X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • annggela Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia ty tez ze Stavaner ?
    Ja mam leki na przeziebienie, ktore mozemy spokojnie stosowac. Juz trzy razy przeziebiona bylam :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jestem sama na forum z Nord Norge...do nas zawitała juz noc - dziwnie jakoś z tymi ciemnosciami.

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela, dzieki, sprobuje dzis poleżeć cały dzien. Zobacze moze jutro bedzie lepiej, jak nie to biorę egenmelding. Chyba wczorajsze zakupy mi pomogły w przeziębieniu, łażenie po deszczu z katarem to nie był dobry pomysł:(

Dziewczyny, czytam książkę polecaną na belly "w Paryżu dzieci nie grymaszą" bardzo fajna, polecam:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) jak Wasze nastroje dziś? U nas od tygodnia piękna pogoda, mam nadzieję, że utrzyma się jak najdłużej :)

Cynnia leż i się kuruj. Jak masz możliwość to pij dużo soków świeżo wyciskanych z marchewki, jabłka i ewentualnie innych warzyw. Też przyspieszają wychodzenie z przeziębienia. Imbir do herbatki też się sprawdza. Tylko podobno czosnku nie można w dużych ilościach z takich domowych sposobów.

Jak to jest z fastlege? Jak dostane personnumer to przydzielą mi pierwszego fastlege z automatu czy muszę się gdzieś zalogować i sama to zrobić? Czy jak dostanę ten numer to mogę iść od razu do helsestasjon i umówić się do położnej, żeby mi zrobiła badania krwi, założyła kartę ciąży, umówiła na połówkowe itd? Czy pierwsza wizyta musi być u fastlege?

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti to ile u Ciebie teraz trwa dzień?

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinien przyjść listy z HELFO, ale jak dostaniesz już nr to zgłoś się po prostu do helsestasjon, tak powinno być najszybciej. Pierwsza wizyta u rodzinnego, a później to już na zmianę ( dostaniesz taką rozpiskę ) . Rodzinny umawia na usg.

U nas były białe nocne, ale teraz wszystko zaczyna się normować.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, połozna też może umówić na USG :)
    Ale pierwszego lekarza wybierają sami, tak przynajmniej było u mnie...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu umawiają na usg na pierwszej wizycie w związku z ciążą.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=2BdULu4tI5M

;)

annggela lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha najbardziej podobało mi sie jak gość zobaczył rachunek:)

annggela lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Froggie, mąż wlasnie donosi mi co chwile nowe soczki prosto z wyciskarki, jego nowa zabawka:)))

zem3sg18fbglipi0.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, usmialam sie ;) dobry filmik

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taa, rachunki w Norge są szokiem :) psi było słodkie :)

Cynnia a jaką macie wyciskarke?

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witt by Kuvings, polecam jest świetna. Mozna nie tylko robic soczki, ale tez koktajle mleczne i lody

zem3sg18fbglipi0.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wybór :) Fajnie wygląda, duży wlot, nie trzeba kroić warzyw i owoców :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, dokładnie :) masz tez wyciskarkę?

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;-)

Weekend piękny to trzeba korzystać. Młody to nawet się w morzu wczoraj kąpał. Dzisiaj cały dzień na rybkach mama wyciągnęła makrele :P ale się z nią namęczyłam Tata z młody ma zmianę łowili kraby i małe rybki i tak dzień zleciał. Wczoraj jeszcze pod wieczór pojechaliśmy do znajomych mojego męża, poznałam dziewczynę która ma jedno dziecko dwuletnie i takie co ma miesiąc ;-) Opowiedziała mi o porodzie w NO którym była zachwycona. Pierwszy jej poród to była cesarka a drugi naturalny i stwierdziła, że poród miała rewelacyjny ;-)

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka To niepokojące co piszesz... ja się dowiadywałam to jak powiesz podobno położnej o swoich obawach to albo Ciebie zbada albo da skierowanie do ginekologa...nie ma żartów ze skracającą się szyjką...oby nic takiego się u Ciebie nie działo!

Cynnia Zdrówka życzę! ;-)

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia mam ale taką polskiej firmy Eldom. Na początek nie chciałam wydawać dużej kwoty, żeby sie do tego urządzenia przymierzyć. W sumie to jestem z niej zadowolona ale następna pewnie kupię Kuvingsa albo Huroma :)

Giannaa super weekend :) Wrzuć fotkę tej wielkiej ryby :) Powiedz czy Tobie jak przyszedł personnumer to razem z listem z helfo? Ty jesteś najbardziej na świeżo z tymi papierami. A ja już zaczynam panikować :P

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie wrote:
    Giannaa super weekend :) Wrzuć fotkę tej wielkiej ryby :) Powiedz czy Tobie jak przyszedł personnumer to razem z listem z helfo? Ty jesteś najbardziej na świeżo z tymi papierami. A ja już zaczynam panikować :P

Nie załatwiłam jeszcze nr personalnego bo nie mamy kiedy mąż pracuje i nie bardzo ostatnio mógł się urwać bo był sam ...własnie się ścięliśmy o to bo mówi do mnie, że pojedziemy w czwartek...a ja chcę to załatwić jak najszybciej do tego teraz młody idzie do szkoły i trzeba będzie go z niej zabrać już jestem nerwowa bo wszyscy muszą być w skattetaten. Ja auta nie mam mąż musi przyjechać po nas a ma 40 min jechać kolejne 25min do samego skatten zawieźć nas do domu i znowu 40 min do pracy... aż się wszystkiego odechciewa.

a.png
    a.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ