaproponowała mieszkanie i personalne. milion str do tłumaczenia. może orientujesz się warto? jedno chtba 130 za rok a drugie ok 60.

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy my mamy wykupione ubezpieczenie w adac takie właśnie w razie jak auto sie zepsuje 100 euro maz płacił i juz korzystalismy porażka. Przy podpisaniu umowy mowili ze jak auto sie zepsuje to cie odwioza tam gdzie jechalas czy gdzie tam chcesz lub pokryja koszty taksówki a auto do warsztatu i w ogole ze super sprawa. A i że auto zastepcze dostanie I masz tu los 2 tyg temu maz wsiada do auta zeby jechac do pracy i auto nie odpalilo wiec zadzwonil przyjechali zajzal do auta i no nie wiedzial co to wiec wziol go na lawete meza do pracy nie zawiozl bo prace ma tylko 44 km od miejsca zdazenia tzn domu jakby byla 50 to by go zawiezli. Auta zastepczego nie dostanie bo nie stało sie to 50 km od domu. mało tego zawiózł auto do salonu forda więc już mnie głowa bolała ze naprawa przewyzszy wartosc samochodu, ael okazalo sie ze padł silnik za diagnoze zaplacilismy 100 e maz dzwonil do adac zeby zabrali auto z tamtad to mu powiedzieli ze szrotu nie woza.

Endokobietko a no właśnie bo my musimy auto kupic i ktos nam ten huk polecil zeby ubezpieczyc tylko my zadnych znizek tu nie mamy musimy wziasc jakies zaswiadczenie z pl o znizkach. Moze doradzisz jakie ubezpieczenie wybrac jaka opcje czy cus

201509284965.png
    201703075565.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoja droga ciekawe czemu my placilismy 100 a wy tu mowicie o 35 euro

201509284965.png
    201703075565.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domu jestem. Juz mi sie nie nudzi. Jutro Wam laski napisze ;)

Ewelina1989 lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech kazdy robi jak chce. Swoja droga dziwne te zalecenia skoro sie zmieniaja co roku, pewnie za rok będzie cos innego, po czym powinnam dojsc do wniosku ze popelnilam tak karygodne bledy w zywieniu Vincenta, ze dziwne, ze nadal zyje.
    Ja w sloiczkach nic zlego nie widze. Ja podawałam, nie mam dostepu do ekologicznych warzyw od Bauera, a na samym początku nie chcialam sklepowych dawac małemu. A to co jest w sklepach to tylko ma nalepke BIO i na tym ich ekologicznosc sie kończy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 20:22

annaki, Endokobietka, powidlowa lubią tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dawałam słoiczki, nadal bym z chęcią czasem dała ale Lena nie chce :-P
    Juz ja tez pracowałam w firmie od bio produktów.... W życiu nie uwierze w sklepowe bio, wiem jakie triki robią ;-)

Endokobietka lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki moj maz pracuje w transporcie...tez wie jskie to są prawdziwe bio...

Berlinianka zapomnialam o Twoim kursie. I jak?

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam do tej pory w wiekszosci daje sloiczki, bo moich rzeczy zazwyczaj nie chce jesc. Zawsze jak jemy to i tak jej daje tez poprobowac nasze obiady..czasami zje a czasami pluje..

Dziewczyny jeszcze raz zapytam o MMR..mamy termin na 1 lutego..Gabrysia bedzie miala 11m i 1 tydzien. W Polsce szczepi sie od 13 miesiaca..nie wiem czy nie przelozyc. Ile wasze bąki mialy przy pierwszej dawce??

zem3zbmhb277dwos.png

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jas mial 11 mcy przy 1 mmr

17u93e5exqfllrog.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko a jaka to firma tej mmr? Mozesz zajrzec do ksiazeczki?

zem3zbmhb277dwos.png

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i czy on w tym dniu byl szczepiony tylko na mmr? Bo ja w ksiazeczce mam jeszcze dodatkowo dawki innych szczepionek..

zem3zbmhb277dwos.png

• annaki Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja przelozylam, jeszcze nie mieliśmy będę dawać w lecie chyba czyli na 2 lata, jeśli będziesz podawać to zgodz się tylko na mmr, żadnych innych jeszcze, ta jest i tak mocno obciążającą szczepionka dla tak małego organizmu, jeśli chcą jeszcze jakąś dac to przeloz na inny termin żeby nie dawać takiego "kombajnu"

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Vincent byl szczepiony w grudniu i mial wtedy dokladnie 11 miesięcy i 5 dni. Mial wtedy mmr i varizellen. Szczepionki MMR VaxPro, a druga Varilrix. Mam zapisane ze po 11.01.16 Meningokoki czyli pewnie jak pojdziemy na U6 w lutym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 19:19

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 mcy + 5 dni ;)Mmr + windpocket: mmr-priox + varilrix. Powtorka jak mial 18 mcy tylko mmrv tzn 1 uklucie na obie rzeczy priorix

Meningokoki c: meningitek 2 mce, 11.5 mca neisvac

jutro dam wam zdjecie ksiazeczi.
    Meningokoki b bexsero 13 i 16 mcy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 20:05

17u93e5exqfllrog.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Kurde mamy 1 lutego U6 i podpytam ja na co chcą ja dokładnie zaszczepić , bo jak na wszystko co jest w książeczce to sie nie zgodzę. Strasznie sie stresuje za każdym razem:/

zem3zbmhb277dwos.png

• Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Annaki moj maz pracuje w transporcie...tez wie jskie to są prawdziwe bio...

Berlinianka zapomnialam o Twoim kursie. I jak?
    dzięki ;) narazie idzie dobrze ;)

qb3c3e5e6ni45jhf.png
‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ