WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki - moja lekarka powiedziała, żeby podejść do AOK bayern i poprosić o zrefundowanie.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powidłowa nie niem czy nie doczytałam czy nie pisalas jak z tymi kolkami skonczyły sie?? u nas sie skonczyły przed 3 miesiacem :) My i tak ich nie przechodzilismy jakos strasznie bo espumisan pomagał. U znajomej sie teraz zaczeło ale z bliźniakami wiec podwójnie masakra heh. Kiedy zaczynasz wprowadzać jakies jedzonko i co to będzie??

Ma ktoś sposób na nauczenie dziecka picia z butli??

201509284965.png
    201703075565.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny co tak cicho dzis siedzicie?

Ktora robi diete? Jakie efekty?

U mnie 2 dzien wiec efekty zadne, ale nie chodze glodna i dieta mi narazie calkiem smakuje. A i zaczynam sie jakby lepiej juz czuc po tych tabletkach na tarcyzce, moze tylko te peirwsze dni byly takie fatalne.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w mieście na poczcie wysłać kartki na dzień babci :-) , spacerek trwał prawie 2 godz, ale Lena troche pospała a ja wypiłam kawke w tchibo. Teraz odpoczywamy w domku

Endokobietka lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wylslam kartki w zeszla srode, mam nadzieje ze dojda na czas, bo z ta poczta nigdy nic nie wiadomo.

17u93e5exqfllrog.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robilismy ( Maximilian robil sam i sam sie podpisal a Juliankowi ja zrbilam a zamiast podpisu odbilam farba jego raczke) i wyslalismy kartki wczoraj. Powinny dojsc na czas :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 15:31

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez robilismy same w Rossmannie kartki, dodalam 10 zdjec Jaska na podwojnej kartce i na 1 stornie zyczenia - super wyszlo :)

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziś rano robilam ręcznie kartki :-) , powklejałam foty, ozdoby, gwiazdki, kwiatki itp no i tez Leny podpis to była odbita dłoń :-) , musialysmy to zrobić zrobić 5 razy, pod koniec wszystko było z farby no ale udało się

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wyczaiłam po prawie 3 miesiącach, ze to nie kolki. Po prostu problemy z odbiciem miała. Czasem godzinę po jedzeniu się odbija i to ją tak męczyło zawsze.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki mam prośbę. Moglabys mi jeszcze raz wyslac ta dietę bo "zgubił mi sie mail", byl i nie ma, ani w koszu ani w spamie. Chcialam od jutra zacząć wreszcie.

Wczoraj i dzis bylam u rodziców, jutro Was nadrobie.

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja jestem na tej diecie od Annaki juz 6 dzien. Schudlam 1.5kg ale mysle ze teraz waga bedzie stala, bo ja akurat tak mam. Ale wiecie co te 1.5kg to i tak duzo a do konca jeszcze tydzien wiec moze uda sie schudnac 2-2.5kg Mi dieta odpowiada, bo tez nie chodze glodna:) Tylko ja jestem mega slodyczowa wiec troche sie mecze;)

Dziewczyny kojarzycie moze czy tu w DE kupie takie tuptusie?

https://www.fiorino.eu/sklep/kategoria/ekotuptusie-slodka-kolekcja-10192

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • annaki Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja miałam takie butli z aldi za 6e chyba, jeszcze któraś z dziewczyn gdzieś kupowała ale nie pamiętam gdzie.
    Cieszę się że dieta Wam się podoba :-) , ja jeszcze się nie wziełam :-P
    Monika mail poszedł

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Kasia to i nam motywacja wzrasta po takich wynikach. Ja zaczynam dzis dzien 3.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko ja tez biorę tabletki na tarczyce i tak jak pisze Moniusia powinnaś zacząć się czuć lepiej i mniej zmęczona.

Lucy serdeczne gratulacje!!Mi zaczęły się skurcze o 22 a urodziłam o 6 rano i uważam ze długo rodziłam,ale miałam znieczulenie wiec ponad 1/3tego czasu odpoczywałam,a Ty piszesz ze 16 godzin to nie tak zle?
    Czemu dopiero po 4 dniach Was wypuścili?Zdrowka dla Was :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 07:23

lucy1983 lubi tę wiadomość

• Mamax Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia- oczywiscie ze je kupisz ;-) Swego czasu wam je polecalam bo sa naprawde super :- ) Moj Maximilian do trzech lat tylko w takich ciapkach chodzil a teraz Julian juz tez je nosi ;-) Mozna je zamowic na ebey lub w Amazan ale sa drozsze niz w sklepach.. Kiedys widzialam je tez w kik chyba za 10 euro ;-)

A tutaj link z Amazon:
    http://www.amazon.de/MiniFeet-Premium-Weiche-Babyschuhe-Monate/dp/B00TUF2LD0/ref=pd_sbs_309_6?ie=UTF8&dpID=61%2B4eXGe28L&dpSrc=sims&preST=_AC_UL160_SR160%2C160_&refRID=1CT7PDP4MSBXWKZ2WANX

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 08:49

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny JAs przestal mowic, tzn. beklocze po swojemu, a mowil juz ladnie wyrazy i nawet czasem laczyl po 2, trwa to jakies 2 tygodnie. Myslalam ze chwoilowe tylko w domu, ale w zlobku panie tez zauwazyly. Mam sie bac?

17u93e5exqfllrog.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.my juz w niedz wróciliśmy do de.Musze tu posprzątać a nie mam jak z młodym.Maz niby wszystko ogarnia ale tyle rzeczy mnie irytuje wrrrrr.Chyba jyz ich tak nie zostawię samych.
    Lucy serdeczne gratulacje!teraz w domku już lepiej bedzie.Chociaz ja do tej pory czekam kiedy to bedzie,ze młody da mi zrobić na spokojnie wszystko co chce.
    Mamax wszystkiego naj dla synka z okazji urodzin!

Annaki masz może kody na darmowki z roska?nababralo sie tam na grupie pokasowaly te kody a ja nie mam.Raz tylko bylam w sklepie to se poszalalam hehe.

Ja dietę tylko na szybko przeglądnęłam fajna jest ale rany,no nie mam kiedy sie stosować.Maly jest tak zajmujący,ze nawet nie mam jak codziennych spraw ogarniać.Gdybym miała go tylko jednego to luzik a tak to szybko obiad dla calej rodziny staram sie zrobić i nie mam kiedy zająć się sobą niestety.

Moj Julian ma dwie jedynki na dole a teraz wychodzą mu cztery zęby na gorze.Powiem wam ze jego marudzenie nie kojarzę z tym faktem bo on często mi jęczy.Najgorzej mam z tym ze on juz stoi normalnie i nie moge go zostawić nawet na chwile bo zaraz podciąga sie przy narozniku lub szafce z tv i szczęśliwy stoi i klepie sobie raczka.Gorzej jak traci równowagę bo przeciez on jeszcze za maly nawet sam nie siada.

Endokobietko mysle ze nie ma obaw.Jas ostatnio rzadziej byl w przedszkolu?ja u moich dzieci widziałam taka tendencje ze po przerwach zimowych wakacyjnych w przedszkolu to się cofali w wymowie i kultura hehe.oj a teraz to mega mi brakuje takiej kindersztuby z polskiego przedszkola.Moj średni syn tak ładnie sie wyslawial i miał takie fajne zlote myśli a teraz tutaj ehhhh szkoda ze
    nie zadbalam bardziej aby miał to wszystko w pamięci co panie tam go wyedukowaly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 09:04

pmzt5tj.png

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy ebaykleinanzeige tam mase ludzi sprzedaje te bony np na pampersy i sobie ze zdjec od nich wskanuj.
    A na 10% napisz do rossmann malla zeby Ci przyslali to bedziesz miala papierowe 6 albo 8 przysylaja, legalnie i nie ma problemu i tez mozesz pokazac i komorke i papierek z 10%. Ja tak w zeszlym tygodniu kupowalam pampersy te zielone Jumbo packa i zamiast 20,45 wyszlo mi 11,70, ale akurat byly w promocji za 16,99

17u93e5exqfllrog.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko dziekuje za info.wiem wiem kuponiki papierowe juz mam.w sumie raz tylko robiłam zakupy i miałam na aplikacji i papierowe 10% i tez kupiłam tak tanio te pampersy.

Tylko mi chodzi o kody na darmowe glade,pronto,tetesept,pieluszki itp

Hehe na ebay kody można skanować nie kupując?dobre

pmzt5tj.png

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy :)

http://www.schnaeppchenfuchs.com/gutschein/rossmann-app

ale nie wrzucajcie nigdzie indziej, bo bezdie znowu cyrk, a tu jest naprawde masa kuponow.

Wendy no byl chory w zeszlym tygodniu 3 dni, mam nadzieje ze to minie. Msuze mu wiecej czasu w domu poswiecac i wiecej z nim rozmawiac a nie tylko sie wyglupiac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 10:40

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ