Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki dziewczyny.
A tak z innej beczki, kiedy zamierzacie kupowac ciuszki dla swoich bobaskow?
Bo ja powiem szczerze ze nie moge sie juz powstrzymac,w przyszlym tyg mam wizyte u ginka jak juz uslysze serduszko to mysle ze chociaz jakies body kupie.Tez tak macie??
-
Cześć dziewczyny
Mam pytanie do mam starszaków .
Colin od paru dni nie używa już pieluszki w ciągu dnia każde siku ładnie wola tylko jedyny problem za który nie wiem jak się wziąć co z nocą ? W nocy ma pieluszkę i rano jest totalnie pełna . Nie dawać przed snem 2 godziny pic ? Albo stawać co godzinę i sadzać na nocnik ?
-
nick nieaktualnyMagdalena dobre pytanie bo u nas akurat to samo. Tylko ja daje jeszcze czas Vincentowi. A na drzemke Colin ma pieluszke? Bo ja Vincentowi zakladam i czasem jest sucha a czasem cos tam nasiusia. Generalnie przed wyjazdami pytalam go czy chce pieluszke az powiedział ze nie i mu nie dalam (pomijam wyjazd noca do PL), wiec za jakis czas planuje to samo zrobic z nocami, poza tym juz upałów nie bedzie to tez nie bedzie tyle pil i moze w nocy sie uda. Teraz tez zmienia TM na zlobek wiec nie naciskam z pielucha w nocy.
-
Monika na drzemkę dostaje pieluchę i tak jak mówię on tyle pije ze jest nawet w dwie godziny co śpi mega mokra . W ciągu dnia w domu chodzimy na toaletę nawt 4 razy pod rząd z odstępami 5-10 min . Na dworze potrafi wytrzymać dłużej . Dzisiaj np. Jechaliśmy do innego miasta do media markt wiadomo po drodze ciężko się zatrzymać a w makrecie nie zawsze znajdę szybko toaletę wiec założyłam mu papmersa . Przejechaliśmy 30 km cała wyprawa w sklepie i w drodze do domu przed wsiadaniem do auta mówi ze chce siku zrobił . Dojechaliśmy do domu i Pielucha sucha . Czyli na cały wyjazd 2,5 godzinny zrobił raz .
-
nick nieaktualny
-
Dominika32 wrote:Dzieki dziewczyny.
Bo ja powiem szczerze ze nie moge sie juz powstrzymac,w przyszlym tyg mam wizyte u ginka jak juz uslysze serduszko to mysle ze chociaz jakies body kupie.Tez tak macie??
To sprawa indywidualna ale chyba lepiej poczekać aż ciąża się obroni i bicie serca to nie jedyny wyznacznik. Ja swoją wyprawkę kompletowałem w 5 miesiącu a i tak się bałam że za wcześnie. Jak chcesz to kup buciki, jakąś zabawke jeśli tak trudno Ci wytrzymać. Ja uwielbiam planować więc tworzyłam listy, sprawdzałam opinie o produktach, kosmetykach co w sumie pozwoliło uniknąć kupowania wszystkiego... -
nick nieaktualnyDominika ja pierwsze body i pajacyk dostałam od mamy w 11 tygodniu, tez ogladalam malusie rzeczy ale wolalam czekac. U mnie to moja mama nue mogla sie powstrzymac więc wtedy kupila. Ja podobnie jak Maoam przegladalam, czytalam opinie i zbieralam informacje zeby nie przesadzić bo dokupic zawsze mozna. Wiem ze w 20-22 tygodniu zamowilam pierwsze ciuszki i wozek, bo napalilam sie na jeden a wtedy nie znalazlam go tu w DE i zamowilismy przy okazji pobytu w PL, dlatego tak wczesnie, wtedy tez moi rodzice kupili nam lozeczko i wyposazenie do niego. Gdyby nie ten pobyt w PL w polowie ciąży, pewnie i wozek i lozeczko kupilibysmy w listopadzie (mialam termin na polowe stycznia), zeby tez wszystko zdążyło przewietrzec i nabrac "domowosci".
-
U nas tez w Praxis moj ginekolog i jeszcze jedna robia te badania... kuzynka meza chodzi do tej samej Praxis i robila w obu ciazach i chyba cos kolo 200€ to u nas kosztuje...
Co do kupowania to ja uwazam ze jakis drobiazg w sensie body czy cos jesli nie jest to jakas faktycznie wyprawka mozna kupic jak sie spodoba bez wzgledu na to na jakim etapie ciazy sie jest...
Zycie mnie nauczylo ze nie ma bezpiecznego czasu na kupowanie... teoretycznie fakt jest tak ze do tego 12 tygodnia czesciej sie zdarzaja straty no ale niestety od czasu mojego poronienia wielokrotnie spotykalam sie ze stratami dziewczyn w 17, 25, 30 czy nawet 38 tygodniu... a przeciez w 38tc juz na pewno kazdy ma pelna wyprawke skompletowana... i nie sa to pojedyncze przypadki dziewczyn ktore stracily swoje malenstwa juz dosc wysoko w ciazy... nawet ostatnio zona dobrego znajomego stracila dziecko w koncowce 6 miesiaca... jesli cos sie bedzie mialo wydarzyc wydarzy sie i tak i to bez znaczenia czy sie cos wczesniej kupilo czy tez niczego i czekalo sie az do 30 tygodnia z zakupami... taka moja refleksja...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dominika ja mam nestle Materna bo takie.mi.lekarka wypisala na receptę i aok mi za nie zwraca więc w sumie mi.to obojętne. Czasem biorę na zmianę pregna plus z Polski bo te z kolei dostałam od teściowej z gabinetu całą torbę takich próbek po 3szt więc szkoda żeby też się zmarnowaly
-
nick nieaktualny
-
Dominika32 wrote:Dzieki dziewczyny.
Ps Nie wiem czy wiesz, ale w de są gutscheiny na zakupy (np 10%ranatu przy zakupach powyżej itp). Ja zawsze szukam sklepu, a potem na necie szukam czy ma rabat itp. Wiele sklepów dziecięcych bierze też udział w playbacku itp. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Monika kup . Ja kupiłam w pl jeszcze jak Lena miała pół roku i faktycznie ratuje nas często, sama zresztą z niego korzystam. Teraz chce kupić jeszcze nawilżacz bo w zimie mamy okropnie suche powietrze w domu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2017, 11:38
MonjkaDM lubi tę wiadomość