Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Befff wrote:Pianistka, Mieszkam w Langhus ok 20 km od Oslo
Mieszkam w No prawie dwa lata i pracuje ale miałam tylko D-nummer.
Kiedy dowiedziałam się o ciązy i zaczęłam szukać swojego fastlege, okazało się ze z d-nummerem nie moge go wybrać, zmienić, baa nawet nie mogłam zobaczyć kto to jest. Wiec szybko zmieniłam numer na personalnummer, zreszta i tak planowałam od dawna to zrobić. A z tym numerem od razu wiedziałam gdzie się udać, który to moj lekarz. Chociaz teraz żałuje że od razu do jordmor nie poszłam bo helsestation mam pod nosem.
Ja USG miałam pierwszy termin na 10 września, ale wtedy bede juz na urlopie wiec na 3 przełożyłam
Dzieci o tej porze powinny spać nie?? a moje wariuje mi tu i puka od środka
Wybacz że Cię tak zaatakowałam ale ja jestem taki sherlock holmes trochę i lubię mieć jasność
Mój maluch też mi pukał ostatnio ok 23 w nocy a dzisiaj po południu tak leciutko takie wibracje czułam ...
-
Pianistka wrote:Aaa to ja nie na bieżąco... trzeba być w pracy minimum 4 tygodnie ( bez zwolnienia, urlopu itd) ALE nie wiem jak długo trzeba być zatrudnionym ale chyba powyżej 2 miesięcy tak jak do egenmelding...
tak dokładnie tak
może faktycznie namieszałam w tym numerem troche można bylo pomyslec, że nie pracuje
-
Chwilke mnie nie bylo, zaliczylismy sesje na golaska ... Calkiem fajne te zdjecia
Pianistka a to Ci sie maz udal z wielkim poczuciem humoru pozytywnie
Beff kto powiedzial ze dzieci powinny spac o tej porze, akurat wiekszosc sie budzi dopiero
Moj maly jest caly dzien aktywny, jak ide spac to on tez idzie. Czasem ma dni ze jak mnie w nocy skopie to brzuch boli -
Pianistka wrote:No mój mąż to niezły agent... ostatnio zapomniał słowa Wegetarianin i o naszym koledze powiedział "ten no, glonojad" xD udał się przynajmniej nudy nie ma
Giannaa lubi tę wiadomość
-
annggela wrote:Haha podnies mnie kobieto z podlogi bo nie wstane
Albo jak ostatnio zrobiłam listę wyprawkową to zadzwonił do mojej mamy i mówi "Mamo, powiedz temu Pauluszkowi że jak ją rodziłaś to wyniosłaś ją ze szpitala w gazecie bo Pauluszek wariuje i ta lista się ledwo w segregatorze mieści" ^^ no debil noCarolline lubi tę wiadomość
-
Befff moje dziecię uwielbia godzinę miedzy 0:00-1:00 i kilka razy dziennie ma czkawkę [/QUOTE]
ja w ciagu dnia jeszcze malo czuje tylko jak poleze spokojnie po obiedzie czy jakims posilku za to wieczorami harce
-
Dzien doberek ale popisalyscie wczoraj, widze ze tu rożne tematy były poruszane ...
Wiecie co, jeśli chodzi o rozstępy to mam do gdzies, cos tam sie smaruje bio oilem ale nie przesadzam, jak sobie przypomnę. Moj maz nie ma brody ale ma ostry zarost i szybko mu rośnie. Kiedys miał brodę i długie włosy, ale to było 20 lat temu hehe a teraz za to ma brzuch. To nic , wszystkim mówimy ze bedziemy miec bliźniaki;)
Wczoraj odwiedziła mnie kolezanka z przesliczną 6 mies księżniczką. Po prostu cudowne dziecko, taka tłuściutka na samej piersi, do schrupania:)
Ma wózek bogaboo i wiecie co, na żywo wyglada super. Któraś z dziewczyn o nim pisała. Minusem jest tylko to, ze spacerówka to jest siedzonko kubełkowe, bez regulacji oparcia. Czyli jak dziecko zaśnie to w pozycji leżącej ma nóżki do gory.
-
dzien dobry
Cynnia dobre to z bliźniakami! Moj maz ostatnio jak w Pl urlopowaliśmy sie troszke za dużo piwkowal i dostal malego kałdunka zrobilismy sobie fote w lustrze z brzuszkami hehe:D szkoda, ze zaczal chodzic na silke bo kupilismy ostatnio aparat a chcislam lepsze zrobic
Ja juz wozek mam, stoi i czeka na maluszka takze o innych nie mam sie co wypowiadac