Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny mam pytanie kupiłam pampersy 4+ do tej pory zawsze miałam 4 i szczerze nie widzę żadnej różnicy ... Minalmie w długości ale naprawdę minimalnie na opakowaniu jest różnica 2 kg wiec chyba tak naprawdę to wszystko pic na wodę i naciąganie ludzi żeby kupili mniej pieluszek za ta sama cenę albo mylę sie ?
-
nick nieaktualny
-
Iva79 wrote:Witam , u mnie dopiero poczatke ciazy
U mnie tez
1.04. dowiedzialam sie ze to 4tydz + 4 dni .
Teraz w piatek ide patrzec czy serduszko bije
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 09:59
Endokobietka lubi tę wiadomość
-
Endokobietko ja kupuje jeszcze wit d i c w aptece
A tak to ptasie mleczko, jakieś szynki, kabanosy, pasztet pieczony- to w biedronce bo są pyszne i są hermetycznie pakowane więc mogą długo leżeć a tego w de nie znajdziesz
Pierogi to zawsze od mamy mam bo mi narobii tez odwiedzam pepco
AAA zapomniałam kup sobie ten spray co pisalam ostatnio, do nosa nasodrillWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 10:59
-
Annaki dzieki, witamine D mam jeszcze chyba 3 fiolki wazne do 2025 od niemieckiego lekarza, a co do witaminy C to jestem przeciwnikiem podawania w formie syntetycznej, ale wole nic wiecej nie pisac, bo wywolam znowu dyskusje jak o olejkach eterycznych
Ja nawet nie wiem co mu tam do jedzenia kupowac, ktore jogurty itp. No nic pojezdiemy zobaczymy, prezz tydzien nic mu sie nie stnaie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 11:07
-
nick nieaktualnyEndokobietka wrote:Monika a jaka jest roznica w samym rodzaju pieluszki, bo ja tych fioletowych nigdy nie mialam
Te fioletowe sa najchlonniejsze, przynajmniej ja mam takie wrazenie, co za tym idzie zuzywamy ich najmniej. Zawsze powierzchnia pieluszki jest sucha i one sa takie "najprzyjemniejsze", takie jakby bawelniane po całości. Ja je lubie najbardziej i mimo, ze najdrozsze to wolę te bo naprawde schodzi mi ich mniej, wiec chyba cenowo wychodzi nam podobnie. Teraz jakoś ciężko je dostać bo ani w Muller ani w DM ani w Rossmann u nas ich nie ma a juz JumboPack to w ogóle. Tylko ja chyba zacznę kupowac te majtko-pieluszki bo Vincent domaga się sadzania na kibelek choc jeszcze nic tam nie zrobil i nie wiem ile bedzie trwala ta fascynacja bo póki co nasladuje chyba kolege od TM, ale te majtki bedzie chyba latwiej sciagac. Ale ogolnie fioletowe Pampy uwazam za najlepsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 11:44
-
nick nieaktualnyEndokobietko a mnie zaciekawilas witamina C. Poczytam, choc przyznam ze jeszcze nigdy jej nie podawałam małemu, ale tez tylko raz byl przeziebiony i wtedy syrop z cebuli i od lekarza plus przeciwgoraczkowe szybko pomoglo.
Ja z PL jak mam okazję to biore majonez kielecki bo uwielbiam, buraczki cwiklowe i barszcz z Krakusa bo ja zakwasu robic nie potrafię. Ostatnio kupilam kilka balsamow na azs dla malego. Ogolnie jestem za zadko zeby sie od czegos "uzalezniac" hihi - to w pozytywnym sensie. Jakbym szalała tak jak dziewczyny to bym polowe rzeczy miala z PL. Spokojnie znajdziesz jogurty naturalne czy takie dla dzieci np. Hipp, jezeli Jas je jeszcze obiadki sloiczkowe to w PL chyba jest wiekszy wybór. Pampersy tez wychodza taniej tylko sa mega pachnące, co ja osobiście nie uwazam za plus, poza tym jak w nie Vincent nasiusial czy zrobil kupe to smierdzialy mocniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 11:45
-
Endokobietka, wit C uzupełniasz owocami?
My też okupujemy biedronke w PL:)
Chrzan z biedry i majonez kielecki kupujemy zawsze:)
Annaki co do probiotyków, pisałaś,że podajesz Lenie cały czas. Nie boisz się, że jak przestaniesz je kiedyś podawać to organizm nie będzie sobie bez nich radził?
Czytałam, że nie można ich stale podawać, ale nie zagłębiałam się bo wcale nie podaje więc nie wiem jak to jest dokładnie, a ze szkoły mało co pamiętam. -
Monika
Ja nigdy nie kupowałam fioletowych bo najdroższe ale teraz była ta promocja w kauflandzie za 3,5€ małe opakowanie i teściowa kupiła dwie paczki wiec będę miala na spróbowanie .
U nas chyba nie ważne jakie chłonne by były Colin bardzo dużo pije i sika co 3 godz ma pampersa nawalonego ze aż ciężki i wisi po kolana .
A co do tych fioletowych to one w kauflandzie są w tych wielkich pakach chyba za 20€ a te małe za 7€
Z nas zawsze sie śmieją w pl bo np w dzień świat kupowaliśmy 20 paczek pierogów i pani na kasie zawsze sie dziwi i dwa razy sie zdarzyło ze mówiła nigdy nie widziała żeby ktoś na majówkę bądź święta kupował tyle pierogów
Reszta produktów jak barszcze majonez są u mnie w keiser na polskim dziale .
Ah u nas znów wychodzą dwa kolejne żeby i niestety jest płacz w nocy . Tym sposobem mamy 14Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 12:31
-
Wogole nie uzupelniam, nie zakladam ze ma jej brak. Jas je mega duzo owocow, 3-4 kiwi w ciagu tygodnia, miechunke, pomarancze, codziennie jablka, gruszki, winogrona, jagody lub inne, on zrzera owoce conejmniej 3 razy dziennie, codziennie pije 1 porcje soku, nie widze potrzeby uzupelniania tej witaminy, z witamin podaje tylko D i to tez nie codziennie.
Probiotyki tez chce kupic tylko w razie W czyli antybiotykow, biegunki, zatwardzenia. Chociaz zatwardzenieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 12:36
powidlowa, MonikaDM lubią tę wiadomość