X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff wrote:
    Pianistka, Mieszkam w Langhus ok 20 km od Oslo :)

Mieszkam w No prawie dwa lata i pracuje :) ale miałam tylko D-nummer.

Kiedy dowiedziałam się o ciązy i zaczęłam szukać swojego fastlege, okazało się ze z d-nummerem nie moge go wybrać, zmienić, baa nawet nie mogłam zobaczyć kto to jest. Wiec szybko zmieniłam numer na personalnummer, zreszta i tak planowałam od dawna to zrobić. A z tym numerem od razu wiedziałam gdzie się udać, który to moj lekarz. Chociaz teraz żałuje że od razu do jordmor nie poszłam bo helsestation mam pod nosem.

Ja USG miałam pierwszy termin na 10 września, ale wtedy bede juz na urlopie wiec na 3 przełożyłam :)

Dzieci o tej porze powinny spać nie?? :P a moje wariuje mi tu i puka od środka :)

Wybacz że Cię tak zaatakowałam ale ja jestem taki sherlock holmes trochę i lubię mieć jasność :)

Mój maluch też mi pukał ostatnio ok 23 w nocy :) a dzisiaj po południu tak leciutko :) takie wibracje czułam ...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Aaa to ja nie na bieżąco... trzeba być w pracy minimum 4 tygodnie ( bez zwolnienia, urlopu itd) ALE nie wiem jak długo trzeba być zatrudnionym ale chyba powyżej 2 miesięcy tak jak do egenmelding...

tak dokładnie tak :)

może faktycznie namieszałam w tym numerem troche :) można bylo pomyslec, że nie pracuje :)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilke mnie nie bylo, zaliczylismy sesje na golaska ... Calkiem fajne te zdjecia ;)
    Pianistka a to Ci sie maz udal :D z wielkim poczuciem humoru ;) pozytywnie <3
    Beff kto powiedzial ze dzieci powinny spac o tej porze, akurat wiekszosc sie budzi dopiero ;)
    Moj maly jest caly dzien aktywny, jak ide spac to on tez idzie. Czasem ma dni ze jak mnie w nocy skopie to brzuch boli :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela, no ogólnie dzieci powinny spać :)

te w maminych brzuchach moja swoje reguły i najlepsze harce i kopniaki wieczorem :)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój mąż to niezły agent... ostatnio zapomniał słowa Wegetarianin i o naszym koledze powiedział "ten no, glonojad" xD udał się :D przynajmniej nudy nie ma :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka hahahahah ciesz się, bo mój by powiedział "a co Ty znowu chcesz" :P :P
    A Ty chciałaś coś fajnego i dostałaś ;-)

Befff moje dziecię uwielbia godzinę miedzy 0:00-1:00 i kilka razy dziennie ma czkawkę :P

Pianistka, Befff lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    No mój mąż to niezły agent... ostatnio zapomniał słowa Wegetarianin i o naszym koledze powiedział "ten no, glonojad" xD udał się :D przynajmniej nudy nie ma :D
    Haha podnies mnie kobieto z podlogi bo nie wstane :D

Giannaa lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka Załóż zeszyt ze złotymi myślami swojego męża ;-) i za kilka lat mu go pokaż niech sobie poczyta ;-) hihihih

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Haha podnies mnie kobieto z podlogi bo nie wstane :D
    No jaja mam niezłe w domu czasami... urodzę wesołe dziecko :D

Albo jak ostatnio zrobiłam listę wyprawkową to zadzwonił do mojej mamy i mówi "Mamo, powiedz temu Pauluszkowi że jak ją rodziłaś to wyniosłaś ją ze szpitala w gazecie bo Pauluszek wariuje i ta lista się ledwo w segregatorze mieści" ^^ no debil no

Carolline lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Pianistka Załóż zeszyt ze złotymi myślami swojego męża ;-) i za kilka lat mu go pokaż niech sobie poczyta ;-) hihihih

Żałuję że ich nie zapisywałam od początku bo zapomina się... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedziesz nam powtarzac jego "zlote mysli " to i my wesole dzieci urodzimy ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Befff moje dziecię uwielbia godzinę miedzy 0:00-1:00 i kilka razy dziennie ma czkawkę :P[/QUOTE]

ja w ciagu dnia jeszcze malo czuje ;-) tylko jak poleze spokojnie po obiedzie czy jakims posilku ;-) za to wieczorami harce :-)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela, byłaś już na zwiedzaniu szpitala? Jak wrażenia? Wiesz może czy można SVG rodzić w wodzie?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze rodzic mozna ;) nie bylam jeszcze dopiero 7 wrzesnia ide ;) opowiem co i jak ;) musze pamietac aby zaznaczyc, ze porod ma byc ze znieczuleniem bo inaczej kiszka bedzie :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę w wodzie z gazem, bez znieczulenia... o ile lekarz pozwoli i nie bedzie przeciwwskazań :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy tym wysilku to sama gazu dasz ;)
    Dobranoc kobitki, kolorowych :*

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, idziemy spać :)
    pogłaskajcie brzuszki!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc ;-)

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :) ale popisalyscie wczoraj, widze ze tu rożne tematy były poruszane ...
    Wiecie co, jeśli chodzi o rozstępy to mam do gdzies, cos tam sie smaruje bio oilem ale nie przesadzam, jak sobie przypomnę. Moj maz nie ma brody ale ma ostry zarost i szybko mu rośnie. Kiedys miał brodę i długie włosy, ale to było 20 lat temu hehe a teraz za to ma brzuch. To nic , wszystkim mówimy ze bedziemy miec bliźniaki;)

Wczoraj odwiedziła mnie kolezanka z przesliczną 6 mies księżniczką. Po prostu cudowne dziecko, taka tłuściutka na samej piersi, do schrupania:)

Ma wózek bogaboo i wiecie co, na żywo wyglada super. Któraś z dziewczyn o nim pisała. Minusem jest tylko to, ze spacerówka to jest siedzonko kubełkowe, bez regulacji oparcia. Czyli jak dziecko zaśnie to w pozycji leżącej ma nóżki do gory.

zem3sg18fbglipi0.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry ;)
    Cynnia dobre to z bliźniakami! Moj maz ostatnio jak w Pl urlopowaliśmy sie troszke za dużo piwkowal i dostal malego kałdunka :) zrobilismy sobie fote w lustrze z brzuszkami hehe:D szkoda, ze zaczal chodzic na silke bo kupilismy ostatnio aparat a chcislam lepsze zrobic :/

Ja juz wozek mam, stoi i czeka na maluszka takze o innych nie mam sie co wypowiadac

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ