Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki
Ja już młodego odprawiłam do szkoły tzn odprowadziłam na busa. Ale mam stresa mam nadzieje, że dojedzie tam gdzie ma dojechać W razie czego w plecaku ma napisane do jakiej szkoły należy adres gdzie mieszka i nr tel do męża. Na razie nikt do niego nie dzwonił -
Juz wróciłam od położnej
wszystko ok, podobały jej się moje wyniki, zmierzyła tętno maluszka ok 145 więc superowo, żadnych bakterii cukrów ani krwi w moczu, zmierzyła dno macicy i zaznaczyła na wykresie jako idealne, powiedziała że brzuszek ładnie rośnie zmierzyła ciśnienie, zważyła mnie itd.
Co do szyjki, powiedziała że nie ma sensu żebym teraz szła do gina skoro mam połówkowe za chwilę i zbadała moją szyjkę i powiedziała że wszystko jest w porządku powiedziała że często u kobiet które miały ekstremalnie bolesne miesiączki, ten ból może się pojawiać i w ciąży... co do kręgosłupa powiedziała że skoro mam zwolnienie to mam się nie forsować bo tak to już jest ^^
I najlepsze, w helsestasjon jest darmowy kurs coś a'a szkoła rodzenia i zapisała mnie w grudniu, to będą 3 wtorki od 1 grudnia
potem byłam na zakupach kupiłam w H&M komplet 6 bodziaków za 200 nok!
i pochwalę się Wam moim dzisiejszym brzuszkiem
OGROMNIASTYGiannaa, Cynnia, Carolline, annggela, marti87, Froggie, Kitaja lubią tę wiadomość
-
tak na każdą wizytę u fastlege i każdą wizytę do położnej bierz mocz
sprawdza czy nie ma w moczu cukru, krwi i bakterii u mnie wszystko ok było
i dostałam milion broszurek i książeczek, listę rzeczy potrzebnych do szpitala, i kartkę z numerem telefonu pod który mam dzwonić gdy zacznę rodzić, krwawić, odejdą mi wody itd -
Kurcze wszystko mi sie usunelo
Pianistka super wiesci ! Piekny brzunio, o wiele wiekszy niz ja mialam
Bylam u lekarza i bez problemu zalatwilam skierowanie do ginekologa
Potem poszlam zalatwic sobie polozna mimo iz pozno sie ogarnela. To udalo sie, tsk samo dostalam mnostwo ksiazeczek numery itp. U mnie szkola rodzenia jest za 1200kr pomysle czy pojde
Kupilam wczoraj lozeczko za 100 kr poprzez finn w idealnym stanie w sobote zaczynamy malemu pokoik ogarniac
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/da6428c6d020.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 14:46
-
Annggela CUDO przepiękne łóżeczko
Co do szkoły rodzenia to są tylko 3 wtorki w grudniu po 2 godziny i to jest darmowe ALE jest to samo organizowane w szpitalu właśnie za 1200 po angielsku...
Cynnia, ja bym kupowała jesteś w połowie ciąży ale 1400 to sporo jeśli jesteś zdecydowana na ten model to ja bym korzystała z promocji
jaki fotelik wybrałyście do samochodu? z isofixem czy bez?
-
cynnia, isofix to system bezpieczeństwa taka baza pod fotelik którą montujesz do samochodu i potem tylko wpinasz w to fotelik dzięki temu masz pewność że fotelik jest prawidłowo zamontowany jest to po pierwsze dla bezpieczeństwa, a po drugie dla wygody bo tylko klik i wpinasz fotelik nie musisz się plątać pasami
-
Isofix to jest baza, montujesz ja i pozniej tylko wpinasz gotelik a bez niej musisz fotelik dookola pasami zapinac, wiecej roboty jest.
1400 to duzo, za te pieniazki kupisz sporo ciuszkow lub lozeczko itp.
Ja kupilam bez isofixu, do mojego fotelika kosztu je 600 zl, sam fotelik kosztowal 500zl i gdy ym wiedziala tyle co teraz to bym w Pl nie kupowala bo tu na finn sa super ceny z baza, a te pierwsze foteliki prawie jak nowe sa bo takie dzieciatko do roku czasu nie zniszy go bo w sumie ciagle spi bynajmniej przez pierwsze miesiace. Jak kupujecie nowe to zastanowcie sie bo jesli malo autem jezdzicie to nie ma sensu wydawania na to kasy.
Ja mam be safe izzy go x1, w pazdzierniku maz zwrot podatku dostanie to chyba kupie baze, narazie trzymam ostatnie klepaki na czarna godzine. -
no mi się właśnie podoba maxi cosi.. no i ewentualnie besafe izi go
patrzyłam właśnie na finnie i chyba w tym układzie kupimy wózek 2w1 tylko gondola i spacerówka, a fotelik razem z bazą z finna nie jeździmy dużo, ale nie raz będziemy jechać na drugi koniec Norwegii poza tym nasz samochód ma wbudowany system isofix już jest przygotowany na bazę -
Cynnia, samochody po 2010 r wszystkie powinny mieć
My mamy auto z tego roku więc to już standard tylko chodzi o typ mocowania dużo tych isofixów... no i jeszcze dany fotelik musi pasować do wózka
czy każdy fotelik mogę do każdego wózka przypiąc z odpowiednim adapterem?