Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
O temat na czasie. Mój mąż chce kupić przyczepę na dwoje dzieci,ale ja obawiam sie ze Emi w przyczepie za Malo będzie widziala. Fotelik nie duży koszt za rok mozna kupić drugi i wszyscy będziemy jezdzic. Przyczepa o tyle fajna ze mozna odczepić i spacerować jak z wózkiem. Widzę, ze w decatlon spory wybór a tam chyba takich nadziewi nie sprzedają tak mi się wydaje
annaki dziekuje -
Ewelina mam tu taka jedna mamę ale ona już hardcore czwórka dzieci prawie rok po roku w tym bliźniaki i ma taki wózek biegowy czy rowerowy sama nie wiem ale jest mega pojemny pakuje tam bliźniaków torby ubrania picie jedzenie zabawki i lecą mimo to dzieci maja jeszxze miejsce się poruszam zmieniać pozycje i szaleć . Naprawdę Cool . Jakiś czas temu widziałam kobietkę z 3 letnim dzieckiem na oko w tym wózku biegowym młodu miał bajka na tablecie a mama biegłam super sprawa dziecko się nie nudziło a mama sport .
-
nick nieaktualnyMagdalena to jest jeden z argumentow mojego meza za przyczepka...ze Vincent moze tam miec jakies zabawki, dzieki czemu moze my dluzej pojezdzimy. Ehhh...sama juz nie wiem. Znowu takie uczucie ze dziecko jest w tyle, "na ziemi" i daleko za Toba...
Ewelina moj tata tez chodzil na Taki kurs. W szkolach trzeba popytac. On mial zawsze w piatki spotkania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 05:58
-
Monika ja dokładnie do przyczepki mam to samo ciagle bym się bała ze Colin wyszedł ha ha jakoś wole go mieć pod ręka . Dlatego ja jestem zdecydowana na fotelik pod warunkiem ze wyrobie się z kupnem roweru jeszcze w tym roku bo wydaje mi się ze w przyszłym Colin będzie chciał już jeździć za mną na swoim
-
nick nieaktualnyMagdalena i ja tez mysle ze za rok to maly bedzie chcial sam. Sasiadki trzylatka juz jezdzi. Dlatego tez jestem za fotelikiem bo to tez mniejszy wydatek. Wiadomo ze w przyszlym roku on nie bedzie jeszcze jezdzil na tyle zebysmy we trojke jezdzili na dluzsze trasy. Nadal nic nie wiem.
A czy Wasze dzieci jezdza juz na biegowych rowerkach, kiedy zaczely? I czy lubia autko typu Bobby Car.
Endokobietko zapomnialam Ci napisac, ze przejzalam ogloszenia, ale ubranka za male a z zabawek to u nas Nadal kroluja kable, odkurzacz i aktualnie kosiarka. -
Monika mamy taki mały rowerek biegowy plastikowy który dostał na roczek czasem chwile na Nim pojeździ ale nie specjalnie za to chce mu kupić taki na dwór większy ale nie wiem czy to dobry pomysł widzę pełno dzieci zapylajacych na nich ale wydaje mk się ze moje dziecko nie z tych boby car tez stoi tylko i się marnuje . Moje jeZdzi na nim raz na miesiąc
-
http://www.rowerologia.com.pl/mobile/pl/p/ROWER-BIEGOWY-GIANT-PRE-CZARNY-12/975
My mamy taki biegowy. Lena dostała go na 2 ur. W sumie to może z tydzień się uczyła potem już jak fachowiec hehe. W tym roku już też jeździła bo pogoda sprzyjała.
Bobby cara nie mieliśmy, mamy takie coś podobne autko z pl które dostała na roczek ale.jest już za.małe, przedszkolne bobby cary też za male na nią bo ona wysoka się zrobiła, 107cm już ma.
Zobacz na foteliki na ebay może będzie coś w okolicy i może nawet mogłabyś na próbę wsadzić Vincenta i zobaczysz czy chętnie posiedzieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 19:24
-
nick nieaktualnyWlasnie my tez mielismy Taki mini plastikowy i nie specjalnie go interesowal i bobby Car tez jakis szalu nie ma. Dlatego czekam troche z biegowym, a podoba mu sie Taki drewniany
Zdecydowalismy ze szukamy siedzonka nie przyczepkiMagdalena2202 lubi tę wiadomość
-
Monika DM u nas Jas w zeszlym roku wogole nie interesowal sie rowerkiem biegowym, wszyscy koledzy jego z KITY smigali a on nic. W tym roku za to tylko rowerek i smiga tak samo jak pozostali, nie widac roznicy ze gorzej czy cos. Dobrze ze szukasz siedzonka, bo ja duzo slyszalam negatywnych opinii lekarskich o przyczepkach, trzeba ostroznie jechac, bo wstrzasy sa dla tych malych dzieci barzdó szkodliwe, taka szybka jazda w przyczepce (o niestety czesto widze u nieodpowiezdlnych rodzicow) moze nawet powodowac jakies mikrouszkodzenia mozgu.
-
Psotkakotka mi również gin powiedziała że jak chce to mogę zrobić. Jeśli nie masz 35lat to tak na to nie naciskając. Ale dla świętego spokoju lepiej zrobić badanie prenatalne jest dodatkowo płatne - ja u siebie płaciłem coś ok.200e.to są badania nieinwazyjne- mocz,krew i usg przez brzuszek.Ja osobiście polecam to badanie. Lekarze tutaj mają zupełnie inne podejście do pacjenta, aż chce s iść do takiego lekarza
-
Zołzimagic TAK ASS 75 mg.
Dziewczyny dostalam zapraoszenie na urodziny od Jasia najlepszego kolegi. Urodziny maja byc w Zoo, wyjechac mamy wszyscy razem metrem w sobote o 10. Zostalo zaproszonych 4 dzieci (wsysztkei ok 3 lat). Jedzneie i napoje stawiaja oni, za reszte musimy sami zaplacic. Dla nas to koszt ok 70 euro z prezentem. 3 dzieci z tej grupki chodzi na Schwimmschule ( solenizant tez) w sobote o 9, wiec na 10 nie ma szans sie wyrobic, napisane bylo ze raz mozemy opuscic zajecia.
Mam Problem bo:
- 70 euro, sorry troche duzo jak na to zeby do kogos isc na urodziny
- nie chce tracic szkolki plywania bo potem mamy 2 tygodnie urlopu i nas nie bezdie, a caly kurs to zaledwie 11 zajec
- wydaje mi sie ze wyjscie z 4 dzeiciakami razem do zoo to poroniony pomysl, my ich raztem na placu zabaw nie potafimy opanowac, bo oni razem to wcielone demony, i wedlug mnie raczej nic z tego zoo nie zostanie w ich glowach tylko bedziemy przez 4-5 gozdin latac za nimi w tlumie osob.
Zoo jak najbarzdiej tak, bo bylismy tam juz nawet pare razy, ale nie w ramach urodzin dla 3 latkow.
Napisalam ze nas nie bedzie,dostalam od calej grupy przykre komentarze, ze Termin byl planowany juz w styczniu. Jasne ze byl ale nie o 10 i nie w zoo.
Co Wy o tym myslicie? -
PsotkaKotka ja tez robilam te nieinwayzjna i tez placilam ok 230 euro, kasa chorych zwrocila mi 100 za nie. Mialam powyzej 35 lat, ale i tak musialam zaplacic, 1 badanie krwi wyszko gorzej i wtedy dostalam 2 razy skierowanie na USG tzw. Organultraschall i wtedy bylo ono juz darmowe, bo byly podejrzeni anieprawidlowosci.