X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny.
    A tak z innej beczki, kiedy zamierzacie kupowac ciuszki dla swoich bobaskow?
    Bo ja powiem szczerze ze nie moge sie juz powstrzymac,w przyszlym tyg mam wizyte u ginka jak juz uslysze serduszko to mysle ze chociaz jakies body kupie.Tez tak macie??

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• annaki Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie moja lekarka robi te badania bo ma i sprzęt i uprawnienia więc nigdzie nie kieruje.
    Nie kupuje ciuszków wózka łóżeczka i innych sprzętów bo wszystko mam po córce ;) więc kompletowanie wyprawki mnie w tym momencie omija

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Mam pytanie do mam starszaków .
    Colin od paru dni nie używa już pieluszki w ciągu dnia każde siku ładnie wola tylko jedyny problem za który nie wiem jak się wziąć co z nocą ? W nocy ma pieluszkę i rano jest totalnie pełna . Nie dawać przed snem 2 godziny pic ? Albo stawać co godzinę i sadzać na nocnik ?

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena dobre pytanie bo u nas akurat to samo. Tylko ja daje jeszcze czas Vincentowi. A na drzemke Colin ma pieluszke? Bo ja Vincentowi zakladam i czasem jest sucha a czasem cos tam nasiusia. Generalnie przed wyjazdami pytalam go czy chce pieluszke az powiedział ze nie i mu nie dalam (pomijam wyjazd noca do PL), wiec za jakis czas planuje to samo zrobic z nocami, poza tym juz upałów nie bedzie to tez nie bedzie tyle pil i moze w nocy sie uda. Teraz tez zmienia TM na zlobek wiec nie naciskam z pielucha w nocy.

Wysłany: 6 września 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika na drzemkę dostaje pieluchę i tak jak mówię on tyle pije ze jest nawet w dwie godziny co śpi mega mokra . W ciągu dnia w domu chodzimy na toaletę nawt 4 razy pod rząd z odstępami 5-10 min . Na dworze potrafi wytrzymać dłużej . Dzisiaj np. Jechaliśmy do innego miasta do media markt wiadomo po drodze ciężko się zatrzymać a w makrecie nie zawsze znajdę szybko toaletę wiec założyłam mu papmersa . Przejechaliśmy 30 km cała wyprawa w sklepie i w drodze do domu przed wsiadaniem do auta mówi ze chce siku zrobił . Dojechaliśmy do domu i Pielucha sucha . Czyli na cały wyjazd 2,5 godzinny zrobił raz .

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mozedaj mu jeszcze troche czasu. Vinnie w domu robi roznie, raz co 10 minut innym razem rzadziej. Ale na podworku czy w sklepie dlugo wytrzymuje. Ja zawsze mam majty, spodnie i pieluche w torebce, tak na wszelki wypadek ;)

• Maoam6 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Dzieki dziewczyny.
    Bo ja powiem szczerze ze nie moge sie juz powstrzymac,w przyszlym tyg mam wizyte u ginka jak juz uslysze serduszko to mysle ze chociaz jakies body kupie.Tez tak macie??

To sprawa indywidualna ale chyba lepiej poczekać aż ciąża się obroni i bicie serca to nie jedyny wyznacznik. Ja swoją wyprawkę kompletowałem w 5 miesiącu a i tak się bałam że za wcześnie. Jak chcesz to kup buciki, jakąś zabawke jeśli tak trudno Ci wytrzymać. Ja uwielbiam planować więc tworzyłam listy, sprawdzałam opinie o produktach, kosmetykach co w sumie pozwoliło uniknąć kupowania wszystkiego...

oar8rjjg22qc16oe.png
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika ja pierwsze body i pajacyk dostałam od mamy w 11 tygodniu, tez ogladalam malusie rzeczy ale wolalam czekac. U mnie to moja mama nue mogla sie powstrzymac więc wtedy kupila. Ja podobnie jak Maoam przegladalam, czytalam opinie i zbieralam informacje zeby nie przesadzić bo dokupic zawsze mozna. Wiem ze w 20-22 tygodniu zamowilam pierwsze ciuszki i wozek, bo napalilam sie na jeden a wtedy nie znalazlam go tu w DE i zamowilismy przy okazji pobytu w PL, dlatego tak wczesnie, wtedy tez moi rodzice kupili nam lozeczko i wyposazenie do niego. Gdyby nie ten pobyt w PL w polowie ciąży, pewnie i wozek i lozeczko kupilibysmy w listopadzie (mialam termin na polowe stycznia), zeby tez wszystko zdążyło przewietrzec i nabrac "domowosci".

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez w Praxis moj ginekolog i jeszcze jedna robia te badania... kuzynka meza chodzi do tej samej Praxis i robila w obu ciazach i chyba cos kolo 200€ to u nas kosztuje...

Co do kupowania to ja uwazam ze jakis drobiazg w sensie body czy cos jesli nie jest to jakas faktycznie wyprawka mozna kupic jak sie spodoba bez wzgledu na to na jakim etapie ciazy sie jest...
    Zycie mnie nauczylo ze nie ma bezpiecznego czasu na kupowanie... teoretycznie fakt jest tak ze do tego 12 tygodnia czesciej sie zdarzaja straty no ale niestety od czasu mojego poronienia wielokrotnie spotykalam sie ze stratami dziewczyn w 17, 25, 30 czy nawet 38 tygodniu... a przeciez w 38tc juz na pewno kazdy ma pelna wyprawke skompletowana... i nie sa to pojedyncze przypadki dziewczyn ktore stracily swoje malenstwa juz dosc wysoko w ciazy... nawet ostatnio zona dobrego znajomego stracila dziecko w koncowce 6 miesiaca... jesli cos sie bedzie mialo wydarzyc wydarzy sie i tak i to bez znaczenia czy sie cos wczesniej kupilo czy tez niczego i czekalo sie az do 30 tygodnia z zakupami... taka moja refleksja...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie witaminy dla ciezarnych bierzecie?

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• annaki Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika ja mam nestle Materna bo takie.mi.lekarka wypisala na receptę i aok mi za nie zwraca więc w sumie mi.to obojętne. Czasem biorę na zmianę pregna plus z Polski bo te z kolei dostałam od teściowej z gabinetu całą torbę takich próbek po 3szt więc szkoda żeby też się zmarnowaly

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam Rossmanowskie z Omega, bo mialy taki sam sklad jak polecane przez lekarke, tylko z Rossmann koszt byl 5€ a od lekarki 35€. Minus tylko taki, ze musialam lykac dwie tabletki zamiast jednej.

Wysłany: 8 września 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam cała ciąże femibion

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Dzieki dziewczyny.
    To kwestia indywidualna. W pierwszej ciąży szybko zaczęłam (po pierwszym trym, jak tylko przestałam wymiotować). Różnie może być. Czasem później trzeba leżeć czy dziecko się pospieszy. Osobiście wolę kupować wczaśniej jak mi się coś spodoba lub jak są wyprzedaże. Jakbym coś się działo mąż by tego noe ogarnął. Jak poprosiłam by mi przywiózł inne ciuchy nawyjście niż Spakowałam, to potrzeba było telekonferencję robić przez Skypa... Jedynie z wózkiem się warto wstrzymać (bo wtedy ma dłuższą gwarancję. Oczywiście dobrze wcześniej wybrać model, przejechać się nim itp.

Ps Nie wiem czy wiesz, ale w de są gutscheiny na zakupy (np 10%ranatu przy zakupach powyżej itp). Ja zawsze szukam sklepu, a potem na necie szukam czy ma rabat itp. Wiele sklepów dziecięcych bierze też udział w playbacku itp.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mozecie polecic cos na taki chrypkowy lekko jakby świszczący kaszel u 3-latka? Vincent dzis nue chcial czapki i rozpinal bluze - mowil, ze gorąco i chyba mamy teraz efekt :/

Wysłany: 8 września 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika u nas zawsze mucosolvan daje radę :) tylko podajemy to po pierwszych godzinach od kaszlu .

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Magdalena. Kupie z rana.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszych objawach przeziębienia robię inhalacje z soli fiz. Córce to wystarcza

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga nie mamy inhalatora ale chyba teraz musimy sie zaopatrzec...kurcze 4 dni w zlobku i juz kaszel. U TM tego nie bylo.

• annaki Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika kup ;). Ja kupiłam w pl jeszcze jak Lena miała pół roku i faktycznie ratuje nas często, sama zresztą z niego korzystam. Teraz chce kupić jeszcze nawilżacz bo w zimie mamy okropnie suche powietrze w domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2017, 11:38

MonjkaDM lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
‹‹ 894 895 896 897 898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ