Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Palka zapraszam na rozowa strone do watku staraczki w niemczech
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyAnnaki niestety nie potrafie Ci odpowiedziec na to pytanie, to jest raczej pytanie do Familienkasse. Ja moge Ci tylko powiedzieć, ze jak np. masz EG i wracasz do pracy na mini job, to tracisz EG lub zostaje on pomniejszony, ale jak to wygląda w przypadku Betreungsgeld to niemam pojecia, choc
-
nick nieaktualny
-
Witam was Zgłaszam się do bardziej doświadczonych
Co kupujecie do szpitala tzn körperpflegemittel interesuje mnie dokładnie. Wiem że podpaski niby mają w szpitalu, chyba nie trzeba jak w PL kupować tych majtek z siateczki, podkładów itp. ?
I pytanie za 100 punktów gdzie kupie koszule do karmienia
Nigdzie nie mogę znaleźć, albo jak znajduje to po 60 euro...
Gubię się w tutejszych sklepach. -
Mamatobe spakuj coś do mycia ciała, włosów, zębów. szczoteczkę do zębów, szczotkę do włosów, dezodorant, gumkę do włosów, klapki pod prysznic. Majtki siatkowe, podkłady, podpaski, wkładki laktacyjne, chusteczki, pampersy, pieluchy tetrowe, ciuchy i śpiworki dla dzieci były. Rany po porodowe tu poelęgnuje się wodą (tantum rosa itp nie jest potrzebne)
W dzień w szpitalu większość chodzi normalnie ubrana (Np legginsy i koszulka/bluza). Piżamy/koszule zakłada się raczej tylko na noc. Rzeczy do karmienia szukam zwykle na amazonie lub w sklepach dedykowanych dla ciężarnych (raczej online bo mi się nie chce biegać stacjonarnie, bo ciężko znaleźć coś fajnego.Mamatobe♥ lubi tę wiadomość
-
W zeszłym tyg. meldowałam się w naszej klinice. Kobitka pytała się o przebyte operacje i ewentualną reakcję na narkozę, o to czy będę karmiła piersią i wyjaśniała kiedy będą przystawiali dziecko, poza tym pytała o schorzenia i preferencje do porodu (U mnie nie wchodzą w rachubę żadne pozycje na klęczkach bo kolano mam niestabilne) Poza tym rozmawiałyśmy o walking PDA i że będę o tym decydować raczej w trakcie jeśli nie wytrzymam lub nie wypali z wanną. Pytała o szczepienia, różyczki, o to czy i od kiedy mam anemię w ciąży. Poza tym informowała o baby blues i depresji poporodowej.
Poza to u nas organizowane są wycieczki po klinice, salach porodowych i tych w których się nocuje.alicja090 lubi tę wiadomość
-
Witaj Dominika. Tak ja robiłam w obu ciazach dla spokoju własnego sumienia. Teraz to bardziej też i dlatego że jednak mam te 37lat. Musisz zapytać w swojej praxis bo na pewno jest płatne a ile to już wszędzie chyba inaczej u mnie 155e usg i test z krwi w tym też koszty laboratorium bo to też różnie bywa czasami doliczaja coś dodatkowo. A i u mnie nie ma żadnych zwrotów z kasy chorych za to jak również nie jest bezpłatne ze względu na wiek
-
Dominika32 wrote:Robilyscie badania prenatalne w Niemczech?jak to tutaj wyglada?