Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina, moja Gabryska na poczatku nie chciala pic z butli..tylko piers i.piers a tam mialam malo pokarmu chyba mialam, kiepsko przybierala na wadze wiec musialam ja jakos przekonac. Dawalam jej piers a jak mi usnela to podmienialam na butle..na poczatku budzila sie, plakala, ale raz chwyvilai troszke wypila, za drugim razem wiecej i wiecej..troche to trwalo.
Monika DM Mleko czasami wysepi od meza, ktory rano je platki owsiane wiec to nie byl pierwszy rax, ale w sumie miodu to chyba jej wczesniej do niczego nie dodawalam.
Kurde dzis znowu sie wybudza przez brzuszek:/ nie wiem od czego.. -
nick nieaktualnyWczoraj mój malutki skończył 6 msc i zrobił mi prezent że zaczął pic z butelki,a wodę z niekapka
Tak się cieszę
Ewelina dawaj uparcie butlę,moze przegłodz ja troszkę,naciśnij jej na smoczek zeby poczuła ze tam cos dobrego jesta smoczek taki normalny uspakajający używa?ona gryzie ten smoczek bo nie wie co z nim sie robi,nie jest nauczona butelki.Widzisz ja mojego od urodzenia uczyłam butelki,a i tak miałam z nim nielada problem,nie było widać żadnego postępu,byłam załamana i widziałam juz czarne wizje,ze bedzie mi tak wisiał na cycku pare lat,a przeciez to tak nie moze byc,bo chcemy go czasem pod czyjaś opieka zostawić np na początku czerwca idziemy na wesele.Moze Twoja tez Cię zadziwi,ze nagle zacznie pic,podstawa to regularność,konsekwencja i zeby nie odpuszczać za szybko przy pierwszym jęknięciu dziecka
Endokobietko wiem,ze teoretycznie można pic wodę z kranu,ale mi to jakoś niebardzo,tak jakoś z domu za dzieciaka jestem nauczona,ze kranówy sie nie pije i poprostu sie brzydzę.Mleka w życiu z takiej nieprzegotowanej bym nie zrobiła!
-
Ja mam tak samo ze kranówy nie pije,no chyba ze bym z pragnienia usychala i z przerażeniem patrzyłam jak u teściowej wszyscy pija a dziwiłam sie czemu mój syn zawsze sraczke miał po spędzonym tam dniu czy tez dłużej.Potem juz wiedziałam ze pewnie takiej wody sie opil.
Endokobietka ja tam bym mleka nie robila na kranówie bo jak mówię-ja wody z kranu nie nauczona pic,ale jak twierdzisz ze u was można i pijecie ja cala rodzina to dla mnie nie dziwne ze robią na niej mleko.Bo co za różnica?skoro dziecko i tak pije kranowe?to dodajesz tylko proszek i pije tak czy siak ta kranówę ale gorącą . -
Dziewczyny macie moze wzór wypowiedzenia umowy na wynajem mieszkania po niemiecku??
-
Kasie my pisalismy tak
"Nasze dane
Dane właścicieli
Sehr geehrter Herr.../ Sehr geehrte Frau.../ Sehr geehrte Damen und Herren,
ich kündige den mit Ihnen am ( data umowy najmu) geschlossenen Mietvertrag fristgerecht zum ( data wypowiedzenia).Ferner möchte ich Sie bitten, den Erhalt der Kündigung schriftlich zu bestätigen.
Mit freundlichen Grüßen....
"
I to wystarczyło -
Monika mamy niekapek z NUKa właśnie, ale niekapek to juz w ogóle czarna magia bo z niego nie leci. naciskam jej ten smoczek z butli leci jej tam cos ona to pije, ale nie ssie
Koalka no właśnie my tez mamy wesele w maju a 16 panienski to wesele mojej przyjaciółki musze być na panieńskim. Wiesz na weselu mała najpierw będzie z nami od biedy mogłabym co 3 godziny podjechać ja nakarmić, już trudno nic bym nie piła, ale tu nawet nie tylko o to chodzi ja juz poprostu ie chce jej karmić piersią chcemy starać sie o 2 dziecko a zanim zaczniemy chce "normalnie" pożyć przez chwilke mieć taka przerwehehe.
Jestem uparta codziennie daje jej ta butle zdaża sie że cos tam raz cumknie, ale to tyle. Dzis odciągne swoje mleko i w nocy sprobuje już kilka razy tak robiłam, ale jakis czas temu.
Ostatnio kupiliśmy mebelki i mała ma już prawdziwy swój pokójBosko wygląda jej szafa z tymi ubrankami na wieszaczkach hehe
Tak tylko chciałam sie pochwalić
-
Ewelina to pochwal się gdzie kupiliście meble, bo my dalej w pokoju mamy łóżeczko, szafę turystyczną i komodę co nam się do dziennego nie zmieściła. Cały czas grzebie w internecie i szukam inspiracji, albo ceny z kosmosu, albo badziew.
Pokój mamy ch**y;) bo długi a wąski i ciężko, żeby szafa w miarę duża była, żeby kiedyś zabawki gdzieś trzymać, ale nie za duża, żeby wejść do pokoju i żeby nie zagracić, co by miała się jak bawić u siebie. Już umęczona tym jestem, bo od stycznia nic nie znalazłam i tak "koczujemy".
A właśnie, jak przechowujecie zabawki, my na razie mamy jedno pudełko, ale za rok czy 2 okaże się, że nie mamy miejsca u małej i będzie głupio. -
Koalka u nas też był problem z mm, ale znalazłam takie które mu smakuje i obecnie jest to aptamil. Inne rzeczy wciąż są be, gotuje warzywa próbuje sloiczki i nic mina taka jakby tam miał coś obrzydliwego.
Jeszcze pytanie mam o ten baby swimmer jak długo dziecko może go używać tzn do którego miesiąca? Wygląda mega fajnie i chciałbym kupić
Ewelina tu nie chodzi o to że nie wie co ma z tym jedzeniem zrobić tylko o smak bo krzywe miny robi, odwraca głowę i pluje jak już się uda coś włożyć do buzi, chyba wybredny będzie po tacie, ale nic będę próbować dalej. -
Anka a o czym ty piszesz :p ? Chodzi p basen z dzieckiem zajęcia prowadzone przez Panią instruktor ?
Powidłowa ja mam w pomieszczeniu gospodarczym luzem i w pudłach i co pare dni wyciągam coś innego a stare chowamWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 08:15
-
Magdalena, chodzi o takie koło zakładane na szyję dziecka, to unosi je na wodzie a rączki i nóżki swobodnie sobie pływają
Wpisz w Google baby swimmer i zobacz grafikę.
Są dwa rozmiary na Amazon od 3do 12kg i 6 do 36 i nie wiem czy ten większy byłby dobry? Czy otwór na głowę nie będzie za duży żeby mi nie wypadł. -
nick nieaktualnyEwelina gratuluje zrobionego pokoiku. Pochwal sie jakims zdjeciem. Jactez sie chwalilam bo to takie fajne
Masz racje te ubranka na wieszaczkach tak slodko wyglądają.
Anka super te mebelki. My mamy tez taka klasyczna linie, mozna powiedzieć. My akurat kupilismy w Ikei i mielusmy cyrki bo ta linie akurat wycofywali, kupilismy komode i obiecali nam ze szafa bedzie za kilka dni, a bujalismy sie prawie miesiąc i w miedzy czasie sie okazalo, ze tą linie wycofują. Ja chcialam szafe z PL sprowadzac nawet. Tobyla seria Birkenland i faktycznie jej nie ma. -
nick nieaktualnyOhh Ewelina jak ja Cię rozumiem z tym odstawieniem od piersi
choć jeszcze głownie piersią karmie młodego,to juz ładnie pije z butelki,niewypija co prawda całej porcji przeznaczonej do swojego wieku i preferuje pierś,ale najwazniejsze ze pije mm
jak mam za duzo mleka to tez ściągam i podaje z butelki.
Nasz synek mial swój pokoik jeszcze przed tym jak sie urodził,ale i tak z niego nie korzysta,śpi w swoim łóżeczku z nami w sypialni.A czemu chcecie ja wziąć na początek wesela?my tez o tym myslelilismy,ale chyba bez sensu bo i tak nie bedzie umiał chodzić to co cały czas na rękach?zasnac nie bedzie mógł bo głośno,my nawet nie potańczymy,nie zjemy w spokoju i tylko zamieszania więcej bo pózniej trzeba go odwieźć.Wiec chyba zrobimy sobie 1 dzień szaleństwa i wolnego od młodegoa co od czasu do czasu rodzicom tez sie należy
Anka trochę jak bym o swoim synku czytaładla niego nadal mleko mamusi to najlepsze co moze byc
słoiczka daje pół i tez sie krzywi albo usta zaciska,owoce trochę lepiej,ale szału nie ma.Kupilam deserki z nestle waniliowe,nie wiem czy w DE tez sa takie?i to mu dość smakuje
jesli chodzi o mm to jemu żadne nie smakowało
a z butli umiał pic,zreszta dla pewności ze to nie o smoczek chodzi kupiłam nowa butelkę innej firmy,poprostu miał bunt i musiał sobie to przetrawić ze ma sie rozstać z cycusiem
taki cycus mamusi sie poprostu zrobił,poza tym mm ma taki nieprzyjemny zapach
a jak miał ok.3 msc to ładniej pił z butelki niż z piersi(bo czasami ściągałam)tak to sie wszystko szybko zmienia u dzieciaczków.A Ty dajesz juz tylko mm?a kaszkę pije?
Baby swimmer polecam,ja mam ten większy nie opłaca sie tego małego kupować za szybko wyrośnie.tam jest regulacja,na pewno Ci nie wypadnie nie ma takiej opcji
Magdalena nie ma sie co tego bać!To jest super!Spróbujżebyś widziała minę mojego synka
-
Koalka, jak na razie tylko znalazłam mleko które mu smakuje, ale jeszcze karmię tzn. odciagam i daje butelkę, nie karmię piersią, robię to trochę dla siebie bo robię sobie dietę i ćwiczenia żeby na siostry ślub dobrze wyglądać a karmienie trochę mi ułatwi utratę kilogramów.
Uwierz mi ze gdyby Dominik zjadł pół słoiczka to bym skakała z radościjak uda mi się mu wcisnąć 5 łyżeczek to góra, zaciska usta tak jak mówisz
nie będę go karmić na siłę bo nie chce żeby jedzenie kojarzyło mu się z czymś złym więc powoli po troszkę je. Kleik ryżowy na moim mleku mu robię to zjada a kaszke na wodzie to już nie chce.
Masz rację te mm to aż smierdza niektóre.
A te deserki to są bez cukru?
Dziś byliśmy na basenie i Dominik tak się bawił i chlapal że zasnął w wodzie, do ostatniej chwili rączką chlapal a jak go tylko przytulilam to zasnąłi tak sobie drzemal 20 minut w wodzie, jak tylko wychodzilam to się obudził.już się nie mogę doczekać kiedy mu kupię to koło dopiero będzie radość
Monika to trochę Was wrobili z tymi meblami, ja przeszłam tyle sklepów różnych żeby znaleźć ładne i solidne meble. Wzięliśmy właśnie takie klasyczne białe żeby były na trochę dłużej i żeby i syn nie powiedział że te małpki czy inny motyw już mu sie nie podoba i trzeba kupić noweWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 19:30