X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina tak szczerze dla.mnie to nie bardzo nowosc te pylki bo.kupowalam je juz w październiku 2015 jak bylam w pl z tym ze maly wybor wtedy byl bo teraz to masz taki szal ze nie wiadomo co wybrac... ja sie zawsze na jednym stoisku w pl w ch zaopatruje i tam juz to rok czasu maja...

Magdalena jak wpiszesz hybrid Nagellack albo hybrid gel to tez znajdziesz ;)

No intak jak.pisalam ja tutaj tez juz raczej u malo.ktorej widze kwadraty raczej mihdal i szpic... choc znam takie ktore robia kwadrat bo im sie no inny krztalt nie bardzo podoba albo zle sie w nim czuja i sa to zazwyczaj polki hehe

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa no rok to chyba nie jest jeszcze taki przeżytek. Jak mówisz ty to robisz na codzien to jestes w temacie :)
    A to chyba tez szczerze mówiąc wszystko zależy od regionu. Pamietam juz lata temu przy okazji jakiegoś spotkania czy szkolenia fryzjerskiego zgadalo sie o paznokciach i juz nie pamietam w której części pl babki mowimy, ze sie robi praktycznie sam akryl, a u mnie Śląsk i okolice raczej akryl jako calosc paznokcia nigdy sie tak nie przyjął jak żel czy hybrydy.

201509284965.png
    201703075565.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina no na codzień to nie bo w sumie tylko sobie czasem albo jak ktos mnie poprosi...
    A od regionu to prawda a pewno wiele zalezy zarowno w pl jak i tutaj i jesli o mode chodzi, paznokcie itp... ja pamiętam jeszcze tak z 12-13 lat temu to kuzynka w moim wieku mieszkajaca w de robila akryle ale jak to sie polamalo to byla tragedia razem z paznokciem do krwi...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• annaki Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika podaj mi nazwę tych fotelików z testami szwedzkimi, chyba że coś pomylilam i i to nie Ty kiedyś pisałaś

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za zyczenia w imieniu Vincenta.

Co do paznokci to ja tu widze bardzo ładne u kobiet, zadnej tandety. Na kursie dziewczyny mialy wlasnie takie ładne migdalki lub krotkie, te hybrydy chyba bo mowily że to na ich paznokciach wiec i ksztalt mialy taki naturalny i wyglądało jalby lakierem pomalowaly.

Wendy, ja znam tez ludzi co mysls ze uprzedzac o "nieprzyjezdzie" ne trzeba. Jak bralismy slub to 4 dni przed przyjazdem znajomi nam powiedzieli ze ich nie będzie. Powiedzialam jej wtedy ze bylo to dla mnie logiczne skoro nie dali znac w "terminie" a telefonów nie odbierali, przypomnialam jej ze sami rok wczesniej brali slub i narzekali ze duzo ludzi nie dalo im znać ze nie przyjadą a oni potwierdzili ich na sali, czyli za nich zaplacili. Ludzie sa nie mądrzy i nie licza sie z innymi. Skoro tak zle sie czujesz w Pyl to po co tam jezdzic? Na sile podtrzymywac "wiezx rodzinne", skoro i tak pamietaja o Tobie tylko jak cos chcą? Lepiej te pieniadze które wydasz na podroz i na bycie tam odlozcie na auto. Tu na pewno tez sa jakies dofinansowania do ferii czy kolonii dla dzieci, jeszcze moze by Twoi synowie gdzies pojechali i cos zobaczyli. Sa tu tez wymiany uczniowskie, moj maz byl na kilku, niech tez jezdza jak sie nadarzy okazja. Ja na pewno bym nie jezdzila jakbym czula ze mnie czy mojego dziecka gdzies nie chcą. A co to w ogóle znaczy, ze twój brat orzywlaszczyl sobie pokoj? I co, jsk jest w DE to ten pokoj jest zamkniety na klucz bo jest jego? Co Twoi rodzice na to? Powinno byc tak, zejak jego tam nie ma a Ty przyjedziesz to tam stacjonujesz, i na odwrot.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki my mamy BeSafe Izi Kid iSize. BeSafe maja ten test, ale chyba nie wszystkie i Axkidy ktores bo tez sie zastanawialismy, ale ich wtedy nie moglam w DE znalezc. Tylko nasz fotelik ma test iSize a on jest tak jakby poprzednikiem TestPlus.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 12:09

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a o co chodzi z tym iSize wlasnie, bo mój fotelik tez to ma. Mowila nam babka w sklepów, ale juz nie pamietam o co dokładnie chodzilo.

201509284965.png
    201703075565.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no wlasnie kazdy to widzi i czuje ze cos jest nie tak a oni nie.Tak Monika moj brat jest w de tak samo jak ja i ma ten pokoj zamkniety od dluzszego czasu po tym jak obczail,ze mlodszy brat mu tam wlazi sobie.A dobrze ze nie wiedzial,ze jeszcze siostra jak mieszkala to wozek sobie w nim trzymala-bo naprawde nie bylo gdzie,to dopiero byloby oburzenie.Ja raz czy dwa tez w nim sie zatrzymalam jak bylismy w pl,ale to za ich przyzwoleniem...Masakra,mowie wam.Rodzice to jakby wody w usta nabrali.;mama twierdzi ze ja sie przeciez wyprowadzilam a on jeszcze nie bo sie dorabia...rece i cycki opadaja.Ja poszlam pierwsza z domu bo najstarsza jestem i to na stancje bo nigdy nas nie bylo stac na swoje a moj brat od razu mi ten pokoj zajal-bo wiekszy.Nawet mi transport moich mebli zalatwil aby juz miec pokoj.A teraz on cwany stac go i swoich mebli do de nie ciagnal tylko tu kupil sobie nowe a pokoj zamyka i ma.To drugi pod wzgledem wielkosci pokoj z 5 w domu.Pozniej mama mowila ze ten po siostrze-bo w koncu sie tez wyprowadzila-bedziemy miec na przyjazdy,ale po miesiacu juz tam sie przeniosl moj najmlodszy brat a nam zostala klitka chyba z 8metrow,ktora okupowalismy latem i byla tragedia.Ostatnio jak moj syn jechal na weekend do pl to nawet i tam nie bylo miejsca dla niego bo bylo zawalone gratami i musial nocowac u mojej siostry...Dziewczyna mojego brata ma pokoj u swojej mamy,ale wiecie ona jakos nie lubi tam jezdzic i spedza ten czas tylko u nas.Warunki mieszkaniowe sa tu lepsze.Nie poczuwaja sie do tego aby nam w jakis sposob ustapic miejsca bo to jest ich i tyle.Nie odzywaja sie do nas po tym jak zwrocilam uwage dlaczego klucza nam nie dali na wakacje jak bylismy,szczeka tej mojej bratowej opadla jak to uslyszala.
    Mama tylko glupio gada,ze przeciez oni tu maja swoje rzeczy...ja tez mialam i mi je wywalili mozna tak powiedziec.Eeee no dobra pozalilam sie....

Dziewczyny ktore chrzcily w de,sa tu takie?my dostalismy list z jakiejs parafi tu obok,ze zapraszali nas ma msze i potem jakies spotkanie po mszy dla dzieci ochrzczonych w danym roku,tez tak mialyscie? Jednak nie zglosilismy,ze bedziemy co troche zaluje,ale jakos moj maz nie mial ochoty a msza byla wlasnie dzis.Ciekawi mnie co to mialo byc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 16:11

pmzt5tj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy ja tego nie rozumiem i nie jezdzilabym tam wcale. Przykro mi bo to Twoja rodzina, ale Twoja mama tez dziwnie do tego podchodzi. Coz nie mi to oceniac, jabym sie czula źle i nie pojechalabym więcej, a jakby w ogole kiedys ktos zapytal czemu nie przyjeżdżam to bym powiedziala "po co, skoro miejsca tam dla nas nie ma"?

Ja dostałam takie zaproszenie po chrcie Vincenta ale nie bylismy, nawet nie pamietam dlaczego...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina tu jest troche o iSize:
    http://www.sklep-tosia.eu/aktualnosci-i-nowosci/foteliki-i-size_a387.html

I tu: http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/foteliki-samochodowe/bezpieczenstwo-fotelikow/regulacje-prawne-dotyczace-fotelikow/dlaczego-wybrac-fotelik-zgodny-z-i-size/co-oznacza-i-size.aspx

http://fotelik.info/pl/news/i-size-czyli-czas-na-zmiany,372.html

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy jedna wielka masakra to co piszesz... przecjez nawet jak tam swoje rzeczy maja to nie jedziecie tam zeby im rzeczy podbierac tylko korzystalibyscie z pokoju zeby miec gdzie spac i sie z waszymi rzeczami rozplaszczyc... ehhh...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika sto lat dla Vincenta!

MonikaDM lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dzięki :)

Wendy zrob jak pisze Monika nie jedz do pl zaczekaj aż ktoś spyta czemu nie przyjeżdżacie. No chyba, ze nie spyta to nie będziesz miala czego żałować.

201509284965.png
    201703075565.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chcemy kupić do pokoju dziewczynek wykladzine, ale niestety nie moze byc ona na caly pokoj bo wlasciciel nie zgodzil sie na podcięcie drzwi. Wykladzina ma byc na większą polowe pokoju tylko, ze ta która nam sie podoba jest w poco a tam nie obszywaja. Co zrobić, zeby wykladzina sie nie snula? Macie jakiś pomysl?

201509284965.png
    201703075565.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jedno jaki prezent na urodziny dla 6-latka fana aut. Najlepiej dostępny na allegro, zebym odrazu na jego adres zamowila

201509284965.png
    201703075565.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina polecam zestaw z playmobile jakiś auto policyjne albo helikopter Lub zestaw z lego technic pierw musi zbudować a potem może się bawić my Te dwie opcje wybraliśmy dla 7 latka na Mikołaja :)
    Z wykładzina nie pomogę .

Wendy
    Dokładnie tak jak dziewczyny pisza olejcie ich wszystkich niech sami napisze i się zainteresują

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena no wlasnie teraz mu kupiliśmy pod choinke z lego City helikopter z motorówka i siostra wóz techniczny i ma jyz tez z przyczepa kepingowa i juz kiedyś tez pod choinkę mu kupiliśmy helikopter i posterunek. Jak nic nie wymyśle to moze sie pokusze jeszcze o jakiś zestaw, ale moze cos innego uda sie wymyśleć. Myślę o deskorolce znalazlam w Decathlon do nauki jazdy pisze, ze szeroka do jazdy na siedząca i kolanach tez mozna zamówić online. Tylko, ze on taki maly popisywacz to nie wiem czy on na takiej będzie chcial jezdzic musze siorki spytać. Kupiliśmy z zeszlym roku mu zestaw carrera tor mozna go rozbudowywać myslalam, zeby dokupić części, ale sama nie wiem siostra ma Male mieszkanie za każdym razem to trzeba rozkładać. Te z pley mobil klocki fajne są, ale jak tu u nas byli to zabralam go do sklepu z zabawkami to powiedział, ze to dla malych dzieci bo tam są wielkie części i Malo sie sklada, fakt trochę racji mial. To Emi ma lego duplo i wiecej jest do skladania. Teraz te dzieci wszystko maja i wiecznie problem jest...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 05:14

201509284965.png
    201703075565.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzilo mi o zestaw z lego technic to nie jest takie łatwe będzie musiał się trochę nagłówkować :) są małe części i są zestawy większe i mniejsze . Moje jakies auta z bruder ? Colin ma pol pokoju tym zastawione są 1:1 jak prawdziwe auta . Z playmobile tez ostatnio szal . Carrera to marzenie moje męża Haha czeka aż Colin podrośnie i chce mu na strychy wybudować wielki tor

A może watch kids czy coś takiego podobnego widziałam w toys r Us i dużo dzieci się przy tym kręciło od vtech jak się nie mylę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 09:20

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja Carrera kupowalam na zeszle urodziny. Wcześniej mial takie zwykle tory i sie wqrzal bo autka czesto wypadaly. On po za autami nic nie widzi. Myślę, ze za rok spokojnie możecie kupić taki tor bo to tak naprawdę tylko pilot sie naciska i auto jedzie. Ten technic nie wiem czy nie za trudny. Nie wiem jakie maja widełki wiekowe te z City chyba od 5 albo 6 byly a wiadomo, sam tego nie złożył. Ten watch Kids syn od znajomej ma, ale on ma tez konsole do gier wiec no ona wygrywa. Mój chrzesnik ma tableta wiec chyba zegarek z nim nie wygra. Szkoda slów najlepiej to by byl zadowolony z resoraka no ale nie dam mu resoraka na urodziny. Pytalam siostry o deskorolkę juz ma. Myślę jeszcze o krotkofalowkach, zobacze co siostra powie.

201509284965.png
    201703075565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze jak ja bym chciała zeby Vincenta auta interesowaly!! Jak zobaczylam ten tor Carrera to sama powiedzialam"wooow", widzialam nawet zestaw jakis za prawie 400€, masakra. A moje dziecko tylko kable i gniazdka...

‹‹ 830 831 832 833 834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ