X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedno mam antybiotyk w lodowce trzymać do 14 dni. Przed podaniem wyciagnać? czy taki zimny podać?

A ja byślałam, że jak sie dziecko urodzi to tak wywieszają.

Nie ma tam raczej osłony, przynajmniej tak mnie w szkole uczono.

Endokobietka, szwagierka w monachium też kranówe piła, mega wygodne i kase można oszczędzić. Zazdroszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 15:15

3i49tv7371hkkcdh.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kranówce to wierzę takiej ze studni na wsi ;-) , moja babcia taką ma, w mieście muszą coś dawać do wody, jakos ją oczyscic, chlor czy cos, no nie puszczają raczej wody z ujęcia ze studni :-P , nie chciałabym wiedzieć nawet co tam jest ;-)

Endokobietka, MonikaDM lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Po antybiotyku jelita potrzebują 2 tyg żeby sie zregenerować, ale probiotyki to podstawa, nie wiem dlaczego tu nie przepisują, dlatego ja zawsze mam z pl kilka sztuk kropli

Ja gdzies czytalam ze u malych dzieci nawet pare miesiecy.

Ja ten antybiotyk wyciagalam i w rekach strzykawke ogrzewalam, w dzien troche wczesniej wyciagalam. Mysmy mieli masakre bo musialam podawac co 8 godzin i wychodzilo nam w srodku nocy. Jas czasem pil na spiocha na Cale szczescie, raz nam sie tylko rozbudzil na maxa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 15:18

17u93e5exqfllrog.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina u mnie tez to sie robi ale nie wiem skąd ta tradycja :) sama chciałam po narodzinach Colina ale zapomniałam na smierć :)

Ja antybiotyk miałam w lodowce i co 8 godz dałam zimny przy takiej małej ilości napewno nic nie bedzie i szybko sie zgrzeje

Endokobietka lubi tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah u nas w domu jest kartka ze woda zdatna do picia

Endokobietka lubi tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy my mamy krzeselko chicco polly magic i jest super. Stosujemy je od 6miesiaca i raczej jeszcze nam troche posluzy.

Kurde dziewczyny czy Gabrysia majac ponad rok moze zle reagowac na krowie mleko? Zrobilam jej racuchy z kaszy mannej i dodalam pol szklanki mleka. Zjadla 3 i w nocy brzuchh ja bolal. Chybaze to nie wina mleka tylko miodu..

MonikaDM ja to bym chciala zeby Gabrysia mi czesto jadla:) Ona taki niejadek wiec jak tylko chce to jej daje;)

Ostatnio Gabrysia wytracila mi tel z reki..rozbil sie ekran dotykowy:/ naprawa z 400zl kurde bylam zla ale nawet nie ma nia tylko na siebie:/

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reż myślałam że to jak dziecko już jest bo tam kiedyś maż coś czytał na tym bocianie i tak wywnioskowaliśmy jak widać źle :).
    A raz widzielismy wielkie metalowe serce przed domem a na nim zdjecie slubne i tez jakas kartka

201509284965.png
    201703075565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina bo pytalas o ten Lendeserziehungsgeld. Jak przestajesz po roku dostawać Eltetngeld i nie idziesz do pracy to mozesz to dostac, tylko ze to zostało juz chyba tylko na Bawarii.

Powidlowa duzo zdrowka dla Meli.

Annaki placuszki z cukinii bomba. Maz chce jutro na obiad jako dodatek do tuńczyka. Zobaczymy jak bedzie pasowało. Daj jeszcze przepis nacte placuszki z dyni prosze bo widzialam juz dynie w Netto.

U nas kranowka niby tez zdatna do picia ale ma mase kamienia. Ja co 2-3 tygodnie odkamieniam czajnik octem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jezeli mialas i miod i mleko to nie bedziesz w stanie stwierdzić od czego bolal ją brzuszek. A moze zjadla za duzo? Pierwszy raz dalas jej mleko krowie i miód?

• annaki Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia mi dzisiaj tablet spadł ale z mojej winy i tez ekran rozbity :-( , ale mąż mówił że nie opłaca się naprawiać tylko kupimy jakiś używany, ważne że działa
    Monika no więc dynie ściera się na grubych oczkach, można odcisnąć jak będzie trochę wody, do tego marchew tez na grubych, jajo, mąki no tak na oko w sumie, żeby nie bylo za rzadkie, czosnek przecisniety bo sama dynia jest mdła, sól, pieprz, możesz tez np curry, natke pietruszki. No i smażyć jak placki ziemniaczane
    Polecam tez frytki z dyni :-) , pokroić w takie paski razem ze skórą, na blachę, skropic oliwą, posypac bazylia suszona, papryką, pieprz, sól lub curry i piec tak 15-20 st w 180st, trzeba sprawdzić jak będzie miękka, po wyjęciu obrać skórę. Do pieczenia dobrze żeby była bo sie nie rozpadnie

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danke ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz dziś ostatni dzien na antybiotyku mam nadzieje,kaszlu raczej juz nie ma ale charczy jeszcze czasem :/ martwię sie :( taki mały,niby na piersi i co chory :( Doktorka nam mówiła ze niby ten antybiotyk ma jakaś osłonę,ale ja oczywiście i tak priobiotyk daje,jutro idę kupic do apteki ten co Annaki pisała i będę podawała regularnie i wit c bierzemy.

Ewelina wczoraj nastąpił przełom!!Mlody jak gdyby nigdy nic wypił butelkę bez wojny ;) szok!i wodę zaczął pić! :D czyli trzeba konsekwentnie próbować :) a naprawdę juz myślałam ze go nie nauczę.Ale na razie karmie jeszcze głownie piersią,pomalutku będziemy sie przestawiać,bo nie chce zeby miał szok,zeby nie czuł sie odrzucony czy cos.Pytalas czy daje kaszkę,chciałam,ale miał bunt i kaszki tez nie chciał,teraz na noc będę mu dawać,ale na razie dostał bez glutenu.Chcialam wprowadzić mu gluten,ale co kaszkę kupiłam to bez glutenu,dopiero teraz 4 kupiłam i ta ma w końcu gluten.A jak u Ciebie nauka butelki??
    Aaa pytałaś o mleko to mam:NAN,Hip Bio combiotic,Bebilon.A butelki NUK i Tommee Tippee,ale to nie tu problem tkwił..Hip trochę słabo sie rozpuszcza.

Dziewczyny zdziwiona jestem Wasza brzydka woda,bo u nas zero kamienia w czajniku od 2lat bez odkamieniania :) ale my i tak mineralna pijemy,ale do kawy/herbaty z kranu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 21:17

Endokobietka, MonikaDM lubią tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka ja tez nie mam kamienia, pijemy kranowke i to nie przegotowana. Jas tez. Tylko mleko na przegotowanej. Mam znajome Niemki ktore robia mm na cieplej z kranu - ale ja jakos nie mialam odwagi na taki numer ;)

17u93e5exqfllrog.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina dobrze wnioskowaliście,bociana sie wystawia jak sie dzidziuś urodzi.Sama też to obcykalam i sprawdziłam.Widzialam tez razem z bocianem napisy typu"its a boy" lub "Leon ist da".A u dziadków przed domem bociek z karteczka"Wir sind Opa und Oma",takie mile to.A serce z tym zdjęciem to pewnie jak byl ślub chociaż takiego jeszcze nie widziałam.

Powidlowa dużo zdrówka dla córci.Kup jakies probiotyki jak masz możliwość albo daj znać to Ci moge wyslac jak tu nie ma.

Kasia mleko krowie może być zle tolerowane.Jest udowodnione ze większość dorosłych je źle toleruje.Ja sama po sobie widzę ze nie powinnam pic bo mam wzdęcia,ale jakos ciężko mi sie odzwyczaić.Może spróbuj innym razem mleko bez laktozy.

Dziewczyny a gdzie mogę znaleźć informacje o tym czy wodę z kranu można pic?u mnie w nowym czajniku szybko się kamień zrobil wiec nie jestem pewna.Mam tez dzbanek z filtrem ale mój mąż często do gotowania i tak kranowe leje.

pmzt5tj.png

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka no to super, że mały ogarnoł temat :). U nas hmmm słabo od jakiś 2 tygodni chyba daje małej butle codziennie no jakos odkąd wróciliśmy z pl. Dawałam herbatki, soczki, ale to nie o smak chodzi bo mm ten hip ohne starke z łyżeczki piła bez problemu. No dzis np dałam jej w butli mm ona nawet sama sobie ta butle trzyma i smoka do buzi wkłada tylko nie ssie. Ona ta butle gryzie, niby lepiej jest niz na początku bo wczesniej to wypychała ja jezykiem no ale ... nadal cyc:/

201509284965.png
    201703075565.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wendy no mi mąz raz nalał do gotowania nie z filtra i odrazu było widać. U nas jak zagotuje sie wode bez filtra kilka razy to kamien taki jest ze w szklance jak wypijesz herbate to na dole kamien lezy i w ogole ta herbata taka brzydka:/ My pijemy z butelki, ale wszystko gotuje z filtra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 22:21

201509284965.png
    201703075565.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak jest gdzies indzuej ale w hh kobiety w ciazy i z dziecmi do 1 roku moga wyslac probke i dostaba analize od wodicuagow za darmo, inaczej kosztuje ok 40-50 euro. W spoldzielni tez musza udzuelic takuej informacji. U nas badaja i od czasu do czasu jest wywieszka na tablicy w bloku.

17u93e5exqfllrog.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miał ktos taki problem jak ja że dziecko nie chciało pic z butelki??

201509284965.png
    201703075565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolka super, ze maly zdrowieje i ze przelom z butla nastąpił.

Endokobietko ale, że na takiej wodziebz kranu tylko "z ciepłego kurka"??? Nie zrobilabym tak mleka, dziwnie tak.

U nas do wodociągów kiedys maz dzwonil i powiedzieli, ze woda nadaje się do picia prosto z kranu, ale widzac ten kamień wole nie pić, mialabym wrazenie ze to mi w organizmie zalega.

Ewelina moze za niedlugo sie nauczy z tej butli. Gryzac tez coś wypija, albo ona woli juz z kubeczka, moze sprobuj zamiast normalnego smoka to niekapek. Jak masz butle z NUK to sam smoczek mozesz dokupic, jak nie to polecam te z Babydream, to sa te same co Nuby, a pod marką z Rossmana sa duzo tansze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 22:37

• Wendy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze każde dziecko potrzebuje innego czasu do nauki picia z butli.Jedni ogarniają temat szybciej inni później.Ja po 6tym miesiącu dopiero dalam butlę z woda.Na początku wiadomo gryzl ten smoczek ibawil sie nim bo nie dalo się pić jak cyca.Potem cos tam pil z dwa miesiące,ale stwierdziłam ze przecież smoczek jest zly bo 0 plus.To zaczęłam mu podawać z doidy pic i tak jest ze nie używam wcale butelki.

Mamy juz krzeselko,jednak wysłali mi inny kolor niż chciałam.Tez mi się podoba,ale nie byłabym sobą gdybym to zostawila i musze napisać do sprzedawcy co o tym mysle i jak widzi rozwiązanie sprawy.Bo gdyby mi sie nie podobało to co?na wymianę nie ma już czasu bo w niedz wracamy do de

pmzt5tj.png

‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ