Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
A jeszcze jedno mam antybiotyk w lodowce trzymać do 14 dni. Przed podaniem wyciagnać? czy taki zimny podać?
A ja byślałam, że jak sie dziecko urodzi to tak wywieszają.
Nie ma tam raczej osłony, przynajmniej tak mnie w szkole uczono.
Endokobietka, szwagierka w monachium też kranówe piła, mega wygodne i kase można oszczędzić. Zazdroszcze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 15:15
-
Ja kranówce to wierzę takiej ze studni na wsi
, moja babcia taką ma, w mieście muszą coś dawać do wody, jakos ją oczyscic, chlor czy cos, no nie puszczają raczej wody z ujęcia ze studni
, nie chciałabym wiedzieć nawet co tam jest
Endokobietka, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
annaki wrote:Po antybiotyku jelita potrzebują 2 tyg żeby sie zregenerować, ale probiotyki to podstawa, nie wiem dlaczego tu nie przepisują, dlatego ja zawsze mam z pl kilka sztuk kropli
Ja gdzies czytalam ze u malych dzieci nawet pare miesiecy.
Ja ten antybiotyk wyciagalam i w rekach strzykawke ogrzewalam, w dzien troche wczesniej wyciagalam. Mysmy mieli masakre bo musialam podawac co 8 godzin i wychodzilo nam w srodku nocy. Jas czasem pil na spiocha na Cale szczescie, raz nam sie tylko rozbudzil na maxa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 15:18
-
Ewelina u mnie tez to sie robi ale nie wiem skąd ta tradycja
sama chciałam po narodzinach Colina ale zapomniałam na smierć
Ja antybiotyk miałam w lodowce i co 8 godz dałam zimny przy takiej małej ilości napewno nic nie bedzie i szybko sie zgrzejeEndokobietka lubi tę wiadomość
-
Wendy my mamy krzeselko chicco polly magic i jest super. Stosujemy je od 6miesiaca i raczej jeszcze nam troche posluzy.
Kurde dziewczyny czy Gabrysia majac ponad rok moze zle reagowac na krowie mleko? Zrobilam jej racuchy z kaszy mannej i dodalam pol szklanki mleka. Zjadla 3 i w nocy brzuchh ja bolal. Chybaze to nie wina mleka tylko miodu..
MonikaDM ja to bym chciala zeby Gabrysia mi czesto jadla:) Ona taki niejadek wiec jak tylko chce to jej daje;)
Ostatnio Gabrysia wytracila mi tel z reki..rozbil sie ekran dotykowy:/ naprawa z 400zl kurde bylam zla ale nawet nie ma nia tylko na siebie:/ -
nick nieaktualnyEwelina bo pytalas o ten Lendeserziehungsgeld. Jak przestajesz po roku dostawać Eltetngeld i nie idziesz do pracy to mozesz to dostac, tylko ze to zostało juz chyba tylko na Bawarii.
Powidlowa duzo zdrowka dla Meli.
Annaki placuszki z cukinii bomba. Maz chce jutro na obiad jako dodatek do tuńczyka. Zobaczymy jak bedzie pasowało. Daj jeszcze przepis nacte placuszki z dyni prosze bo widzialam juz dynie w Netto.
U nas kranowka niby tez zdatna do picia ale ma mase kamienia. Ja co 2-3 tygodnie odkamieniam czajnik octem. -
nick nieaktualny
-
Kasia mi dzisiaj tablet spadł ale z mojej winy i tez ekran rozbity
, ale mąż mówił że nie opłaca się naprawiać tylko kupimy jakiś używany, ważne że działa
Monika no więc dynie ściera się na grubych oczkach, można odcisnąć jak będzie trochę wody, do tego marchew tez na grubych, jajo, mąki no tak na oko w sumie, żeby nie bylo za rzadkie, czosnek przecisniety bo sama dynia jest mdła, sól, pieprz, możesz tez np curry, natke pietruszki. No i smażyć jak placki ziemniaczane
Polecam tez frytki z dyni, pokroić w takie paski razem ze skórą, na blachę, skropic oliwą, posypac bazylia suszona, papryką, pieprz, sól lub curry i piec tak 15-20 st w 180st, trzeba sprawdzić jak będzie miękka, po wyjęciu obrać skórę. Do pieczenia dobrze żeby była bo sie nie rozpadnie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy juz dziś ostatni dzien na antybiotyku mam nadzieje,kaszlu raczej juz nie ma ale charczy jeszcze czasem
martwię sie
taki mały,niby na piersi i co chory
Doktorka nam mówiła ze niby ten antybiotyk ma jakaś osłonę,ale ja oczywiście i tak priobiotyk daje,jutro idę kupic do apteki ten co Annaki pisała i będę podawała regularnie i wit c bierzemy.
Ewelina wczoraj nastąpił przełom!!Mlody jak gdyby nigdy nic wypił butelkę bez wojnyszok!i wodę zaczął pić!
czyli trzeba konsekwentnie próbować
a naprawdę juz myślałam ze go nie nauczę.Ale na razie karmie jeszcze głownie piersią,pomalutku będziemy sie przestawiać,bo nie chce zeby miał szok,zeby nie czuł sie odrzucony czy cos.Pytalas czy daje kaszkę,chciałam,ale miał bunt i kaszki tez nie chciał,teraz na noc będę mu dawać,ale na razie dostał bez glutenu.Chcialam wprowadzić mu gluten,ale co kaszkę kupiłam to bez glutenu,dopiero teraz 4 kupiłam i ta ma w końcu gluten.A jak u Ciebie nauka butelki??
Aaa pytałaś o mleko to mam:NAN,Hip Bio combiotic,Bebilon.A butelki NUK i Tommee Tippee,ale to nie tu problem tkwił..Hip trochę słabo sie rozpuszcza.
Dziewczyny zdziwiona jestem Wasza brzydka woda,bo u nas zero kamienia w czajniku od 2lat bez odkamienianiaale my i tak mineralna pijemy,ale do kawy/herbaty z kranu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 21:17
Endokobietka, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Ewelina dobrze wnioskowaliście,bociana sie wystawia jak sie dzidziuś urodzi.Sama też to obcykalam i sprawdziłam.Widzialam tez razem z bocianem napisy typu"its a boy" lub "Leon ist da".A u dziadków przed domem bociek z karteczka"Wir sind Opa und Oma",takie mile to.A serce z tym zdjęciem to pewnie jak byl ślub chociaż takiego jeszcze nie widziałam.
Powidlowa dużo zdrówka dla córci.Kup jakies probiotyki jak masz możliwość albo daj znać to Ci moge wyslac jak tu nie ma.
Kasia mleko krowie może być zle tolerowane.Jest udowodnione ze większość dorosłych je źle toleruje.Ja sama po sobie widzę ze nie powinnam pic bo mam wzdęcia,ale jakos ciężko mi sie odzwyczaić.Może spróbuj innym razem mleko bez laktozy.
Dziewczyny a gdzie mogę znaleźć informacje o tym czy wodę z kranu można pic?u mnie w nowym czajniku szybko się kamień zrobil wiec nie jestem pewna.Mam tez dzbanek z filtrem ale mój mąż często do gotowania i tak kranowe leje. -
Koalka no to super, że mały ogarnoł temat
. U nas hmmm słabo od jakiś 2 tygodni chyba daje małej butle codziennie no jakos odkąd wróciliśmy z pl. Dawałam herbatki, soczki, ale to nie o smak chodzi bo mm ten hip ohne starke z łyżeczki piła bez problemu. No dzis np dałam jej w butli mm ona nawet sama sobie ta butle trzyma i smoka do buzi wkłada tylko nie ssie. Ona ta butle gryzie, niby lepiej jest niz na początku bo wczesniej to wypychała ja jezykiem no ale ... nadal cyc:/
-
wendy no mi mąz raz nalał do gotowania nie z filtra i odrazu było widać. U nas jak zagotuje sie wode bez filtra kilka razy to kamien taki jest ze w szklance jak wypijesz herbate to na dole kamien lezy i w ogole ta herbata taka brzydka:/ My pijemy z butelki, ale wszystko gotuje z filtra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 22:21
-
Ja nie wiem jak jest gdzies indzuej ale w hh kobiety w ciazy i z dziecmi do 1 roku moga wyslac probke i dostaba analize od wodicuagow za darmo, inaczej kosztuje ok 40-50 euro. W spoldzielni tez musza udzuelic takuej informacji. U nas badaja i od czasu do czasu jest wywieszka na tablicy w bloku.
-
nick nieaktualnyKolka super, ze maly zdrowieje i ze przelom z butla nastąpił.
Endokobietko ale, że na takiej wodziebz kranu tylko "z ciepłego kurka"??? Nie zrobilabym tak mleka, dziwnie tak.
U nas do wodociągów kiedys maz dzwonil i powiedzieli, ze woda nadaje się do picia prosto z kranu, ale widzac ten kamień wole nie pić, mialabym wrazenie ze to mi w organizmie zalega.
Ewelina moze za niedlugo sie nauczy z tej butli. Gryzac tez coś wypija, albo ona woli juz z kubeczka, moze sprobuj zamiast normalnego smoka to niekapek. Jak masz butle z NUK to sam smoczek mozesz dokupic, jak nie to polecam te z Babydream, to sa te same co Nuby, a pod marką z Rossmana sa duzo tansze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 22:37
-
Wydaje mi sie ze każde dziecko potrzebuje innego czasu do nauki picia z butli.Jedni ogarniają temat szybciej inni później.Ja po 6tym miesiącu dopiero dalam butlę z woda.Na początku wiadomo gryzl ten smoczek ibawil sie nim bo nie dalo się pić jak cyca.Potem cos tam pil z dwa miesiące,ale stwierdziłam ze przecież smoczek jest zly bo 0 plus.To zaczęłam mu podawać z doidy pic i tak jest ze nie używam wcale butelki.
Mamy juz krzeselko,jednak wysłali mi inny kolor niż chciałam.Tez mi się podoba,ale nie byłabym sobą gdybym to zostawila i musze napisać do sprzedawcy co o tym mysle i jak widzi rozwiązanie sprawy.Bo gdyby mi sie nie podobało to co?na wymianę nie ma już czasu bo w niedz wracamy do de