X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz, to może inne reguły :) Ja mam i lekarza i położną w jednym budynku w stavanger w arkaden :) Bo mieszkam na Storhaug :)

wychodzę :) ciekawe jak to będzie

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znac po

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki ;-)

Ja już młodego odprawiłam do szkoły tzn odprowadziłam na busa. Ale mam stresa mam nadzieje, że dojedzie tam gdzie ma dojechać ;-) W razie czego w plecaku ma napisane do jakiej szkoły należy adres gdzie mieszka i nr tel do męża. Na razie nikt do niego nie dzwonił :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wróciłam od położnej :)
    wszystko ok, podobały jej się moje wyniki, zmierzyła tętno maluszka ok 145 więc superowo, żadnych bakterii cukrów ani krwi w moczu, zmierzyła dno macicy i zaznaczyła na wykresie jako idealne, powiedziała że brzuszek ładnie rośnie :) zmierzyła ciśnienie, zważyła mnie itd.
    Co do szyjki, powiedziała że nie ma sensu żebym teraz szła do gina skoro mam połówkowe za chwilę i zbadała moją szyjkę i powiedziała że wszystko jest w porządku :) powiedziała że często u kobiet które miały ekstremalnie bolesne miesiączki, ten ból może się pojawiać i w ciąży... co do kręgosłupa powiedziała że skoro mam zwolnienie to mam się nie forsować bo tak to już jest ^^
    I najlepsze, w helsestasjon jest darmowy kurs :) coś a'a szkoła rodzenia :) i zapisała mnie w grudniu, to będą 3 wtorki od 1 grudnia :)
    potem byłam na zakupach :D kupiłam w H&M komplet 6 bodziaków za 200 nok! :D
    i pochwalę się Wam moim dzisiejszym brzuszkiem :D
    ixcym8.jpg
    OGROMNIASTY

Giannaa, Cynnia, Carolline, annggela, marti87, Froggie, Kitaja lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne wieści:) fajnie, ze jordmor tak dokładnie na wszystko patrzy. Mam nadzieje, ze moja tez bedzie taka dokładna.
    Brzusio masz rzeczywiscie duuuuzy:) ja mam o wiele mniejszy

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem bardzo zadowolona z położnej :) powiedziała żebym nie wracała już do pracy ;)

A brzuszek jest olbrzymi O.o
    Ale to też za sprawą spodni ciążowych, które go podkreślają :)
    Ale kocham mój brzuszek :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialas ze soba próbkę moczu?

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ;) na każdą wizytę u fastlege i każdą wizytę do położnej bierz mocz :)
    sprawdza czy nie ma w moczu cukru, krwi i bakterii :) u mnie wszystko ok było

i dostałam milion broszurek i książeczek, listę rzeczy potrzebnych do szpitala, i kartkę z numerem telefonu pod który mam dzwonić gdy zacznę rodzić, krwawić, odejdą mi wody itd

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wszystko mi sie usunelo :/
    Pianistka super wiesci ! Piekny brzunio, o wiele wiekszy niz ja mialam ;)
    Bylam u lekarza i bez problemu zalatwilam skierowanie do ginekologa ;)
    Potem poszlam zalatwic sobie polozna mimo iz pozno sie ogarnela. To udalo sie, tsk samo dostalam mnostwo ksiazeczek numery itp. U mnie szkola rodzenia jest za 1200kr pomysle czy pojde ;)

Kupilam wczoraj lozeczko za 100 kr poprzez finn ;) w idealnym stanie <3 w sobote zaczynamy malemu pokoik ogarniac ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/da6428c6d020.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 14:46

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne łóżeczko:)
    Ja sie cały czas zastanawiam nad tym wózkiem czy kupic. Promocja jest do końca tego tygodnia. Wychodzi 1400 taniej. Nie wiem co robic

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela CUDO <3 przepiękne łóżeczko :)

Co do szkoły rodzenia to są tylko 3 wtorki w grudniu po 2 godziny i to jest darmowe ALE jest to samo organizowane w szpitalu właśnie za 1200 po angielsku...

Cynnia, ja bym kupowała :) jesteś w połowie ciąży ale 1400 to sporo :) jeśli jesteś zdecydowana na ten model to ja bym korzystała z promocji :)

jaki fotelik wybrałyście do samochodu? z isofixem czy bez?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie za bardzo nie wiem co to ten isofix, czy to taka podpórka do fotelika? Widziałam co prawda na zdjęciu ale nie łapie o co chodzi.

Do tego wózka, który wybraliśmy pasuje większość fotelików, tylko trzeba miec adaptery

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cynnia, isofix to system bezpieczeństwa :) taka baza pod fotelik którą montujesz do samochodu i potem tylko wpinasz w to fotelik :) dzięki temu masz pewność że fotelik jest prawidłowo zamontowany :) jest to po pierwsze dla bezpieczeństwa, a po drugie dla wygody bo tylko klik i wpinasz fotelik :) nie musisz się plątać pasami :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isofix to jest baza, montujesz ja i pozniej tylko wpinasz gotelik a bez niej musisz fotelik dookola pasami zapinac, wiecej roboty jest.
    1400 to duzo, za te pieniazki kupisz sporo ciuszkow lub lozeczko itp.
    Ja kupilam bez isofixu, do mojego fotelika kosztu je 600 zl, sam fotelik kosztowal 500zl i gdy ym wiedziala tyle co teraz to bym w Pl nie kupowala bo tu na finn sa super ceny z baza, a te pierwsze foteliki prawie jak nowe sa bo takie dzieciatko do roku czasu nie zniszy go bo w sumie ciagle spi bynajmniej przez pierwsze miesiace. Jak kupujecie nowe to zastanowcie sie bo jesli malo autem jezdzicie to nie ma sensu wydawania na to kasy.

Ja mam be safe izzy go x1, w pazdzierniku maz zwrot podatku dostanie to chyba kupie baze, narazie trzymam ostatnie klepaki na czarna godzine.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedne z najlepszych firm to maxi cosi, be safe i romer, te informacje mam z tegorocznych warsztatow. Jesli ktoras z was zdecyduje sie na uzywany, to widzialam zdarzalo sie ze za 500kr z baza mozna bylo kupic na finn, grosze a nie pieniadze.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi się właśnie podoba maxi cosi.. no i ewentualnie besafe izi go :)
    patrzyłam właśnie na finnie i chyba w tym układzie kupimy wózek 2w1 tylko gondola i spacerówka, a fotelik razem z bazą z finna :) nie jeździmy dużo, ale nie raz będziemy jechać na drugi koniec Norwegii :) poza tym nasz samochód ma wbudowany system isofix :) już jest przygotowany na bazę :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie czaje jak wyglada wbudowana baza isofix, nie mam pojęcia czy nasz samochod to ma. Z tymi podkładkami ułatwiającymi montaż to wiem o co chodzi.

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok juz wiem o co chodzi:) powinien miec, ale jak maz wróci z pracy to pojde obczaić

sporo na finnie dzis widziałam tych wózków i ludzie używane sprzedają dość drogo wiec pojde kupic spacerówkę a na gondolkę poczekam moze tez bedzie w promocji:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/service/lista-pasuj%C4%85cych-samochod%C3%B3w.aspx

na tej stronie jest akurat z maxi cosi jakie auta mają isofix :) ale na stronie britax np tez taka wyszukiwarka jest

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, samochody po 2010 r wszystkie powinny mieć :)
    My mamy auto z tego roku więc to już standard tylko chodzi o typ mocowania O.o dużo tych isofixów... :/ no i jeszcze dany fotelik musi pasować do wózka O.o
    czy każdy fotelik mogę do każdego wózka przypiąc z odpowiednim adapterem?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ