Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEwelina mmr to odra, rozyczka, swinka, robi sie je w okolicach roczku wg kalendarza szczepien, ale mozna przeciągnąć, zwlaszcza jak dziecko nie idzie do zlobka czy Tagesmutter no i moim zdaniem jak zle znosi szczepienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 23:22
-
Magdalena tez podzielam Twoje zdanie, ale na tym filmie to moj oddzial Jungedamtu, moje osiedle w wywiadach z bylym pracownikiem Jugendamtu, Wojtek to moj sasiad, znam go osobiscie. W tym filmie praktycznie nie ma nic o jego walce o jego wlasne dzieci, malutki promil z tego co przezyl. Znam pare osob ktore tam pracuja (akurat nie w moim oddziale), jedna znalam dosc dobrze, niestety syn ja zabil 2 lata temu, uderzyl matke pracujaca w Jugendamcie 32 razy nozem, bo nie wytrzymal znecania sie nad nim psychicznego. Ona dostala ta prace po znajomosci, bo jej ojciec byl Hausmeistrem w urzedzie i wysoko postawionym czlonkiem pewnej partii. Zalatwil urzedowa prace wszysktim swoim dzieciom, a wierzcie ze oni nie mieli ani kompetencji ani powolnaia do takiej pracy. Ja nie uogolniam, ale jak ktos sie na kogos uwezmie to nie wygra sie z ta instytucja.
Jak mnie sasiadka postrazyla Jugendamtem, bo Jas byl za glosno i wykrzykiwala ze slyszy w naszym domu klotkie i inne odlosy (w domysle bicia), to mi sie nogi z waty zrobily, wierzcie mi. Jas ma tkaie problemy z zasypianiem, ze jak on juz zasnie, to jana palcach po domu chodze i wierzcie mi ze na klotnie o tej porze bym sobie naprawde nie mogla pozwolic. Ja sie boje, bo takie klamliwe stwierdzenie mojej sasiadki mogloby mi naprawde mocno zaszkodzic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 09:41
-
W kazdym razie dla mnie to też dziwna instytucja, tym bardziej jak ten były pracownik mówił że jak chcą żeby coś mieć na daną rodzinę to preparuja dowody i mają mimo że to nie prawda.pomijam fakt że zabieranie dzieci to dla nich super dochodowy interes
Endokobietka, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
My po szczepieniu i o dziwo Lena coś tam zapłakała i koniec nie jak wczesniej przy szczepieniach aż się zanosiła.
Czy wy tez miałyscie mmr+v? Czyli plus ospa? Kiedy miałyscie drugą dawkę? Bo nam lekarz powiedział ze za 3 mies, tzn muszą minąć min 2, dal nam termin od razu na u7 na początek sierpnia i wtedy szczepienie, ale my zaraz po szczepieniu mamy urlop w pl....no i nie wiem czy odwołać szczepienie? -
Annaki mi lekarka powiedziala ze byloby dobrze zebym po 2 dawce przez 5-6 tygodni nie planowala wakacji
nam przypadala ta szczepionka na lipiec i naprawde zwrocila na to uwage. ale my planowalismy urlop we wrzesniu, wiec nam paspwalo. Jas dostal goraczki 40 dni po szczepineiu i wtedy byl mega marudny, bala tez parogodzinna lekka wysypka, lekarz powiedzial ze przy tej szczepionce tak wlasnie jest, ze to tak strasznei dlugo trwa. -
Annaki druga jest mega pozno przy 10 latach, zdaje sie ze w norwegi dopiero Kolo 13 roku zycia. juz kiedys o tym pisalam, bo my mamy filie naszej firmy mn w Austrii i na Wegrzech i jest nas 3 z takimi malymi dziecmi to sobie czasem o szczepianiach gadamy w roznych krajach.
Znalazlam tutaj cos na ten temat:
http://www.mp.pl/szczepienia/praktyka/ekspert/odra_swinka_rozyczka_ekspert/show.html?id=88100
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 13:18
-
nick nieaktualnyAnnaki my tez mielsmy razem z ospa. Pierwsza dawka byla 10.12. a druga 15.04. Więc 4 miesiace odstepu. Przełóż na później, tak przynajmniej radze, tym bardziej ze u na po pierwszej dawce tylko jeden dzien lekko podwyzszona temperatura była i ogolnie super a po drugiej gorączka z dreszczami na drugi dzien i wysypka przez kilka dni no i maruda niesamowita.
Zazdroszcze Ci tej Soliny!! Koniecznie jakies zdjecie musisz wstawić po powrocie
W ogole to dziwne, ze kazdy kraj ma inny kalendarz szczepień, powinno byc ujednolicone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 13:31
-
O dobrze wiedzieć o tych mmr
Jestem gapa miałam zrobić termin w marcu na to szczepienie ale Colin był chory a potem zapomniałam . Dzwoniłam wczoraj o termin lekarz idzie na urlop i mam za 2 tyg zadzwonić . Myślałam ze będzie mega złe ale wychodzi ze czym pózniej tym lepiej
-
Pisałam jeszcze do tej koleżanki, okazuje się że jej lekarz mówił że po 4 tyg druga dawka, a ona dlatego robila po 2 mies bo coś tam mała jej chorowała no i że lekarz jej przedstawił jakieś argumenty i statystyki że tylko w krótkim odstępie czasu ta szczepionka ma sens a nie po tylu latach jak w pl. No cóż zrobimy u7 a przełożymy szczepionke. Ale jakie to też dziwne ze kazdemu mówią co innego że można po miesiącu,nam ze min 2 a najlepiej po 3
-
Ja druga dawke u Maximiliana mialam po roku bo on ciezko przeszedl pierwsza dawke a Julian druga dawke dostal po miesiacu od pierwszej i przeszedl je fantastycznie.
Ogladam film... na raty(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Hej kochane, sorki ze tak się wtracam ale widzę ze tutaj doświadczone mamy
jestem w 11 tyg ciąży i zastanawiam się czy tutaj w niemczech tez są badania prenatalne między 11-14tc? Czy tylko test PAPPA? Czy tego testu PAPPA nie robią?
Dziękuję bardzo za odpowiedzi!
-
Chej olcia widzę, ze ten sam rocznik
no ja niestety nie pomogę ale na pewno zaraz ktoś to zrobi
Przebilismy Emi uszka ojj plakala biedna cycek ledwo pomogl. Ona taka wrażliwą jak sie jej cokolwiek robi plakala nawet przy przemywaniu pępka jak byla malutka. Nie lubi jak ktoś cos przy niej kombinuje, czasami sama sie mocno uderzy zabawka i nawet tego nie zauważy. Dziewczynka przed nami nawet sie chyba nie zorientowala, a naszemu wierciochowi ciezko kropki bylo narysować. Juz jak kropek nie mogla narysować to juz chcialam zrezygnowac a po pierwszym uchu to juz chcialam wyjsc, przy drugim juz sie tak nie wiercila, ale dla mnie to byla wieczność zanim je przebila. Później poszla spac i zapomniala czyscilam jej teraz i spoko, mam nadzieje ze szybko sie zagoją. No, ale koniec końcu wygląda prześlicznie.