Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
A dziewczyny takie głupie pytanie mam: macie moze jakieś obrączki albo pierścionki na palcach? Ja mam obrączkę, ktorej juz nie moge zdjąć. Jak rodziłam córkę musiałam miec rozcinaną. Jak to jest w no, trzeba zdjąć? Czy palce mocno puchną w czasie ciąży ze np zrobi mi sie siny palec? Czy przeczekać ?))
-
Hmmmm, ja cały czas mam obrączkę ale wolałabym żeby nikt mi jej nie rozcinał
Mój mąż gdy się pobieralismy był chudy, miał szczupłe ręce.. po tych kilku latach trochę przybrał i rękę ma bardziej umięsnioną i obrączka "wrosła" mu się w palec ale mówi że to nie boli nie ciśnie go... po prostu nie zdejmował jej od kilku lat i tak już zostanie
ja bez problemu ściągam ale będę sytuację kontrolować że jeśli palce zaczną puchnąć to zdejmę żeby nikt mi jej nie rozciął
-
Dziewczyny, czy któraś z Was byla na sykemelding dłużej niż 8 tygodni???
Dostałam pismo z NAVu że po 8 tygodniach sykemeldingu powinnam podjąć kroki by wrócić do pracy i muszę wykazać chęć aktywności inaczej zatrzymają wypłatę sykepenger...
Jestem na sykemelding od 10.07... na pewno da się to załatwić ale może orientujecie się jak? Przejdę się do NAVu we wtorek jak będę szła do położnej ale może powiecie coś od siebie jeśli macie z tym doświadczenie -
Cynnia wrote:O ile wiem nie dotyczy to ciężarnych. Moze twój pracodawca nie wypisał takiego druczku krav om refusjon under svangerskap
we wtorek idę do położnej to skoczę do NAVu dowiem się o co chodzi i zgłoszę że chodzi o ciążę o ile ja mogę to zrobić. jeśli nie to pewnie dadzą mi dokument aby mój pracodawca wysłał... -
Dziewczyny śliczne te wózeczki Takie w moim stylu, ten bugaboo jak dla mnie zbyt kwadratowy i nie w moim guście.
Co do obrączki, już dawno ściągnęłam...ja mam dużo wody zatrzymanej i bardzo szybko puchną mi paluchy mój gin mówił, żeby na czas ciąży rozstać się z obrączką.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 14:50
-
Cynnia wrote:Buuuu próbowałam teraz, nie mogę sciągnąć ;(
Pianistka jestem 3 miesiac na zwolnieniu i nic mi takiego nie przyszlo nie wiem o co chodzi ale napewno da sie naprawic -
Druk wypelniony ze strony NAVu, lohnnslipy, informacja od lekarza w ktorym tyg jestem ( skladasz po 26 skonczonym) i jeszcze cos potrzebuja od pracodawcy ile zarabialas ale powiedzial, ze w moim przypadku to nie bedzie chyba potrzebne bo pracodawca wyslal jak na chorobowe poszlam.
Pianistka lubi tę wiadomość