Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dworze, bo lafna pogoda ;)

17u93e5exqfllrog.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie bylam na urlopie w pl i nadrobiłam forum teraz. obrze, że dużo nie pisałyście.

Kurcze moje szalone dziecko nie siada a stoi przy meblach i się puszcza!

Skoro szczepienia nie są obowiązkowe w de to dlaczego w przedszkolu musze dać książeczkę szczepień?

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.Tez macie problem z umowieniem sie na wizyte do ginekologa w Niemczech? Mi ciagle ( gdzie zadzwonie) mowia ze nie przyjmuja nowych pacjentek lub terminy bardzo odlegle.Mysle ze celowo mnie odsylaja z kwitkiem przez moj akcent.To jest niemożliwe.Jutro ide do lekarza rodzinnego by on mnie umowil na wizyte moze to cos da.Tez mialyscie takie problemy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki pogoda ladna to raz, dwa - wpadlam w ogladanie wózków, Twojej Inglesiny nie ma, Litetraxa nie widzialam na zywo ale zakochalam sie w Moon Flac poki co...ale najpierw cgce sprzedac obecny wozek i dopiero wtedy kupie inny, jak sie nie sprzeda to zostajemy przy nim, i tak go kocham :)

Mayas ja nie mialam takiego problemu. Ale "znam" kogos kto tak mial. Ta dziewczyna poszla wtedy do szpitala, powiedziala ze test pozytywny, nikt nie chce jej przyjac a rano miala lekkie krwawienie, boi sie i skoro nie ma swojego lekarza to przyszla do szpitala. Znalezl jej lekarza w kilka minut, dodam tylko, ze podkoloryzowala z tym krwawieniem.

Powidlowa bo mozesz nie szczepic ale nie przyjmą dziecka do przedszkola. I ja osobiscie uwazam ze dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 21:51

powidlowa lubi tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka ładna pogoda ;-) , u mnie od zeszłego czwartku deszcz, zimno, wichury, dopiero dziś się polepszyło :-)
    Powidlowa no bo tak właśnie jest śmiesznie ze niby obowiązkowe nie są ale są ;-), od nas nie wolali przy zapisach do przedszkola ale może będą we wrzesniu jak już Lena pójdzie
    A propo szczepień jutro jedziemy na mmr....

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayas ja tak miałam, że poszłam do lekarza się umówić, ale mi powiedzieli, że mimo ciąży miesiąc czekania, na szczęście 2 pacjentki odmówiły i po 5 minutach mnie przyjęli.

No właśnie to głupie, że możesz nie szczepić, ale w zasadzie i tak musisz.

Annaki szczepiaś Lenę na wszystkie? Na mmr odwlekałaś aż do przedszkola czy jak to jest?

Podeśle mi ktoś coś mądrego o szczepionkach? Na co szczepić na co nie, które odwlec itp.?

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa Jestem ciekawa co jutro moj lekarz wywalczy :)

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa każde dziecko inne moja siedzi i probuje raczkować, ale i tak najlepiej lubi leżeć. A jak u was z jedzeniem? Nam juz ponad tydzień ostatnia jedynka wychodzi i wyjsc nie moze :) Ja co do szczepień to Ci nie pomogę bo ciemna w tym temacie jestem.

201509284965.png
    201703075565.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayas wrote:
    Cześć dziewczyny.Tez macie problem z umowieniem sie na wizyte do ginekologa w Niemczech? Mi ciagle ( gdzie zadzwonie) mowia ze nie przyjmuja nowych pacjentek lub terminy bardzo odlegle.Mysle ze celowo mnie odsylaja z kwitkiem przez moj akcent.To jest niemożliwe.Jutro ide do lekarza rodzinnego by on mnie umowil na wizyte moze to cos da.Tez mialyscie takie problemy?
    Tak, parę razy dostałam takie info. To zależy od miasta, u nas na wizytę sie nieraz 3 m ce czeka (w mojej przychodni), na kontrolną wizytę po poprodową miałam się umawiac zaraz po porodzie ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lekarz rodzinny pomogl :) Dostalam termin u dobrego ginekologa.Pozno bo 03.06 ale lepsze to niz nic.Bede w 8 tyg ciąży (liczac od ostatniej miesiaczki) i bedzie wiecej widac na usg :)

• annaki Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa mmr odwlekałam bo to wg mnie najgorsze dziadostwo, najwięcej powikłań. Mój bratanek po tej szczepionce strasznie cofnął się w rozwoju, ma jakiś lekki autyzm, niby nie wiadomo czy po szczepieniu ale dziwnym zbiegiem okoliczności dopiero po tym szczepieniu wszystko się zaczęło...
    No w każdym razie odwlekalam, poza tym neurolog u której byliśmy kiedyś przy okazji wizyty w pl powiedziała ze ona radzi szczepić na mmr w okolicach 2 rż, swoje dzieci tak szczepila i tak radzi pacjentom, ze układ nerwowy wtedy jest najlepiej przygotowany bo jest dojrzalszy. Moja koleżanka która jest pediatrą tez to potwierdziła, więc czekalismy, a ze w sierpniu jedziemy na urlop to chcę choć jedną dawkę załatwić jeszcze przed wakacjami, bo możemy nie zdążyć do września a wtedy Lena idzie do przedszkola, a do końca nie wiem czy czasem nie będą wymagać książeczki i wszystkich szczepień
    U Was ładnie a u mnie wczoraj słońce a dziś znowu leje :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 10:56

powidlowa lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do poogladania, ja jeszcze nie widzialam, wiec nie moge ocenic.

http://vod.tvp.pl/24959171/ucieczka-z-piekla - legalna strona tvp

"Ernest Saj pokazuje dramat rodzin, którym niemiecka organizacja Jugendamt odebrała dzieci. Film przedstawia losy rodzin nie tylko polskich, ale także niemieckich, które ukrywają się w Polsce. Zobaczymy zdesperowaną matkę, która próbuje odbić swoje dzieci z Jugendamtu i przewieźć je do Polski..."

milam przyjemnosc poznac Wojtka, mieszka kolo nas, ale kontaktu nie utrzymujemy.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny każda bedzie szczepila jak chce, ale szczepionka nue wywoluje autyzmu, jedyne co to moze przyspieszyc "aktywowanie" sie genu ktory jest za autyzm odpowiedzialny, nie wiem jak to napisac tak normalnie. Mmr robi się w okolicach roku a wtedy pojawiaja sie pierwsze objawy autyzmu, dlatego rodzice czesto za autyzm obwiniaja ta szczepionke, a lekarz ktory wyglosil taka teorie zostal skazany i pozbawiony praw wykonywania zawodu. Ale zgodze sie ze im pozniej tym mocniejszy układ nerwowy, co jest logiczne. I fakt, szczeionka ciężka, wiec jak dziecko bardo zle przechodzi szczepionki to ja bym chyba tez odraczala, a jak przechodzi bezobjawowo tak jak moj Vincent to my szczepimy normalnie, w terminie i mamy juz wszstko z glowy, no, oprocz srugiej dawki Meningo. B, ale to jest nieobowiazkowe.

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki dzoeki;)

Monika tez słyszałam , że mylnie obwiniają szczepienie jako powód autyzmu.
    Tak czy siak strach i szczepić i nie szczepić wg mnie.

Ewelina u nas jako ze młoda nie siedzi dalej po 3 próbach blw nie jemy nic oprócz cyca.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko obejrzałam film i jestem przerażona.... Zawsze myślałam że jugendamt to po prostu urząd który zajmuje się sprawami dzieci i młodzieży teraz wiem że to mafia i bezduszni ludzie, cisną mi się gorszey słowa.... To straszne co przeszli ci ludzie którym odebrano dzieci.... Najgorsze że sami sobie tworzą przepisy i nie ma nad nimi kontroli

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znam mase takich histori niestety :(

Dlatego mega sie balam mojej sasiadki jak mnie straszyla Jugendamtem, ze JAs jest za glosno, dlatego wysylakm podbite kartki ze bylam na badaniach U z Jasiem ( W hh chyba przy 2 przychodza do domu automatycznei) i przestrzegam tych ich wszysktich durnych terminow. Dlatego tez przy pierwszej mozliwosci polecialam po niemieckie obywatelstwo, bo kto sie co gdzie kiedy i jak, a moj maz mial wiec ja nie moglam byc "gorsza" w tej kwestii :) wiesz o co chodzi ,)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 16:17

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm...to może i ja w końcu zbiore dupsko i wypelnie te papiery o obywatelstwo bo u nas tylko ja nie mam. Obejrzalam film tylko do polowy bo pozniej sie zacielo i nie lecial dalej. Tyle o ile mialam troche podejrzen i zastrzezen do tej pierwszej kobiety, to juz ta druga z chorą coreczka podbila moje serce...jak mozna zarzucić matce ze za duzo rehabilituje dziecko i poswieca mu za duzo czasu, ze ma sie zabrac tez za swoje prywatne zycie? Czy "typowe niemieckie rodziny" nie rehabilituja chorych dzieci? Moze je gdzies oddają zeby miec spokoj i czas na prywatne zycie? Najgorsze jest to ze nad JA nie ma kontroli! Czy to jest jakies niedopatrzenie? Bo to jak jakas samowolka. Teraz zaczelam sie bac JA.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 17:42

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry dziewczyny dla mnie te przypadki są chyba raz na milion . Obejrzałam film i sama nie wierzyłam . Musiały być konkretne powody tego co sie tak stało .

A wiec napisze jeszvze raz w skrócie . Mieliśmy do czynienia z JA z własnej woli dla mnie super pomocni o normalni . Sama kobieta zaleciła rozmawiać w dwoch językach w domu . Dzieci zabierają jak jest przemoc czyli tata leje mamę i dzieci na maxa.

Mam koleżankę Polkę ktora sama wychowuje dziecko ojciec w więzieniu i co ? Nic :) skoro takiej nie zabrali dziecka to chyba watpię Że w tych rodzinach w filmie wszystko grało .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 20:15

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja ogolnie podzielalam/podzielam Twoje zdanie. Napusalam ze w tej pierwszej kobiecie cos mi nie gra ake ta druga, ktora ma chora, wymagająca rehabilitacji córkę...widac na zdjeciach, ktore pokazuje, ze dziewczynka "się pogirszyla" w osrodku gdzie przebywa. Reszty filmu nie widzialam. Duzo mi nie pasuje ale strach sie zasial glownie dlatego, ze okazuje sie ze ta instytucja nie ma nadzoru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 21:24

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ppwidlowa to u nas cyc juz sporadycznie. Mala nadal nie przesypia nocy ale cyca juz jej nie daje. Czasami troszke po kaszce na noc a czasami nie, później ok 5 i w dzien tak ok 2 razy . Teraz wiecej dawalam bo butla nadal jest bee a ostatnio miala cos prawie ze biegunka i żeby sie nie odwodnila. Juz daje jej jakieś kawalki to ryz w zupie to pokruszone zoltko, wtedy dluzej je,ale radzi sobie i banana skrobie zębami :). A to szczepienie o którym piszecie z annaki to to co na rok sie robi?
    jeszcze filmu nie widzialam, ale tez slyszalam różne przypadki i balam sie przyjechac, ale najgorzej i tak jest w Norwegii.

201509284965.png
    201703075565.png
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ