Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Cccierpliwa rozumiem mam nadzieję, że jednak uda Wam się gdzieś zobaczyć na żywo te wózki, żebyś mogła być pewna, na jaki model się zdecydować. Bo jednak w internecie a w rzeczywistości to jest różnica w wyglądzie. Sam Bebetto Bresso wydawał mi się trochę inny po zobaczeniu go na żywo.
Pysia89 tak, na stronie producenta widziałam jakiś nowy wzór 08, bo w sklepach są dostępne na zamówienie 4 wzory bez tego nowego. Nie widzę niestety czy któraś wersja ma ciemne podnóżki w spacerówce. Muszę kogoś zapytać czy jest problem z czyszczeniem tego w razie czego. Tito ma rzeczywiście ciemne podnóżki i szkoda, że na żywo go sobie nie porównałam do bresso.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Pysia no tak u ciebie to juz troche pozno...
Alphelia no tez mam nadzieje ze je zobacze bo w ciemno raczej nie kupie nawet jesli znajomi maja/mieli i chwala... chyba jedyne co zmusiloby mnie do kupna w ciemno to nakaz lezenia i brak mozliwosci wycieczek do pl...
W sumie u mnie np jak myslalam o brano to wiem ze to jak nano tylko z dodatkowym amortyzatorem na ramie ktorego nano nie ma reszta dokladnie identyczna a z nano stycznosc mialam no a adamex vicco w sumie jak barletta rizniacy sie malymi szczegolami a barlette tez juz widzialam wiec pewnie wybor w ciemno padlby na jeden z tych dwoch... anexa juz wiem ze nie chce bo to do czego mialam watpliwosci rozwialas skutecznie i potwierdzilas moje obawy a jego wlasnie na zywo nie widzialam i to byla moja zagwozdka... no i fajnie byloby zobaczyc tego roana softa bo tez mi sie podoba... takze mysle ze jak mam 3 faworytow to jakos to sie ogarnie...
Ale przynajmniej dzieki tobie nie zawracam sobie glowy anexem i nie dumam czy moje watpliwosci sa sluszne:*
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Hej
Zamowilismy wczoraj wozek bo czas oczekiwania znala troche z nog.
przewidywany termin dostawy to 26 marca.
Stanelo na Bebetto Tito szaro bialy z ciemnym podnozkiem.
Maz twierdzi ze ma wszystkie amortyzatory plus te boczne i to najlepszy wybor dla nas. Zobaczymy w praktyce.
Dobrego dnia LaseczkiAlphelia lubi tę wiadomość
-
Pysia super!
No z terminami oczekiwania czasem slabo moja kuzynka na joolza czekala 15 tygodni
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Alphelia:* juz po... krotki wywiad, recepta na wielkie pudlo zastrzykow, 7 fiolek krwi pobranych i teraz czekam 6 tyg na wyniki i kolejna wizyta... takze wiem ze moge byc w grupie ryzyka ale nie musze no i trzeba czekac na wyniki wszystkich badan mutacji itp...
Alphelia, Pysia89 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Kobietki kochane, z racji tego, że zawsze jesteście niezastąpione to chciałabym Was prosić o pomoc, tym razem w temacie ząbkowania. Zmagamy się z tym od kilku dni bardziej intensywnie niż wcześniej. Możecie polecić jakiś środek, dostępny stacjonarnie, aby ulżyć maluchowi? Jak byłam ostatnio w Polsce to zaopatrzyłam się w bobodent, ale niestety ma za słabe działanie na małego, nic Nam nie pomaga. A już nie mogę patrzeć jak się biedactwo męczy, tony śliny, milion pobudek w nocy, od wczoraj brak apetytu i wszystko co pod ręką ląduje w buzi
-
Pauline wrote:Kobietki kochane, z racji tego, że zawsze jesteście niezastąpione to chciałabym Was prosić o pomoc, tym razem w temacie ząbkowania. Zmagamy się z tym od kilku dni bardziej intensywnie niż wcześniej. Możecie polecić jakiś środek, dostępny stacjonarnie, aby ulżyć maluchowi? Jak byłam ostatnio w Polsce to zaopatrzyłam się w bobodent, ale niestety ma za słabe działanie na małego, nic Nam nie pomaga. A już nie mogę patrzeć jak się biedactwo męczy, tony śliny, milion pobudek w nocy, od wczoraj brak apetytu i wszystko co pod ręką ląduje w buzi
Pauline lubi tę wiadomość
-
Hej, potrzebuje waszego zdania. Staramy się z mężem o drugie dziecko i tak: W niedziele powinnam dostać okres - nie dostałam. Od soboty boli mnie podbrzusze a trzy testy w niedziele poniedziałek i dziś negatywne. Puki nie ma okresu jest nadzieja ale te testy...
-
Jeśli boli Cię podbrzusze i do tego testy wychodzą negatywnie, to myślę, że zbliża się jednak okres Przynajmniej u mnie często zdarzało się, że okres spóźniał się parę dni, a kiedy bolało mnie podbrzusze to już wiedziałam, że nadchodzi. Natomiast w tej ciąży jak robiłam test jakieś 3 dni po spodziewanym terminie miesiączki, to wyszła mi słabiutka, ledwo widoczna druga kreska, więc sama nie byłam pewna czy to pozytywny wynik. Tydzień później potwierdziłam go betą, bo byłam w Polsce i tak oto się udało Nie wiem jak długo się staracie? Czy to pierwsze podejście do drugiego dziecka?
Anka8288 lubi tę wiadomość
Pierwsze, jednak jak mam okres to boli mnie dopiero jak go dostałam nigdy wcześniej a już trzy dni to już wcale. Nie mam jakiegos ciśnienia że musi się udać już ale pracuje fizycznie i trochę trudno tak uważać na siebie. Dlatego chciałabym widzieć albo w jedna albo w drugą stronę.
-
Rozumiem. W trakcie starań też zalecane jest oszczędzanie się, ale wiadomo nie zawsze mamy taką możliwość. Trzymam kciuki, żeby się udało jak najszybciej, może właśnie to jest ten szczęśliwy dla Was cykl Zapobiegawczo możesz uważać na siebie przy pracy.
Anka ja nie pomoge bo u mnie bole brzucha przed @ i spoznienia to byla mega norma... nie norma bylo zalanie z zaskoczenia bez boli brzucha... moze ci sie owulacja przesunela np i dlatego moga wychodzic testy negatywne... a moze byc tez tak ze jakies zmiany hormonalne zaszly w zwiazku z tym spoznienie i bole przed @ ktorych normalnie nie ma...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Pauline na ząbki ja też polecam Dentinox, nawet w Müller kupisz. Kiedyś ktoś pisał że nie chce tego dawać dziecku i woli tuli w ramionach ale sorry...ja jak widziałam jak go boli i płacze, a chłód nie pomagał to bym wszystko chyba mu podała. Jak gorączka to paracetamol. No i u nas żyrafa Sophie była mega hitem i w okresie zabkowania bez niej nigdzie się nie ruszyliśmy. Chłodne banany i jabłka też były spoko.
Anka poczekaj jeszcze kilka dni i jak @ nie przyjdzie to wybierz się do lekarza. Obecnie dwa wyjścia albo jesteś albo nie jesteś w ciąży Niestety nic innego wywróżyc się nie da.Pauline lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Mam RH- mąż RH+, pierwsza ciąża 10 tydzień. W poneiedziałek po południu miałam malutki skrzep brązowy i szybko poszłam do ginekologa, na szczęście z dzieciaczkiem wszystko w porządku. Dostałam zastrzyk RHOPHYLAC300 i mam pić magnez.
Czy któraś miała podobnie?
Poza tym od sierpnia do listopada leczyłam lekką nadczynność tarczycy, carbomizal 5 mg brałam. Czy lepiej znaleźć ginekologa- endokrynologa? Teraz wygląda to tak, że z ciążą chodzę do ginekologa, a z tarczycą dziś miałam kontrolę u rodzinnego i w poniedziałek omówi wyniki.
Polećcie, dziękuję.Maria C.