X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    W lokciu od srodka

Nie jest źle, tylko pod żadnym pozorem nie napinaj mięsni i ścięgien... połóż rękę luźno a nawet nie poczujesz :)
    wiem co mówię :D akurat w tym miejscu mam na blachę zryte :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Nie jest źle, tylko pod żadnym pozorem nie napinaj mięsni i ścięgien... połóż rękę luźno a nawet nie poczujesz :)
    wiem co mówię :D akurat w tym miejscu mam na blachę zryte :)
    Dzieki za cenne rady ;) na pewno zapamietam, mimo iz sie troche boje to nie powstrzymuje mnie aby dac sie wydziarac ;) musze znalesc dobrego tatuazyste, mysle nad jednym z Gdanska.
    Dobra cycuchy za wlosy, wlosy zapuszcze a na cycuchy sposobu nie mam :/ 15 kg na plusie i plaska jak deska ?! Czy to kara ?

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +4kg z czego brzuch już widać a cyce z E skoczyły do FF... ^^
    i ja się dziwię że mnie kręgosłup boli ^^ :D

rozmiar jak rozmiar ale piersi są tak twarde i nabrzmiałe... jak weszłam do sypialni bez stanika to mąż miał oczy jak 5zł :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie pytanie... czy wasi mężowie mają brody?
    słyszałam że młody tata powinien się gładko ogolić jeśli chce całować noworodka...

Mój mąż twierdzi że to chodzi o zarost a długa broda jest miękka i to fakt... macie jakieś doświadczenie w tej kwestii?
    Mój mąż na 10000% się nie ogoli... ^^

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nie ma, bo nie ma co zapuszczac, rzadki zarost ma i cieszy mnie to bo nie widze go z broda. Nie znaczy to, ze nie podoba mi sie facet z broda ;)
    Mi kolezanka powiedziala ze pieknie wygladam w ciazy, jak gwiazda ! Gwiazda - JL lub Kim Kardashian
    Haha tak mi tylek rozsadziło ! Trudno szybko zrzuce ;) juz mam za soba zrzucanie kg

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    A takie pytanie... czy wasi mężowie mają brody?
    słyszałam że młody tata powinien się gładko ogolić jeśli chce całować noworodka...

Mój mąż twierdzi że to chodzi o zarost a długa broda jest miękka i to fakt... macie jakieś doświadczenie w tej kwestii?
    Mój mąż na 10000% się nie ogoli... ^^

Broda może podrażnić delikatne ciałko malucha ale taki niedogolony zarost jeszcze bardziej... wiec..chyba broda lepsza. Mój mąż nie ma brody ani wąsów.

A co do operacji i waż...jesteś bardzo śliczną dziewczyną wiec mi tu głupot nie gadaj! że nos nie taki ucho czy coś jeszcze ;-)

Co do piersi...po skończonym karmieniu zostają bardzo często obwisłe flaki przy takim dużym biuście :(

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duży tyłek jest sexy :P

Ja mam za sobą zrzut prawie 30 kg ^^ masakra... ale mi kg łatwo lecą do pewnego momentu, a potem stają i ile bym nie ćwiczyła i się głodziła, poniżej tego nie zejdę... ;) Ale nie jest źle, noszę rozm 38 i mi pasi .. także wiem że po ciąży szybko mi kg spadną :) z resztą, nawet o tym nie myślę... tak długo walczyliśmy o tą ciążę, nie obyło się bez porażek... wszystko mi jedno czy przytyję 10 czy 15 ^^

Co do brody, ja mojego męża nigdy w życiu nie widziałam bez brody... kiedyś miał tylko wąsy i małą brodę ale teraz poleciał na modę "na drwala" i ma całe policzki zarośnięte i pełną brodę ok 10 cm :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Broda może podrażnić delikatne ciałko malucha ale taki niedogolony zarost jeszcze bardziej... wiec..chyba broda lepsza. Mój mąż nie ma brody ani wąsów.

A co do operacji i waż...jesteś bardzo śliczną dziewczyną wiec mi tu głupot nie gadaj! że nos nie taki ucho czy coś jeszcze ;-)

Co do piersi...po skończonym karmieniu zostają bardzo często obwisłe flaki przy takim dużym biuście :(

Mąż powiedział że brody nie zgoli... nosi ją latami i szczerze mówiąc, to tak jakby Tobie ktoś kazał włosy zgolić :/

Co do piersi, jeśli tak się stanie że zamiast naszyjnika będę miała między piersiami pępek to będę musiała przeprosić się ze stołem operacyjnym :)

Co do mojej śliczności to wiesz, nie przesadzajmy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 21:36

Giannaa lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Mąż powiedział że brody nie zgoli... nosi ją latami i szczerze mówiąc, to tak jakby Tobie ktoś kazał włosy zgolić :/

Co do piersi, jeśli tak się stanie że zamiast naszyjnika będę miała między piersiami pępek to będę musiała przeprosić się ze stołem operacyjnym :)

Co do mojej śliczności to wiesz, nie przesadzajmy :D

A jak miałaś te +30 kg i schudłaś to piersi się nie zmieniły ? Nie opadły ? Bo jeśli nie to po ciąży też nie powinny się dużo zmienić ;-)

a.png
    a.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest jak lekarz albo położna wypisze, że nie mogę pracowac do konca ciąży ze względu na warunki pracy... Dostaję normalne wynagrodzenie czy tylko jakiś procent z dotychczasowego wynagrodzenia? WIem ze pierwsze dwa tygodnie płaci pracodawca, potem nav bodajze.

Był ten temat przed chwila ale nie doczytałam czy moze nie zrozumiałam czy płaca jak normalne wynagrodzenie czy jakis procent tylko?

Sorry ze ponawiam temat ale nie ogarnęlam :)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa szczerze mówiąc to było gdy byłam nastolatką... fakt, nie jestem babcią ale jednak te pare lat robi różnice... czy opadły wtedy? Może trochę ale nie na tyle aby mieć z tego tytułu kompleksy... :)
    W sumie wszystko się okaże :) Jeśli będą znośne to fajnie, jak opadną, to dr Szczyt mnie pozna... wszystko da się naprawić :)

Befff jeśli masz kontrakt na 100% to płacą Ci dotychczasowe wynagrodzenie... jeśli nie masz na 100% to wyliczają średnią z zarobków :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedz :)

jakis czas temu panikowałam tu w postach na temat pierwszej wizyty i numeru personalnego :) wszystko doszlo, u fast lege byłam, w przyszły piątek wizyta u jordmor :) i usg poczatkiem września :) wiec jak to zwykle ze mna bywa strach ma wielkie oczy :)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, Befff, masz rację :) ja też jestem panikarą :)
    A skąd jesteś? Jakie miasto? :)

A teraz tak pomyślałam... pytasz o pieniądze z NAVu i sykemelding ale do tego potrzebujesz pracy... to jak to się stało że nie miałaś numeru i lekarza? Wybacz że pytam ale nie ogarniam - mózg kalafior w ciąży.

Też mam USG w szpitalu na początku wrzesnia, dokładnie 10.09 :) ale to będzie siódme USG :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    W sumie wszystko się okaże :) Jeśli będą znośne to fajnie, jak opadną, to dr Szczyt mnie pozna... wszystko da się naprawić :)

Kulam się ze śmiechu ;-) Masz poczucie humoru kobieto :P ;-)

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:

A teraz tak pomyślałam... pytasz o pieniądze z NAVu i sykemelding ale do tego potrzebujesz pracy... to jak to się stało że nie miałaś numeru i lekarza? Wybacz że pytam ale nie ogarniam - mózg kalafior w ciąży.

Spostrzegawcza jesteś ;-) No teraz też się zaczynam zastanawiać bo, żeby dostać kasę za zwolnienie to trzeba ileś czasu przepracować ?

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Kulam się ze śmiechu ;-) Masz poczucie humoru kobieto :P ;-)
    Ja mam poczucie humoru? A wiesz co mój mąż mi powiedział przedwczoraj na łóżku? :P
    "Paulusz, tylko się nie śmiej... bo ja myślałem, że Ty nie możesz zajść w ciążę bo urodziłaś się chłopaczkiem"...
    i był poważny O.o O.o

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Spostrzegawcza jesteś ;-) No teraz też się zaczynam zastanawiać bo, żeby dostać kasę za zwolnienie to trzeba ileś czasu przepracować ?

Otóż to...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff miała D-nummer jakiś czas temu pisała ;-)

Hahahaha masz zajebistego męża ;-)

Rozbawiona jestem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 22:17

a.png
    a.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, Mieszkam w Langhus ok 20 km od Oslo :)

Mieszkam w No prawie dwa lata i pracuje :) ale miałam tylko D-nummer.

Kiedy dowiedziałam się o ciązy i zaczęłam szukać swojego fastlege, okazało się ze z d-nummerem nie moge go wybrać, zmienić, baa nawet nie mogłam zobaczyć kto to jest. Wiec szybko zmieniłam numer na personalnummer, zreszta i tak planowałam od dawna to zrobić. A z tym numerem od razu wiedziałam gdzie się udać, który to moj lekarz. Chociaz teraz żałuje że od razu do jordmor nie poszłam bo helsestation mam pod nosem.

Ja USG miałam pierwszy termin na 10 września, ale wtedy bede juz na urlopie wiec na 3 przełożyłam :)

Dzieci o tej porze powinny spać nie?? :P a moje wariuje mi tu i puka od środka :)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Befff miała D-nummer jakiś czas temu pisała ;-)

Hahahaha masz zajebistego męża ;-)

Aaa to ja nie na bieżąco... trzeba być w pracy minimum 4 tygodnie ( bez zwolnienia, urlopu itd) ALE nie wiem jak długo trzeba być zatrudnionym ale chyba powyżej 2 miesięcy tak jak do egenmelding...

Co do męża... dzisiaj jechał do sklepu i krzyknęłam mu "kup mi coś fajnego!" no to mam...160budz.jpg

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ