Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Pianistka wrote:Nie jest źle, tylko pod żadnym pozorem nie napinaj mięsni i ścięgien... połóż rękę luźno a nawet nie poczujesz
wiem co mówię akurat w tym miejscu mam na blachę zryte
Dobra cycuchy za wlosy, wlosy zapuszcze a na cycuchy sposobu nie mam 15 kg na plusie i plaska jak deska ?! Czy to kara ? -
A takie pytanie... czy wasi mężowie mają brody?
słyszałam że młody tata powinien się gładko ogolić jeśli chce całować noworodka...
Mój mąż twierdzi że to chodzi o zarost a długa broda jest miękka i to fakt... macie jakieś doświadczenie w tej kwestii?
Mój mąż na 10000% się nie ogoli... ^^ -
Moj nie ma, bo nie ma co zapuszczac, rzadki zarost ma i cieszy mnie to bo nie widze go z broda. Nie znaczy to, ze nie podoba mi sie facet z broda
Mi kolezanka powiedziala ze pieknie wygladam w ciazy, jak gwiazda ! Gwiazda - JL lub Kim Kardashian
Haha tak mi tylek rozsadziło ! Trudno szybko zrzuce juz mam za soba zrzucanie kg -
Pianistka wrote:A takie pytanie... czy wasi mężowie mają brody?
słyszałam że młody tata powinien się gładko ogolić jeśli chce całować noworodka...
Mój mąż twierdzi że to chodzi o zarost a długa broda jest miękka i to fakt... macie jakieś doświadczenie w tej kwestii?
Mój mąż na 10000% się nie ogoli... ^^
Broda może podrażnić delikatne ciałko malucha ale taki niedogolony zarost jeszcze bardziej... wiec..chyba broda lepsza. Mój mąż nie ma brody ani wąsów.
A co do operacji i waż...jesteś bardzo śliczną dziewczyną wiec mi tu głupot nie gadaj! że nos nie taki ucho czy coś jeszcze
Co do piersi...po skończonym karmieniu zostają bardzo często obwisłe flaki przy takim dużym biuście -
Duży tyłek jest sexy
Ja mam za sobą zrzut prawie 30 kg ^^ masakra... ale mi kg łatwo lecą do pewnego momentu, a potem stają i ile bym nie ćwiczyła i się głodziła, poniżej tego nie zejdę... Ale nie jest źle, noszę rozm 38 i mi pasi .. także wiem że po ciąży szybko mi kg spadną z resztą, nawet o tym nie myślę... tak długo walczyliśmy o tą ciążę, nie obyło się bez porażek... wszystko mi jedno czy przytyję 10 czy 15 ^^
Co do brody, ja mojego męża nigdy w życiu nie widziałam bez brody... kiedyś miał tylko wąsy i małą brodę ale teraz poleciał na modę "na drwala" i ma całe policzki zarośnięte i pełną brodę ok 10 cm
-
Giannaa wrote:Broda może podrażnić delikatne ciałko malucha ale taki niedogolony zarost jeszcze bardziej... wiec..chyba broda lepsza. Mój mąż nie ma brody ani wąsów.
A co do operacji i waż...jesteś bardzo śliczną dziewczyną wiec mi tu głupot nie gadaj! że nos nie taki ucho czy coś jeszcze
Co do piersi...po skończonym karmieniu zostają bardzo często obwisłe flaki przy takim dużym biuście
Mąż powiedział że brody nie zgoli... nosi ją latami i szczerze mówiąc, to tak jakby Tobie ktoś kazał włosy zgolić
Co do piersi, jeśli tak się stanie że zamiast naszyjnika będę miała między piersiami pępek to będę musiała przeprosić się ze stołem operacyjnym
Co do mojej śliczności to wiesz, nie przesadzajmyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 21:36
Giannaa lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:Mąż powiedział że brody nie zgoli... nosi ją latami i szczerze mówiąc, to tak jakby Tobie ktoś kazał włosy zgolić
Co do piersi, jeśli tak się stanie że zamiast naszyjnika będę miała między piersiami pępek to będę musiała przeprosić się ze stołem operacyjnym
Co do mojej śliczności to wiesz, nie przesadzajmy
A jak miałaś te +30 kg i schudłaś to piersi się nie zmieniły ? Nie opadły ? Bo jeśli nie to po ciąży też nie powinny się dużo zmienić -
Dziewczyny a jak to jest jak lekarz albo położna wypisze, że nie mogę pracowac do konca ciąży ze względu na warunki pracy... Dostaję normalne wynagrodzenie czy tylko jakiś procent z dotychczasowego wynagrodzenia? WIem ze pierwsze dwa tygodnie płaci pracodawca, potem nav bodajze.
Był ten temat przed chwila ale nie doczytałam czy moze nie zrozumiałam czy płaca jak normalne wynagrodzenie czy jakis procent tylko?
Sorry ze ponawiam temat ale nie ogarnęlam -
Giannaa szczerze mówiąc to było gdy byłam nastolatką... fakt, nie jestem babcią ale jednak te pare lat robi różnice... czy opadły wtedy? Może trochę ale nie na tyle aby mieć z tego tytułu kompleksy...
W sumie wszystko się okaże Jeśli będą znośne to fajnie, jak opadną, to dr Szczyt mnie pozna... wszystko da się naprawić
Befff jeśli masz kontrakt na 100% to płacą Ci dotychczasowe wynagrodzenie... jeśli nie masz na 100% to wyliczają średnią z zarobków -
dzięki za odpowiedz
jakis czas temu panikowałam tu w postach na temat pierwszej wizyty i numeru personalnego wszystko doszlo, u fast lege byłam, w przyszły piątek wizyta u jordmor i usg poczatkiem września wiec jak to zwykle ze mna bywa strach ma wielkie oczy -
Hahaha, Befff, masz rację ja też jestem panikarą
A skąd jesteś? Jakie miasto?
A teraz tak pomyślałam... pytasz o pieniądze z NAVu i sykemelding ale do tego potrzebujesz pracy... to jak to się stało że nie miałaś numeru i lekarza? Wybacz że pytam ale nie ogarniam - mózg kalafior w ciąży.
Też mam USG w szpitalu na początku wrzesnia, dokładnie 10.09 ale to będzie siódme USG -
Pianistka wrote:
A teraz tak pomyślałam... pytasz o pieniądze z NAVu i sykemelding ale do tego potrzebujesz pracy... to jak to się stało że nie miałaś numeru i lekarza? Wybacz że pytam ale nie ogarniam - mózg kalafior w ciąży.
Spostrzegawcza jesteś No teraz też się zaczynam zastanawiać bo, żeby dostać kasę za zwolnienie to trzeba ileś czasu przepracować ? -
Giannaa wrote:Kulam się ze śmiechu Masz poczucie humoru kobieto
"Paulusz, tylko się nie śmiej... bo ja myślałem, że Ty nie możesz zajść w ciążę bo urodziłaś się chłopaczkiem"...
i był poważny
-
Pianistka, Mieszkam w Langhus ok 20 km od Oslo
Mieszkam w No prawie dwa lata i pracuje ale miałam tylko D-nummer.
Kiedy dowiedziałam się o ciązy i zaczęłam szukać swojego fastlege, okazało się ze z d-nummerem nie moge go wybrać, zmienić, baa nawet nie mogłam zobaczyć kto to jest. Wiec szybko zmieniłam numer na personalnummer, zreszta i tak planowałam od dawna to zrobić. A z tym numerem od razu wiedziałam gdzie się udać, który to moj lekarz. Chociaz teraz żałuje że od razu do jordmor nie poszłam bo helsestation mam pod nosem.
Ja USG miałam pierwszy termin na 10 września, ale wtedy bede juz na urlopie wiec na 3 przełożyłam
Dzieci o tej porze powinny spać nie?? a moje wariuje mi tu i puka od środka -
Giannaa wrote:Befff miała D-nummer jakiś czas temu pisała
Hahahaha masz zajebistego męża
Aaa to ja nie na bieżąco... trzeba być w pracy minimum 4 tygodnie ( bez zwolnienia, urlopu itd) ALE nie wiem jak długo trzeba być zatrudnionym ale chyba powyżej 2 miesięcy tak jak do egenmelding...
Co do męża... dzisiaj jechał do sklepu i krzyknęłam mu "kup mi coś fajnego!" no to mam...