X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka jutro ci poszukam. Ale gdzies na teb stronie http://www.hamburgwasser.de/wasseranalysen.html

17u93e5exqfllrog.png
  • Anka8288 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka, dziękuję tyle wystarczy już znalazłam :-)

74di2n0a290cj9z1.png
    uffffqu.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam pytanie kupiłam pampersy 4+ do tej pory zawsze miałam 4 i szczerze nie widzę żadnej różnicy ... Minalmie w długości ale naprawdę minimalnie na opakowaniu jest różnica 2 kg wiec chyba tak naprawdę to wszystko pic na wodę i naciąganie ludzi żeby kupili mniej pieluszek za ta sama cenę albo mylę sie ?

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena my uzywamy 4+ bo 4 sa za male a 5 dla Jaska za duze, ja widze roznice w rozmiarze i tak jakby te 4 byly bardziej chlonne.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez widze roznice między całym rozmiarem a tym z "+". Dodatkowo trzeba tez uważać bo np. rozmiar 4 zielonych Pampersow jest mniejszy niz 4 fioletowych.

Endokobietka lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a jaka jest roznica w samym rodzaju pieluszki, bo ja tych fioletowych nigdy nie mialam

17u93e5exqfllrog.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva79 wrote:
    Witam , u mnie dopiero poczatke ciazy :)

U mnie tez :)
    1.04. dowiedzialam sie ze to 4tydz + 4 dni .
    Teraz w piatek ide patrzec czy serduszko bije :)

f2w3vfxmemrzx68x.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 09:59

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie za tydzień odbiorę od teściowej te fioletowe wiec zobaczę ale dziewczyny naprawde w tych zielonych minimalne mam
    . Ile wasze dzieci waza ?

Witam nowe mamy skąd jesteście ?

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena Jas dokladnie 12 kg i 85 cm.

Nosi 4 lub 4+, ale z 4 juz powoli wychodzimy, tylko w zlobku je jeszcze nosi,bo tam zmieniaja co 3 godziny, w nocy 4 nam czesto przeciekaly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 10:28

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesli wszystko dobrze pojdzie, pojedziemy do PL w piatek na tydzien. Ale emocje, ostatni raz bylismy na Boze Narodzenie w 2014. Trzymajcie kciuki, zeby sie udalo i piszcie co warto w PL kupic, oprocz probiotykow :)

17u93e5exqfllrog.png

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierogi :D z biedronki świeże . I Pepco odwiedź zawsze znajdziesz cis fajnego tanio

My mamy 11,3 kg i 82 cm i 4 są dalej dobre wzięłam te 4+ tylko na próbę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 10:48

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierogi to Mama zrobi, zreszt aja tez czasem robie, ale Pepco masz racje, zapomnialam o tym sklepie, i pare ciucholandow, chociaz ja chyba dla Jasia nic nie potrzebuje.
    Duzo kaszy musze nakupic :)

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko ja kupuje jeszcze wit d i c w aptece :-)
    A tak to ptasie mleczko, jakieś szynki, kabanosy, pasztet pieczony- to w biedronce bo są pyszne i są hermetycznie pakowane więc mogą długo leżeć a tego w de nie znajdziesz ;-)
    Pierogi to zawsze od mamy mam bo mi narobi :-D i tez odwiedzam pepco :-)
    AAA zapomniałam kup sobie ten spray co pisalam ostatnio, do nosa nasodrill

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 10:59

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki dzieki, witamine D mam jeszcze chyba 3 fiolki wazne do 2025 od niemieckiego lekarza, a co do witaminy C to jestem przeciwnikiem podawania w formie syntetycznej, ale wole nic wiecej nie pisac, bo wywolam znowu dyskusje jak o olejkach eterycznych :)

Ja nawet nie wiem co mu tam do jedzenia kupowac, ktore jogurty itp. No nic pojezdiemy zobaczymy, prezz tydzien nic mu sie nie stnaie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 11:07

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Monika a jaka jest roznica w samym rodzaju pieluszki, bo ja tych fioletowych nigdy nie mialam

Te fioletowe sa najchlonniejsze, przynajmniej ja mam takie wrazenie, co za tym idzie zuzywamy ich najmniej. Zawsze powierzchnia pieluszki jest sucha i one sa takie "najprzyjemniejsze", takie jakby bawelniane po całości. Ja je lubie najbardziej i mimo, ze najdrozsze to wolę te bo naprawde schodzi mi ich mniej, wiec chyba cenowo wychodzi nam podobnie. Teraz jakoś ciężko je dostać bo ani w Muller ani w DM ani w Rossmann u nas ich nie ma a juz JumboPack to w ogóle. Tylko ja chyba zacznę kupowac te majtko-pieluszki bo Vincent domaga się sadzania na kibelek choc jeszcze nic tam nie zrobil i nie wiem ile bedzie trwala ta fascynacja bo póki co nasladuje chyba kolege od TM, ale te majtki bedzie chyba latwiej sciagac. Ale ogolnie fioletowe Pampy uwazam za najlepsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 11:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko a mnie zaciekawilas witamina C. Poczytam, choc przyznam ze jeszcze nigdy jej nie podawałam małemu, ale tez tylko raz byl przeziebiony i wtedy syrop z cebuli i od lekarza plus przeciwgoraczkowe szybko pomoglo.

Ja z PL jak mam okazję to biore majonez kielecki bo uwielbiam, buraczki cwiklowe i barszcz z Krakusa bo ja zakwasu robic nie potrafię. Ostatnio kupilam kilka balsamow na azs dla malego. Ogolnie jestem za zadko zeby sie od czegos "uzalezniac" hihi - to w pozytywnym sensie. Jakbym szalała tak jak dziewczyny to bym polowe rzeczy miala z PL. Spokojnie znajdziesz jogurty naturalne czy takie dla dzieci np. Hipp, jezeli Jas je jeszcze obiadki sloiczkowe to w PL chyba jest wiekszy wybór. Pampersy tez wychodza taniej tylko sa mega pachnące, co ja osobiście nie uwazam za plus, poza tym jak w nie Vincent nasiusial czy zrobil kupe to smierdzialy mocniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 11:45

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie juz sloiczki mamy pozegnane od paru tygodni calkowicie, wczesniej juz byly 2-3 razy w tygodniu, teraz wogole :)

17u93e5exqfllrog.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka, wit C uzupełniasz owocami?
    My też okupujemy biedronke w PL:)
    Chrzan z biedry i majonez kielecki kupujemy zawsze:)

Annaki co do probiotyków, pisałaś,że podajesz Lenie cały czas. Nie boisz się, że jak przestaniesz je kiedyś podawać to organizm nie będzie sobie bez nich radził?
    Czytałam, że nie można ich stale podawać, ale nie zagłębiałam się bo wcale nie podaje więc nie wiem jak to jest dokładnie, a ze szkoły mało co pamiętam.

3i49tv7371hkkcdh.png

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika
    Ja nigdy nie kupowałam fioletowych bo najdroższe ale teraz była ta promocja w kauflandzie za 3,5€ małe opakowanie i teściowa kupiła dwie paczki wiec będę miala na spróbowanie .
    U nas chyba nie ważne jakie chłonne by były Colin bardzo dużo pije i sika co 3 godz ma pampersa nawalonego ze aż ciężki i wisi po kolana .
    A co do tych fioletowych to one w kauflandzie są w tych wielkich pakach chyba za 20€ a te małe za 7€

Z nas zawsze sie śmieją w pl bo np w dzień świat kupowaliśmy 20 paczek pierogów i pani na kasie zawsze sie dziwi i dwa razy sie zdarzyło ze mówiła nigdy nie widziała żeby ktoś na majówkę bądź święta kupował tyle pierogów :)
    Reszta produktów jak barszcze majonez są u mnie w keiser na polskim dziale .

Ah u nas znów wychodzą dwa kolejne żeby i niestety jest płacz w nocy . Tym sposobem mamy 14

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 12:31

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole nie uzupelniam, nie zakladam ze ma jej brak. Jas je mega duzo owocow, 3-4 kiwi w ciagu tygodnia, miechunke, pomarancze, codziennie jablka, gruszki, winogrona, jagody lub inne, on zrzera owoce conejmniej 3 razy dziennie, codziennie pije 1 porcje soku, nie widze potrzeby uzupelniania tej witaminy, z witamin podaje tylko D i to tez nie codziennie.

Probiotyki tez chce kupic tylko w razie W czyli antybiotykow, biegunki, zatwardzenia. Chociaz zatwardzenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 12:36

powidlowa, MonikaDM lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ