X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa ja też mam daleko do UDI i skatte. My to załatwiliśmy tego samego dnia na szczęście, teraz czekam na te papiery... Trochę się denerwuję, bo poniedziałek to ostatni dzień kiedy powinny przyjść i już się nakręcam, że skoro tak długo zwlekają, to pewnie coś będzie nie tak :(

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, na 100% dostaniesz papiery :) czasem to trwa odrobinkę dłużej :)
    Dostaniesz dokument z zameldowaniem, gdzie będzie Twó∆ adres, dane męża i tam będzie nadany Ci numer...
    A z helfo przyjdzie dopiero później... Kiedy Twój numer pojawi się w bazie danych jako "nowego mieszkańca" zaczną Ci przysyłać takie rzeczy :)

Gianna, no mam nadzieję, że będzie mogła mnie zbadać :( Dzisiaj brzuch już nie bolał! Pierwszy raz od 3 tygodni cały dzień bez bólu.. od wczoraj znów biorę luteinę... jeśli by mi ktoś powiedział ze ból jest niegroźny to spoko, mogę cierpieć :) ale obawiałam sie ze moze byc skurczowy i szyjka moze sie skracać...
    We wtorek zgłoszę to położnej i mam nadzieję, że tak jak mówisz, zbada to lub da skierowanie... A gdzie się dowiadywałaś?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:

Gianna, no mam nadzieję, że będzie mogła mnie zbadać :( Dzisiaj brzuch już nie bolał! Pierwszy raz od 3 tygodni cały dzień bez bólu.. od wczoraj znów biorę luteinę... jeśli by mi ktoś powiedział ze ból jest niegroźny to spoko, mogę cierpieć :) ale obawiałam sie ze moze byc skurczowy i szyjka moze sie skracać...
    We wtorek zgłoszę to położnej i mam nadzieję, że tak jak mówisz, zbada to lub da skierowanie... A gdzie się dowiadywałaś?

Mamy w Norwegii ;-) Zobacz czy Ci się to otworzy.
    https://www.facebook.com/groups/1394340810815333/permalink/1633598323556246/
    Żeby ktoś Ci powiedział, że ból jest niegroźny to najpierw musiałby Ciebie zbadać ginekologiczne... w pl każda moja wizyta zaczynała się od tego badania na fotelu i zawsze byłam spokojna tu niestety strasznie się boje... :(

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Mamy w Norwegii ;-) Zobacz czy Ci się to otworzy.
    https://www.facebook.com/groups/1394340810815333/permalink/1633598323556246/
    Żeby ktoś Ci powiedział, że ból jest niegroźny to najpierw musiałby Ciebie zbadać ginekologiczne... w pl każda moja wizyta zaczynała się od tego badania na fotelu i zawsze byłam spokojna tu niestety strasznie się boje... :(

Ja też się obawiam... chociażby dlatego że mimo 5 już USG nikt mi nie powiedział ani słowa o połozeniu łożyska O.o mam nadzieję, że wyjaśni się to na połówkowym...
    We wtorek powiem położnej o obawach i bólu i może zbada... jeśli nie, poproszę o skierowanie do ginekologa... ;)
    Dzięki :*

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ja też się obawiam... chociażby dlatego że mimo 5 już USG nikt mi nie powiedział ani słowa o połozeniu łożyska O.o mam nadzieję, że wyjaśni się to na połówkowym...
    We wtorek powiem położnej o obawach i bólu i może zbada... jeśli nie, poproszę o skierowanie do ginekologa... ;)
    Dzięki :*

Nie ma sprawy ;-)
    A jakbyś pojechała do szpitala na SOR i powiedziała, że masz skurcze czy bóle brzucha to nie zbadali by Ciebie tam ginekologiczne ? Wydaje mi się, że powinni ale kto to wie jak oni tu podchodzą do tego...

a.png
    a.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położenie łożyska jest opisane w karcie z usg co do zasady.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na polowkowm położna nie powiedziała o położeniu łożyska, sama musiałam dopytać. W karcie tez nic nie ma

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Nie ma sprawy ;-)
    A jakbyś pojechała do szpitala na SOR i powiedziała, że masz skurcze czy bóle brzucha to nie zbadali by Ciebie tam ginekologiczne ? Wydaje mi się, że powinni ale kto to wie jak oni tu podchodzą do tego...

2 razy byłam z krwawieniem i potraktowali mnie jak wariatkę... ^^

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, słyszałam że w ciąży jeśli kobietę bardzo boli kręgosłup, lekarz może dać skierowanie na masaże... wiadomo Wam coś o tym?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie slyszalam nic na ten temat, ale moze warto spróbować i zapytać lekarza. Tutaj masz fajny gabinet z masażem dla ciężarnych tez http://m.mariero-velvære.no/kroppspleie/

Ja dzis w domku. Rano pojechałam do pracy ale byłam do 9 i wróciłam do domku. Polezalam, lyknelam Paracet i wydaje mi sie ze lepiej. Jutro juz pojde

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Dziewczyny, słyszałam że w ciąży jeśli kobietę bardzo boli kręgosłup, lekarz może dać skierowanie na masaże... wiadomo Wam coś o tym?

Ja dziś byłam na wizycie u położnej...mówiłam o mojej dyskopatii i o bólach kręgosłupa zapytała się mnie czy chciałabym iść na fizjoterapię ;-) Także bez problemu proś o skierowanie. Ja mam mały problem ze wszystkim z powodu braku nr personalnego ale jak go załatwię to ze wszystkiego będę mogła korzystać ;-)

Dziś Olek był pierwszy dzień w szkole...przez pierwsze 30 min był zagubiony i zawstydzony później go zostawiliśmy samego a jak go odebraliśmy dziecko było zachwycone szkołą ;-) Oby tak dalej ;-)

Cynnia, annggela lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Giannaa. To wazne, zeby mały miał dobre pierwsze wrażenie:)

Giannaa lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, fajnie, ale jak pomyślę ile bodziaków kupię za ten 1 000 nok.... :D
    dlatego najpierw spróbuję ze skierowaniem...
    Na dodatek dzisiaj zepsuła się suszarka :( jak nie urok to sraczka :(

Cynnia, jak się Twoja położna nazywa?

Giannaa, oooo :) mam nadzieję, że moja położna będzie równie miła :) powiem że mnie boli strasznie to może dostanę skierowanie :) z dnia na dzień boli co raz gorzej... a to dopiero 16 tydzień :/ ale miałam problemy z kręgosłupem wcześniej... do tego lordoza która się pogłębia :(

Gratulacje dla Olka! :) ważny dzień!
    Szybko się przyzwyczai :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 21:35

Giannaa lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;-)

Tak mi go żal było, biedny nic nie rozumiał ale on jest taki, że wszędzie sobie poradzi ;-) Ciężko będzie miał ale wierzę w niego.

Pianistka Jeśli powiesz, że przed ciąża miałaś problemy i teraz się nasilają to nie powinno być problemu ze skierowaniem.

Cynnia Jeju, żebyś się mocniej nie rozchorowała...nie mogłaś wziąć kilka dni wolnego ? A zmieniając temat z tego co pamiętam masz straszą córkę czy ona chodzi tu do szkoły ?

Dziewczyny mam dylemat...dostałam w szkole naklejkę, żeby młody mógł jeździć buesm ale nie wiem gdzie ją nakleić czy w widocznym miejscu na plecaku czy może być gdzieś w środku? Nie chce żeby się odkleiła ale nie wiem czy to musi być na widocznym miejscu. Może któraś coś wie ?

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro się okaże :)
    Co do naklejki, nie jestem pewna, ale to taka zwykła naklejka z numerkiem? U nas są 1, 2 i 3. Nie wiem czy chodzi o kierunki czy wiek dziecka ale dzięki temu kierowca wie gdzie ma rozwozić dzieci i patrzy na wsiadające do autobusu dzieciaki czy wsiadają do odpowiedniego autokaru :) to tak jakby podgrupy. i ta naklejka musi by w widocznym miejscu.
    Ale niech inne dziewczyny się wypowiedzą bo ja nie jestem pewna na 100%

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, do położnej jestem zapisana dopiero na 9 wrzesnia pierwszy raz i nawet nie wiem jak sie nazywa:(

Giannaa moja córka w tym roku skonczyla szkołę średnią, teraz chodzi na Uniwersytet w Stavanger. Z tymi naklejkami to nie wiem o co chodzi. Ona miała swój autobus, który przywoził ja prawie pod dom

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, a nie dostałaś listu z helsestasjon? Ja jak byłam się zarejestrować, podałam tylko dane osobowe i dostalam list z umówioną wizytą :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie umawiałam telefonicznie

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie należysz do helsestasjon? W centrum w arkaden? :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki:) ja dzisiaj juz zdrowa lecę do pracy:)))

Pianistka, ja należę do Helsestasjon w Sandnes bo tu sie przeprowadziliśmy 2 mies temu, do lekarza chodzę do Stavanger bo nie chciałam zmieniać

zem3sg18fbglipi0.png
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ