Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
powidłowa a może na golaska połóż ja na brzuszku, moja bez pampersa wytrzymuje dłużej na brzuszku. A jak ja zaczełam tak kłaść na dłużej na golaska to w dzien skonczenia 3 mies zaczela obracac sie na boki od tygodnia tarmosi stopy a dziś obróciła sie z plecków na brzuszek. Jak mówie każde dziecko inaczej ale trzeba próbować rożnych sztuczek żeby do czegoś przekonać. No ja chce dac kleik ryżowy za tydzien w sobote zeby tata też był przy tym. Co znaczy że papki pomijasz? No ja zamierzam usadzic moja dame w bujaczku taki mamy na wpol siedzący. Chciałam dawać jej kleik z butli ale ona nie chce:/ żałuje że jej nie dawałam butli regularnie w zasadzie tylko jak bylysmy w pl zdazylo sie kilka razy jej pic z butli i nie bylo problemu odkad jestesmy w de czyli jak skonczyla 5 tyg to butli nie dawalam i od 2 tygodni czasami jej daje ale ona jej nie chce
-
Ewelina - sadzam dziecko i daje na stolik ugotowaną marchew w słupkach, brokuł i dynie. Dziecko samo decyduje co i czy je. Czasem tylko rozmemła, rozrzuci po kuchni.
Nie zmuszam dziecka do jedzenia, żadnego za mamusie za tatusia. To przedłużenie karmienia na żądanie które stosuję. Do roku dziecku i tak ma wystarczyć mleko matki.
Dziecko samo się nie zagłodzi- instynkt przetrwania wygrywa.
Endokobietka, lucy1983 lubią tę wiadomość
-
powidlowa wrote:Mamax - doskonale cię rozumie, u nas akurat płacimy za dwa pokoje 60m2 430e z nebenkosten, ale olej kupujemy sami (wychodzi jakieś 500E warm), a teraz będziemy płacić 440 kredyt i 270 nebenkosten w bloku. Z tym, że to są 4 pokoje. Pewie tyle płacilibysmy za wynajem tych 4 pokoi.
Ale tak jak Mamax piszesz to wolałabym się gnieździć w 2 pokojach, albo w kawalerce niż dopłacać niewiadomo ile.
gadałyście o mieszkaniach, też myśle w przyszłości kupić swoje i zastanawiam się jak z kredytami -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mamax jestes kochana, ze mi te linki wyslalas. Cos kojarzylam, ze kiedys pisalyscie o takich papuciach, ale moja glowa juz nie tęga;)
Ja troche zaluje, ze nie uczylam Gabrysi jesc metoda BLW, bo kurcze ona ma teraz problem z kawalkami. W zasadzie jak tylko poczuje jakis kawaleczek na jezyku wypluwA:( troche mnie to martwi..ale jak dam jej kawalek chleba z maslem albo wafla ryzowego to zje..i wezcie tu ja zrozumcie. Dzis usmazylam jej na oleju ryzowym super racuchy..zjadla az 2, ale musialam jej ostro podziabac, bo jak urywalam kawalki to wypluwala. A po poludniu sama wzielado raczki jednego i sobie gryzla..chyba to jej jedzenie zalezy od humoru..
Ogolnie u nas etap pod tytulem motorek w dupie i nie usiedzi ani chwili, non stop sie wspina i wstaje przy wszystkim a zwlaszcza przy mnie. Ech uwielbiam patrzec jak robi sie coraz bardziej madrzejsza i sprytniejsza choc stwierdzam, ze momentami tesknie jak tylko lezala;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 23:18
-
powidlowa annaki i prawie moje sasiadki to dobrze ze choć mieszkanie tanie bo my teraz auto chcemy kupic i sa droższe niz w pl.
Powidłowa może glupie pytanie ale no nie wiem... nie trzeba zaczac od papek dla dziecka? A i o ten kredyt to znaczy że spłacicie tylko 15 tys wiecej?? my jak zastanawialismy sie w pl nad kredytem 150 tys musielibysmy oddac 270 przy najlepszych warunkach wiec podezewam ze musielibysmy oddac 290 tys paranoja (na 30 lat oczywiscie) -
Mamax a na etapie kiefy Gabrysia nie chodzi, ale juz wstaje to kupic jej te papucie czy jeszcze na to za wczesnie? Ma troche problem ze stawianiem stop, bo non stop albo rajtki lub skarpety jej sie podwijaja i schodza wiec pomyslalam o tych butkach..
-
Ja troche BLW ominelam, bo niezbyt lubie balagan w kuchni a poza tym to nie nasze mieszkanie, kuchnia mala i na totalna rozrube nie moglam sobie pozwolic..moze gdybym byla u siebie to dalabym rade to ogarnac.a po drugie ja to troche przewrazliwiona panikara jestem i balabym sie, ze Gabrysia nie jada tyle ile powinna..ale ogolnie jestem zwolenniczka tej metody..moze przy drugim bąku sie odwaze;)
-
U mnie dzieci od poczatku wiedza po co buzię mają,wciągają wszystko jak popadnie nawet z większymi kawałkami od początku dawali rade.Ja nie wiem to pi mamusi chyba maja....teraz Julcio papki je bo je,ale jak mu kanapeczkę dalam raz to gryzl jak stary maleńki a jak mlaskał przy tym!o dziwo naprawdę wszystko mieli porządnie i nie dławi sie.jak coś ma za dużo to wypluwa.
Co do tej grupy na fejsie to zauwazylam cos takiego:sporo dziewczyn chwalili sie niskimi bądź zerowymi rachunkami,wręcz miało sie wrażenie jakby rywalizowaly ktora najwięcej zaoszczedzila i nagromadziła gratisów.A gdy cos ktos wspomniał o tym ze takie zachłanne i cos tam ze sprzedawczyniami wyszlo bo za dużo chodzimy to nagle wszystkie takie święte sie zrobily jakby to nie one tyle wynosily.Wczesniej zbieramy oklaski za zakupy a teraz siedza cicho,pokasowały gratisowe kupony aby inne nie korzystaly juz i taka dziwna atmosfera się zrobiła jakby chciały to przeczekać aż temat ucichnie.
Ja tam mimo ze uwielbiam promocje to bylam tylko raz z aplikacja w sklepie a z gratisów to mam tylko jeden tetesept i 6paczek pieluszek.
Dzis nie pojechaliśmy Annaki bo akumulator nam padl i nie wiem co z tym korektorem bo na jednym Tel miałam go wczesniej zeskanowanego i jest a dzis chciałam na drugi Tel wbić i nie wchodzi juz.To nie wiem czy bedzie on w takim razie za free czy nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 01:19
-
Ewelina 4 miesięczne dziecko nie jest gotowe na kawałki bo nawet samodzielnie nie siedzi. 6 miesięczne juz tak. Samo decyduje ile chce jeść. Wszystkie zwolenniczki piszą ze dziecko dobrze wie ile ma miejsca w brzuchu i się nie zagłodzi. Polecam blog alaantkoweblw
.
Co do kredytu to tak jeśli rzeczywiście uwiniemy się w 2 latach to ok 15 tysięcy doplacimy do tych 105ciu. -
nick nieaktualnyKasia pewnie Gabi tak ma, bo my zaczęliśmy standardowo 4 miesiąca z papkami i teraz Vincent zjada i male i duze kawalki. Czasami jak my jedliśmy to jak juz calkiem fajnie siedział to dawalam mu brokul czy ziemniaka czy taka frytke z marchewki i sie tym bawil bardziej niz jadl. Ja nie zaluje ze tsk zaczelismy. Czytalam ze to nie jest powiedziane te jak zaczniesz blw to dziecko nie będzie mialo problemu z jedzeniem. A moze daj jej obiad jaki chce a pozniej jak Wy bedziecie jedli to jakis kawalek czegos, wsrzywa czy mieska i niech zuje
Powidlowa to naprawde nie duzo za tskie mieszkanie i w takim wypadku chyba bym sue zastanowila nad budowa domu. Bo u nas mieszkania sa mega drogie, a poza tym i tak nie chce mieszkac w dużym miescie. -
Powidłowa no ja jednak zaczne od papek a bo i sie juz doczekac nie moge, ale ciekawa jestem jak u was to bedzie
Myśle że nie każde dziecko może byc karmione taka metodą. Mojej siostry synek ksztusił sie mlekiem więc same papki było strach dawać a co dopiero kawałki tak ze on kawałkidopiero chyba okolo 8 mies zaczol. Ale to racja dziecko samo se nie zaglodzi i nie ma co wariowac moja kuzynka papki dawala bardzo dlugo bo dziecko nie chcialo kawałków ale poprostu wtedy trzeba poczekac jak zglodnieje to zje i kawałki.