Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Annggela, dzieki, sprobuje dzis poleżeć cały dzien. Zobacze moze jutro bedzie lepiej, jak nie to biorę egenmelding. Chyba wczorajsze zakupy mi pomogły w przeziębieniu, łażenie po deszczu z katarem to nie był dobry pomysł
Dziewczyny, czytam książkę polecaną na belly "w Paryżu dzieci nie grymaszą" bardzo fajna, polecam:) -
Hej Dziewczyny jak Wasze nastroje dziś? U nas od tygodnia piękna pogoda, mam nadzieję, że utrzyma się jak najdłużej
Cynnia leż i się kuruj. Jak masz możliwość to pij dużo soków świeżo wyciskanych z marchewki, jabłka i ewentualnie innych warzyw. Też przyspieszają wychodzenie z przeziębienia. Imbir do herbatki też się sprawdza. Tylko podobno czosnku nie można w dużych ilościach z takich domowych sposobów.
Jak to jest z fastlege? Jak dostane personnumer to przydzielą mi pierwszego fastlege z automatu czy muszę się gdzieś zalogować i sama to zrobić? Czy jak dostanę ten numer to mogę iść od razu do helsestasjon i umówić się do położnej, żeby mi zrobiła badania krwi, założyła kartę ciąży, umówiła na połówkowe itd? Czy pierwsza wizyta musi być u fastlege? -
Powinien przyjść listy z HELFO, ale jak dostaniesz już nr to zgłoś się po prostu do helsestasjon, tak powinno być najszybciej. Pierwsza wizyta u rodzinnego, a później to już na zmianę ( dostaniesz taką rozpiskę ) . Rodzinny umawia na usg.
U nas były białe nocne, ale teraz wszystko zaczyna się normować. -
Witam się i ja
Weekend piękny to trzeba korzystać. Młody to nawet się w morzu wczoraj kąpał. Dzisiaj cały dzień na rybkach mama wyciągnęła makrele ale się z nią namęczyłam Tata z młody ma zmianę łowili kraby i małe rybki i tak dzień zleciał. Wczoraj jeszcze pod wieczór pojechaliśmy do znajomych mojego męża, poznałam dziewczynę która ma jedno dziecko dwuletnie i takie co ma miesiąc Opowiedziała mi o porodzie w NO którym była zachwycona. Pierwszy jej poród to była cesarka a drugi naturalny i stwierdziła, że poród miała rewelacyjny -
Pianistka To niepokojące co piszesz... ja się dowiadywałam to jak powiesz podobno położnej o swoich obawach to albo Ciebie zbada albo da skierowanie do ginekologa...nie ma żartów ze skracającą się szyjką...oby nic takiego się u Ciebie nie działo!
Cynnia Zdrówka życzę! -
Cynnia mam ale taką polskiej firmy Eldom. Na początek nie chciałam wydawać dużej kwoty, żeby sie do tego urządzenia przymierzyć. W sumie to jestem z niej zadowolona ale następna pewnie kupię Kuvingsa albo Huroma
Giannaa super weekend Wrzuć fotkę tej wielkiej ryby Powiedz czy Tobie jak przyszedł personnumer to razem z listem z helfo? Ty jesteś najbardziej na świeżo z tymi papierami. A ja już zaczynam panikować -
Froggie wrote:Giannaa super weekend Wrzuć fotkę tej wielkiej ryby Powiedz czy Tobie jak przyszedł personnumer to razem z listem z helfo? Ty jesteś najbardziej na świeżo z tymi papierami. A ja już zaczynam panikować
Nie załatwiłam jeszcze nr personalnego bo nie mamy kiedy mąż pracuje i nie bardzo ostatnio mógł się urwać bo był sam ...własnie się ścięliśmy o to bo mówi do mnie, że pojedziemy w czwartek...a ja chcę to załatwić jak najszybciej do tego teraz młody idzie do szkoły i trzeba będzie go z niej zabrać już jestem nerwowa bo wszyscy muszą być w skattetaten. Ja auta nie mam mąż musi przyjechać po nas a ma 40 min jechać kolejne 25min do samego skatten zawieźć nas do domu i znowu 40 min do pracy... aż się wszystkiego odechciewa.